zamrozić. Wtedy, gdy już minie sezon dyniowy możemy również cieszyć się jej smakiem. Z dyni możemy przygotować zupę krem, możemy ją oddać do gulaszu, do curry, do zapiekanki, do sałatki z makaronem czy też z kaszą. Idealnie sprawdzi się jako farsz do wytrawnej tarty lub wierzch do pizzy w duecie z serem feta. Dynia jest również wspaniałym
Kulinarne przygody Gatityprzyprawy, olej rzepakowy ➡️ Przygotowanie : dynię oczyszczam z wnętrza, kroję w kostkę i mieszam z olejem, solą, papryką słodką, pieprzem i chili. Z kurczakiem robię podobnie (tylko tutaj dodaję jeszcze curry i kurkumę). Wrzucam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę w 200°C przez 30 minut (po 15-20 minutach wyciągam kurczaka żeby się za bardzo nie spiekł
Zdrowie na języku :PSkładniki: 1 mała dynia (około kg) 1 puszka krojonych pomidorów 2 marchewki 2 pietruszki 1/3 selera 5 ziemniaków 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki kurkumy 1 łyżeczka curry 2 łyżeczki ostrej papryki sól 3 łyżki oleju boczek wędzony surowy (ilość według uznania) Sposób wykonania: Marchew, pietruszkę oraz selera obieramy, wrzucamy do niedużego garnka, zalewamy 1,5 litrem wody
Qchnia po prostuDziś zapraszam Cię Drogi czytelniku do wspólnego wypiekanie chlebków, które świetnie sprawdzą się w roli pieczywa do odrywania( np do curry ) lub jako kieszonki do gyrosa. Bardzo łatwe w przygotowaniu a smak? No cóż- niezapomniany! Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytSkładniki: 300 g dyni 4 łyżki mąki 1 jajko 100 g szpinaku 1 mała cebula 1/2 łyżki ostrego ajwaru sól, pieprz słodka papryka curry sos: 300 g łososia 200 g … Czytaj dalej Placek dyniowy z łososiem i grzybami
czarrna od kuchniPolsce nadal jest problem z egzotycznymi przyprawami. Do woka wlać olej i rozgrzać. Czosnek i szalotki obrać i posiekać drobno, trawę cytrynową lekko rozbić. Wrzucić wszystko do woka. Dodać curry, potarty imbir, trawę cytrynową, pastę chili, pastę z krewetek, potłuczone drobno orzeszki. Smażyć chwilkę aż poczujecie zapach przypraw. Wlać wodę, mleczko kokosowe i pokrojone limonki. Limonka musi być wcześniej sparzona
Kuchnia Pokoleńjogurtu naturalnego greckiego 200 g majonezu 2 ząbki czosnku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Kurczaka kroimy w kostkę, dusimy na patelni na łyżce oliwy. Przyprawimy go pieprzem, solą, bazylią, curry, papryką słodką. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół, pora przelewamy na pół a następnie na cienkie paseczki. Fasole dokładnie płuczemy, kukurydze odsączamy od zalewy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jogurt naturalny mieszamy z majonezem
Przepiski.pljest krojenie i gotowanie lub pieczenie jej na świeżo. Taka pieczona dynia idealnie pasuje do sałatek i dań głównych, a dynia gotowana nada się do zup czy dań typu curry. Na blogu znajdziecie mnóstwo pomysłów na dania z dynią . I ostatnim sposobem na dynię jest jej przygotowywanie do słoików w dwóch postaciach: dyni w occie, którą wprost uwielbiam
nietylkopasta.plskładniki: 200 g makaronu gryczanego 1 cukinia mała 1/3 brokuła 1 papryka czerwona 1/2 papryczki chili 200 g pieczarek 200 g tofu wędzonego 50 g czerwonej pasty curry 1 limonka sól, pieprz 300 g łososia świeżego filet natka pietruszki olej kokosowy 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 cm imbiru 400 ml mleczka kokosowego
wesoła kuchniaNastępnie doprawiam zupkę i gdy nieco przestygnie blenduję ją na gładki krem. Gotowy krem z dyni podaję z jogurtem greckim oraz natką pietruszki. Smacznego! Spróbuj także: najsmaczniejsza zupka pomidorowa, curry z dynią i łososiem. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Krem z dyni
Natka Pietruszkiprawdziwków kilka łyżek majonezu kilka łyżek ketchupu 1 podwójna pierś z kurczaka 1 puszka kukurydzy 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach 3 marchewki ugotowane 6 kiszonych ogórków sól, pieprz, curry, garam masala, zielony koperek kilka łyżek oleju do smażenia mięsa Przygotowanie; Tortownice o średnicy 26 cm. wkładamy folią spożywczą. Na dno układamy odsączone prawdziwki kapeluszami do dołu
Radość kipiąca uśmiechem.basmati sól liść laurowy do gotowania kalafiora oliwa do smażenia kolendra lub natka pietruszki *można użyć również innego sosu Pataks, np. tikka masala, korma, mild curry Mięso pokroić w kostkę, doprawić solą, papryką, czosnkiem, tymiankiem, pieprzem. Kalafior podzielić na różyczki, ugotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego (ok 3-4 minuty), odcedzić
Obiad gotowymała puszka cieciorki 1 mała puszka czerwonej fasoli 1 duża garść jarmużu ½ cebuli Natka pietruszki 2 łyżki oleju 1 szklanka bulionu lub wody 1 łyżeczka garam masala lub curry Duża szczypta kuminu Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Posól i popieprz udka (wyjmij je na pół godziny przed gotowaniem z lodówki). Rozgrzej w żaroodpornym rondlu 3 łyżki oleju. Wyłóż na niego
Niedzielny kucharzDziś zapraszam na pyszne curry z kurczakiem i dynią. Do przyprawiania dania użyłam gotowej pasty Madras Pataks . Jest to pasta przyprawowa ze skoncentrowanych przypraw. Pasty można wykorzystać na wiele sposobów, od przystawek po dania główne. Składniki: 600 g filetu z kurczaka 700 g dyni 1 opakowanie pasty Madras Paste Pots 1 duża cebula
magiczna kuchnia Kasicukinie 2 czerwone papryki Marynata, mieszamy: 50ml oleju rzepakowego + 3 łyżki miodu +2 cebule pokrojone w wiórka+ przyprawy, po pół łyżeczki: papryka słodka, papryka ostra, pieprz ziołowy, sól, majeranek, curry. Robimy! Kurczaka myjemy, odcinamy nadmiar skóry, zalewamy w misce marynatą, dobrze nacieramy i odstawiamy do lodówki na 24h Po tym czasie wykładamy pałeczki do brytfanki- z cebulą! , pomiędzy układamy plasterki
Latosiowydom