Maxi King [TU] Kinder Country [TU] Jeżeli jesteś miłośnikiem batona Kinder Bueno, możesz zrobić ciasto bez pieczenia w domu. Dzisiaj podzielę się z Wami pysznym przepisem na pyszne Bueno 🙂 Potrzebne składniki: Krem bueno 400 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki miodu 2,5 łyżki masła 2 szklanki mleka w proszku (niebieskie) 100 g orzechów laskowych Krem(...)serka mascarpone 20 szt kakaowych herbatników 50-60 szt herbatników maślanych 350 g kremu Nutella 2 tabliczki gorzkiej czekolady Do dzieła: Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy warstwę kakaowych herbatników, które na chwilę zamaczamy w zimnym mleku. Rozsmarowujemy cienką warstwę Nutelli i układamy herbatniki maślane […] Artykuł Kinder Bueno – ciasto bez pieczenia pochodzi z serwisu Niunioki
Niuniokigalaretka truskawkowa * 3 łyżeczki żelatyny galaretka z owocami * truskawki * jagody * maliny * morele * galaretka cytrynowa spód * mieszanka owoców * galaretka agrestowa wierzch * 250 ml śmietany 30% * 250 g serka mascarpone * 2 łyżki cukru pudru * 2 banany * masa marcepanowa różowa, naturalna i zielona lub brązowa * 2 sztuki toffifee * 2 patyczki do szaszłyków * 1 baton bounty Sposób wykonania Zanim przystąpimy do robienia(...)stężenia i dopiero kolejna warstwa, aż do zapełnienia otworu. Pozostałe owoce ułożyć po całej powierzchni "ciasta" i zalać je schłodzoną galaretką agrestową rozpuszczoną w 400 ml wody i odstawić do stężenia. Następnie wyjąć na paterę. Do naczynia przełożyć serek mascarpone, dodać 2 łyżki cukru pudru i lekko zmiksować, następnie wlać śmietanę i całość ubijać, aż masa zrobi się sztywna
Mix smakupieczenia. Dodać do masy jajecznej, krótko zmiksować, aż składniki się połączą. Ciasto przelać do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia formy o wym. 25x36cm. Piec około 20-25 minut w temp. 170st. Ostudzić i przekroić na pół. Krem: 500 ml śmietanki 36%, 400g serka mascarpone, 4 czubate łyżki cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem(...)cukru pudru, pod koniec ubijania dodawać po łyżce serka mascarpone. Miksować tylko chwilę, do momentu połączenia się składników. Poncz: 3 czubate łyżki dżemu z czarnej porzeczki, 2 łyżki soku z cytryny, 8 łyżek wody, łyżka cukru. Wszystkie składniki wymieszać i naponczować obydwa blaty ciasta. Jeden blat ułożyć z powrotem w blasze i posmarować dżemem. Dodatkowo
Z miłości do słodkościSkładniki: Ciasto 4 jajka szczypta soli 2 łyżki cukru drobnego do wypieków 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Krem lawendowy 1 czubata łyżeczka świeżych kwiatków lawendy 200 g. śmietanki 36% 250 g. serka mascarpone 50 g. białej czekolady 1 łyżeczka cukru waniliowego zmielonego na puder 1 łyżka soku z cytryny odrobina fioletowego barwnika spożywczego (najlepiej(...)jednej łyżce przesianej przez sitko mąki pszennej i ziemniaczanej, mieszaj dużą łyżką za każdym razem bardzo powoli i delikatnie zataczając koła. Gdy mąki zostaną wmieszane w jajka, wyłóż ciasto na wyłożoną papierem blachę i delikatnie rozsmaruj po całej powierzchni. Od razu wstaw do nagrzanego piekarnika (pieczenie góra-dół) i piecz biszkopt przez 13 minut. Ciasto ma jedynie zacząć się rumienić
Delicious Placerealizacji przepisu, w tym przypadku tylko przeczytałam, przypomniałam sobie, że w mojej lodówce znajduje się napoczęte opakowanie serka mascarpone i zniknęłam na chwilkę w kuchni. Przepis delikatnie zmodyfikowałam, zamiast ekstraktu waniliowego użyłam Syropu Pigwowego Eterno , zamiast otartej skórki z cytryny w ciasto wmieszałam kandyzowaną skórkę pomarańczową i cytrynową. Wyszło pysznie! Jak widać na zdjęciach nie potrafię z gotowaniem przystosować się(...)wspomnienia lata :) Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Składniki: 125 g serka mascarpone 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka 2 duże jajka 1 łyżka Syropu Pigwowego Eterno 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej
Blondynka Gotujedomowej frużeliny malinowej. Cudowny! Bardzo polecam!! Dla kogo: dla nieprzepadających za tortami na biszkoptach dla fanów czekoladowych ciast dla chcących spróbować zniewalającego połączenia malin i czekolady Składniki na ciasto: 7 małych jajek (lub 6 dużych) 340ml mleka 285ml oleju rzepakowego (lub słonecznikowego) 2,5 szklanki brązowego cukru 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego 340g mąki pszennej 135g kakao płaska łyżeczka sody(...)ziemniaczanej rozpuszczone w 2 łyżkach wody 720g serka mascarpone Składniki na polewę malinową: 200g dżemu malinowego (najlepiej bezpestkowy) 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 3 łyżkach gorącej wody 150-350g malin do dekoracji (ilość zależna od tego czy chcemy zrobić tylko okrąg czy wypełnić całą górę tortu malinami) Wykonanie ciasta: Roztrzep jajka, dolej mleko i olej. Dodaj cukier
Mania WypiekaniaCiasto czekoladowe o smaku tiramisu to taka wariacja na temat brownie, z tym, że w przypadku tego ciasta nie używamy czekolady. Wystarczy kakao. W zasadzie polewa czekoladowa też nie jest potrzebna, ale u mnie akurat musi być :-). Wersję z czekoladą znajdziecie w przepisie na tiramisu brownie Mogłam piec je odrobinę krócej, żeby było bardziej wilgotne(...)nasączone biszkopty i warstwa serowa zrobiły swoje. Ciasto czekoladowe o smaku tiramisu wyszło obłędne. Jest też proste i szybkie w wykonaniu. SKŁADNIKI na foremkę 20×20 cm: Ciasto czekoladowe: 160 g masła 40 g kakao niesłodkiego 40 ml oleju 175 g cukru 3 jajka 140 g mąki Masa twarogowa: 175 g mascarpone 200 g sera na serniki lub zmielonego
Relaxtimemasy. Na koniec wlać olej i ocet i wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut. Po wystudzeniu przekroić na dwa placki. Masa: Kremówkę ubić, dodać mascarpone i cukier, miksować do połączenia. Truskawki umyć , usunąć szypułki i pokroić na ćwiartki. Przełożenie: Na ostudzony biszkopt wyłożyć
Motylkowa Kuchniakwitnący ogród w pucharku! Bazą kremu jest śmietana kremówka i serek mascarpone, zatem krem jest delikatny- a dodatek wody różanej nadaje mu przyjemny kwiatowy posmak. Możecie go wykorzystać nie tylko jako deser, ale również do ciast i tortów, zwłaszcza tych, które zawierają kwiaty w elementach ozdoby . Wyobraźcie sobie tort, ozdobiony kremowymi różyczkami, który nie tylko kwitnąco wygląda, ale po spróbowaniu
Domowe Tortymascarpone 1 łyżka cukru pudru pół dużego banana dodatkowo 1 mały banan 5 kostek czekolady W jednej misce wymieszaj składniki suche w drugim naczyniu wymieszaj składniki mokre. Dodaj składniki mokre do suchych i i dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą kuchenną. Do foremki na muffiny u mnie metalowa ale mogą być też silikonowe lub metalowe foremki do babeczek, wlewamy ciasto(...)śmietan fiksem gdy zacznie gęstnieć dodajemy serek mascarpone. Połowę banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do kremu. Czekoladę siekamy lub ścieramy na dużych oczkach tarki dodajemy do kremu, całość mieszamy. Małego banana kroimy w drobną kosteczkę i wkładamy do wydrążonych babeczek następnie nakładamy sporą ilość kremu i posypujemy pokruszonym ciastem lekko dociskając tworząc kopczyk. Babeczki włożyć na godzinkę do lodówki
Andzia Pichcimąkę z kakao i teraz już delikatnie wymieszać tylko szpatułką. Wylać ciasto do tortownicy. U mnie wymiar blaszki 24cm, spód wyłożony papierem, boki posmarowane masłem i posypane kakao. Piec w nagrzanym piekarniku 170stopni 25 minut. Najlepiej sprawdzać ciasto patyczkiem gdyż każdy piekarnik piecze trochę inaczej… Do wypieku ciasta nie trzeba używać proszku do pieczenia, mąka jest rewelacyjna, puszysta(...)wypieku biszkoptu. Mus czekoladowy: 200g czekolady deserowej i mlecznej pół na pół 500g serka mascarpone 500ml śmietany kremówki u mnie 36% 2łyżki cukru pudru Przygotowanie: Czekoladę połamać i roztopić w kąpieli wodnej. Do przestudzonej czekolady wmieszać porcjami serek mascarpone. Schłodzoną śmietankę ubić z dodatkiem cukru pudru i dodawać porcjami do masy czekoladowej. Delikatnie, dokładnie wymieszać. Dodatkowo: domowa konfitura
W garach u Gosimąkę z kakao i teraz już delikatnie wymieszać tylko szpatułką. Wylać ciasto do tortownicy. U mnie wymiar blaszki 24cm, spód wyłożony papierem, boki posmarowane masłem i posypane kakao. Piec w nagrzanym piekarniku 170stopni 25 minut. Najlepiej sprawdzać ciasto patyczkiem gdyż każdy piekarnik piecze trochę inaczej… Do wypieku ciasta nie trzeba używać proszku do pieczenia, mąka jest rewelacyjna, puszysta(...)wypieku biszkoptu. Mus czekoladowy: 200g czekolady deserowej i mlecznej pół na pół 500g serka mascarpone 500ml śmietany kremówki u mnie 36% 2łyżki cukru pudru Przygotowanie: Czekoladę połamać i roztopić w kąpieli wodnej. Do przestudzonej czekolady wmieszać porcjami serek mascarpone. Schłodzoną śmietankę ubić z dodatkiem cukru pudru i dodawać porcjami do masy czekoladowej. Delikatnie, dokładnie wymieszać. Dodatkowo: domowa konfitura
W garach u Gosiadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TORT SNICKERS SKŁADNIKI: Ciasto czekoladowe : ( wykonanie przepisu tutaj ) cukier (330 g) mąka pszenna (230 g) kakao (30 g) proszek do pieczenia (15 g) soda oczyszczona (1 łyżeczka) masło (125 g) jajka (2 szt. rozmiaru L) woda (250 ml.) tortownica 20 cm. Krem orzechowy : śmietanka kremówka 36% (400 ml.) serek mascarpone (250 g) cukier puder (3 łyżki(...)drewniana łyżka słoiczek z uchwytem tylka Wilton 1 M (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Ciasto czekoladowe . Do wykonania tortu snickers potrzebujemy zrobić 2 ciasta czekoladowe z tego przepisu . Gdy ciasta się wystudzą odcinamy z nich przyrumienioną górę. Każde ciasto przekrawamy wzdłuż na 2 blaty. W sumie otrzymamy 4 blaty. 2.) Karmel solony. Karmel wykonujemy według tego przepisu
RITA food channelnajmniej opadła. Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyrównać wierzch, wstawić do nagrzanego piekarnika, biszkopt piec 30-40 min (opcja górnej i dolnej grzałki) lub do tzw. suchego patyczka. Kiedy ciasto jest już upieczone wyjąć z piekarnika i z wysokości 60 cm upuścić (w formie) na podłogę (rzucanie zapobiega opadaniu ciasta, naprawdę działa, wyrównuje jego powierzchnię. Formę z ciastem odstawić(...)około 4-5 łyżek), a agar tak, jak zaleca to producent, odstawić na chwilę. Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem 2 łyżek cukru. Mascarpone umieścić w misce zmiksować na wolnych obrotach z dodatkiem pozostałego cukru. Do mascarpone dodać herbatę Matcha (proszek) zmiksować do połączenia, dodać ubitą śmietanę, zmiksować na średnich obrotach, na koniec dodać rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę, ale ciągle
KUCHNIA POLSKA