cukinia - 18701 przepisów (strona:899/1247)

Zapiekanka jaglana pod serową pierzynką 88

posiłki i jest o wiele lepsze, niż jakiś tam kebs z bułą.. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zachęcam również do wypróbowania innej zapiekanki z kaszą jaglaną LINK . ZAPIEKANKA JAGLANA Z CUKINIĄ I ŁOSOSIEM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 2 porcje: -140 g kaszy jaglanej -1 papryka -1 cebulka -100 g sera żółtego -100 g mięsa mielonego -2 pomidory -2 łyżki tłuszczu

zdrowo i aktywnie
Lunchbox dla przedszkolaka 157

przepisów na domową wędlinę Dzień 5: marchewka ciasto z karobem – przepis ser żółty wycięty foremką w kształcie gwiazdek jabłko kabanos Przepisy na inne, zdrowe ciasta: Ciasto cytrynowe z cukinią Wegańskie ciasto burakowe z czarną porzeczką, suszonymi śliwkami i migdałami oraz limonkową polewą Brownie z batatów – wegańskie, bezglutenowe, bez tłuszczu Ciasto Wiewiórka – przepis wegański Wegański chlebek bananowy – bez tłuszczu, super

Dorota Smakuje
Patisony marynowane w zalewie octowej z chili 188

Tego lata dania z cukinią uzupełniam o dania z patisonów. Nie mogło też zabraknąć przetworów z wykorzystaniem tych warzyw. Przygotowałam na zimę Patisony marynowane w zalewie octowej z chili. Świetnie nadadzą się jako dodatek do obiadu lub do kanapek. Składniki: - patisony - ząbki czosnku - suszona papryka chili strąk zalewa: - 4 szklanki wody - 1 szklanka octu (10%) - 2 łyżeczki

Kuchnia co dnia
Keczup z pomidorków koktajlowych, bez cukru 198

więc by nie męczyć się długim odparowywaniem, pomyślałam o naturalnym w tym roku zagęstniku. Wyszedł naprawdę pyszny, bogaty w smaku pomidorowy sos, śmiało konkurujący z keczupem z pomidorów i cukinii , na który opracowałam własny przepis kilka lat temu. Składniki (na ok. 2,5 litra sosu): 2 kg pomidorków koktajlowych 0,7 kg pomidorów 150 g dyni odmiany Hokkaido (jako zagęstnik

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta z rydzami i podgrzybkami 111

konsystencję średnio gęstego budyniu. Jeśli sos wyda Wam się zbyt rzadki, możecie dodać jeszcze trochę sera lub dłużej odparowywać na wolnym ogniu cały czas mieszając. Przelewamy sos do grzybów. Cukinię opłukujemy z soli, osuszamy ręcznikiem papierowym i podsmażamy na patelni grillowej z oliwą z oliwek. Zdejmujemy z patelni nadmiar oliwy osączając na ręczniku papierowym. Piekarnik ponownie rozgrzewamy do 180 stopni

Kate's Kitchen
Przepisy na ulubione zupy 344

Zupa z kurek Zupa jesienna z kluseczkami Zupa z białych warzyw. Zupa krem z białych warzyw Kapuśniak na ogonach wieprzowych K apuśniak z młodej kapusty kiszonej Zupa krem z cukinii Żurek z klopsikami z białej kiełbasy Domowy żurek na zakwasie Krupnik na żeberkach (zupa z kaszy) Grzybowa z grzankami Zupa brokułowa z grzankami i chili Zupa meksykańska z mięsem mielonym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa pomidorowa z cukinią 103

możemy cieszyć się tym, co świeże, naturalne. Wyśmienitym dodatkiem okazał się przecier z sycylijskich pomidorków koktajlowych. Niesamowicie aromatyczny. Składniki: 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 100 g cukinii 1 łyżka oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku 660 g passaty z sycylijskich pomidorków koktajlowych 1 litr bulionu cielęcego sól, pieprz  Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

R'n'G Kitchen
Przepisy na zdrowe burgery 195

albo upiec. Ma on tę wspaniałą właściwość, że bardzo lubią go dzieci. Czas: 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcj i: 2 Przepis na zdrowe burgery z wołowiną i cukinią Przepis brytyjskiego kucharza, który schudł 80 kg jedząc m.in. burgery i sałatki coleslaw. Obydwa dania mają lekko zmieniony skład, ale smakują jak klasycznym hamburger i coleslaw. Czas przygotowania : 40 minut

Niedzielny kucharz
Tarta z rydzami i podgrzybkami 104

konsystencję średnio gęstego budyniu. Jeśli sos wyda Wam się zbyt rzadki, możecie dodać jeszcze trochę sera lub dłużej odparowywać na wolnym ogniu cały czas mieszając. Przelewamy sos do grzybów. Cukinię opłukujemy z soli, osuszamy ręcznikiem papierowym i podsmażamy na patelni grillowej z oliwą z oliwek. Zdejmujemy z patelni nadmiar oliwy osączając na ręczniku papierowym. Piekarnik ponownie rozgrzewamy do 180 stopni

Kate's Kitchen
KOTLETY MIELONE Z SEREM 129

dania odświeżają pamięć, zbliżają myślami do rodzinnych, dawnych czasów, potraw i wspólnego celebrowania chwil. Kotlety mielone możecie faszerować dowolnym serem, ja wybrałam parmezan, wszelakimi warzywami, np. papryką, kukurydzą, tartą cukinią czy pieczarkami oraz dodatkami, jak np. parówkami, kaparami. Kotlety świetnie komponują się z pieczonymi ziemniakami, kopytkami, kaszą, ryżem wszelakim, surówkami, warzywami z wody i – mocno tradycyjnie – marchewką

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z patisonów kakaowe z jeżynami 191

warzywo, które najczęściej smażę w bułce lub robię z nich placki. Zrobiłam też kilka słoików marynowanych patisonów. Pomyślałam jednak, że może by użyć je także do ciasta. Z cukinii robiłam taki deser już nie raz, więc tym razem padło na patisony. Tak powstało wilgotne Ciasto z patisonów kakaowe z dodatkiem jeżyn. Składniki: ciasto

Kuchnia co dnia
Panierowane krążki kabaczka i domowy ketchup z pieczonych pomidorów 139

smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Krótko i z obu stron na ciemno złoty kolor. Po usmażeniu odsączać z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym Ketchup możesz zrobić także z cukinii (lub kabaczka) w nieco innej wersji... ...albo pikantny ketchup z papryką i marchewką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Spaghetti z warzywami i kurczakiem z grila 135

Jeśli nie masz sosu marinara użyj zwykłej passata. Dopraw ją tylko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru. Krok 2 Umyj warzywa. Pokrój papryki w paski a potem w kostkę. Cukinię w ćwierć talarki. Szparagi w dwucentymetrowe kawałki (wcześniej odłam zdrewniałe końcówki). Krok 3 Filety osusz ręcznikiem lub ściereczką. Posól, popieprz i posyp z obydwu stron łyżeczką suszonej cebuli i czosnku

Niedzielny kucharz