dania obiadowe - 9009 przepisów (strona:100/601)

Risotto klasyczne (bezglutenowe) 133

Dziś przedstawiam przepis na klasyczne risotto, które z natury swej jest oczywiście bezglutenowe. Jest bardzo smaczne do zjedzenia bez żadnych dodatków, ale też może stanowić część

Kawa z mlekiem
Ryż po kantońsku (bezglutenowy + wersja wegańska) 149

Dziś przepis na naszą ulubioną wersję dania ryżowego, oczywiście bezglutenowego. W sieci jest wiele przepisów na ryż po kantońsku, mój pochodzi z programu kulinarnego

Kawa z mlekiem
Leczo całkiem warzywne (bezglutenowe) 123

Dziś przedstawiam przepis na moje ulubione leczo , całkiem warzywne , bez grama mięsa i bardzo smaczne, a bezglutenowe z natury rzeczy. Jak każde z dań zawierających

Kawa z mlekiem
Włoska zupa Minestrone po polsku (bezglutenowa) 133

Włoska zupa Minestrone to genialna mieszanka warzyw w aromatycznych przyprawach z dodatkiem tartego sera typu parmezan lub grana padano . Moja wersja jest nieco spolszczona, ponieważ nie

Kawa z mlekiem
Risotto pomidorowe (bezglutenowe + wersja wegańska) 141

Dziś zapraszam na risotto pomidorowe, danie bezglutenowe z natury, pyszne, aromatyczne, doskonałe. Uwielbiam risotto czy to klasyczne, z masłem, czy z różnymi składnikami, coś wspaniałego

Kawa z mlekiem
Risotto z groszkiem i kukurydzą (bezglutenowe + wersja wegańska) 116

Bardzo lubimy risotto , to jest fantastyczny pomysł na pyszny obiad , a najważniejsze jest to, że danie jest naturalnie bezglutenowe . Jak każde risotto , wymaga odpowiedniego czasu

Kawa z mlekiem
Gulasz cukiniowo-paprykowy z makaronem (wegański i bezglutenowy) #12 163

W naszym ogródku obrodziła cukinia w ilościach hurtowych, więc teraz będzie wysyp cukiniowych przepisów, ale cukinię uwielbiamy przecież, dobra cukinia nie jest zła :-) Do tego przepisu

Kawa z mlekiem
Fasolka po bretońsku (wegańska i bezglutenowa) #15 146

Dziś przedstawiam przepis na wegańską i oczywiście bezglutenową fasolkę po bretońsku , jedno z ulubionych dań mojego synka, a nawet znajdujące uznanie u mięsożerców w mojej

Kawa z mlekiem
Szybkie bułeczki z suszonymi pomidorami, bez wyrastania 180

zredukować temperaturę do 180 stopnii i dopiec ok 15 min. 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/szybkie-buleczki-pszenne-sniadaniowe/ MieszamWGarnku Artykuł Szybkie bułeczki z suszonymi pomidorami, bez wyrastania pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Sos tzatziki 159

mojej rodzinie. Świetnie komponuję się z wypieczonym mięsem z rusztu. Obecnie częściej trafia na stół jako alternatywa mizerii. Mocno koperkowy z wyczuwalną nutą czosnku pasuje do większości dań obiadowych. Składniki (4 porcje) -1 świeży ogórek -1/2 pęczka koperku -naturalny jogurt grecki ok. 150g -1 ząbek czosnku -sól, pieprz Przygotowanie Ogórek umyć, obrać, zetrzeć na tarce o gruchych oczkach

Zielona Kuchnia
Tortille ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 166

Odkąd zaczęłam pracować w zdecydowanie większym wymiarze godzin, ciągle poszukuje pomysłów na fajne drugie śniadania do pracy. Ważne by przygotowywało się go dość szybko, jak i

Kolizje Smaków
Makaron z brokułem i serem pleśniowym 141

Dzisiaj przepis na pyszne danie bezmięsne.  Makaron z brokułem w sosie z sera pleśniowego to łatwy,  szybki a przede wszystkim smaczny i

magiczna kuchnia Kasi
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami 216

Pieczemy do zrumienienia ok 25-30 min, w 180 stopniach. 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/boze-narodzenie/paszteciki-kapusta-grzybami/ MieszamWGarnku   Artykuł Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pierniczki dojrzewające – piernik staropolski 274

Ostygnięte pierniczki możemy lukrować lub polać polewą czekoladową. 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/pierniczki-dojrzewajace-piernik-staropolski/ MieszamWGarnku Artykuł Pierniczki dojrzewające – piernik staropolski pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pstrąg z patelni 171

Pstrąg smażony na maśle to alternatywa dla pstrąga pieczonego w piekarniku.   Ryba jest szybka i łatwa do zrobienia, a przede wszystkim bardzo smaczna

magiczna kuchnia Kasi