Jagodzianki to obowiązkowa pozycja deserowa w letnim menu. Idealne na drugie śniadanie. Przyznaję, ze czasem brakuje mi cierpliwości (i siły) na porządne wyrobienie ciasta drożdżowego. Tym
zadanie-gotowanieplacki, spróbujcie tego przepisu. Puszyste placuszki na maślance robi się naprawdę szybko. Mogą być podawane na wiele sposobów – z dżemem, owocami, posypane cukrem pudrem. Owoce możecie dodać również do samego ciasta, przed smażeniem placuszków. Nie wiem czemu, ale właśnie placki kojarzą mi się z wakacjami. Takie placki solo, rzadko gościły w moim rodzinnym domu, częściej były placki
Mieszam w GarnkuSkładniki na 12 muffinek: 200 g mąki pszennej 50 g cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sody 1 jajko
czarrna od kuchni400g. mąki pszennej 150 - 200g cukru 5 jajek 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 100g. żurawiny suszonej 80g. orzechów nerkowca 200g. oleju 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Lubię to gotuję400g. mąki pszennej 100g. moreli suszonych 100g. żurawin suszonych 500g. bananów 200g. oleju 170g. cukru trzcinowego 80g. mleka 5 jajek 1/2 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku
Lubię to gotujęNie mogło być inaczej! Dzień oficjalnej premiery bloga WISZNIÓWKA uczcimy ciastem owsianym z WIŚNIAMI:) To jest ulubione ciasto mojej rodziny. Przepis wyszukałam parę lat temu
WiszniówkaDziś ciasta nie ma ale za to są pyszne tarteletki z musem czekoladowym i jagodami. Mus jakiego użyłam to gotowa mieszanka, którą miesza się z mlekiem
Ewa w kuchniTort czekoladowo-agrestowy Choć ten tort wyglądem nie powala na kolana, smak jest przepyszny. Zazwyczaj torty robione są na biszkoptowej bazie, ja zrobiłam na wilgotnym cieście
Wanilia i KardamonSkromny tort urodzinowy z bitą śmietaną. Wewnątrz kryją się banany i brzoskwinie. Składniki biszkopt 3 szt ( tortownica 21 cm ) 3 x 2 jajka 3 x 1/2
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyskładniki wsypuję do drugiej miski, mieszam i dolewam mokre składniki. Wszystko razem mieszam krótko i delikatnie - tylko do połączenia składników. Dodaję kokos, posiekaną białą czekoladę oraz owoce i bardzo delikatnie łączę. Przekładam ciasto do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, napełniam foremki do pełna (z tej porcji ciasta wychodzi 12 babeczek). Piekę ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni
babka w formiepiekarnik elektryczny nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, piec ciasto z 55-60 minut, do suchego patyczka, w chłodnym miejscu ciasto w blaszce wystudzić - ciasto jest szybkie, łatwe, można dać owoce jakie są w domu...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDziś ważny mecz Polski z Niemcami. Z tej okazji chciałam wesprzeć Naszych Piłkarzy tym pysznym deserem w narodowych barwach. Myślę, że przypadnie do gustu wielu kibicom
Anioszek w kuchniIdealne ciasto na lato - bez pieczenia, przygotowane ze zdrowych składników. Ciasto wykonane na chrupiącym spodzie z płatków owsianych i oleju kokosowego, a do tego delikatny krem
Kuchcik gotujeWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was szybki w przygotowaniu, niesamowicie smaczny, ładnie się prezentujący torcik truskawkowy bez pieczenia. Jest to ciasto na bazie
Rozpustne gotowaniegóra/dół, ciasto piec 50 minut, następnie na termoobiegu w 160 C z 6 minut, do suchego patyczka, ciasto wyjąć z blaszek jak będzie zimne ciasto jest łatwe, szybkie i smaczne, owoce można dać jakie się lubi..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię