ciasto - 164325 przepisów (strona:6032/10955)

Sałatka z Pora 143

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z pora Bardzo lubię wykorzystywać pora w kuchni, podczas przygotowywania różnego rodzaju dań, przekąsek i sałatek. Ma nieco delikatniejszy smak niż cebula

Przepiski.pl
Naleśniki budyniowe z serem i brzoskwiniami 131

łyżka cukru, olej do smażenia, masło do odsmażenia. Składniki na naleśniki muszą być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki na naleśniki umieścić w wysokim naczyniu i zmiksować na jednolite ciasto. Ciasto będzie dosyć rzadkie, ale takie ma właśnie być :) Naleśniki smażyć pojedynczo na bardzo lekko natłuszczonej patelni. Brzoskwinie dobrze odsączyć i pokroić na grubą kostkę. Kilka połówek odłożyć na później

Świat Domowej Kuchni
Tortellini w sosie szpinakowym 126

Tortellini w sosie szpinakowym to proste i szybkie danie obiadowe dla całej rodziny. Pyszne włoskie pierożki tortellini w połączeniu z serem feta, suszonymi pomidorkami i sosem

Alle Dobre!
Ogórki kiszone, czyli jak ukisić ogórki? 130

prostu cieplejsza woda przyspieszy procesy fermentacji i ogórki będą szybciej ukiszone. Jeszcze więcej wegańskich przepisów Kotlety z buraka Warzywa z tofu w sosie satay Pulpety jaglane Tortilla przepis na ciasto Makaron w sosie szpinakowym Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Boczniaki w mięsnej marynacie Sałatka z buraków Tofu mielone A może coś wegańskiego na słodko? Wegańskie ciasteczka cynamonowe Chałwa domowa bez cukru(...)Ciasto bananowe (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Michałki bez cukru Keto bounty (wegańskie) Kulki mocy daktylowo-orzechowe Wegańskie placki bananowe Krem daktylowo-orzechowy Jeszcze więcej przepisów na wegańskie słodkości znajdziesz tutaj . Artykuł Ogórki kiszone, czyli jak ukisić ogórki? pochodzi z serwisu WegePrzepis

WegePrzepis
Tarta z brokułami i serem. 144

śmietany – mały brokuł – 100 g pomidorków koktajlowych – 1 szklanka sera mozzarella – sól, pieprz Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko oraz miękkie masło, przyprawiamy solą. Zagniatamy ciasto. Formujemy z niego kulkę i wkładamy do lodówki na około godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i umieszczamy w formie na tartę. Dociskamy spód i boki formy. Jajka wbijamy do miski

Zdrowy Styl Joanny
Sałatka Uniwersalna 136

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka uniwersalna Makaron to świetny dodatek do wielu potraw, zup, a także sałatek. W moim domu makaron to stały bywalec i bardzo często

Przepiski.pl
Ogórki kiszone 133

Zapewne wiele z Was zadaje sobie pytanie, jak zrobić ogórki kiszone, by były smaczne i jędrne. Jak je odpowiednio zawekować, aby były smaczne przez cały rok

Alle Dobre!
Młoda kapusta z pomidorami 131

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Młoda kapusta z pomidorami Sezon na młodą kapustę w pełni! Warto go wykorzystać i przygotować z niej coś pysznego. Młodą kapustę przygotowuje w

Przepiski.pl
Sałatka z szarpanym kurczakiem 135

Zostało Ci mięso z rosołu? Wykorzystaj je do sałatki! Delikatne mięso z kurczaka w połączeniu z kukurydzą, ananasem i porem tworzy przepyszne danie, które posmakuje każdemu

Alle Dobre!
Sałatka Big Mac 121

Fantastyczna sałatka, która z pewnością stanie się hitem każdej imprezy. Składniki 4 bułki od burgera 0,5 kg mielonego mięsa wołowego 4 korniszony pół cebuli 200

Wasze Przepisy
Domowe bułki do hot dogów 124

sezam do posypania Przygotowanie: Drożdże rozcieramy  w dużej misce z łyżką cukru, mąki i 1/4 szklanki wody. Odstawiamy na 15 minut. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy gładkie ciasto - ręcznie lub przy pomocy robota. Przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę.  Po tym czasie dzielimy ciasto na ok. 10 części i formujemy

Kulinarne Inspiracje
Kluski śląskie z podagrycznikiem 152

ziemniaki ugotowane i ostudzone przepuszczamy przez praskę do ziemniaków lub przez maszynkę do mięsa. Następnie do ziemniaków dodajemy mąkę ziemniaczaną. Potem dodajemy drobniutko posiekany podagrycznik. Zaraz potem wyrabiamy zwarte ciasto. Następnie z ciasta odrywamy kawałki i formujemy kluki wielkości orzecha włoskiego – w każdym robimy dziurkę za pomocą trzonka drewnianej łyżki. Potem kluski wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy

Dorota Smakuje
Surówka z Żółtej Papryki 138

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z żółtej papryki Surówka to obowiązkowy dodatek do każdego obiadu. Nie tylko dopełnia ona smak każdej potrawy, ale jest także bardzo zdrowa

Przepiski.pl
Muffinki z gorzką czekoladą 148

masę. Następnie dodajemy jajka, miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz solą i dodajemy stopniowo do masy cały czas miksując. Czekoladę siekamy na drobne kawałki i dodajemy do ciasta, mieszamy do momentu połączenia składników. Ciasto przekładamy do wcześnie przygotowanej formy.  Pieczemy przez 30 minut

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania