Pyszny makaronik ze strony kuchnialidla. :) Składniki: pęczek szparagów (ja wykorzystałam białe) posiekana natka pietruszki (ilość w zależności od upodobań, ja dałam 3/4 pęczka) 2 piersi z kurczaka 400ml śmietanki 30% 2 szczypty gałki muszkatołowej 500 g makaronu penne (ja miałam trochę rurek, trochę świderków więc wykorzystałam jedno i drugie - świderki były dużo lepsze) 10 pomidorków koktajlowych pokrojonych na ćwiartki niewielka
Brzuszki ŁakomczuszkiSkładniki: 500 g wołowiny (pokrojona w kostkę) 3 łyżki oliwy z oliwek 2 duże cebule 1 opakowanie grzybków mun lub 2 garści 2 szklanki oliwek kolorowych
ClauditteMissCookingSzpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!bloga Goodful, pełnego rozmaitych pomysłów na dania proste i szybkie. Niczego nie ujmując autorom (filmiki jak robią jedzenie ogląda się świetnie, a mają też ogromną liczbę ciekawych patentów, nie tylko kulinarnych), ale z kilku prób powtórzenia ich dań, jak dotąd każde wymagało poprawki. Od początku uważaliśmy, że danie zrobione w kilka minut z kilku składników(...)dodaliśmy sporo sosu pomidorowego, co pozwoliło przełamać smaki: słodki i kwaśny. Sama papryka zblendowana nie smakuje dobrze z makaronem. Przepis na penne w sosie paprykowo-pomidorowym. Piątek – Kapuśniak z pieczonej czerwonej kapusty, marchewki i ziemniaków Bardzo prosty przepis na aromatyczne danie, zrobione w niestandardowy sposób (jak na kapustę), bo prosto z pieca. Kapusta ma to do siebie
Niedzielny kucharzdrugie śniadanie do pracy. Sprawdzi się również podczas różnych uroczystości rodzinnych, gdzie zachwyci Waszych gości. Polecam:) 400 g makaronu mini rurki Lubella 150 g chorizo (u mnie łagodne) puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 1 awokado 1 czerwona cebula 1/2 papryki (ja dałam żółtą, ale może być również czerwona) 2 pomidory 1/2 pęczka kolendry Sos: 3-4 łyżki majonezu 1 mały
Smaki Na Talerzunerkowców? Jeśli nie, to musicie to zrobić! Jest delikatny, kremowy, o lekkiej nucie kokosa. W przepisie użyłam makaron zrobiony z mąki ryżowej, tapioki i z dodatkiem zielonej herbaty, której zawdzięcza swój zielony kolor. Jest sezon na dynię, więc nawet orientalne danie nie obyłoby się bez jej udziału. Dodajcie cukinię, kurczaka i cieszcie się eksplozją smaków na talerzu. Orientalny kurczak(...)sosie z nerkowców porcja dla 2 osób Składniki: około 70 g makaronu ryżowego 1/2 szklanki orzechów nerkowca 1 pomidor 1/2 szklanki mleka kokosowego 2 łyżeczki garam masali 1/2 piersi z kurczaka 1 szklanka upieczonej i pokrojonej w kostkę dyni 1/2 cukinii 1 mała cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz 1/2 szklanki wody/bulionu olej do smażenia Przygotowanie: Zagotować wodę. Makaron wrzucić
Jaglusiawstępnie przekazał nam "garść teorii", opisał mąki z jakich najlepiej robić makaron, a następnie przystąpił do pracy. Obserwowaliśmy go pilnie jak zagniatał ciasto, potem wałkował i tworzył najróżniejsze kształty makaronu i pierożków. ( Potem każdy z nas przy swoim (oddzielnym) stanowisku samodzielnie robił wszystko od początku do końca. ) Można by powiedzieć, że pracował aż się kurzyło ;) Kiedy nadszedł czas(...)makaronowe potrzebowały takiej pomocy i motywacji. Nie zabrakło przy tym pytań kto skąd przyjechał, bo uczestnicy warsztatów byli z różnych krajów. Dana bardzo zainteresował fakt, że jesteśmy z Polski i na dodatek prowadzimy blogi kulinarne :) Przepisu na makaron oszczędzę Wam. Możecie podejrzeć go w jednym ze starszych moich wpisów, gdzie pojawił się w towarzystwie domowego rosołu klik Pokażę Wam natomiast
