czosnek - 7003 przepisów (strona:232/467)

Zupa wietnamska 156

mnie Kuchnia magazyn dla smakoszy oraz  SlodkoKwasny.com. Przepis przytaczam za Kuchnią.   Składniki na wywar jarzynowy:  - 2 kg włoszczyzny- 3 listki laurowe- 8 ziaren pieprzu- 4 ząbki czosnku- kawałek imbiru  (dałam 2 łyżeczki świeżo startego)- sól- 1 pęczek natki- 2 cebule                                                                                                                                                                 Dodatkowo:- 10 dag makaronu ryżowego- 10 dag groszku cukrowego (dałam mini fasolkę zieloną)- garść liści szpinaku (pominęłam)- garść

mojewypiekiinietylko
Udka faszerowane 239

chodziło – drób, ale inaczej. Przepis podaję za autorką.    Składniki:  - 4 udka- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki- 4 łyżki startego żółtego sera (u mnie Gouda)- 2-3 ząbki czosnku- sól, pieprz, papryka słodka- olej (dałam arachidowy)    Umyte udka dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Ściągamy skórę, prawie do końca kości (u góry kość łamiemy uderzając w nią mocno

mojewypiekiinietylko
Chlebki pita 148

wypełniamy farszem. U mnie był to falafel, sałata, pomidor i sos tahini. W krajach arabskich pita (chubuz) wypiekany jest z różnymi dodatkami np. daktylami, tymiankiem, anyżkiem, sezamem lub czosnkiem. Sposobów podania jest wiele i zapewne każdy znajdzie jakiś dla siebie. Smacznego.   Wydrukuj przepisThe post Chlebki pita appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Schab wieprzowy, puree z batatów i chutney jabłkowy 196

śmietanki 30%1 łyżka masłaszczypta gałki muszkatołowejsól, pieprzCZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINCZAS MARYNOWANIA: 120 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: TRUDNY1. Schab oczyszczamy, oprószamy pieprzem i solą. W miseczce łączymy skórki z owoców, tymianek, czosnek przeciśnięty przez praskę i odrobinę oleju. Mieszanką dokładnie nacieramy schab, a następnie szczelnie i mocno owijamy folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na minimum dwie godziny. Po tym czasie mięso obsmażamy

My Culinary Art
Sos tzatziki, najlepszy 287

sólpieprz250 g jogurtu greckiego2-3 ząbki czosnku2 łyżeczki oliwy Obrany ogórek ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy jogurt, ocet, oliwę i drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą (mocno) i pieprzem.Smacznego

chwile dla mnie
Pieczeń z szynką szwarcwaldzką 175

sosu i np. oliwkami.* pierś z indyka- 500 g* szynka szwarcwaldzka- 50 g* płatki jęczmienne- 1 szklanka* cebula- 1 szt.* bulion- 1/2 szklanki* przyprawy: sól, pieprz, 1 mały ząbek czosnku, 1 łyżeczka majerankuPierś z indyka zmielić razem z szynką, cebulą i czosnkiem.Do zmielonego mięsa wlać bulion, wsypać płatki, doprawić i wymieszać.Masę przełożyć do aluminiowej keksówki i odstawić do lodówki

Kraina Miodem Płynąca
Meksykanka 311

ostraCebulę podsmażamy do zeszklenia na oleju, dodajemy mięso i chwilę smażymy. Dodajemy odsączone z zalewy fasole i kukurydzę oraz pomidory razem z zalewą, koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku.Podajemy z chlebem.Smacznego

chwile dla mnie
Polędwiczki w sezamie 161

smażeniawykonanie:Polędwiczkę doprawiamy solą i pieprzem i obsmażamy patelni ze wszystkich stron. Następnie smarujemy ją musztarda i posypujemy sezamem. Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Wokół układamy ząbki czosnku i jałowiec. Posypujemy listkami tymianku.Pieczemy 20-30 minut w temperaturze 200°C. Po wyciągnięciu w piekarnika skrapiamy sokiem z cytryny

Przysmaki Karolki
Pierś z indyka w doskonałej marynacie z suszonymi pomodorami 185

ząbki czosnkumajeranek1 łyżka sosu sojowegopół  łyżki majerankupół łyżki słodkiej paprykipół łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzusłoiczek suszonych pomidorówpuszka brzoskwiń2 łyżki olejuWYKONANIERobimy marynatę z jajek mąki, majeranku , przypraw i czosnku. Dodajemy sos sojowy. Wszystko mieszamy i taką marynatą zalewamy pokrojonego w poprzeczne kawałki indyka. Zostawiamy przynajmniej na 3 godziny. Można przygotować dzień wcześniej.Marynata do indykaIndyka wyjmujemy z marynaty, lekko

W kuchennym oknie Ewy
Sałatka z kurczakiem i szynką dojrzewającą, idealna na Sylwestra 902

puszki, możecie zastąpić je również ulubionymi kiełkami)3 ogórki konserwowe100 g pomidorków koktajlowychbazylia, oregano, sól, pieprz ziołowy, słodka paprykaSos:3 łyżki jogurtu greckiego2 łyżki majonezu½ łyżeczki musztardy1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę1 łyżeczka soku z cytrynyokoło 4-5 kaparów bardzo drobno posiekanych1 łyżka sosu Worcestershire (opcjonalnie)*sól, pieprz*sos  Worcstershire to popularna na całym świecie przyprawa, można ją trochę

Mania Gotowania
Zielona zupa z pieczoną gęsią 190

tymianku,sól i pieprz do smaku,1 łyżka tłuszczu wytopionego z gęsi.    Przygotowanie:Ugotować makaron (9 minut w solonej wodzie).Na gęsim tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę, czosnek i papryczkę przekrojoną na pół. Usunąć papryczkę, dodać mrożony groszek, bulion, bazylię i tymianek, gotować 7 minut. W międzyczasie pokroić gęś w cienkie paski.Do zupy dodać porwane lisie jarmużu

SzczyptaSmaQ
'INDIOS-BANANOS' - KREMOWY CHLEBEK ZE SŁOIKA 157

SKŁADNIKI:- banany, 3- jajka, 4- cukier, 3 łyżki- serek Arla Apetina India- mąka owsiana, 100g- mąka razowa bezglutenowa, 50g- masło 1/4 kostki + łyżka do wysmarowania słoików- przyprawy: pomidory, czarnuszka, czosnek niedźwiedzi, 2 łyżki + 2 łyżki do wysypania słoików,- ziarna: słonecznika, siemię lniane, sezam, 2 łyżki + 2 łyżki do wysypania słoikówDodatkowo:- 5 słoiczków w kształcie walca.WYKONANIE:ucieramy żółtka z cukrem

Wypisz Wymaluj
Omlet pieczony z tarte Czaniecki 150

samej patelni, my go jeszcze włożymy do piekarnika i zapieczemy z mozarellą.Składniki-tarte Czaniecki ugotowane-jaja-mozarella-seler naciowy-ser żółty-bazylia-oregano-pomidory suszone z czarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim SkworcuJaja zmiksuj z selerem naciowym, jeśli nie masz, może być natka pietruszki, posól do smaku. Masę jajeczną wlej do ugotowanego makaronu Czaniecki i wymieszaj. Rozgrzej patelnię i dodaj

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa serowa z kukurydzą i kminem rzymskim czyli Zupowe Wtorki odc.13 157

zjadłam cały garnek razem z moją psiapsiółką, na spółkę. Dzieci nam tylko podjadały. PYSZNIE serowa!!! znaleziona w Kalejdoskopie Kulinarnym.75 g masła2 cebule, obrane i pokrojone w drobna kostkę1 ząbek czosnku, zmiażdżony2 łyżeczki mielonego kuminu ( u mnie 1)1 l bulionu warzywnego

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania