ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:472/1282)

Tort czekoladowo-śliwkowy 129

jest tort w smaku? Wszystkim gościom i domownikom bardzo, bardzo smakował. Jest lekko słodki, nawet trochę wytrawny! Blaty nasączone są delikatną nalewką śliwkową. Krem jest pyszny i aksamitny. Dodatek gorzkiej czekolady świetnie się komponuje z kremem, kakaowymi blatami i pieczonymi śliwkami. Składniki na czekoladowe blaty o średnicy 21 cm: 5 jajek 140 g jasnego brązowego cukru 100 g mąki pszennej(...)Krem śmietankowy: 400 ml śmietany kremówki 36% 250 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, startej na tarce Wszystkie składniki powinny być schłodzone. W misie miksera umieścić kremówkę i mascarpone. Ubijać do otrzymania gęstego kremu, uważając by ubijanie nie trwało zbyt długo, by krem się nie zwarzył. Pod sam koniec ubijania dodać cukier puder. Ubity krem

moj przepis na
Tort czekoladowo-śliwkowy 110

jest tort w smaku? Wszystkim gościom i domownikom bardzo, bardzo smakował. Jest lekko słodki, nawet trochę wytrawny! Blaty nasączone są delikatną nalewką śliwkową. Krem jest pyszny i aksamitny. Dodatek gorzkiej czekolady świetnie się komponuje z kremem, kakaowymi blatami i pieczonymi śliwkami. Składniki na czekoladowe blaty o średnicy 21 cm: 5 jajek 140 g jasnego brązowego cukru 100 g mąki pszennej(...)Krem śmietankowy: 400 ml śmietany kremówki 36% 250 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, startej na tarce Wszystkie składniki powinny być schłodzone. W misie miksera umieścić kremówkę i mascarpone. Ubijać do otrzymania gęstego kremu, uważając by ubijanie nie trwało zbyt długo, by krem się nie zwarzył. Pod sam koniec ubijania dodać cukier puder. Ubity krem

moj przepis na
Tort czekoladowo-śliwkowy 179

wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC przez około 30 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Przestudzić w formie, następnie wyjąć i wystudzić na kratce. Wystudzone ciasto przekroić na 3 równe blaty czekoladowe. Krem śmietankowy: 400 ml śmietany kremówki 36% 250 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, startej na tarce Wszystkie składniki powinny być schłodzone(...)gorzkiej czekolady, startej na grubej tarce do obsypania boków tortu oraz do zrobienia dekoracji. Wykonanie Jeden z blatów ciasta ułożyć na paterze. Nasączyć 1/3 przygotowanej mieszanki soku i wódki. Na blat wyłożyć bardzo ściśle odsączone śliwki, wyrównać, wyłożyć 1/3 kremu śmietankowego. Przykryć drugim blatem, nasączyć 1/2 mieszanki soku i wódki. Wyłożyć pozostałe śliwki. Wyłożyć 1/2 kremu śmietankowego. Przykryć trzecim blatem

moj przepis na
Tort czekoladowo-śliwkowy 210

wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC przez około 30 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Przestudzić w formie, następnie wyjąć i wystudzić na kratce. Wystudzone ciasto przekroić na 3 równe blaty czekoladowe. Krem śmietankowy: 400 ml śmietany kremówki 36% 250 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, startej na tarce Wszystkie składniki powinny być schłodzone(...)gorzkiej czekolady, startej na grubej tarce do obsypania boków tortu oraz do zrobienia dekoracji. Wykonanie Jeden z blatów ciasta ułożyć na paterze. Nasączyć 1/3 przygotowanej mieszanki soku i wódki. Na blat wyłożyć bardzo ściśle odsączone śliwki, wyrównać, wyłożyć 1/3 kremu śmietankowego. Przykryć drugim blatem, nasączyć 1/2 mieszanki soku i wódki. Wyłożyć pozostałe śliwki. Wyłożyć 1/2 kremu śmietankowego. Przykryć trzecim blatem

moj przepis na
Tarta mocnoCytrynowa 260

Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki krupczatki 2 łyżki cukru pudru 0,5 kostki masła 1 żółtko 1 łyżka soku z cytryny Krem: 3 jajka 1 szklanka cukru 1 kubek śmietany 36% 2 łyżki mąki kukurydzianej skórka z dwóch cytryn sok wyciśnięty z 2 cytryn Przygotowanie: 1.) Składniki na ciasto szybko zagniatamy. Wstawiamy do lodówki na 15- 20 minut(...)Delikatnie dodajemy pianę z białek i skórkę oraz sok z cytryn. 6.) foremkę na tartę smarujemy masłem, oprószamy kaszą manną, wylepiamy zimnym ciastem. Spód podpiekamy w temp. 200'C przez 15 minut. Następnie wylewamy krem i pieczemy przez kolejne 20 minut w temp. 180'C. P. S. Najlepsza mąka do kruchych spodów to krupczatka:) Ciasto można przykryć folią aluminiową

Luźna Kuchnia
Lemon curd na żółtkach - krem cytrynowy do ciast i deserów 181

Dla kogo: dla fanów kwaśnych smaków dla szukających bazy pod kremy do tortów dla pragnących orzeźwienia Składniki: sok z dwóch cytryn średniej wielkości 120g masła 3

Mania Wypiekania
NALEŚNIKI Z BUDYNIEM DYNIOWYM 204

jeszcze jeden fantastyczny dyniowy przepis! Delikatne ciasto naleśnikowe wypełnione po brzegi fantastycznym kremem dyniowym. Wielbiciele budyniu będą zachwyceni! Naleśniki są świetnym pomysłem na słodki obiad , albo kolację na ciepło! Obsypne cukrem pudrem albo obsmażone na masełku są rajem dla podniebienia ;) Polecam! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI: * mąka – 1 szkl * mleko ( u mnie mleko migdałowe ALPRO )- 2 szkl * duże jajko

Ostra na Słodko
Muffiny melonowe 174

muffiny , które można jeść na każdej diecie. Nie mają w sobie glutenu, laktozy, jajek, cukru ani tłuszczu zwierzęcego. Zarówno ciasto na muffiny jak i krem, którym je udekorowałam przygotowałam z dodatkiem melona. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Muffiny melonowe Składniki na muffiny melonowe. 300 ml zmiksowanego melona 1 łyżka soku z cytryny(...)kontynuować miksowanie przez 3 minuty. Pod koniec miksowania dodać sodę, proszek do pieczenia, gumę ksantanową oraz obie mąki. Formę na muffiny wyłożyć papierowymi foremkami. Wypełnić 3/4 wysokości każdej foremki ciastem po czym wstawić muffiny do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 25-30 minut. Po upieczeniu muffiny wystudzić. Masa melonowa: do garnka włożyć puree z melona, połowę wody oraz

MeCooks
ciasto Afrodyta, z musem truskawkowym i kremem 345

którym miałam spory problem-nie mogłam za cholerę zrobić mu zdjęcia, tak by wyszło realnie, także zdjęć będzie mniej. Ciasto jest bardzo smaczne, i proste w przygotowaniu. Składa się z kilku warstw-ciemnego biszkopta, musu truskawkowego, białego biszkopta, kremu, biszkopta ciemnego Bardzo ładnie wygląda w przekroju, zdjęcia w ogóle nie oddają jego urody :-) Polecam Wam wypróbować przepis SKŁADNIKI *Przepis(...)blaty. Jeden z nich ponczujemy, następnie wykładamy na niego tężejący mus. Przykrywamy białym biszkoptem,ponczujemy Na biały biszkopt wykładamy krem i całość przykrywamy drugim ciemnym blatem,ponczujemy. Całość możemy polać czekoladą, lub udekorować wedle własnej woli. Ciasto trzymamy całą noc w lodówce. I nasze ciasto gotowe :-) Na prawdę pięknie wygląda i super smakuje. Polecam :-)  SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto szpinakowe "Zielony mech" 171

szklanka oleju szklanka mąki pszennej szklanka mąki krupczatki 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: 400ml śmietany kremowej 30% 2 opakowania śmietan fixu (fix do śmietany) 2 łyżki cukru pudru łyżka cukru waniliowego pestki z owocu granatu (do dekoracji) Wykonanie ciasta: Rozmrozić szpinak i odsączyć z wody lekko odciskając dłońmi. Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę(...)pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec ok. 50 min, do tzw. suchego patyczka.  Po wystudzeniu ściąć wierzch ciasta i rozdrobnić go na okruszki, które posłużą nam później do dekoracji.  Wykonanie kremu: Schłodzoną śmietanę kremówke ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy, cukier puder i śmietanfix. Na ciasto wyłożyć śmietanę. Na bitą śmietanę sypiemy okruszki

