cukinia - 18701 przepisów (strona:774/1247)

Grillowane portobello 131

Składniki: 4 kapelusze portobello 1 filet z kurczaka po kawałku cukinii, bakłażana i papryki masło sól, pierz natka pietruszki Przygotowanie: Z kapeluszy wyciąć nóżki i posiekać. Fileta z kurczaka pokroić … Czytaj dalej Grillowane portobello

czarrna od kuchni
Potrawka z indykiem na ostro 120

Składniki: ok. 400 g fileta z indyka 200 g fasolki szparagowej 1 cukinie 1 pęczek zielonych szparagów 1 puszka kukurydzy 1 cebula 100 g przecieru pomidorowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej … Czytaj dalej Potrawka z indykiem na ostro

czarrna od kuchni
Bukiet wiosennych warzyw 133

Składniki: 1/2 kg młodych, drobnych ziemniaków 1/2 pęczka zielonych szparagów 1 pęczek białych szparagów 1 młoda cukinia 1 cebula oliwa z oliwek sól i pieprz curry dodatkowo: 4 jajka Przygotowanie: … Czytaj dalej Bukiet wiosennych warzyw

czarrna od kuchni
Risotto ze szparagami 115

Lekkie, wiosenne danie z dorszem i zielonymi warzywami Składniki: 1 szklanka ryżu do risotto 30-40 dkg fileta z dorsza 1/2 pęczka szparagów 1 młoda cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku … Czytaj dalej Risotto ze szparagami

czarrna od kuchni
Grillowane warzywa 95

moja propozycja warzyw, praktycznie możecie grillować wszystko. Składniki na marynatę 5 łyżek oliwy szczypta soli szczypta pieprzu odrobina tymianku szczypta słodkiej papryki niewielki ząbek czosnku Warzywa do grillowania pomidory cukinia bakłażan słodka papryka ostra papryka Grillowane warzywa – jak grillować Wszystkie składniki marynaty wkładamy do miski. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy. Marynatę odstawiamy na 15 minut, aby składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron udon z ośmiornicą 145

Składniki: 1/4 opakowania makaronu udon 200 g ośmiornicy 1/2 cukinii 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora garść suszonych grzybów mun 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej sos sojowy sól, pieprz chili korma curry … Czytaj dalej Makaron udon z ośmiornicą

czarrna od kuchni
Jednogarnkowy obiad z kurczakiem 140

Składniki: 2 filety z kurczaka 3-4 łodygi selera naciowego 1 marchewka 1 mała cukinia 2 cebule 1/2 bakłażana 800 g ziemniaków 1 puszka krojonych pomidorów marynata: 3 ząbki czosnku słodka … Czytaj dalej Jednogarnkowy obiad z kurczakiem

czarrna od kuchni
Pulpety pieczone z warzywami 156

Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 2 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 kromki czerstwego chleba sól, pieprz słodka i ostra papryka zioła prowansalskie 1/2 pęczka białych szparagów 1 cukinia … Czytaj dalej Pulpety pieczone z warzywami

czarrna od kuchni
Gulasz ala leczo 133

Składniki: 1/2 kg schabu 1 cukinia 1 kg pomidorów 3-4 papryki 1/2 kg pieczarek 2 cebule sól, pieprz papryka słodka i ostra czubrica czerwona zioła prowansalskie Przygotowanie: Schab pokroić w … Czytaj dalej Gulasz ala leczo

czarrna od kuchni
Zupa tajska z makaronem jajecznym 156

Składniki: 1 puszka mleka kokosowego 1 czerwona papryka 1/2 cukinii 1 cebula 3 ząbki czosnku kawałek imbiru 1 łyżeczka pasty z ostrych papryczek sól z trawą cytrynową (młynek) sos sojowy … Czytaj dalej Zupa tajska z makaronem jajecznym

czarrna od kuchni
Dieta o niskim indeksie glikemicznym – dlaczego warto ją stosować? 95

sałata (IG = 10), awokado (IG = 10), agrest (IG = 15), pomidor (IG = 15), ogórek (IG = 15), fasolka szparagowa (IG = 15), czerwona papryka (IG = 15), cebula (IG = 15), kiełki (IG = 15), cukinia (IG = 15), brukselka (IG = 15), pieczarki (IG = 15), kalafior (IG = 15), orzechy (IG = 15), kapusta kiszona (IG = 15), czerwona soczewica (IG = 25), truskawki (IG = 25), maliny (IG = 25), mleko

Zdrowy Styl Joanny
Pełnoziarniste spaghetti 160

Składniki: 1 filet z kurczaka 1 cebula 1/2 cukinii 100 g szpinaku baby 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżka sosu chili 1 mini papryczka chili zioła prowansalskie słodka papryka jarzynka … Czytaj dalej Pełnoziarniste spaghetti

czarrna od kuchni
Zapiekanka z kurczakiem i warzywami, pychotka 84

dnie żaroodpornego naczynia. Ziemniaków możecie położyć według uznania. Można rozłożyć jeszcze u góry. Rozłożyć mięso razem z marynatą u góry. Na to rozłożyć obraną i pokrojoną w talarki cukinię, por pokrojony w cienkie paseczki, kalafior rozdrobniony w małe kwiatuszki. Lekko wbić między mięso. Polać śmietaną. Przykryć folią aluminiową. Nagrzać piekarnik do 210 C i piec 40 minut. Na koniec sprawdzić

Kuchnia Pokoleń
Vege leczo 146

Przepis pochodzi z e-booka nieDietetyczne Moniki Ciesielskiej 🙂 Składniki: 2 cebule 300 g cukinii 250 g pieczarek po 1/2 żółtej i czerwonej papryki 3 łodygi selera naciowego 400 g ciecierzycy … Czytaj dalej Vege leczo

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania