ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:183/512)

Krem grysikowy 2266

już kilka razy wspominałam, moja rodzinka uwielbia ciasta z kremem. Pomysłów na kremy jest wiele, najpopularniejsze to krem budyniowy, krem na bazie serka mascarpone i inne. Dzisiaj chciałam wam przypomnieć krem grysikowy, do którego przygotowania potrzebujemy 4 składniki. Podstawowym jest oczywiście kasza manna. Nadaje się on do przełożenia pierników, ciast biszkoptowych i innych. Składniki: 3 szklanki mleka

Danka Pichci
Wytrawny sernik z suszonymi pomidorami i oliwkami 121

kanapce, jak i samodzielne danie z dodatkiem świeżej sałaty. Wytrawny sernik z suszonymi pomidorami i oliwkami Składniki: Ciasto: 100 g masła (dobrze schłodzonego) 1 jajko 200 g mąki sól Sernik: 500 g sera trzykrotnie zmielonego (np. z wiaderka) 125 g mascarpone 3 jajka 120 g sera żółtego 1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki dużych zielonych oliwek bez pestki(...)mielonego ziela angielskiego świeżo mielony pieprz sól Rozpoczynamy od przygotowania kruchego ciasta. Przesiewamy mąkę. Następnie robimy wgłębienie na środku i wbijamy jajko. Masło dzielimy na małe kawałki i dodajemy do mąki. Na koniec dodajemy szczyptę soli i zagniatamy ciasto. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Spód wyklejamy ciastem. Ciasto wstawiamy do piernika i pieczemy w 180° z termoobiegiem przez około

PatiGotuje
Tort z michałkami i różami 282

przypadkowy, bo jakie inne kremy lepiej pasowałyby do mężczyzny o imieniu Michał? Miałam pewne obawy związane z dekoracją tortu. Robiłam wcześniej róże z kremu śmietankowego (kremówka + mascarpone), ale nie byłam zadowolona z efektu końcowego. Dlatego w tym przypadku zrobiłam je z kremu maślanego na bezie szwajcarskiej. Róże wyszły mi tak pięknie(...)masą jajeczną, używając szpatułki lub rózgi kuchennej. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy o  śr 20cm , wyłożonej papierem do pieczenia (dno i boki). Delikatnie wyrównujemy wierzch ciasta. Pieczemy ok 35 – 40 min w 160 – 170ºC (bez termoobiegu), do suchego patyczka. Upieczony biszkopt od razu wyciągamy z piekarnika i upuszczamy

Słodki Pomysł
Bezglutenowa malinowa chmurka 777

przepyszne letnie ciasto, które koniecznie musicie spróbować.  SKŁADNIKI: spód: 1/2 porcji ciasta kruchego z tego przepisu lub bezglutenowe ciastka typu petitki Warstwa malinowa: 600 g malin 3 galaretki malinowe 700 g wrzącej wody Warstwa śmietankowa: 500 ml śmietanki kremowej 30% - mocno schłodzonej 250 g serka mascarpone 2 czubate łyżki cukru pudru  nasionka z 1 laski wanilii Warstwa bezowa(...)kruchy spód. Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Warstwa śmietankowa: Serek mascarpone, śmietankę, cukier puder i nasionka wanilii umieść w misie miksera i miksuj aż do momentu otrzymania gęstego kremu. Krem wyłóż na dobrze stężoną warstwę malinową i wyrównaj powierzchnię. Na krem delikatnie połóż wystudzoną bezę. Ciasto schłodź w lodówce przez kilka godzin - a najlepiej przez całą noc. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
TORT RED VELVET 208

żelu, dodaję wtedy go około 2 płaskich łyżeczek.  Tak przygotowane ciasto wylewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wygładzam wierzch i wstawiam do rozgrzanego piekarnika. Piekę 50 minut do tzw. suchego patyczka (kiedy drewniany patyczek wbity w środek ciasta po wyjęciu pozostaje suchy, nie oblepiony surowym ciastem). Po upieczeniu studzę w uchylonym piekarniku, następnie dzielę na trzy biszkopty(...)miksując po każdego dodanej porcji, aby cukier się rozpuścił. Po zużyciu całego cukru dodaję porcjami także serek mascarpone i łączę w gładki, jednolity krem. Schładzam go w lodówce przez około 1-2 godziny. Kiedy krem nieco stężeje w lodówce, przekładam nim ciasto. Dekoruję boki oraz wierzch, na którym układam gotowe, pokruszone lub w całości bezy, najlepiej w różnych kolorach

W kuchni Karmel-itki
Krem z Milky Way do tortu 570

mascarpone i kremówka z milky way muszą być schłodzone kilka godzin przed ubiciem. Ilość kremu wystarczy na przełożenie i otynkowanie tortu o średnicy 22-23 cm. Jeśli batoniki nie rozpuszczą się całkowicie możemy masę przelać przez sitko i rozetrzeć pozostałe w sitku kawałki batoników. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta

Słodki Pomysł
TORCIK FERRERO ROCHER 221

pieczenia szczypta soli Masa: 200 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 100 g gorzkiej czekolady 4 szt. pralin orzechowych 100 g zmielonych orzechów włoskich Dekoracja: 100 g orzechów włoskich 1/2 szklanki mleka 2 łyżki masła 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru 100 g wiórek kokosowych Wykonanie: Ciasto: Mąkę przesiewamy do miski i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Czekoladę(...)Ubite białka delikatnie łączymy z otrzymaną masą czekoladową, mieszając łyżką drewnianą. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej odrobiną mąki. Pieczemy ok. 25-30 min. w temp. 180 stopni. Studzimy. Przekrawamy na pół. Masa: Czekoladę razem z pralinami orzechowymi rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Serek mascarpone mieszamy ze zmielonymi orzechami włoskimi. Następnie dodajemy rozpuszczoną, letnią czekoladę i wszystko razem

Kuchnia MagdaLeny
Tort Płatek Śniegu 246

masą jajeczną, używając szpatułki lub rózgi kuchennej. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy o śr 24 cm , wyłożonej papierem do pieczenia (dno i boki). Delikatnie wyrównujemy wierzch ciasta. Pieczemy ok 40 – 45 min w 160 – 170ºC (bez termoobiegu) , do suchego patyczka. Upieczony biszkopt od razu wyciągamy z piekarnika i upuszczamy(...)kroimy na trzy równe blaty. Krem czekoladowy- krem czekoladowy : 250 ml śmietany kremówki 36% 160 g mlecznej czekolady, połamanej 50 g gorzkiej czekolady, połamanej 100 g serka mascarpone, schłodzonego W małym rondelku podgrzewamy kremówkę, aż będzie gorąca (nie doprowadzamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia i dodajemy połamane czekolady. Powoli mieszamy, aż uzyskamy gładką

Słodki Pomysł
Tort czekoladowo-orzechowy 401

minut lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Ciasto urośnie z wybrzuszeniem. Z wystudzonego ciasta odciąć ‚górkę’ i pokruszyć. Pozostałe ciasto przekroić wzdłuż na 3 części. Krem orzechowy: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 250 g masła orzechowego, w temperaturze pokojowej 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru Kremówkę z mascarpone i cukrem pudrem ubić, dodać masło

dom-agi.pl
Mini serniczki z owocami 221

miski dodałam wszystkie składniki i energicznie zagniotłam na jednolitą masę. Przygotowałam blaszkę na 12 muffinek, wyłożyłam papilotkami, a ciasto podzieliłam na 12 kulek. Kuli rozwałkowałam i wyłożyłam nimi spód muffinek.    Masa serowa: - 500 g twarogu na sernik - 250 g mascarpone(...)budyń waniliowy - 150 g cukru - 1 cukier wanilinowy - 1 jajko - 2 łyżki soku z cytryny Do miski dodałam twaróg, mascarpone, budyń, cukier oraz sok z cytryny i zmiksowałam do połączenia składników, a następnie wbiłam jajko, krótko miksując. Na ciasto kakaowe wyłożyłam masę serową i piekłam w temp. 170 st. C przez 40 minut. Owoce: - kostki arbuza - borówki - wiśnie (świeże

Receptura smaku
Ciasto Kokosowa Pokusa z Jeżynami lub Malinami 282

Krem jest na serku mascarpone, śmietance i wiórkach kokosowych. Radzę więc użyć dobrego serka mascarpone. Zamiast jeżyn można użyć malin, brzoskwiń. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Kokosowa Pokusa z Jeżynami lub Malinami Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka – osobno żółtka i białka(...)kokosowych 220g śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) 140g cukru 8g cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki cukru o smaku kokosowym (niekoniecznie, można pominąć) Do kremu: 500g schłodzonego serka mascarpone 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) około 250-300g umytych jeżyn Wierzch: 400ml śmietanki kremówki 36% lub 30% (śmietana do deserów) 1 fix do śmietany (niekoniecznie

Mała Cukierenka
Bezglutenowy sernik jeżynowy z kremem kawowym 154

wszystkie składniki powinny by c w temperaturze pokojowej) 700 g twarogu mielonego półtłustego lub tłustego ( użyłam Piątnica) 100 g serka mascarpone 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii  240 g drobnego cukru 4 duże jajka  2 łyżki mieszanki do ciast Mix per dolci Nutrifree 200 g jeżyn Polewa:  300 kwaśnej śmietany 18%  2 łyżki cukru pudru

Kuchnia bezglutenowa
Ciasto jagodowe bez pieczenia 209

osobom oobiecałam. Jest bardzo proste a zarazem smaczne. Można wykorzystać czarne jagody leśne, jak ja lub jagody kamczackie czy też borówki amerykańskie.  Ciasto jagodowe bez pieczenia 500 ml leśnych jagód 500 ml kremówki 250 serka mascarpone 4 galaretki cytrynowe   250 g biszkopcików około 50 g obranych i posiekanych migdałów Umyj i obierz jagody. Przygotuj jedną galaretkę wg instrukcji(...)Ubij kremówkę. Wymieszaj ją z serkiem mascarpone. Gdy galaretka  zacznie tężeć wymieszaj ją energicznie z masą. Połowę  masy rozłóż na biszkoptach, drugą połowe wymieszaj z jagodami i rozłóż ją na poprzedniej. Odstaw do lodówki. Przygotuj ostatnią  galaretkę wg instrukcji  na opakowaniu, jeśli jest upał dodaj trochę mniej wody. Posyp ciasto posiekanymi migdałami i zalej tężejącą galaretką

Gotuj Sam!
Ciasto na spodzie z pokruszonych herbatników z brzoskwiniami (bez pieczenia) 311

fajnie też się sprawdzi dżem brzoskwiniowy lub morelowy (choć tak naprawdę wydaje mi się, że każdy będzie tu pasował). Ciasto łatwe do zrobienia i bez pieczenia.  Składniki: herbatniki 180 g masło 80 g śmietanka 30% 200 ml mascarpone 250 g cukier 2 łyżki tabliczka czekolady mlecznej dżem lub marmolada 1 pełna łyżka  Herbatniki pokruszyć bardzo drobno (ja zrobiłam(...)ubić na sztywno z cukrem a następnie dodać mascarpone i miksować do połączenia. Na koniec cały czas miksując na najwyższych obrotach wlać czekoladę.  Całą masę przełożyć na herbatniki a na nią ułożyć pokrojone brzoskwinie.  Teraz rozpuścić dżem lub marmoladę (w kuchence mikrofalowej albo w garnku) i posmarować pędzelkiem wierzch ciasta. I gotowe, smacznego

Kuchnia Viki
Mazurek różany 186

galaretka malinowa 250 ml wody Krem różany: 120ml śmietanki 30% 1 tabliczka białej czekolady 1 łyżka różanego cukru pudru 125g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru różanego Dodatkowo: Świeże owoce lub kwiaty do dekoracji Sposób przygotowania Ciasto: Wszystkie składniki siekamy, zagniatamy, a następnie owijamy folią i chłodzimy w zamrażarce przez 45 minut. Schłodzone wałkujemy na grubość ok 4-5mm, wycinamy(...)mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Odbieramy do kieliszka dosłownie 2 łyżki i rozpuszczamy w niej cukier różany. Pozostałą śmietankę chłodzimy, a następnie ubijamy z różanym cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Wylewamy na zastygłą żelkę. Robimy kleksy z pozostawionej różanej śmietanki i wykałaczką nadajemy nieregularne kształty. Schłodzonego mazurka dekorujemy żywymi kwiatami, owocami, cukrem różanym i np. czekoladowymi jajkami

Kuchnia w czekoladzie