Lato to najlepszy czas na ciasta z owocami. W moim serniku znajdują si nasze rodzime maliny i egzotyczne mango. Delikatny jak pianka, puszysty jak chmurka i mocno owocowy z nutą kokosa... ten sernik to kwintesencja lata i wakacyjnych podróży. Składniki: SPÓD 200 g herbatników 100 g masła MASA: 250 g twarogu PRESIDENT Z MASCARPONE 400 ml mleczka kokosowego(...)mleku kokosowym. Wymieszać dokładnie. Mango pokroić w kostkę. Odłożyć 1/3 mango oraz kilka łyżek masy serowej. Pozostałe owoce wymieszać z masą serową. Wylać na spód z ciastek. Pozostałe mango i ser zblendowac na gładką masę. Wylać masę na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki na całą
Kuchnia w oparachMiałam na pewien czas zaprzestać pieczenia ciast dla dobra wagi swojej i lubego:) Ale jak mogę tak bezczynnie patrzeć na owoce, które leżą i leżą, powoli zmieniają się aż nadto w dojrzałe. Więc dziś z klimatem jak u babci na herbatce, zrobiłam ciasto z gruszkami i jabłkami, a zainspirowałam się przepisem znalezionym u Ania gotuje :) Składniki(...)łyżeczka sody Sposób przygotowania Mąkę przemieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem, cukrami. Dodać mleko, olej, jajka i miksować do czasu połączenia się wszystkich składników. Owoce umyć, pokroić w kostkę, dodać do ciasta, wymieszać łyżką. Przełożyć tortownicę papierem do pieczenia, wlać ciasto. Nastawić piekarnik na 180 stopni i piec ok 45 -50 minut. Do herbaty/ kawy
pink envelopeskładników. Następnie dodajemy jogurt naturalny oraz skórkę i sok z cytryny. Znowu miksujemy na wolnych obrotach miksera, aż składniki się połączą (nie miksujemy za długo!) *** *** Ciasto nakładamy do foremek na muffinki. Na wierzchu układamy owoce *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170’C i pieczemy przez około(...)minut – do suchego patyczka *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Babeczki cytrynowo-jogurtowe z owocami pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemJeśli lubicie dużą ilość owoców, połączenia słodko-kwaśne i migdały, które nadają ostateczny charakter temu wypiekowi - ten placek powinien przypaść Wam do gustu. Kolejny pomysł na ciasto drożdżowe, czyli deser prosty, idealny na weekendowe popołudnie. Można go spakować w koszyk i ukoronować nim wiosenny piknik. Troszkę mi smutno, że nie dostałam rabarbaru, ale trudno.Składniki:350g mąki(...)nasmarować masłem. Wyłożyć do niej ciasto i odstawić na kilka minut. Przez ten czas odsączyć owoce z wody i przygotować kruszonkę - wszystkie jej składniki ugnieść dłońmi.Owoce wyłożyć na ciasto i posypać kruszonką.Piec 25 minut w 200 stopniach na średniej półce. Kolejne 10 minut piec na górnej półce piekarnika. Manewry ze zmianą półek są opcjonalne
W kuchni wieczorempochodzenia zieleni ujawniony Ogólnie, źródłem inspiracji był ten przepis . Spód keto key lime pie powstał jednak z mojego ulubionego przepisu na keto kruche ciasto, które mieliście okazję poznać przy okazji babeczek z kremem i owocami . Dokonałam jednak małej modyfikacji, rumieniąc mąkę kokosową na suchej patelni. Dzięki temu zabiegowi spód uzyskał piękny karmelowy kolor i bardzo ładnie podkreślił zielony kolor(...)Wspaniała, zielona wariacja na temat słynnego limonkowego ciasta rodem z Florydy, czyli keto key lime pie świetnie sprawdzi się na letni deser. Ciasto jest bowiem bardzo lekkie i mocno orzeźwiające w smaku. Dosłownie rozpływa się w ustach! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Amerykańska , Wege Keyword ciasta z kremem , ciasto z owocami , mus z awokado , tarta Porcje 12 porcji Czas przygotowania
Modern Cave Girljabłka szklanka malin szklanka borówek amerykańskich (najlepiej z polskiej plantacji) 4 łyżki brązowego cukru 100 g masła 1 opakowanie gotowego ciasta kruchego* Formę na tartę smarujemy delikatnie masłem. Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki. Pozostałe owoce myjemy. Na suchej patelni karmelizujemy cukier(...)podgrzewamy aż się rozpuści). Uwaga, jest nieprawdopodobnie parzący i błyskawicznie się przypala! Kiedy karmel osiągnie formę płynną, dodajemy do niego masło, a jak się rozpuści, przygotowane wcześniej owoce. Smażymy kilka minut. Ciasto przymierzamy do formy na tartę i odkrawamy jego nadmiar. Z okrawków robimy wałeczek, którym wylepiamy brzeg formy. Gorące owoce przekładamy do formy i przykrywamy ciastem, lekko
Patchworkspotkać. Tort wykonany tylko i wyłącznie ze śmietany i mascarpone. Bez masła. Z dużą ilością czekolady i owoców leśnych. Ciasto to nie klasyczny biszkopt, ale moje ulubione ciasto czekoladowe. Polecam Wam na wyjątkowe okazje. Ciasto czekoladowe pieczone w czterech osobnych foremkach. Można upiec w jednej tortownicy i następnie przekroić na trzy lub cztery części. Przepis(...)temperatury 30-34 stopni Wykonanie Pierwszy czekoladowy blat połóżcie na podstawce, nasączcie kawą z alkoholem i posmarujcie czekoladowym ganache. Przykryjcie kolejnym kawałkiem ciasta czekoladowego. Nasączcie i posmarujcie cienko kremem czekoladowym, następnie poukładajcie owoce i posmarujcie cienko kremem kawowym. Przykryjcie blatem czekoladowym, nasączcie i posmarujcie kremem kawowym. Ostatnim blatem przykryjcie nasz tort nasączcie i schłodźcie w lodówce
Piekarz-Kucharz-Garkotłukrobić z różnymi sezonowymi owocami i warzywami. Polecam inne pyszne tarty: z truskawkami z owocami lata francuską z jagodami i serkiem mascarpone z masą migdałową i śliwkami z warzywnym nadzieniem ze szpinakiem z gruszkami szpinakiem gorgonzolą i orzechami Składniki: Ciasto 25 dag mąki 14 dag masła + około łyżeczki do formy szczypta soli kilka łyżek zimnej wody Nadzienie(...)miseczce wymieszałam jajka z cukrem i cynamonem. i śmietanką. Polałam sosem ułożone na cieście jabłka. Piekłam tartę w temperaturze 180 stopni około 45 minut, dopóki owoce i brzegi ciasta nie nabrały złocistego koloru. Po wystygnięciu posypałam tartę cukrem pudrem. Smacznego
potrawyregionalnePrzed nami "słodki" czas - za chwilę Walentynki, potem Tłusty Czwartek :) Mam dla Was propozycję - słodkości - ale przygotowane z owoców - banany w cieście kokosowym na bazie mleczka kokosowego - słodka pycha! Dzieciaki (i nie tylko ;)) zajadają :) SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja - 1 banan w cieście - 450 kcal - ja zjadam 1/2 :) ) 4 banany 1 szklanka wiórków kokosowych
Moje Kuchenne RewelacjePyszny torcik z bitą śmietaną i truskawkami, przygotowałam go w małej formie od firmy PapilArt . Letnią porą najlepiej smakują ciasta z sezonowymi owocami. Składniki: Biszkopt: 0,5 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru 3 jajka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 330 ml. śmietany kremówki 30% 2 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 opakowanie
Bajeczna Kuchniaudało Nam się sprawdzić, gdyż za szybko znikały. Babki takie są bajecznie proste do przygotowania, nie znam łatwiejszego przepisu. Tu wystarczy tylko wymieszać wszystkie produkty na ciasto i dodać ulubione owoce. I tu kolejny punkt który mi bardzo odpowiada, czyli ograniczone tylko Naszą wyobraźnią możliwości doboru owoców, pasują tu świetnie zarówno wykorzystane przeze mnie truskawki, borówki, czy rabarbar(...)łyżką, a gdy składniki się połączą przekładamy do foremki. Truskawki myjemy i kroimy na połówki, borówki myjemy, a rabarbar obieramy i kroimy na plasterki. Na cieście układamy (wbijamy) owoce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwypełnienia sałatki owocowej, ale myślę, że tak naprawdę każde owoce, które nie są za bardzo wodniste, świetnie się nadadzą. Składniki (na 6 porcji): 2 arkusze ciasta filo (45 x 36 cm) owoce, np: jabłka, banany, gruszki, granat, truskawki, borówki, kiwi, śliwki... cukier puder do posypania Przygotowanie: Ja zaczęłam od przygotowania czegoś do zawinięcia moich paczuszek. Użyłam cieniutkiego drucika(...)drugi (tak by stworzyły coś na kształt ośmioramiennej gwiazdy) i na środek każdego wykładamy po ok. 2 łyżeczki naszych owoców . Tworzymy paczuszkę i zawijamy ją drucikiem (jak na zdjęciu). To samo robimy z resztą ciasta. Paczuszki wkładamy do nagrzanego do 170 stopni (termoobieg) piekarnika na ok. 12-15 minut. Po wyjęciu studzimy i posypujemy cukrem pudrem
Zakręcony Widelecfrancuskie samodzielnie, ale na to przyjdzie jeszcze pora. Z gotowym ciastem francuskim wyczarowanie deseru zajmie tylko 25 min i to razem z pieczeniem. Nic bardziej prostego - ciasto wystarczy pociąć na kawałki, ułożyć owoce i wstawić do piekarnika. Tym razem na cieście moje ogrodowe brzoskwinie. W formie kwadratów, bo tak było najszybciej :) Polecam serdecznie. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 6 brzoskwiń
Kocham..lubię..gotuję..naszym rejonie) pogoda pod psem więc tarta z owocami na pewno będzie dobrym pomysłem aby dodać kolorytu. Nasza propozycja to tarta z kremem waniliowym i czerwonymi owocami Składniki na ciasto: - 250 g mąki pszennej - 100 g masła - 80 g cukru pudru - 1 jajko - 1 łyżka śmietany - kilka czerwonych malin do koloru Składniki na krem: - 20g mąki pszennej(...)300g mleka - 40g masła - 6 żółtka - 2½ łyżeczki esencji waniliowej Dekoracja: - czerwone owoce – truskawki, maliny, czerwona porzeczka, agrest Pierwszy krok to spód do tarty. Do robota wrzucamy najpierw składniki suche, potem jajko, śmietanę i maliny. Na końcu dodajemy masło i jeszcze chwilę wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Schłodzone ciasto wałkujemy
Kuchenne Wariacjeciasto. Ciasto odkładamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce przykryte ściereczką. Powinno zwiększyć swoją objętość około 2 razy. W tym czasie możemy przygotować masę serową. Na wolnych obrotach miksera mieszamy razem wszystkie składniki. Kruszonkę przygotowujemy według przepisu . Z wyrośniętego ciasta formujemy kulki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczamy. Jeśli mamy na tyle czasu jeszcze raz odstawiamy ciasto(...)wyrośnięcia. W każdym kawałku ciasta odciskamy kółko szklanką – można zanurzyć ją w mące, żeby nie przyklejała się do ciasta. Drożdżówki wypełniamy serem, owocami i posypujemy kruszonką. Pieczemy około 30 minut w piekarniku nastawionym na 160 stopni. Gotowe drożdżówki możemy dodatkowo polukrować prostym lukrem zrobionym z wody i cukru pudru. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram
Ciastkozercy