czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:89/307)

Gulasz wołowy z pieczarkami 179

wołowy z pieczarkami - przepis: 900 g wołowiny z łopatki 100 g mąki 2 średnie cebule 3 większe marchewki Puszka krojonych pomidorów (ok. 400g) 400 g pieczarek Puszka gotowanej czerwonej fasoli 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 5 ziarenek pieprzu 2 łyżeczki czerwonej papryki w proszku 1/2 łyżeczki płatków chilli Olej do smażenia Sól, pieprz Jak zrobić idealny(...)gotującego się gulaszu. Pieczarki kroimy w ćwiartki. Obsmażamy na oleju, na średnim ogniu, na złocisty kolor. Dodajemy do gotującego się dania.  Do gulaszu dodajemy pomidory z puszki, fasolę z puszki, liście laurowe, ziele angielskie, ziarnka pieprzu, paprykę w proszku, płatki chilli. Garnek przykrywamy i gotujemy na najmniejszym ogniu przez ok. 3-3,5 godziny

Kuchnia Łukasza
Grillowane burrito 184

być szybko ) 0,5 kg mięsa mielonego 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula 1 puszka krojonych pomidorów 4 ząbki czosnku 2-3 strąki czerwonego świeżego chilli ( w zależności jak ostre chcecie ) 1 czerwona papryka – najlepiej spiczasta , ma cienki miąższ 2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki mielonej wędzonej papryki – słodkiej sól

Ogrodnik w podróży
Sałatka z pęczaku do lunchboxa 214

Składniki: 100 g pęczaku 1 puszka czerwonej fasoli 150 g chudej wędliny 1/2 pora 2 ogórki konserwowe sos: 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu … Czytaj dalej Sałatka z pęczaku do lunchboxa

czarrna od kuchni
Zupa z berlinek 123

papryka zielona ·        2 opakowania berlinek ·        Olej do smażenia ·        240 g fasoli czerwonej w puszce ·        200 g przecieru pomidorowego ·        1 łyżka mąki pszennej ·        Szczypta

Kulinarna Chwila
Muffinki z białej fasoli (bez glutenu, cukru i laktozy) 124

Muffinki z białej fasoli to kolejny eksperyment z roślinnymi wypiekami :) Skoro były już takie z czerwonej fasoli, które bardzo lubię i zawsze wychodzą pyszne, to nadeszła pora i na takie z białej. Muffinki są wilgotne i miękkie oraz bardzo sycące. Smak fasoli jest niewyczuwalny, przebija się za to masło orzechowe, a czekoladowa polewa z daktyli świetnie uzupełnia całość

Healthy food explorer
Wegański pasztet z fasoli – prosty i sprawdzony przepis 135

Prosty i szybki pasztet warzywny? Nie ma problemu, dzielę się przepisem na pasztet z fasoli (czerwonej) ze słonecznikiem i pieczoną marchewką. Ten... The post Wegański pasztet z fasoli – prosty i sprawdzony przepis appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com

Eksperymentalnie.com
Puszkowa sałatka od Laury 179

dodałam tylko słonecznik. Całość jest wyśmienita. Polecam!  Składniki : * 3 małe piersi z kurczaka * 3 torebki białego ryżu paraboloid   * puszka kukurydzy  * puszka ananasa  * puszka czerwonej fasoli * 100g uprażonego słonecznika * 3 łyżki majonezu * sól, pieprz, curry, czosnek i czerwona mielona papryka do smaku  Przygotowanie : Ryż ugotować z solą i odrobiną curry. Kurczaka pokroić

Magiczne Życie Marty
Pasta z czerwonej fasoli 124

Moja pasta z fasoli jest sycąca, aromatyczna i szybko się ją robi. Z dodatkiem marynowanego ogórka idealnie nadaje się na śniadanie. Składniki: • 1 puszka fasoli czerwonej • sok z 1/2 cytryny • 1 ząbek czosnku • sól do smaku Wykonanie: • Fasolę odcedzić i zmiksować na gładką masę. • Doprawić solą, sokiem z cytryny

To co kocham
Fasola z boczkiem 204

krojonych pomidorów łyżka keczupu i tyle samo koncentratu pomidorowego sól, pieprz, oregano, majeranek, cukier Przygotowanie : Fasolę namoczyć na noc, potem ugotować według przepisu wcześniej zamieszczonego w przepisie   "czerwona fasola w sosie na ostro " Cebulę pokroić drobno, czosnek również i przesmażyć razem do momentu, aż cebula się "zeszkli " Do ugotowanej fasoli przełożyć cebulę z czosnkiem, dołożyć pomidory, keczup

Proste Potrawy
Naleśniki z farszem mielonym 134

szkl. mleka 1 szkl. wody gazowanej 2 jaja szczypta soli Składniki na farsz: 500 g mięsa mielonego (wieprzowe, drobiowe lub wołowe) 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1 puszka pomidorów przyprawa: sól, pieprz, oregano, szczypta kminku, bazylia, czerwona papryka olej Dodatkowo: 200 g sera żółtego  Składniki na naleśniki wrzucamy(...)maczam w nim pędzelkiem spożywczym po czym równomiernie rozsmarowuje na patelni.  Farsz mięsny: mięso podsmażamy na odrobinie oleju wraz z posiekaną drobno cebulą i czosnkiem. Wrzucamy kukurydzę, fasole i przyprawy. Kiedy mięso i warzywa osiągną wymaganą miękkość, dodajemy pomidory . Całość doprawiamy solą i pieprzem.  Naleśniki wypełniamy mięsnym farszem, układamy w naczyniu żaroodpornym. Całość posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy

Kubki smaku
Wegańskie leczo 295

brakuje. Składniki: 1 duża cebula ok. 10-12 pieczarek 1 duża cukinia 3 kolorowe papryki ugotowana ciecierzyca (ok. pół szklanki suchej cieciorki ugotować w odpowiedniej ilości wody) puszka fasoli czerwonej 2 puszki pomidorów przyprawy: sól, pieprz, pieprz cayenne, papryka tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Najpierw dobrze jest pokroić sobie warzywa, bo dodaje się je w dość krótkich odstępach czasu(...)pieczarki. Po kilku minutach dodajemy pokrojone papryki. Kroimy cukinię i dodajemy do garnka. Dusimy aż warzywa będą miękkie. Dodajemy cieciorkę, pomidory i fasolę. Mieszamy i doprawiamy. Jeszcze trochę gotujemy, żeby się "przegryzło". Zamiast ciecierzycy można też użyć czerwonej soczewicy. Raz tak zrobiłam i też było pyszne! Taki garnek to około 4-5 porcji leczo - zależy jak bardzo jesteśmy głodni

Mama z Motylem
Tarta chili con carne 191

nadzienie : • 500g mielonej wołowiny • 2 łyżki oliwy • 1 duża cebula • 2 ząbki czosnku • 1 papryczka chili bez pestek lub chili mielone • 1 puszka pokrojonych pomidorów (400g) • 1 puszka czerwonej fasoli (400g) • 2 łyżki keczupu • 1/2 szklanki bulionu wołowego • 1/2 szkl białego wina • 1 łyżka czerwonej mielonej papryki słodkiej • 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego • 1/2 łyżeczki oregano • sól(...)Dodajemy wołowinę i podsmażamy na rumiano. Wlewamy bulion i wino i smażymy ok 20 minut. Dodajemy przyprawy, keczup i pomidory i smażymy kolejne 20 minut. Na koniec dodajemy odcedzoną fasolę oraz czekoladę . Smażymy kolejne kilka minut. Podpieczony spód wyjmujemy z piekarnika, wykładamy szybko nadzienie a na wierzch ścieramy mozzarellę. Wkładamy ponownie do piekarnika do tej samej temperatury

KUCHNIA POLSKA
Burrito z wołowiną i guacamole 177

hołd oddany klasyce, ale jednak zmodyfikowana. Zapraszam do lektury i wypróbowania. Najpierw przygotowujemy wszystko do farszu. Potrzebne składniki to: 700 g mięsa wołowego cebula 3 ząbki czosnku czerwona fasola z puszki (240 g) kukurydza z puszki (2/3 puszki, około 180 g) 500-600 g passaty pomidorowej pół dużej czerwonej papryki pół dużej żółtej lub zielonej papryki(...)mielimy wraz z cebula i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Gdy mięso będzie już usmażone dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie przecier pomidorowy. Dusimy kilka minut, dodajemy przyprawy, fasolę i kukurydzę i po około 5 minutach zestawiamy z ognia- ta część farszu gotowa. Polecam doprawić na dość ostro- reszta składników tę ostrość lekko zniweluje, ale odrobina żaru w meksykańskiej

Pichceniomania
Nadziewana czerwona papryka i rzeszowskie cluby jazzowe 164

Składniki: 4 większe czerwone papryki 1 filiżanka suchego kuskusu 10 większych pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku olej pół puszki fasoli czerwonej 2-3 łyżki kukurydzy z puszki sól, pieprz majeranek 15 dag startego żółtego sera szczypiorek Wykonanie: Odkrój wierzchy z papryk, usuń nasiona. Przygotuj kuskus wg instrukcji na opakowaniu. Pokrój drobno cebulę, czosnek i pieczarki. Rozgrzej olej(...)podsmaż warzywa i grzyby. Wymieszaj z kuskusem. Dodaj kukurydzę, fasolę, sól, pieprz i majeranek. Dokładnie wymieszaj. Nadziej papryki farszem, posyp żółtym serem i przykryj wierzchem. Zapiekaj ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Podawaj natychmiast, posypane szczypiorkiem. Danie świetnie smakuje z ketchupem lub sosem pomidorowym. Warto odwiedzić Klimaty i Boa ze względu na świetną muzykę, regularnie organizowane płatne koncerty

Qlinarnie i Qlinarnie
Zapiekane naleśniki z warzywami 180

kuchni... albo do sklepu po niezbędne produkty ;-)  SKŁADNIKI Na naleśniki: 200 ml mleka 2 jajka 2 łyżki oleju 4 czubate łyżki mąki pszennej Na nadzienie: 2/3 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 1/2 cukinii 3 łodygi selera naciowego kawałek pora 4 suszone pomidory 1/2 czerwonej papryki 100 g sera gorgonzola (pikantnego) sól, pieprz, mielona papryka (słodka(...)granulowanego czosnku Składniki ciasta miksujemy razem i smażymy cienkie naleśniki. Ja nie smaruję patelni tłuszczem - jest przecież  w cieście, ale jeśli wolicie natłuścić patelnię, to nie ma przeszkód :-) Fasolę i kukurydze odsączamy. Cukinię, selera, pomidory i paprykę kroimy w kostkę, pora w plasterki. Gorgonzolę rozkruszamy na niewielkie kawałki. Wszystkie składniki mieszamy razem doprawiając solą, pieprzem, paprykami i majerankiem

Czary - gary w kuchni