Dziś przedstawiam idealny przepis na lekki obiad w ciepłe dni, makaron z kurczakiem i brokułami w delikatnym sosie brokułowym, na pewno przypadanie do gustu całej rodzinie
karmelowyRefleksja na dziś? W nawiązaniu do poprzedniego posta: szczęśliwy, czy też nie - każdy normalny człowiek jeść musi. Czyli? Czasem po prostu zamiast mieć refleksje - trzeba działać
Kuchnia po mojemu1 główka kapusty młodej 1 puszka pomidorów całych 1 cebula szczypta kminku sól pieprz pieprz ziołowy staropolski 250 g młodych ziemniaczków małych koperek natka pietruszki kawałek
Gotowanie jest łatweDziś zapraszam na przepis na młode ziemniaczki, które pojawiły się już w sklepach. Osobiście je uwielbiam, choć czekam z niecierpliwością na te nasze krajowe, gdyż są
karmelowyW jednej z sieci dyskontowych panuje teraz akcja „Włoskie smaki”. Z ciekawości zgarnęłam ze sklepu ulotkę z „Włoskimi rodzinnymi przepisami”. Postanowiłam kilka z nich wypróbować i
Kolizje SmakówWczoraj mój synek po długich namysłach co chciałby zjeść na obiad w końcu wymyślił. Cytując: „Taki makaron co jadłem na wakacjach z dziadkiem”. Po chwili mojego
Kolizje SmakówMamy lato, wszędzie jest mnóstwo pięknych owoców i warzyw, warto więc wykorzystywać je w kuchni jak najczęściej. Dlatego dziś proponuję Wam pyszne udka z kurczaka, zapieczone
karmelowyMój ogródek pęka w tym roku od dyni i cukini. Zarówno jedno, ja i drugie warzywo bardzo lubię i z wielką przyjemnością przyrządzam z nich smakołyki
Ostra na SłodkoTo już kolejny przepis na moim blogu na mini kotleciki, czy też kuleczki mięsne. Są to kulki z mięsa mielonego, smażone na patelni, które robi się
Waniliowe ImprowizacjeTajskie curry z małżami to mniej popularne połączenie, zwłaszcza, że wolimy do niego użyć czerwonego curry, a jednak większość przepisów wykorzystuje tutaj zieloną pastę curry. My
Pociąg Do KuchniPrzedstawiam dziś przepis na szybki i przepyszny obiad z kuchni włoskiej - mojej ulubionej - makaron w sosie śmietanowo-serowym . Tajemnicą tego fantastycznego smaku jest użycie twardego sera
Kawa z mlekiemJuż od czwartku za mną chodzi ta zupa szczawiowa. Zrobiłam dopiero dzisiaj, ponieważ szczawiowej takiej ze szczawiu ze słoiczka nie trawię. Nie ma to jak świeży
Pieguskowa KuchniaWitajcie :) ostatnio mam przyjemność testowania super naczynia do pieczenia. Pewnie zapytacie co to jest i skąd taka nazwa, a więc - Gjuwecz to gliniane naczynie
Sama słodycz i szczypta chiliJesień zbliża się wielkimi krokami, czuć ją już w powietrzu. Mam jednak nadzieje, że ciepłe dni jeszcze do nas wrócą. Tak czy inaczej nabrałam ochoty na
karmelowyOstatnio w jednym z popularnych sklepów pojawiły się świeże makarony. Tagiatelle, parpadelle i inne. Bardzo je polubiłam za smak oraz za to, że się szybko gotują
Moja Delicja