sera naciowego 50 gr musztardy (na domową przepis znajdziesz tutaj ) pieprz, sól Przygotowanie: Sałaty myjemy i otrzepujemy z wody. Do misy dodajemy sałatę, orzechy ser i seler naciowy krojony na kostkę. Następnie dodajemy musztardę pieprz sól mieszamy i wsuwamy :) Przyprawy możemy możemy kupić w OWOCOWY RAJ Przepis przygotowałam na konkurs organizowany przez
Łycha smakówKażdy z nas dobrze zna sałatkę jarzynową, z marchwii, pora, selera, pietruszki i innych dodatków w postaci warzyw i owoców. Moja sałatka jarzynowa to mieszanka także kukurydzy, groszku, jabłek a niekiedy nawet i papryki – słodka, soczysta – a całość doprawiona odrobiną musztardy. Każdy z Nas ma swoją ulubioną wersję sałatki jarzynowej, zapraszam do poznania mojej wersji. […] The post
Magiczny Garnekwielu warzyw mogących ubogacić naszą dietę. Mówiliśmy już, że pasuje doskonale do cytrusów, ale równie dobrze łączy się np. z papryką czy niektórymi warzywami korzennymi – zwłaszcza cebulą czy selerem. Ponieważ to łagodne w smaku warzywo, warto przyprawić go czymś bardziej wyrazistym. Często stosuje się w tym celu kolorowy pieprz. Delikatnie pikantny będzie również kurczak, gdyż do marynaty dodamy szczyptę chili
Kulinarna Pokusajest tłuste, i dobrze się trzyma podczas gotowania. Polecam! ;) Z przepisu powstały 4 porcje zupy. Składniki: 1,5 kg ryb porcja rosołowa z kurczaka pół szklanki przecieru pomidorowego seler pietruszka 2 marchewki ziele angielskie liść laurowy pieprz ziarnisty sól lubczyk Ryby filetujemy. Resztki pozostałe po filetowaniu wkładamy do garnka wraz z porcją rosołową z kurczaka, zalewamy zimną wodą do przykrycia
Czerwona Porzeczkakażda pani domu ma swój sprawdzony przepis na jego przygotowanie. Ja dzielę się swoim. Może komuś się przyda :) Składniki: 1 karp 2 duże marchewki 2 małe pietruszki 1/2 małego selera 1/4 pora kilka ziaren pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe sól, pieprz, vegeta 6 łyżeczek żelatyny sok z cytryny Karpia patroszymy i dokładnie go czyścimy. Dzielimy
My simple kitchenszybka propozycja na sycące danie. Składniki 300 g łopatki wieprzowej 1 szklanka ryżu arborio 6 łyżek białego wina 1 łyżeczka masła klarowanego 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 cebula 2 ząbki czosnku 500 ml bulionu warzywnego natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Łopatkę kroimy w kostkę, warzywa obieramy
R'n'G Kitchentakże często ją gotuję. Jest bardzo aromatyczna i smakuje o wiele lepiej niż tradycyjna pomidorówka z koncentratu. 3-4 duże pomidory (mięsiste, dojrzałe) 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 7 cm białej części pora (lub średnia cebula) 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego bazylia sól, pieprz Dodatkowo: makaron (może być zacierka lub ryż) 1 łyżka koncentratu pomidorowego
Di gotujezupy kalafiorowej przygotowałam na ćwiartkach ponieważ ugotowane mięso dodam do zupy . Będziemy potrzebować : na wywar : około 3 l wody 2 ćwiartki (około 800g) kawałek pora (60 g) kawałek korzenia selera (90 g) 1 marchew (150 g) 1 korzeń pietruszki (120 g) 1 cebula (70 g) na zupę: 1 kalafior 600 g ziemniaków 200 g śmietany (około 6 łyżek) 1 pęczek
Uwaga Babcia Gotujeuwielbia takie mięsko i często sam się domaga bym takie zrobiła. Składniki: ok 1kg mięsa wieprzowego(szynki) 3 duże cebule 5 marchewek 3 piertuszki 1 mały seler lub połowę dużego 3-4 ząbki czosnku liść laurowy i ziele angielskie sól,pieprz,papryka słodka Mięso umyć,pokroić w plastry,lekko zbić(chodź ja tego nie robię),posolić,posypać
Niespełnione zdolności kulinarnebardzo nam się chciało takiego jedzenia....no i powstało...lekki posmak wędzonki połączony z kwasem żuru...mmmm! pycha! Składniki 250 g wędzonych żeberek 1 pieruszka 1 mały seler 2 marchewki 4 średniej wielkości ziemniaki 2 ząbki czosnku 330 ml żuru 1,2 l bulionu warzywnego 1 łyżeczka masła klarowanego 1 łyżka majeranku 4 jajka ugotowane na twardo
R'n'G Kitchenosób: WYWAR: 2 litry zimnej wody 2 skrzydełka z kurczaka - lub 2 pałeczki z kurczaka 2 średnie marchewki 1 średnia pietruszka 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku kawałek selera – wielkości orzecha włoskiego kawałek pora – o długości 5 cm z białej części 1 liść laurowy 3 ziela angielskie 8-10 ziarenek pieprzu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka jarzynki do zupy – przyprawa
Grunt to przepis!mięso, którego pochodzenie jest przez nas sprawdzone wiele razy. Składniki: 500g mięsa z dzika 500g mięsa z królika 500g podgardla lub boczku 250g wątróbki drobiowej 1 marchewka 1 mały seler 1 pietruszka 5 jajek połowa bułki paryskiej gałka muszkatołowa ziele angielskie liść laurowy pieprz sól Sposób wykonania: Mięso z dzika i królika razem z podgardlem dusimy pod przykryciem z warzywami
Kuchnia Pani Wiosnygłównie codzienność, więc proste menu również gości w naszej kuchni. Porcja dla 4 osób: 450g królika (np. dwie duże nóżki) 300ml rosołu z królika 2 marchewki 1 mały seler 1 pietruszka 1 kalarepa pęczek koperku śmietana liść laurowy lubczyk sól pieprz Sposób przygotowania: Całe nóżki wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy z przyprawami (sól, pieprz, lubczyk), aż mięso stanie
Kuchnia Pani Wiosnykupować drogiej butelczyny z Burgundii ale wystarczy nam wytrawne czerwone wino o pełnym i wyrazistym aromacie za kilkanaście złotych. Potrzebujemy także: 2 marchewki, 2 średnie cebule, 2 ząbki czosnku, seler (zieloną część), pół kostki masła, świeża gałązka rozmarynu, łyżka koncentratu pomidorowego, 2 łyżki sosu worchestershire, 2 czubate łyżki mąki. Najpierw podgrzewamy wino aż się zagotuje, odstawiamy do ostygnięcia
Right Behind The Kitchenjuż z powrotem w Polsce, więc powracam do swoich dawnych nawyków żywieniowych i tzw. czystej michy. Na pierwszy ogień poszła warzywna zupa krem. :) Składniki: 1 marchew kawałek pietruszki kawałek selera 1 średni ziemniak 1 mała cebula 1 średni pomidor 2 skrzydełka z kurczaka przyprawy: pieprz cytrynowy, jarzynka, liść laurowy, 2 ziela angielskie, susz warzywny woda Sposób przygotowania: Na wrzącą
Truskawkowa Fiesta