Przyszła chętka na chińszczyznę. Danie bardzo smaczne i zaskakujące. Kuchnia chińska określana jest mianem kuchni bardzo oryginalnej, zdrowej i zróżnicowanej. Podczas przygotowania dania, pozostawia kucharzowi duże pole do popisu. Mąż szalał w kuchni, czego efektem jest ta pyszna potrawa. Obiad bardzo szybko zniknął z talerza. Serdecznie polecamy. Składniki: - 500g filetów z piersi z kurczaka
Pan i Pani Smith w kuchniZapiekanka w formie baby. Delikatne, kruche ciasto pizzowe a w nim kurczak i warzywa. Składniki: -filet z piersi kurczaka -kawałek pora
Maminek kulinarnyRyba w 30 minut :) W 20? :) Najzwyklejsza, bez żadnych udziwnień. Najprostsza na świecie! Składniki: 1 filet z dorsza 2-3 łyżki soku z cytryny tymianek
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comDzisiaj pomysł na coś podobnego do naszej ryby po grecku. Wykorzystamy filety z dowolnej ryby - u mnie filety z dorsza. Do tego gorący sos
Magiczne Życie MartyChrupiące ciasto francuskie, soczysta pierś z kurczaka oraz pyszny farsz ze szpinakiem sprawiają, że nikt nie oprze się temu daniu. Jedna pierś z kurczaka spokojnie wystarczy dla dwóch osób jeżeli podamy ją z ulubioną sałatką lub porcją ryżu. Potrzebujemy: 2 piersi z kurczaka bez polędwiczek 100 g szpinaku mrożonego w kostkach 80 g sera feta pokrojonego w drobną kostkę(...)rozmrożeniu dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku, do smaku sól i pieprz. Odstawiamy do ostygnięcia , następnie mieszamy z fetą. Piersi myjemy, osuszamy i oprószamy solą, pieprzem i szczyptą oregano. Każdy filet nacinamy z boku, tworząc "kieszonkę". Powstałą kieszonkę napełniamy farszem ze szpinaku, oprószamy czerwoną papryką, Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy dwa kwadraty z ciasta francuskiego, na których układamy filety
Kolejny blog o gotowaniuwodzie na 4 minuty. Następnie odcedz na sitku i wysusz na ściereczce kuchennej, odstaw. Filety śledziowe przenieś na półmisek. Mango obierz i pokrój w plastry. Dodaj kilka na półmisek. Posyp pestkami dyni, suszoną żurawiną dodatkowo. Dodaj jarmużu i ziaren granatu oraz kukurydzę. Danie gotowe. Niezwykle pyszne, świeże i tropikalne. Warto spróbować tej propozycji i zaskoczyć bliskich inną wersją
Z Kuchni Do Kuchnidanie jest jednym z tych, które wyglądem nie powala, ale smak wszystko wynagradza :) Mam nadzieję, że i Wam posmakuje! Przepis znalazłam jakiś czas temu w internecie. Składniki: 1 filet białej ryby (u mnie dorsz) 1/4 małej główki kapusty pekińskiej 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki masła 2 łyżki oleju 1 łyżka śmietany
Kuchnia domowa AniŁUPACZ jest rybą morską z rodziny dorszowatych. Przyrządzałam go też w curry w mleczku kokosowym Składniki: filet z łupacza sól kolorowy pieprz cytrynowy pieprz
potrawyregionalnemięso z kurczaka z warzywami, owinięte papierem ryżowym , zanurzone w papryce. Inna wersja sajgonek. Składniki: · 6 papryk czerwonych · ½ fileta z kurczaka · Przyprawa do kurczaka · Sól · Olej do smażenia(...)minuty przed końcem pieczenia posypujemy starty na tarce o dużych oczach serem. 14. Danie gotowe. 15. Smacznego
Kulinarna ChwilaMoja kolejna propozycja obiadowa na kurczaka w pysznym, aromatycznym sosie. Tym razem z dodatkiem pieczarek. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 250 g pieczarek, 1
Moja kraina smakówCzas przygotowania: 1,5 h Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 23,00 zł SKŁADNIKI: 300 g świeżego fileta z łososia ( 2 filety) 1
kulinarnyJaząbki czosnku, 2 małe filety z kurczaka lub 1 duży, pół słoiczka suszonych pomidorów, olej, sól, pieprz do smaku, kilka listków bazylii, makaron tagliatelle - ilość wg uznania. Makaron ugotować al dente. Kurczaka pokroić w kostkę lub w paseczki - jak nam wygodniej, przesmażyć na patelni na odrobinie oleju (można dać olej z suszonych pomidorów), dodać drobno pokrojony
Moja kraina smakówSmaczna, prosta w przygotowaniu sałatka warstwowa śledziowa z burakami, ziemniakami, cebulą i jajkiem to idealna propozycja dla wielbicieli śledzi. Sałatka doskonale prezentuje się na świątecznym
Smakowite DaniaSzybka i tania sałatka na kolację. Jeżeli lubicie lekko ostre smaki to sos musztardowy na pewno Wam przypadnie do gustu. Czas
KuchniaWeDwoje.plvotes ) Kotlet de volaille z piersi przepiórki De volaille z piersi przepiórki to ekskluzywne danie, idealne na świąteczny obiad. Przepiórki są drogie ale jest na to rada, by zacząć cieszyć się częściej ich mięsem i nie płacić fortuny warto je hodować . Są niewymagające i szybko rosną . Z tego przepisu pewnie najszybciej skorzystają właśnie Ci co je hodują . Uważam(...)Warto tez wiedzieć , że można je wykorzystywać jak każdego kurczaka do różnych dań . Zwłaszcza rasy mięsne . Osobiście do celów kulinarnych hoduję „Jumbo White” i są genialne , a ich waga dochodzi do 0,5 kg czyli jest co zjeść Składniki dla 3 osób: 3 podwójne filety z piersi przepiórek , rasy mięsnej 3 plastry sera topionego cheddar ( Hochland
Ogrodnik w podróży