dania z kurczaka - 13513 przepisów (strona:597/901)

KREMOWA ZUPA KALAFIOROWA 140

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-7 Składniki: śre dniej wielkości kalafior, młoda włoszczyzna, 7 średnich ziemniaków

JejKuchnia
Pulpety drobiowe z grzybami leśnymi 204

Obowiązkowy obiad po powrocie z wyprawy na grzyby. Soczyste pulpety drobiowe z sosem grzybowym. Wykorzystuję zazwyczaj podgrzybki i młode maślaki (jeśli akurat się trafią). Pulpety: 500

Bullio
Kotlety W Cieście 214

Ekspresowa odmiana zwykłych "niedzielnych" kotletów jakże przez nas lubianych ;) Składniki: 1 jajko 1/2 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mleka sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka lub

Gotowanie...to proste !
Domowa wędlinka wieprzowo drobiowa z kurczakiem i kabanosem z szynkowaru. 215

Pyszna, aromatyczna domowa wędlinka wieprzowo- drobiowa z kabanosem. Do przygotowania wędliny użyłam przypraw i szynkowaru  firmy TRADISMAK . Zapraszam :) Składniki : 500 g mięsa mielonego z karkówki

Sama słodycz i szczypta chili
Udana sałatka z selera naciowego 146

podwójna pierś kurczaka - garść rodzynek - trochę oleju słonecznikowego  - łyżka przyprawy do gyrosa - 3-4 łyżki majonezu - sól, pieprz Seler naciowy jest naszym tegorocznym odkryciem. Najczęściej jemy go po prostu posiekanego, posolonego lekko i wymieszanego z jogurtem greckim lub majonezem i rodzynkami, ale pewnego dnia został bazą do bogatszej wersji sałatki stanowiącej całkiem sycące danie.  Na początek pokroiłam

I tu będę miała takie te
Młoda kapusta duszona z wędzonką 121

Skoro czas na młodą kapustę to proponujemy podać ją w towarzystwie wędzonych dodatków...bossko.  Składniki 1 główka młodej kapusty 4 młode marchewki 2 cebule duży

R'n'G Kitchen
Kurczak w sosie pomidorowo-pieczarkowym 182

Pyszne chrupiące skrzydełka ..ale już nie są chrupiące, bo w sosie  i z dodatkiem pieczarek i cebuli....ale nadal pyszne...kiedyś w takim sosie robiłam

Moje domowe kucharzenie
Kolorowe, leciutkie mielone z piersi kurczaka i papryki 434

Przy takiej paskudnej pogodzie kolorowy obiad zdecydowanie poprawi humor :) Zostawiam Wam soczyste i smaczne kotleciki, które są dobrym sposobem na przemycenie dzieciom odrobiny warzyw w mięsie

Nie tylko w kuchni
Pulpety drobiowe z grzybami leśnymi 215

Obowiązkowy obiad po powrocie z wyprawy na grzyby. Soczyste pulpety drobiowe z sosem grzybowym. Wykorzystuję zazwyczaj podgrzybki i młode maślaki (jeśli akurat się trafią). Pulpety: 500

Bullio
PLACUSZKI Z KURCZAKA Z MOZZARELLĄ I KOPERKIEM 229

Rewelacyjny sposób na danie obiadowe z piersi kurczaka.Szybkie,smaczne i niedrogie.U mnie kotleciki zjedzone bez dodatków,ale można je podać z surówką i ziemniaczkami lub ryżem.Tutaj możemy kombinować dowolnie.Kombinować możemy równie ż z placuszkami do których możemy dodać inne składniki.Myślę,że inne propozycje również Wam kiedyś przedstawię . Składniki:   podwójna pierś z kurczaka kulka mozzarelli

Niespełnione zdolności kulinarne
Pierś kurczaka w sezamie 148

Pierś kurczaka to mięso lekkie i delikatne dlatego warto włączyć je do swojego jadłospisu, zwłaszcza jeżeli macie dostęp do mięsa z ekologicznej produkcji lub od znajomego rolnika. Żeby nie było nudno smażone filety warto wzbogacać dodatkami, które przy okazji podkręcą wartość odżywczą posiłku. Takim dodatkiem może być chociażby sezam, który sprawia, że danie zyskuje nieco azjatyckiego klimatu. Do tego

Milion Smaków
Roladki z kurczaka zawijane w szynkę w sosie szparagowym 133

Kilka dni temu prezentowałam zielone szparagi, wówczas pisałam aby zachować odłamane końcówki ( które na ogół są łykowate ) i wykorzystać je do zrobienia aromatycznego sosu. Właśnie nadszedł

Smaki Ewy
Szaszłyki drobiowe na grilla 257

Jak wcześniej zapowiedziałam, w tym tygodniu na blogu króluje grill. I tak dzisiaj szaszłyki drobiowe. Smakują nawet niejadkom. Cóż  więcej dodać - mogę już tylko polecić

Smaki Ewy
Barszcz czerwony tradycyjny 180

Uwielbiam gotować klasyczne dania kuchni polskiej, takie z wielowiekową tradycją, jak np. bigos, karp w śmietanie, żur czy właśnie czerwony barszcz. Właściwie to nie jestem pewna, czy rzeczywiście robi się te wszystkie potrawy od stuleci, ale lubię tak myśleć. ;) Barszcz robię bardzo często, najczęściej właśnie tradycyjny, na wywarze z żeberek, wędzonego boczku czy kawałku kurczaka. Przepadam też

Kuchnia Prezydentowej
Rolada drobiowo - wieprzowa 243

Taką roladę możemy podawać na gorąco lub na zimno. Moja rodzinka uwielbia wędlinki które sama przygotowuje w domu, niż te sklepowe, a ja lubię eksperymentować w

Kuchnia Danusi