Makaron z pieczarkami i kiełbasą... Taki makaron to dobry sposób na pozbycie się resztek z lodówki, resztki wędlin czy sera, pieczarek czy pozostałego makaronu po zupie
Pelusiowa KuchniaMakaron zawsze przyrządzałam w tradycyjny sposób, dziś będzie w trochę innym wydaniu, podobnie jak risotto. Makaron z boczkiem i curry Składniki: - 250 g makaronu wstążki
Kulinarne życieMakaron surowy z kiełbasą zmieszałam, całość sosem zalałam, fasoli czerwonej dołożyłam i do piekarnika włożyłam. 50 min czekałam i już się oblizywałam, bo pachniała z daleka
Moniki Smakołykimakaron rureczki długie 1 op 1 jajko na sos boloński 600 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów całych 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki cynamonu
Gotowanie jest łatweMakaron domowy jest wyjątkowy. Ja przygotowałam go tradycyjnie, może kształt nie jest idealny, ale jest bardzo smaczny. Dodałam do niego szpinak w śmietanie i z serkiem
Moniki SmakołykiKolejny przepis na proste danie z makaronu rodem z Włoch. To danie robi się błyskawicznie a smakuje wybornie. Popróbujcie koniecznie jeśli jeszcze nie znacie tak podanego makaronu. Tak podany makaron poprawia trawienie, podobno tak mawiają neapolitańscy lekarze. Spaghetti aglio, olio e frutti di mare czyli czosnek, oliwa i owoce morza. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieUltra szybki obiad z serii "dania studenckie naprędce". Makaron z semoliny z pszenicy twardej durum w lekkim sosie pomidorowym z ziołami. Pachnie włoskimi popołudniami i smakuje wyśmienicie - w sam raz na tak paskudnie deszczowe popołudnie! Składniki: (na 2 porcje) 160g makaronu z semoliny (polecam PASTALSOLE - Capunti alla Puttanesca) 1 puszka (400g z sokiem) obranych włoskich pomidorów w soku
Spektrum SmakuMakaron jak zwykle daje się połączyć z różnymi dodatkami. Z brukselką też smakuje wybornie. Składniki 400 g tagliatelle 150 g brukselki 100 g boczku wędzonego 1
R'n'G KitchenMakaron lubi większość. Przepis z magazynu Kuchnia. Warto spróbować, nam smakowało bardzo. Składniki 200 g solonego masła 1 pomarańcza 3 żółtka 100 g przegrzebków 400 g
R'n'G KitchenDania z makaronu należą do moich ulubionych. Tak naprawdę makaron mogłabym jeść codziennie na śniadanie, obiad i kolację. Lasagne znajduje się w czołówce mojego makaronowego menu. Co prawda jej wykonanie według tradycyjnych przepisów zajmuje bardzo dużo czasu, to jednak udało mi się trafić na nieco inną wersję, trochę mniej pracochłonną. Lasagne z tego przepisu jest nie tylko bardzo
Złote przepisyMakaron być musi- najlepiej z dużą ilością sosu! Ten jest szybki i pyszny! Składniki : * ulubiony makaron - u mnie kokardki * 2 kolorowe papryki * 5-6 pieczarek * mała
Magiczne Życie MartyPrzy dwójce małych dzieci nie ma za dużo czasu na gotowanie, dlatego wciąż poszukuje pomysłów na szybki i prosty obiad. Dzisiejsza propozycja to właśnie takie danie. Mój ulubiony makaron w delikatnym kremowym sosie serowym z chrupiącym dodatkiem w postaci pestek słonecznika. Naprawdę warto wypróbować ten przepis bo efekt jest zaskakująco przyjemny dla podniebienia :) Ilość porcji: 3 Czas przygotowania
Kolizje SmakówMakaron z boczniakami Zielony pieprz, kapary, wino i mleczko kokosowe. Do tego szczypta przypraw i odrobina chęci… Tak w skrócie można opisać dzisiejszy makaron z boczniakami. Nie jest to trudny ani czasochłonny przepis, a swoim smakiem i składnikami zachwyci nie jedną osobę! Zresztą ze świecą szukać w Polsce osób, które nie lubią makaronu. Ej, a czy z tym pieprzem(...)pieprz czarny. Tutaj mamy doczynienia z delikatną pikanterią i masą smaku, który skrywa w sobie pieprz. Dodatkowo kremowy i delikatny sos wygładza całe danie i pozwala nam się cieszyć wspaniałością makaronu z boczniakami. Jak jeszcze możesz zjeść boczniaki? Boczniaki od kilku ładnych lat nabierają na popularności. Dawniej sztuką było upolować paczkę boczniaków w dużym mieście, a obecnie nawet
BlendmanPamiętacie makaron z serem i cynamonem? To jedno z dań mojego dzieciństwa! I jedno z pierwszych, które przygotowywałam samodzielnie będąc dzieckiem! Dzisiejszy post jest więc sentymentalnym powrotem do dawnych lat! Gdy ujrzałam w sklepie czekoladowy makaron, od razu wylądował w moim koszyku. Początkowo chciałam(...)połączyć go z jakimś kontrastowym smakiem - po głowie chodził mi kurczak na ostro... Jednakże po chwili zastanowienia postanowiłam wykorzystać go do tego jakże prostego, a smacznego dania! Składniki: 400 g makaronu czekoladowego 100 g białego sera półtłustego pół kostki masła 2 czubate łyżki cukru cynamon Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Ser biały rozkruszamy
Taste Therapymozzarelli w wiórkach 50 g startego parmezanu 1 słoiczek suszonych pomidorów pokrojonych w paski - opcjonalnie Makaronu nie musimy gotować, suszone pomidory są opcjonalne - dodają dodatkowego smaku, dlatego warto je wykorzystać. Gdy sos boloński i beszamelowy są gotowe, możemy zabrać się do składania całego dania. Formę smarujemy masłem, na jej dno wykładamy odrobinę sosu beszamelowego i rozprowadzamy równomiernie silikonową(...)kładziemy 4 płaty makaronu, które mogą na siebie minimalnie nachodzić, wylewamy na nie ok. 2 chochelki sosu bolońskiego, rozprowadzamy, posypujemy mozzarellą. Z kolejnymi 2 warstwami postępujemy w podany niżej sposób: makaron sos beszamelowy mozzarella sos boloński Gdy wykorzystamy cały sos boloński, układamy na niego makaron, polewamy ostatnią porcją beszamelu i górę dania posypujemy startym parmezanem, który utworzy chrupiącą
Cooking Monster