Mania Wypiekania
Bezglutenowa malinowa chmurka 778

puder i nasionka wanilii umieść w misie miksera i miksuj aż do momentu otrzymania gęstego kremu. Krem wyłóż na dobrze stężoną warstwę malinową i wyrównaj powierzchnię. Na krem delikatnie połóż wystudzoną bezę. Ciasto schłodź w lodówce przez kilka godzin - a najlepiej przez całą noc. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym 172

nich górę w kształcie choinek. Oczywiście możecie wybrać sobie dowolny kształt foremek, taki, który Wam albo Waszym dzieciom najbardziej przypadnie do gustu. Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym Czas przygotowania: 6 godzin Składniki Ciasto: 125 g mąki pszennej 450 125 g  mąki Pełne Ziarno Pszenna Lubella szczypta soli 3 łyżki płynnego miodu 70 g cukru pudru 1 jajko(...)zimnego masła pokrojonego w kostkę 1 łyżka  przyprawy do piernika Krem czekoladowy: 100 g czekolady 100 g mascarpone w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki   domowej esencji waniliowej cukier puder Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce  robota i zagniatamy. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie ciasto dzielimy na 4 części

Kulinarne przygody Gatity
Tort bezowy z orzechami i czekoladą 200

piekarnika i czekamy aż bezy się wystudzą.  Kremówkę ubijamy na sztywną bitą śmietanę. Z tabliczki czekolady odłamujemy trzy kostki, resztę ścieramy na tarce. Jeśli zamiast kremu czekoladowego użyjecie dżemu porzeczkowego, to ciasto nie będzie aż tak słodkie.   Na paterze układamy pierwszy blat bezowy (użyłam jasnego) i rozsmarowujemy na nim połowę ubitej kremówki, posypujemy połową startej czekolady i przykrywamy

Gotowanie i blogowanie
CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM PORZECZKOWYM – „NA SŁODKO ZE SWEET DECOR” 129

dziś przyszła pora na fantastyczne CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM Z CZARNEJ PORZECZKI. Idealne na rodzinne imprezy, weekendowy wypiek albo słodką zachciankę do niedzielnej kawki! Robi się je błyskawicznie i tak samo błyskawicznie znika ze stołu! Gwarantuję Wam, że ciasto czekoladowe z musem porzeczkowym zrobi furorę! Mimo porzeczkowego smaku nie jest to absolutnie ciasto tylko na lato! Mus porzeczkowy w błyskawiczny(...)zdecydowanie porzeczka, jeżyna i marakuja! Pakowane są w kilogramowe opakowania i dostępne w mega cenach! Gotowe puree owocowe są świetną bazą do musów, kremów, lodów, kremów śmietanowych i wielu innych deserów! Jako baza do ciasta posłużyła mi ciemna czekolada Callebaut Select o 54,5% zawartości kakao. Jest delikatna, jednolita, z subtelną nutą wanilii. Dzięki standardowej płynności idealnie nadaje się

Ostra na Słodko
Biszkopt z kremem malinowo-śmietanowym i kremem serowo-czekoladowym 190

Witajcie :)  Nie macie pomysłu na ciasto? to dzisiaj mam dla Was proste i pyszne ciasto ze składników które akurat miałam w domu. Biszkopt przełożyłam dwoma kremami jeden na bazie bitej śmietany i malin z galaretką a drugi na bazie sera białego nutelli i przezroczystej galaretki cytrynowej.  Ciasto jest proste w wykonaniu i nie może się nie udać . Zapraszam(...)przekładamy do blendera i miksujemy z 2 łyżkami cukru,nutellą i mlekiem, następnie wlewamy do galaretki cytrynowej i energicznie mieszamy. Krem wykładamy na górną część biszkoptu i posypujemy wiórkami kokosowymi ale nie koniecznie jeśli ktoś nie lubi wiórek. Ciasto odstawiamy na kilka godzin do lodówki najlepiej na noc. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili