ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:137/344)

Ciasto kakaowo-waniliowe – bez pieczenia 994

minut – i to łącznie z myciem:) natomiast co do smaku, to muszę powiedzieć, że ciasto jest fajne, ale dość mocno śmietanowe, więc nie da się go dużo zjeść. Mnie taki jeden mały kawałeczek nasycił na bardzo długo. 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30% 100-150 g herbatników 200 g herbatników kakaowych 1 łyżka gorzkiego kakao 5 łyżek(...)masy kakaowej – herbatniki kakaowe – połowa masy waniliowej – herbatniki jasne – reszta masy waniliowej – pokruszone z płatkami migdałowymi herbatniki jasne Ja, jak widać, wykonałam wariant II;) Ciasto wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Uwagi : Żeby wydobyć ziarenka z laski wanilii należy delikatnie naciąć ją wzdłuż jednego boku i za pomocą tępej strony noża wybrać nasionka. Źródło

Smaki Na Talerzu
Ciasto czekoladowe z bezową chmurką 183

sztywno. Do przestudzonej czekolady dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Do białek dodajemy stopniowo żółtka i miksujemy. Białka z żółtkami dodajemy do czekolady, mieszamy. Pieczemy ciasto w formie wyłożonej papierem do pieczenia w 170 stopniach przez 50 minut. Beza: 6 jaj szczypta soli 300 g drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Białka ubijamy(...)suszymy w 75 stopniach przez 5 godzin.   Masa kajmakowa: 250 ml śmietany 36 % 1 serek mascarpone masa krówkowa (400 g) Śmietanę miksujemy na piankę, dodajemy mascarpone i masę kajmakową miksujemy krótko.   Będzie nam jeszcze potrzebny 1 słoik powideł śliwkowych.   Układamy ciasto: Zaczynamy od dołu: Ciasto czekoladowe (1/2 ciasta bo ciasto przekrawamy na pół) powidła śliwkowe masa kajmakowa

MojaQchnia.pl
Tort kokosowy 198

szklanka drobnego cukru - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1,5 łyżeczki octu - 3 łyżki oleju - cukier waniliowy - aromat (według uznania) Krem kokosowy: - 600ml mocno schłodzonej śmietany kremówki - 500g serka mascarpone - śmietanka z 1 puszki mleka kokosowego (puszka 400ml) - 300g białej czekolady - 200g wiórków kokosowych Dodatkowo: - woda kokosowa do nasączenia biszkoptu - niskocukrowy dżem z czarnej porzeczki - płatki migdałowe (uprażone na suchej(...)pieczenia, wlewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 minut. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy krem. Wiórki mielimy w blenderze. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, pozostawiamy do wystygnięcia. Ubijamy śmietankę kremówkę. Z mleka kokosowego odlewamy płyn, a śmietankę dodajemy do ubijanej kremówki. Ubijając już na niższych obrotach dodajemy serki mascarpone i na końcu – wystudzoną

mojewypiekiinietylko
TARTA Z OWOCAMI LATA 159

cukru szczypta soli Składniki na krem: 250 g serka mascarpone/ waniliowego homogenizowanego 250 g  30%  śmietanki  1 łyżka (można więcej jak wolicie słodszy krem) cukru pudru 9 g (opakowanie) śmietan-fix (opcjonalnie) krem dłużej się utrzymuje i nie podchodzi wodą i dowolne ulubione owoce ;-)   Zaczynamy od ciasta. Mąkę przesiałam przez sitko.      Wsypałam cukier(...)rozwałkowałam ciasto na placek o grubości około 0,5 cm. Polecam wałkować na papierze do pieczenia podsypując mąką.  Ciasto razem z papierem przeniosłam do posmarowanej masłem formy. Odwróciłam je do góry i przełożyłam.  Teraz wystarczy wylepić dokładnie ciastem formę i pozbyć się jego nadmiaru. Przykryłam je folią aluminiową. Można na wierzch wysypać np.fasolę,żeby ciasto nie wybrzuszyło

potrawyregionalne
Biszkopt z kremem cytrynowym 86

którzy nie lubią poświęcać pieczeniu zbyt wiele czasu. Jedyny wyjątek w tym przypadku to przygotowany wcześniej krem lemon curd który łączymy z serkiem mascarpone. Jeżeli nie mamy czasu ani ochoty na ten manewr to wystarczy połączyć mascarpone z bitą śmietaną, a następnie całość udekorować dowolnymi owocami. Zapewniam, że też jest to przepyszna wersja. W przypadku tego ciacha skorzystałam z przepisu(...)składników wychodzi około 450 g. Krem cytrynowy 250 g mascarpone dowolna ilość lemon curd Mascarpone mieszamy z dowolną ilością kremu lemon curd. Intensywność smaku cytrynowego dobieramy do własnych kubków smakowych. Im więcej lemon curd tym krem bardzie cytrynowy. Tak jak pisałam w opisie. W przypadku lemon curd zmiksujcie 250 g mascarpone z 250 ml śmietanki kremówki do momentu aż uzyskacie

Relaxtime
Tort tiramisu 180

Uroczy torcik, który zadowoli najbardziej wybrednych smakoszy. Wzorowany na słynnym włoskim deserze tiramisu. Krem bazuje na serku mascarpone i żółtkach. Jego delikatny smak przełamuje mocna kawa z dodatkiem amaretto. Torcik mimo, że efektowny nie jest trudny do wykonania. Zachęcam do spróbowania. Na tortownicę o średnicy 24 cm Biszkopt: - 5 jajek - 5 łyżek mąki pszennej ( typ 550 najlepszy) - 2 łyżki mąki(...)łyżką ). Z ostatnią porcją mąki wlać olej. Wylać ciasto do formy, piec ok. 25-30 minut w temperaturze 160'C do tzw. suchego patyczka.   Po wyjęciu z piekarnika upuścić w formie z wysokości ok 40 cm. Pozostawić w formie do wystudzenia.  Krem: - 4 żółtka - 250 gr serka mascarpone - 150 ml śmietanki kremówki + 50 ml śmietanki - 4 łyżki

kawawszklance
Babeczki z Olafem 162

szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru + patyczki do szaszłyków, wydrukowane szablony Olafa (ja drukowałam na papierze fotograficznym), kokos do posypania kremu, czekolada, sok owocowy do nasączenia babeczek(...)ciastem do 2/3 wysokości. Wkładamy do każdej babeczki po kostce czekolady. Przykrywamy pozostałym ciastem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni, góra i dół, bez termoobiegu przez ok. 25-30 minut. Czas kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie kremu. Miksujemy w mikserze serek mascarpone z cukrem pudrem. Dodajemy śmietanę kremówkę i miksujemy razem z serkiem

Ciastkozercy
Król lew – ciasto bez pieczenia! 2376

ciasto bez pieczenia! Pyszny i chrupiący przekładaniec pełen batonika Lion. Karmelowo – śmietankowe ciasto z czekoladą, któremu ciężko się oprzeć. Polecam!   Składniki: ok 55 sztuk herbatników 1 puszka masy kajmakowej 5 batoników Lion 500 ml śmietany kremówki 30 lub 36% 1 śmietan-fix 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru pół tabliczki gorzkiej czekolady     *** Na dnie formy(...)sztywno. Dodajemy 1 łyżkę cukru pudru oraz serek mascarpone i wszystko razem miksujemy, na gładką masę. Na koniec dodajemy posiekane batoniki i całość mieszamy razem, za pomocą łyżki. Tak powstałą masę wykładamy na herbatniki *** *** Na masę ponownie wykładamy herbatniki. Resztę śmietanki (250ml) ubijamy ze śmietan-fixem i wykładamy na wierzch ciasta *** *** Gorzką czekoladę ścieramy na tarce i obsypujemy nią ciasto

Blog z Apetytem
Płonący tort dyniowy 197

oraz dynię startą na tarce o drobnych oczkach. Delikatnie wymieszać szpatułką.  Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy o śr. 24cm. Piec około 50-60minut w temp. 180-190st.  Ostudzić i przekroić na 3 części.  Krem:   300g obranej dyni,  500g serka mascarpone,  100g białej czekolady, 2 łyżki cukru. Dynię pokroić w kostkę, zalać wodą

Z miłości do słodkości
Kinder country 132

ciasto widziałam je już kilkukrotnie w sieci i zawsze kiedy widziałam zdjęcia miałam ochotę spróbować. Przejrzałam kilka przepisów, ale i tak zrobiłam je trochę po swojemu. Z pewnością ma milion kalorii, ale czasem warto pozwolić sobie na odrobinę słodkiego szaleństwa. Jest oryginalne dzięki dodatkowi pszenicy, słodkie, aksamitnie kremowe i wprost idealne do filiżanki dobrej kawy. Jeśli o tą ostatnią chodzi(...)który jest na tyle prosty, że praktycznie każdy sobie z nim poradzi.  Warstwa jasna: 250 g serka mascarpone 330 ml śmietany 30% 2 białe czekolady  3 szklanki pszenicy w miodzie (lub płatków kangus, a może być pszenica ekspandowana wtedy ciasto będzie mniej słodkie) 4 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki mleka 2 paczki herbatników (po 100 g) Tortownicę

Cynamonowe szczęście
Słodkie wspomnienie lata 118

wyklejony spód. Wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia. Warstwa biała; serek mascarpone wykładamy do kubka blendera, żelatynę rozpuszczamy w wodzie dodajemy cukier. Następnie wlewamy do blendera razem z wyciśniętym sokiem z cytryny, miksujemy na jednolitą masę . Wylewamy na przestudzoną warstwę malinową., Dekorujemy posypkami Delecty . To szybkie ciasto jest wspomnieniem smaku i zapachu lata . Maliny ukryły się na dnie zamrażarki

Gotowanie jest łatwe
Sernik słoneczny 88

ricotty, mascarpone, philadelphi). Ze względu na mniejszą kaloryczność ja przygotowałam sernik bez spodu ale sernik można przygotować ze spodem ciasteczkowym lub ze spodem z ciasta kruchego, jeżeli zdecydujecie się na ciasto kruche proponuje zrobić je z tego przepisu – jest idealne. [:Listonic] Składniki na formę o średnicy 23 cm: 800 gr sera białego (u mnie 400 gr serka wiejskiego

moj przepis na
Sernik słoneczny 189

ricotty, mascarpone, philadelphi). Ze względu na mniejszą kaloryczność ja przygotowałam sernik bez spodu ale sernik można przygotować ze spodem ciasteczkowym lub ze spodem z ciasta kruchego, jeżeli zdecydujecie się na ciasto kruche proponuje zrobić je z tego przepisu – jest idealne. listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='800 gr sera białego (u mnie 400 gr serka wiejskiego

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania