Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Obiad gotowyDzis na blogach zaczyna sie Korzenny weekend, a zaraz za nim piernikowe szalenstwo. To oznacza tylko jedno, nadchodza Swiata! Co prawda jeszcze troche czasu do nich
Przysmaki Karolkimożna go trzymać w lodówce w nieskończoność. Żal też wyrzucać popsute warzywo. Dlatego w menu w tym tygodniu opracowaliśmy w taki sposób, żeby wykorzystać cały jarmuż. Zużywanie wszystkich warzyw, owoców i innych produktów to jedno z podstawowych przykazań naszej kuchni. Nie lubimy wyrzucać popsutego jedzenia, bo to i nieekonomiczne i nieetyczne i nieekologiczne. Innym ważnym elementem naszego sposobu gotowania(...)Placki z jarmużu i cukinii Na hasło „placki”, automatycznie uruchamia się skojarzenie z plackami ziemniaczanymi (no chyba, że w górach, na Podhalu, gdzie placek to po prostu ciasto), daniem smacznym, ale ciężkawym. Proponujemy zastąpić tarte ziemniaki znacznie lżejszą, pożywniejszą cukinią, usmażoną z jarmużem i ziołami. To bardzo prosty przepis, a efekt jest gwarantowany Z warzywno-ziołowej masy powstają
Niedzielny kucharzMarta po urodzeniu ważyła 4 kg. Teraz waży 15 kg. Ile lat ma Marta? Nie wiem. Nie znam Marty. Nie wiem czy jest niejadkiem
KUCHARNIAźródło: KINO I KUCHNIA *** Dokładnie 30 dni temu obejrzałam pierwszy film z kuchnią w tle w ramach tego szalonego projektu. Dlaczego szalonego? Postawiłam sobie cel - obejrzeć
W kuchni Karmel-itki