Codzienna kuchnia niecodziennaZdrowe, smaczne i szybkie🙂 Składniki 1 średni brokuł 1 tuńczyk w oleju rozdrobniony 4 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz 250 g makaronu
czarrna od kuchnismażę je w całości, jeśli większe to kroję w ćwiartki lub w plastry. Smażone pieczarki podaję do placków ziemniaczanych, do makaronów, do zapiekanek, jako dodatek do ziemniaków z mięsem. Pieczarki smażone to baza do kolejnych dań, wystarczy wlać śmietanę i mamy pyszne pieczarki w sosie, albo dodać bulion i mamy zupę pieczarkową. Pieczarki idealnie się nadają do eksperymentowania
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrazem z zielonym oraz cukrowym groszkiem, porem oraz sosem z dodatkiem boczku i pietruszki. Pyszne i lekkie danie, które przygotowałam dziś po raz pierwszy, ale już teraz wiem, że na pewno będą powtórki. Zdradzę Wam w sekrecie, że pomyślałam o makaronie, bo miałam końcówkę parmezanu. Wiadomo, że makaron posypany parmezanem jest najlepszy. No więc zrobiłam makaron, zjadłam makaron
Smaki Na Talerzupomysł na ciekawe danie, sprawdzają się praktycznie w każdej sytuacji. Idealnie będą pasować na spotkanie ze znajomymi, jako lunch do pracy czy pyszną kolację. Robiąc sałatkę nic nas nie ogranicza, może za wyjątkiem naszej wyobraźni :) Dziś przepis na pyszną sałatkę makaronową z szynką, zapraszam do lektury :) Sałatka makaronowa z szynką – składniki 2,5 szklanki makaronu (użyliśmy makaronu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Oryginalny przepis znajdziecie na platformie Cookido i możecie przygotować w Thermomixie. Ja robię trochę inaczej. Szczególnie lubię tak długo gotować sos, aż mozzarella rozpuści się całkowicie
Kucharzycajego gorycz dopieścić kwaskowatymi oliwkami, zbędne są tu przyprawy, nawet bez pieprzu te smaki idealnie się komponują, bo smak dania buduje się dobranymi składnikami, a nie przyprawami. Sprawdźcie sami! Składniki na 4 porcje: 500 g makaronu np. kokardki/farfalle 1 bakłażan 150 g zielonych oliwek pęczek pietruszki (ja mam mrożoną z własnego ogródka, wiadomo) 100 ml soku z cytryny
greenscarfcarbonaara to doskonałe włoskie danie, które szybko i smacznie możemy przygotować. Ciekawy smak sosu uzyskujemy poprzez połączanie boczku ,śmietany , sera oraz odpowiednio dobranych przypraw. Takie proste , a takie smaczne. Zapraszam do wypróbowania przepisu. SKŁADNIKI: 20 dag boczku wędzonego można pół na pół zmieszać z szynką 20 dag sera żółtego, np. parmezan 2 żółtka 250 ml. śmietany zioła typu(...)Ponownie dodajemy do cebuli boczek wlewamy rozbitą masę śmietanowo - jajeczną. Wszystko mieszamy i chwilę smażymy doprawiając sos solą i pieprzem. Makaron gotujemy Al-dente. Łączymy z sosem. Na talerzu posypujemy startym serem. Podajemy gorące danie. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwySkładniki: 2 ząbki czosnku, posiekane 80 g włoskich orzechów, posiekanych 2 łyżki solonych kaparów, przepłukanych i posiekanych 50 g świeżej natki pietruszki, posiekanej 180 ml oliwy
Gorący kąsek