Sałatki i jajka na Wielkanoc – najlepsze przepisy! 98kukurydzy, ryżu i pora. Idealna zarówno na świąteczny jak i codzienny stół. Polecam! Sałatka z tuńczyka na krakersach – Przepis tutaj (KLIK) Przepyszna sałatka warstwowa, która wyglądem przypomina eleganckie ciasto. Bardzo efektowna i smaczna. Idealna sałatka na przyjęcia oraz święta. Z pewnością zrobi wrażenie na gościach. Polecam! Sałatka królewska – Przepis tutaj (KLIK) Treściwa, bogata w składniki i doprawiona pysznym(...)pysznym sosem – Przepis tutaj (KLIK) Prosta, pyszna i efektowna wiosenna sałaka, która z pewnością zasmakuje wszystkim gościom i domownikom. Polecam! POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na Wielkanoc KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sałatki i jajka na Wielkanoc – najlepsze przepisy! pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem
Kryształek na biszkopcie 91Fajne kolorowe ciasto, które przyciąga wzrok. Galaretki lubią chyba wszyscy a tutaj jest ich sporo. Masa to zmielony ser z wiaderka czyli taka jak w wielu moich sernikach na zimno. Zamiast zmielonego sera można również wykorzystać jogurt naturalny lub serek homogenizowany albo śmietanę. składniki: biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej(...)przykryć drugim blatem. Wstawić do lodówki aby całość dobrze stężała. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Polecam też inne podobne przepis z kolorowymi galaretkami: Puszysty serniczek z galaretkami Śmietanowiec Ciasto cygańskie ścieżki
Monia miesza i gotuje
Malinowa kostka na biszkopcie 116Pyszne kremowe, nie za słodkie ciasto, lekkie i bardzo owocowe. Idealna na każdą imprezę i święta. Dużo malin użyłam do ciasta, ale nawet po za sezonem można kupić mrożone w dobrej cenie. Polecam gorąco do kawy ... Zobacz przepis
Swojskie jedzonko
Babka Fix 147Przepis na szybką babkę Fix, przepis pochodzi ze starej książki "Kuchnia śląska". Pamiętaj składniki muszą mieć temperaturę pokojową, ciasto pod koniec mieszania ma być płynne. Ja piekłam w 180 stopniach przez 55 minut lecz jeżeli robisz to ciasto w formie innego typu czas może się zmienić, najlepiej testować metodą na patyczek. Czytaj więcej
Pychotkaaa
Babka łyżką mieszana 448Babka łyżką mieszana wychodzi przepyszna! Niesamowicie wilgotna, delikatna i aromatyczna. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu! Artykuł Babka łyżką mieszana pochodzi z serwisu Przepiski.pl .
Przepiski.pl
Tort lekko zawiany :) 151cały czas ubijając- po łyżce, cukier, aż do wyczerpania i dokładnego rozpuszczenia, następnie po jednym żółtku, i na końcu wymieszać dokładnie i delikatnie, z przesianą mąką z proszkiem. Ciasto wylać do przygotowanej tortownicy, wstawić do nagrzanego do 170 °C piekarnika, piec 30-40 minut. Czy ciasto jest dobrze wypieczone, można sprawdzić wbijając w środek wykałaczkę. Jeżeli po wyjęciu jest
Kulinarne przemyslenia
Naleśniki z serem, kaszą jaglaną i pokrzywą 111pokrzywy właśnie. Z pomocą przyszły mi ekspresowe naleśniki Sir Pancake , których zapas lubię mieć w spiżarni, bo moje nastolatki lubią czas przyrządzić je dla całej rodziny. To gotowa mieszanka ciasta naleśnikowego do przyrządzenia ulubionego dania w 5 minut! Wymaga tylko dodania wody 100% naturalnych składników! Bez konserwantów, bez cukru, bez sztucznych barwników, bez brudnych naczyń i bez obawy o brakujące(...)łyżki posiekanych bardzo drobno listków pokrzywy olej Jak zrobić naleśniki z serem kaszą jaglaną i pokrzywą: Naleśniki smażymy według przepisu z opakowania – dodajemy wodę, mieszamy i wylewamy porcje ciasta na gorącą patelnię smażąc na złoto z obu stron. Twaróg mieszamy z kaszą i posiekaną pokrzywą. Doprawiamy do smaku miodem i sokiem z cytryny. Farszem napełniamy naleśniki i składamy
Dorota Smakuje
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 177Super przepis na pyszny sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie. Aksamitny, delikatny, wręcz rozpływa się w ustach! Artykuł Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie pochodzi z
Przepiski.pl
Sernikowy torcik a'la tiramisu 106podgrzewamy ciągle mieszając. Budyń mieszamy z mlekiem i dodajemy do masy razem z sokiem z cytryny. Ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia . Gotujemy ok 3 min. Gorącą masą przekładamy ciasto. Przygotowaną formę (tortownicę) wykładamy papierem i układamy biszopty, skrapiamy obficie kawą . Przekładamy je masą serową warstwami (biszkopty za każdym razem skrapiamy kawą), na górze powinna być masa serowa. Ciepłe ciasto
Gotowanie jest łatwe
KEKS POMARAŃCZOWY Z OLIWĄ Z OLIWEK 90jest tylko, aby dodawać wszystkie składniki w odpowiedniej kolejności i łączyć je stopniowo ze sobą. Można go podać do herbaty, do kawy, na podwieczorek czy na śniadanie - takie proste ciasto będzie umiał przygotować każdy. Przygotowanie : 10 min. Pieczenie : 40 min. ● 2 pomarańcze bio ● 3 jajka ● 250 g mąki T 55 ● 150 g cukru trzcinowego ● 1 opakowanie cukru waniliowanego
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Tiramisu pistacjowe 144Tiramisu pistacjowe w wersji bez jajek to fantastyczny deser, który sprawdzi się na większe okazje, ale też na małe zachcianki, ponieważ deser zrobicie dosłownie w 30
Słodki sentyment
Szybka babka z białek z owocami 265Białka ubić na sztywno. Stopniowo dodawać po łyżce cukru. Następnie dodać olej oraz mleko i zmiksować na mniejszych obrotach miksera. Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiać i dodać do ciasta. Całość delikatnie wymieszać szpatułką. Na koniec dodać wiórki kokosowe i drobno pokrojony rabarbar lub porzeczki i ponownie wymieszać. Ciasto wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec
kulinarne odsłony pati
Babka jogurtowa z lukrem 281Babka jogurtowa z lukrem to idealna propozycja na Wielkanoc! Jest niezwykle puszysta, wilgotna i delikatna. Dodatkowo długo zachowuje swoją świeżość i świetnie smakuje. Artykuł Babka jogurtowa
Przepiski.pl
Bułeczki mleczne z polewą pistacjowo-czekoladową 120ciepłego mleka i szczypty cukru dodać drożdże. Odstawić na kilka minut do spienienia. Połączyć z mąką, cukrem, solą, jajkiem, Zagniatać około 10 minut, pod koniec stopniowo dodając rozpuszczone masło - ciasto powinno być gładkie i elastyczne (jeśli będzie zbyt klejące, można dodać odrobinę więcej mąki, ale nie dodajemy za dużo, by bułki nie wyszły twarde). Odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia(...)minut (powinno podwoić objętość). Po tym czasie podzielić ciasto na 12 części, z każdej uformować bułeczkę. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (ja użyłam blaszki o wymiarach 25x36cm), odstawić do podwojenia objętości na 40-50 minut (powinny się mocno napuszyć). Posmarować mlekiem. Bułeczki piec w 180 C około 20 minut. Przygotować polewę: zagrzać mleko, a gdy będzie
Lekcje w kuchni