czekoladowe - 14735 przepisów (strona:766/983)

Babskie Euro 2012. 296

autorski;) ulubiony serek wiejski ( u mnie Mlekovita) kilka dojrzałych truskawek łyżeczka płynnego miodu Miód wymieszałam z serkiem. Truskawki opłukałam, pokroiłam w plasterki i dodałam do serka. Osobiście - ozdobiłam posypką czekoladową.  Biało-czerwoni, pokażcie Grecji, gdzie jej miejsce

W kuchni Karmel-itki
Piknik wielkopolskich blogerów - 1.09.2012 222

dyniowym,malinowym bądź wiśniowym. Dodatkowo przyniosłam pasztet cukiniowy oraz mleczneciasteczka z żurawiną, muśnięte delikatnie czekoladą od spodu (przepisy pojawią się na blogu). Chantel (PRZY KUBKU KAWY) częstowała pysznym ciastem czekoladowym. Marta (RYBKA ZWANA MARTĄ) raczyła swoimi grissini. Grażynka (GRAŻYNA GOTUJE) miała ze sobą ciasto ucierane ze śliwką i placuszkipomidorowe. Mieliśmy okazję gościć dwójkę blogerów, ale niekulinarnych.Macieja ( ZUCH PRÓBUJE RYSOWAĆ ) orazDorotę

W kuchni Karmel-itki
Innowacyjna kuchnia molekularna - warsztaty, Łódź, 30.11.2012 226

zwyciężyły w konkursie organizowanym właśnie przez PepsiCo, na potrawy z wykorzystaniem chipsów, Pepsi, listków Sunbites... Same pyszności! A czekając, aż upieką się bądź usmażą nasze dania, dostała każda po czekoladowym naleśniki i.. do roboty. Wyobraźnia pracowała na najwyższych obrotach, każda przyrządzała swego naleśnika jak tylko dusza zapragnęła. W końcu - wyczekiwana degustacja, połączona z naprawdę ekspresowym kursem zdobienia talerza, wspólne

W kuchni Karmel-itki
Słodkie ukojenie. BANANOWY MURZYNEK a'la BROWNIE. 298

cieście: Powstało zupełnie spontanicznie. Pomyślałam, że skoro do murzynka dodajemy dżem,  czemu nie dodać bananów? Co prawda, nie wyszło piękne  puszyste - powstało ciężkie, lepkie i mocno  czekoladowo-bananowe ciasto, przypominające swoją formą brownie. BANANOWY MURZYNEK a'la BROWNIE. /przepis z mamy zeszytu; w oryginale zamiast bananów, dżem; banany - mój pomysł;/ 2 szklanki mąki 3/4 kostki margaryny szklanka

W kuchni Karmel-itki
KULINARNE WYZWANIA FAIRY z Grzegorzem Łapanowskim, 14.06.2013, Warszawa. 231

botwinki) POLSKA SEZONOWA WOŁOWINA Z SALSA VERDE PĘCZOTTO Z PIECZARKAMI I SZYNKĄ DOJRZEWAJĄCĄ SANDACZ Z SZYNKĄ DOJRZEWAJĄCĄ NA PUREE Z KALAFIORA OŚMIORNICE W SALSIE Z PALONYCH POMIDORÓW TRUFELKI CZEKOLADOWE Z MIGDAŁAMI Z TATAREM Z TRUSKAWEK I MIĘTĄ LUB Z ANANASA Z BAZYLIĄ SMOOTHIE ANANASOWE Z BAZYLIĄ Kiedy już wszyscy się pojawili, blogerzy przywdziali białe fartuchy i słuchali trików, porad Grzegorza

W kuchni Karmel-itki
Warsztaty kuchni hiszpańskiej w ROTONDO - 19.11.2013, Poznań. 243

hiszpański nastrój. Stąd też nie mogło zabraknąć prawdziwego, hiszpańskiego jedzenia. MENU: Gazpacho andaluzyjskie Paella marinara (z owocami morza ) fot.: Karmel-itka Cocido madrileno ( gulasz madrycki)  Churros z sosem czekoladowym fot. Karmel-itka. Crema catalana ( krem kataloński ) fot. : Karmel-itka.   Panierowane jajka przepiórcze fot. : Karmel-itka. Tortilla di patatas fot.: Karmel-itka Pierwszy raz w życiu pracowałam z małżami

W kuchni Karmel-itki
MUFFINKI ZE SNICKERSEM. 233

Małe co nieco chodzi za Tobą jak cień. Chodzi i kusi. Coś niewielkiego, słodkiego i pysznego. Coś czekoladowego, by wzmóc produkcję endorfiny i serotoniny, by poprawić nastrój w ten szarobury, mroźny dzień. Coś, co wywoła ciepły na twarzy uśmiech i uczucie błogostanu. Coś, co nie wymaga wiele wysiłku. Może muffinkę? MUFFINKI ZE SNICKERSEM. /własny;/ na 12 muffinek 2 szklanki

W kuchni Karmel-itki
Muffiny kakaowe z budyniem 296

łyżce ciasta, na to łyżkę budyniu i znowu ciasto, tak żeby foremki były zakryte do ok 2/3 wysokości, gdyż ciasto nieco urośnie. Ja na koniec użyłam jeszcze posypki czekoladowej. Babeczki pieczemy w temperaturze 180 stopni

Zgrabne Gotowanie
Królewicz 215

Ciepłym kremem smarujemy placek miodowy, przykrywamy biszkoptem, który smarujemy kolejną warstwą kremu i na koniec kładziemy drugi placek miodowy. Możemy posmarować boki ciasta i wierzch. Na koniec wylewamy polewę czekoladową posypując wiórkami kokosowymi. POLEWA: 1 jajo 3 łyżki cukru 1/2 kostki margaryny 3 łyżki kakao Jajko wyparzyć, wybić do kubka, dodać 3 łyżki cukru i utrzeć. W tym czasie roztopić

Blondynka Gotuje
Ciastka z maszynki 268

wracam, albo następnego dnia zabieram się do pieczenia. Przed pieczeniem można wycisnąć pasek marmolady na każde ciacho, albo upiec bez dodatków i po wystudzeniu moczyć w polewie czekoladowej, posypkach i wiórkach. Składniki: 500 g mąki pszennej 200 g margaryny (ja zawsze używam Kasi) 30 g smalcu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru (z maleńką górką

Blondynka Gotuje
Biscotti z migdałami i morelą 174

okazję spróbować oryginalnych we Włoszech, tęskniłam za ich smakiem. Dziś, a raczej wczoraj zrobiłam sobie sama. Przepis pochodzi ze strony Pani Doroty Moje Wypieki . Wczoraj upiekłam też czekoladowe z innego przepisu - napiszę go jutro. Obiecuję:)Składniki: 1 duże jajko 90 g cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Blondynka Gotuje
Kokoski 753

zmiksować szybko do połączenia składników. Piec keksówce, podłużnej formie 30 minut w temperaturze 180-200°C. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto pokroić w grubą kostkę, którą obtaczamy w ganache czekoladowym, a na końcu w wiórkach kokosowych. Wstawiamy na chwilę do lodówki.Ganache: 250-300 ml śmietanki kremówki 30% 150-200 g czekolady gorzkiej lub mlecznej połamanej na kosteczki

Blondynka Gotuje
Dwukolorowy Sernikobrownie z Musem Truskawkowym 243

przestudzenia. Do przestudzonej masy dodałam jajka, wymieszałam mikserem na małych obrotach. W osobnej misce wymieszałam zmielone migdały, mąkę i proszek do pieczenia. Mieszankę składników sypkich wsypałam do masy jajeczno - czekoladowej i wymieszałam na jednolitą masę, którą wyłożyłam na dno tortownicy, wyrównałam powierzchnię i wstawiłam do nagrzanego piekarnika  i piekłam około 15 - 20 minut. W tym czasie zajęłam się przygotowaniem

Blondynka Gotuje
Waniliowe Kremówkowe Kosteczki 239

Czekoladę siekamy, masło kroimy w drobne kawałki i roztapiamy na parze oba składniki razem. Stężałą masę kroimy na małe prostopadłościany (mniej więcej 4*1,5 cm), które oblewamy polewą czekoladową. (A polewa to po prostu czekolada i masło roztopione w kąpieli wodnej). Ponownie wstawiamy do lodówki, aby czekolada zastygła. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Czekoladki z Panna Cotta i Musem Truskawkowym 252

Cottę. Wylewamy tak aby zostało miejsce na wylanie ostatniej warstwy czekolady, która przykryje zawartość naszych czekoladek. Odstawiamy foremkę do lodówki na kolejne 30 minut,aby Panna Cotta stężała w czekoladowych foremkach. Po tym czasie wyciągamy foremkę i smarujemy czekoladą przykrywając  nadzienie, na koniec musimy tylko wyrównać nożem i wstawić na ok. godzinę do lodówki. Potem zostaje nam tylko wyjąć

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania