Dawno nie było go na moim blogu i niezbyt często w mojej kuchni gości ostatnio. Czas sobie i Wam o nim przypomnieć. Oto propozycja na kurczaka
Kuchnia po mojemuzasadzie myślałam, że danie to przygotuje Maciek, ale ostatecznie przypadło mi w udziale jego wykonanie. I świetnie, bo jakoś ostatnio nie gościło na naszym stole. A jak wspomniałam w opisie hasła tygodnia, jest doprawdy warte polecenia. Kiedy swego czasu Maciek podał mi przepis na kurczaka marynowanego w solance, nie chciało mi się wierzyć, że efekt końcowy tak mnie zadowoli
zadanie-gotowanieSmaczne i szybkie danie obiadowe z kurczakiem, włoszczyzną i fasolką w sosie serowym. Podałam z ryżem. Składniki: duża pierś z kurczaka 2 garście fasolki szparagowej (może być mrożona) 2 garście włoszczyzny (dałam mrożonkę: marchew, por, seler, pietruszka) 180 ml śmietany 30% ok 150 g sera z niebieską pleśnią sól, pieprz, pieprz ziołowy Przygotowanie Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Pierś
e-PrzepisyKulinarneZnowu zawitały u nas bakłażany. Trochę małe sztuki się trafiły ale i tak udało się przygotować coś pysznego. Oczywiście zrobiłam faszerowane. Nadziałam je kurczakiem i serem
Monia miesza i gotujeMakaron mie jest jednym z elementów kuchni azjatyckiej. Jest sporządzany z mąki pszennej i ma postać grubych nitek. Jest świetnym dodatkiem do kurczaka i warzyw. Danie przyprawiam sosem sojowym, chilli
BullioWygląda na wymyślne danie, jednak w przygotowaniu jest dość proste. Z pewnością wprowadzi powiew świeżości do waszej kuchni i urozmaici nieco popołudnie. Pomysł tym razem zawdzięczamy naszemu ulubionemu 11-latkowi, Adaśkowi czas: 1 h 20 min ilość: 4 osoby składniki: 1 brokuł 2 piersi z kurczaka mozzarella mini (kulki) 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 ząbki czosnku suszona bazylia Knorr
Ania i Marcin gotująSmaczny i soczysty filet z kurczaka często gości na moim stole. Danie bogate w witaminę C jest wspaniałym dodatkiem do naszej codziennej diety, zwłaszcza że mam w domu jednego "niejadka" który za owocami i warzywami nie przepada, ale za to uwielbia ten przepis więc trochę witamin przyswoi chociaż w ten sposób... .SKŁADNIKI 500 g piersi drobiowej1 cytryna ekologicznasól5(...)umyć i pokroić w plastry o szerokości około 1 cm.Każdy obtoczyć w mące. Na dużej patelni rozgrzać 5 łyżek oliwy z oliwek , smażyć filety z kurczaka po 5 minut z każdej strony. Posolić do smaku, polać całość ( przez sitko, zeby nie wpadly pestki ) wciśniętym sokiem z 1 cytryny , przykryć patelnię przykrywką i wyłączyć gaz.Zostawi
zielonacukinkaPrzepis na tego kurczaka jest banalnie prosty jak również szybki do zrobienia. To danie z tych co samo się robi, a takie lubię najbardziej. Po upieczeniu mięsko jest aromatyczne, mięciutkie, soczyste i bardzo pyszne. Składniki: 10 pałeczek z kurczaka 2 łyżki przecieru pomidorowego 5 łyżek ketchupu 2 łyżki
magiczna kuchnia KasiUwielbiam zapiekanki, bo można w nich wykorzystać właściwie wszystko, co mamy akurat w lodówce 😉 Przedstawiam przepis na zapiekankę makaronową z kurczakiem, szpinakiem, kukurydzą i pieczarkami. Całość
BullioJako propozycję obiadową z udziałem szpinaku, chciałybyśmy zaproponować bardzo prosty przepis. Szpinak mieszamy z serkiem i przyprawy. Umieszczamy w nacięciach w piersi kurczaka, całość skrapiamy oliwa
Kolizje SmakówSposób na najlepsze skrzydełka z grilla - zawijane, przypieczone i lekko pikantne. Idealne na grilla, jak i do piekarnika. Składniki: skrzydełka (ilość dowolna) sól, pieprz
UgotowaćUwielbiam wytrawne tarty, szczególnie te na spodzie z ciasta francuskiego. Dziś chciałam Wam polecić moją ulubioną ostatnio-ze szpinakiem. Jak dla mnie połączenie szpinaku z
Mania GotowaniaSkrzydełka warto przyprawić dzień wcześniej i wyciągnąć z lodówki godzinę przed pieczeniem. Skrzydełka są pikantne z dużą ilością aromatycznych przypraw. Skrzydełka można podawać z grzankami. Składniki
Mama GotujeDzisiaj danie nie wymagające dużego nakładu pracy i czasu, ale smaczne i lekkie. W sam raz na leniwy dzień lub wręcz zabiegany. U mnie to był wyjątkowo zabiegany dzień :) składniki * 1 opakowanie mrożonych warzyw (brokuł, marchewka, kukurydza) * 1 saszetka kolorowego ryżu (100 g) * 1 filet z kurczaka * 1 łyżeczka czerwonej pasty curry * sól, pieprz * pieprz cayenne * zioła prowansalskie
Mix smaku