przykład ja nie zaprawiam mąką). Pomidorową najczęściej robię z makaronem (z ryżem ugotowałam chyba tylko dwa razy;) ale kilka razy z ziemniakami). Nie zawsze jednak gotuję jako jednogarnkowe danie, bo czasem makaron wolę ugotować osobno i gdy się skończy resztę podać inaczej, np. z ziemniakami. Często też gotuję jej wielki gar (bez makaronu), a następnie zamrażam
Kolorowy Przepisownikserowym Makaron z klopsikami w sosie to pyszne i proste danie , jedno z tych które ciągle wracają na kuchenny stół . Moja rodzinka lubi takie jednogarnkowe dania , szczególnie sosy Potrawa nie kłopotliwa , uda się każdemu . Najwięcej czasu zajmuje uformowanie malutkich , zgrabnych kuleczek z mięsa mielonego . Cóż , dobre ćwiczenie na cierpliwość . Można też wyręczyć się dziećmi , jeśli
Ogrodnik w podróżyjednogarnkowe? Dziś Was na takie zapraszam. Jakiś czas temu dostaliśmy dość dużą dynię – część poszła na zupę, z części zaplanowałam ciasto, a kawałek , który został postanowiłam wykorzystać do drugiego dania. Przepis znalazłam kiedyś na blogu Kwestia Smaku i zapisałam sobie do zrobienia. Receptura swoje musiała odleżeć, ale jak już danie zrobiłam
Smaki Na TalerzuDanie dla zapracowanych, można zrobić wieczorem a potem po pracy tylko odgrzać. Można tez użyć tutaj resztek mięs z poprzedniego obiadu, też
Moje Małe CzarowanieDanie obiadowe tak na szybko, powiedziałabym, że na bardzo szybko! Koper już zazielenił cały ogródek mojej mamy. A wiadomo, najlepszy z ogrodu
Radość kipiąca uśmiechem.Dzisiaj mamy dla Was kolejny przepis, który stworzyliśmy będąc na poście :) Polecamy Wam pyszną, postną i łatwą w przygotowaniu zupę kalafiorową :) Składniki na zupę: – 500
Kuchenne WariacjeDania z wołowiny są bardzo smaczne ale mają jeden minus – długo się je robi, ale smak wynagradza wszystko :) Prawdziwki świetnie komponują się z tym
Kuchenne WariacjeDanie obiadowe szybkie w przygotowaniu, a syte i smaczne. Potrawa ma jeszcze jedną zaletę - mało naczyń do zmywania. Polecam używać ryżu dobrej
talerz przyjemnościadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fasolka po bretońsku Fasolka po bretońsku, czyli klasyczne danie jednogarnkowe, bardzo pożywne o bogatym smaku i aromacie, i tak naprawdę bardzo proste w wykonaniu, a dodatkowo fasola, jako główny składnik tej potrawy to doskonałe źródło białka i witamin B, C, E, a także minerałów jak magnez i fosfor. Fasolka po bretońsku Składniki: (porcja
Księga-SmakuDanie dla cierpliwych kucharzy. Jego przygotowanie zajmuje sporo czasu i jest dość monotonne. Warto jednak pomęczyć się przy mieszaniu ryżu, gdyż efekty
Czekoladowa muffinkaCukinia z ryżem, papryką i pomidorami, to jedno z pożywnych dań jednogarnkowych, którego przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Danie z ryżu, warzyw i ziół przyjemnie pachnie i doskonale smakuje. Czytaj dalej
Przepisy KulinarnePyszne danie jednogarnkowe z cieciorką w roli głównej. Danie nieco podobne do znanej fasolki po bretońsku ale z innymi dodatkami. składniki: 400 g cieciorki 1,5 l bulionu 2 czerwone papryki 1 duża cebula 500 ml przecieru pomidorowego 300 g chorizo sól,pieprz 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki ewentualnie odrobina
Monia miesza i gotujeDanie obiadowe dla dbających o linię. Makaron pełnoziarnisty zawiera mnóstwo błonnika zmniejszającego uczucie głodu, a szpinak jest cennym źródłem antyoksydantów. Idealnie nadaje
Czekoladowa muffinka