Kochamy zapiekanki:). W dzisiejszej znajdziemy makaron, szpinak, sery i śmietanowy sos. Takiego połączenia smaków nie trzeba specjalnie zachwalać - trzeba spróbować:). 300g makaronu 500g mrożonego szpinaku 2
Szefowa kuchniW poszukiwaniu idealnych szaszłyków sięgnęłam po mięso z łopatki wieprzowej. I co? To jedne z lepszych szaszłyków jakie udało mi się zrobić:). Dzięki długiemu pieczeniu w
Szefowa kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne i bardzo proste placuszki z cukinii z dodatkiem sosu chrzanowego i wędzonego łososia. Możemy podawać je na
Marta GotujeCzęsto robię naleśniki. Zazwyczaj podaję je na szybki obiad, bo mam zawsze pod ręką różne rodzaje mąki. Tym razem chcę Wam zaproponować zdrową wersję z mąką
Passions hobbies lifeProsty i szybki sposób na przygotowanie wykwintnego obiadu. Zupa jest przepyszna! Koniecznie musicie kiedyś spróbować. To nie tylko pyszny, ale też zdrowy obiad, który zaskoczy Was
Passions hobbies lifePamiętajmy o kaszach:). Dziś na tapecie gryczana niepalona. Mniej intensywna w smaku od jej popularniejszej koleżanki. Do tak przygotowanych kotletów wystarczy surówka/sałatka i mamy
Szefowa kuchniBardzo lubię faszerowane naleśniki. Wpadłam na pomysł by zapiec je w sosie beszamelowym, okazało się to strzałem w dziesiątkę:). Polecam! Naleśniki: 1,5 szklanki mąki 1
Szefowa kuchniZapiekanka kebab / gyros jest bardzo znana, ale zazwyczaj podawana jest z kurczakiem:). Ja proponuję bardziej pasujące do niej mięso wieprzowe - dzięki temu smakiem zbliża się do
Szefowa kuchniSmakowita propozycja na obiad :) Gnocchi to dla ułatwienia 'nasze kopytka" smakują bardzo podobnie. Samo wykończenie ich wygląda trochę inaczej. Ja ułatwiłam sobie ich przygotowanie. Tradycyjne ślady
Różne smaki w kuchniTen sos paprykowy to alternatywa dla popularnego sosu bolońskiego. Przygotowuje się go równie szybko, jest smaczny i zdrowy. Najlepiej pasuje do makaronu. 500g mięsa mielonego 2
Szefowa kuchniW lipcu miałyśmy okazję uczestniczyć w konferencji dla blogerów, podczas której brałyśmy udział w rozmaitych warsztatach kulinarnych. Jedne z nich były dedykowane kuchni francuskiej, a przyrządzałyśmy
Kolizje SmakówZiemniaki upiekłam w rękawie:). Dzięki temu pieczenie trwa krócej i mamy pewność, że będą miękkie a nie wysuszone na wiór. Są bardzo aromatyczne, z dużą ilością
Szefowa kuchniLeniwe kluski nazywane przez niektórych leniwymi pierogami to dla wielu z nas wspomnienie dzieciństwa:). Warto było cofnąć się tym przepisem do przeszłości - polecam i Wam! Kluski
Szefowa kuchniZupę pomidorową lubi chyba większość dzieci. Moja córcia, gdyby mogła, każdego dnia jadłaby tylko tę zupkę . Niestety najczęściej zupę pomidorową robi się na rosole, szczególnie tę
Moja DelicjaDzisiejsza propozycja na obiad to przepyszne polędwiczki w sosie kurkowym! Rozpływa się w ustach! Koniecznie musicie spróbować! Składniki: 250 g kurek 350 g polędwiczki wieprzowej 2
Gotuj z Mąką