Banoffee to pyszne ciasto bez pieczenia. W swoim składzie ma puszystą i słodką bitą śmietanę, delikatne banany i masę toffi.
Passion of CookingWitajcie w Nowym Roku! Za nami Święta i Sylwester, a co za tym idzie - mnóstwo czasu spędzonego w kuchni. Gdy najdzie Was ochota na coś słodkiego
Kto ugości moich gości?Zagubiłam gdzieś przepis, z którego zawsze korzystałam przygotowując krem do tego bardzo szybkiego ciasta, więc posłużyłam się przepisem stąd , pominęłam tylko budyń waniliowy - bez niego
Kulinarny PamiętnikNiektórzy z Was na pewno myślą już o świętach i o tym jakie słodkości przygotować dla rodziny i gości. Dzisiaj proponuję Wam zwykły blok czekoladowy w
Smakołyki AsiWczoraj było bardzo gorąco. Zupełnie nie chciało mi się nic piec a miałam wielką ochotę na coś słodkiego. Wybór padł na szybkie i pyszne ciasto bez
Smakołyki AsiPyszne i orzeźwiające ciasto na takie upały jakie mamy w tym roku. Ciasto składa się z galaretek i jogurtu więc nie jest zbyt kaloryczne. Moja rodzinka
Smakołyki AsiLubicie gruszki? Bo ja bardzo. Tym razem mam dla Was propozycję na bardzo łatwe a jakże efektowne ciasto z gruszkami.... bez pieczenia. Jeśli dobrze
Smakołyki AsiStaram się ograniczać słodkie do minimum, a przynajmniej wybierać zdrowsze ich zamienniki. Taką alternatywą właśnie są pełnoziarniste gofry, które mogą stanowić świetny pomysł na słodkie
Fabryka pomysłówProsty i pyszny przepis na deser bez pieczenia. Składniki: 25 dag margaryny 1 szklanka mleka ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki mleka w proszku 3 paczki herbatników ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich 1 cukier waniliowy 2 płyty andruta Wykonanie: Margarynę zagotować z mlekiem i cukrami. Dodać mleko w proszku, połamane herbatniki i orzechy. Wymieszać energicznie dokładnie masę. Lekko przestudzoną masą przełożyć
Tradycyjna KuchniaDziś zapraszam Was na moje ulubione ciasto czekoladowe. Łatwe, szybkie w przygotowaniu i do tego nie wymaga pieczenia. Najważniejsze o czym musimy pamiętać to
Passion of CookingWiele lat temu, koleżanka przyniosła do pracy pyszne ciacho. Nawet dała mi przepis, ale ten oczywiście jak to u mnie, szybko się zawieruszył. Na szczęście
Kuchnia w czekoladzieBeza włoska to białka jaj ubite i zaparzone syropem cukrowym. Idealna do deserów bez pieczenia i gotowania. Utrzymuje kształt i świetnie nadaje się do dekoracji. Kremem maślanym na niej powstałym przełożycie i obłożycie tort pod masę cukrową, udekorujecie muffinki i cupcake’s. Francuskie mise en place w przygotowaniu bezy włoskiej jest kluczowym stwierdzeniem. Wszystko naszykowane, wszystko
Karo in the KitchenUpał nie odpuszcza, więc taki deser będzie jak znalazł. Nie dość że smaczny, to jeszcze zdrowy. Sporo dobrego czytałam o tych nasionkach. Szałwia hiszpańska zwana chia
Takie tam pichcenienożem pomiędzy patyczkami. Przechowywać chłodnym miejscu. Smacznego :) RADA: Kaszę jaglaną można po ugotowaniu zmielić blenderem na gładką masę, wtedy nie będzie widać grudek kaszy. Kategoria: Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasteczka , Desery , DLA DZIECI , SŁODKO Tagged: czekolada , kasza jaglana , mleko
https:KKuchniaMniamdoskonały na wszystkie okazje - włoski deser znany na całym świecie. Skąd ta sława? Kto zna i spróbował choć raz tiramisu wie, że to niebo w gębie. To deser bez pieczenia, zatem najlepszy na lato. Podłużne biszkopty nasączone aromatycznym espresso z amaretto, przełożone kremem mascarpone nie znudzi się nigdy. Dziś zapraszam na letnią wersję tiramisu z dodatkiem malin. Jestem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!