ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:130/264)

Kruchy jabłecznik z pianką. 148

powoli cukier. Nie przerywać ubijania. Następnie podczas ubijania dodawać na przemian olej i proszek budyniowy. Dokładnie wymieszać. Formowanie ciasta – blaszkę o wymiarach 35 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno blaszki zetrzeć większą część ciasta, używając tarki o dużych oczkach. Następnie rozłożyć masę z jabłek. Na jabłkach rozłożyć pianę i ponownie zetrzeć na tarce mniejszą część ciasta

Kuchnia Pokoleń
prosty tort z lentilkami 370

miksujemy. Na koniec dodajemy przesiane mąki z kakao i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Przekładamy ciasto do tortownicy (24 cm średnicy) wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka ziemniaczanej

Domowy Smak Jedzenia
Kruche ciasto z budyniem i śliwkami 174

kruche ciasto: wszystkie składniki wsypać do miski i za pomocą robota kuchennego zagnieść na jednolitą masę. Gotowe ciasto podzielić na 2 części (1/3 i 2/3), przełożyć do woreczka i przełożyć do zamrażalnika. W międzyczasie przygotować budyń: 3 szklanki mleka wlać do rondelka. Zagotować. Proszek budyniowy i cukier rozpuścić w pozostałym mleku. Gdy mleko zagotuję się to wlać do niego rozpuszczony

Ugotować
3 bit z kremem cappuccino 402

Znane wszystkim ciasto z nowym kremem capuccinno. Ciasto jest bardzo słodkie ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na taką słodycz. Foremka 20x32 cm 65 herbatników maślanych (zwykłych lub kakaowych) 510 g masy kajmakowej Krem budyniowy: 500 ml mleka 0,5 szklanki cukru 1 łyżka esencji waniliowej 2 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej

VioletoweKucharzenie
Miodownik z orzechami 822

wsypać orzechy dodać miód i na wolnym ogniu mieszając gotować około 10 minut,gorąca masę wylać na jedną wylepioną część ciasta i piec również 15 minut tak jak ciasto pierwsze. Tak przygotowane placki wystudzić. Przygotować krem: Z mleka odlać 3/4 szklanki i rozpuścić proszek budyniowy z mąką pszenną, resztę mleka zagotować z cukrem i do gotującego wlać roztwór i ugotować

Wanilia i Kardamon
Rabarbarowe Ciasto Barbary :) 171

wcale! A u mnie jak najbardziej rabarbar jest ! i to pod postacią smakowitego budyniowego ciasta ! :) Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 300 g masła 0,5 szklanki cukru 1 całe jajko 2 żółtka 180 g śmietany 12 % 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia   Masa: 1,1 litra mleka 3 budynie waniliowe  (bez cukru) 7 łyżek cukru  Oraz

Taste Therapy
3 bit na biszkopcie z herbatnikami 267

Ciasto 3 bit to już chyba klasyka, która gościła niemal w każdym domu. Idealna na komunię, święta, urodziny i inne mniejsze i większe uroczystości. Szczerze polecam, ciasto mało pracochłonne a pyszne. Pychotka Składniki: biszkopt jasny z 3 jaj + 2 duże paczki herbatników 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ugotowanego 0,5-0,6l śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru(...)Masło włóż do miski i rozmiksuj z 4 łyżkami cukru pudru na puszystą masę. Następnie dodawaj po łyżce chłodny budyń nie przerywając miksowania. Po dodaniu ostatniej łyżki budyniu wszystko razem dokładnie zmiksuj. Dużą blachę wyłóż folią spożywczą a następnie połóż biszkopt. Na biszkopt wyłóż przygotowaną masę budyniową. Rozprowadź na całej powierzchni i przykryj warstwą herbatników. Przełóż ugotowane mleko skondensowane

Cukiernia Pychotki
CIASTO BUDYNIOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM I HERBATNIKAMI – bez pieczenia! 404

jedno z moich ulubionych ciast! Wspaniały, słodki krem budyniowy połączony z masłem orzechowym i herbatnikami tworzy fantastyczna całość , której ciężko się oprzeć! Zawsze sięgam po dokładkę! Takie ciasto jest fantastycznym pomysłem na każda rodzinną imprezę albo na weekend do popołudniowej kawki! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 20 cm ) MASA: * mleko – 500 ml * żółtko – 2 szt * cukier – 4 łyżki * mąka pszenna(...)Resztę mleka gotujemy z cukrem waniliowym, a na gotujące wlewamy rozrobione mąki – gotujemy energicznie mieszając aż ;powstanie budyń, odstawiamy do wystudzenia. Do wystudzonej masy dodajemy masło i wszystko razem dokładnie miksujemy – ma powstać gładki krem budyniowy. Na blachę wyciągamy warstwę herbatników, smarujemy 1/3 kremu i połową masła orzechowego. Układamy kolejną warstwę herbatników -> krem → masło orzechowe ->– herbatniki – krem. Całość

Ostra na Słodko
KARPATKA 899

wymieszać,najlepiej użyć miksera.Gotować na małym ogniu przez minutę,ciągle miksując, aż z masy utworzy się lśniąca kula. Ciasto wystudzić. Do wystudzonego ciasta , wbić kolejno 5 jajek, i utrzeć mikserem. Dodać – ciągle miksując- proszek do pieczenia. Małą blaszkę wysmarować masłem i posypać mąką.  Połowę ciasta rozsmarować cienko na blaszce i piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku- 10 minut.Następnie – nie otwierając piekarnika!- zmniejszyć temperaturę do 170 stopni i podpiekać jeszcze 10-15 minut. Wyciągnąć. Z druga połową ciasta postąpić podobnie. Międzyczasie przygotować krem. Krok po kroku wykonać wszystkie zalecane czynności opisane na opakowaniu kremu budyniowego tradycyjnego w proszku. Kiedy krem będzie gorący dodać do niego miód, rozpuścić ciągle miksując i odstawić do wystudzenia. Do zmiksowanego z masłem kremu

Z Kuchni Do Kuchni
Drożdżowe z rabarbarem i truskawkami 198

można dać inne owoce.. Ciasto drożdżowe 50 dkg mąki  40 g drożdży 1 szkl. letniego mleka 80 g cukru 80 ml oleju  1 jajko szczypta soli Masa rabarbarowo-truskawkowa: kilka łodyg rabarbaru  truskawki 1  budyni np.malinowy  cukier waniliowy 100 ml wody + 6 łyżek wody 60 g cukru  Mąkę przesiać do miski.Zrobić wgłębienie(...)truskawki i zagotować. Gotować przez około 5 minut. Proszek budyniowy rozmieszać z 6 łyżkami wody. Dodać do gotującego się rabarbaru i znów zagotować, ciągle mieszając. Trzymać na małym ogniu przez 1 minutę. Odstawić do ostygnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na części.Jedną część rozwałkować i przełożyć na blachę, na ciasto wyłożyć masę rabarbarowo -truskawkową , wyłożyć pokrojone truskawki.Drugą część ciasta rozwałkować

Moje domowe kucharzenie
Kremówka z truskawkami 254

gęsta – 125 ml *Sól – 1 szczypta MASA : *Mleko – 750 ml *Masło – 50 g *Cukier – 1 szkl *Cukier wanilinowy – 1 op *Mąka pszenna – 2 łyżki *Mąka ziemniaczana – 2 łyżki *Budyń waniliowy – 1 op *Żółtko – 2 szt *Truskawki ( mrożone ) – 250 g DODATKOWO : *Cukier puder   SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO : Składniki na ciasto prędko zagniatamy na gładkie ciasto , wkładamy do lodówki(...)okrąg , drugim wyklejamy dno tortownicy. Wkładamy do nagrzanego na 200C piekarnika na 20 minut. KREM : 500 ml mleka gotujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. W pozostałym mleku mieszamy proszek budyniowy , mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Dodajemy 2 żółtka i wlewamy gotującego się mleka. Dodajemy masło i dokładnie razem mieszamy do całkowitego połączenia składników. Studzimy. CAŁOŚĆ : Na upieczone ciasto wykładamy nasze

Ostra na Słodko
Zosia. 980

piekarniku na dużej blasze (z wyposażenia piekarnika) przez około 5 minut, ciasto ma się jedynie lekko zarumienić. Jeśli na cieście robią się pęcherzyki powietrza należy je przekłuć wykałaczką i docisnąć grzbietem łyżki. Studzimy. MASA: 1 kg trzykrotnie mielonego twarogu (lub z dobrej jakości z wiaderka) 180 g masła 2 jajka 1 niepełna szklanka cukru 1 budyń waniliowy w proszku (duży(...)gotującej się masy dodajemy proszek budyniowy rozrobiony w mleku, pastę waniliową lub ekstrakt i mieszając zagotowujemy, odstawiamy.      Masę dzielimy na 4 części, formę wykładamy folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Na spód wykładamy pierwszy blat, smarujemy 1/4 masy, na nią kolejny blat, porcja masy i tak do wykorzystania składników (kończymy blatem ciasta). Formę z ciastem zawijamy folią

Rozpustne gotowanie
Shrek 185

będzie ciasto Shrek. Nie za słodkie, orzeźwiające ciasto w kolorze jednego z ulubionych bajkowych bohaterów dzieci. Idealne na wszelkie przyjęcia, urodziny a także do niedzielnej kawki, bo dorośli pewnie też nie odmówią kawałka. Pychotka Składniki: Biszkopt: 6 jajek 200 g cukru 120 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej szczypta soli Masa budyniowa: 900 ml zielonego soku 3 budynie waniliowe(...)sztywną pianę z solą. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier a następnie stopniowo żółtka. Mąkę pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną, przesiewamy i dodajemy stopniowo do masy jajecznej, delikatnie mieszamy na gładką masę. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 25 – 30 min. do suchego patyczka. Odstawiamy ciasto do ostygnięcia

Cukiernia Pychotki
Szarlotka z Budyniem i Bitą Śmietaną 181

Szarlotka z Budyniem i Bitą Śmietaną to wzbogacona wersja tradycyjnego, klasycznego ciasta. Budyń idealnie komponuje się z jabłkami, a bita śmietana nadaje szarlotce lekkości. Ciasto rozpływa

Słodka Strona
Kruche rogaliki z kremem pâtissière i gruszką 223

dodajemy ziarenka z laski wanilii i podgrzewamy aż do momentu uzyskania budyniowej konsystencji. Bardzo ważne jest tutaj mieszanie masy, bo chwila nieuwagi skutkuje pojawieniem się grudek. Krem przelewamy do miski, posypujemy cukrem pudrem, co zapobiegnie powstaniu kożucha i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.      Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy ze sobą, możliwie jak najszybciej, żeby nie ocieplać dłońmi masła

sama złodycz