paapilotce uważam za otwarty! Degustowaliście już pierwsze truskawki? Zachęcam Was do wypróbowania przepisu na ekspresowe ciasto ucierane z truskawkami. Mniaaaaam! Ciasto ucierane z truskawkami Składniki: 30 dag margaryny, 30 dag cukru, 6 jajek, szczypta soli, 2 łyżki budyniu waniliowego, 45 dag mąki, 4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki mleka, 40 dag truskawek. Wykonanie: Margarynę ucieramy na pianę(...)cukrem. Cały czas ucierając dodajemy jajka, budyń, szczyptę soli, mąkę, proszek do pieczenia, mleko. Truskawki myjemy, osuszamy, obieramy ze szypułek i kroimy na pół wzdłuż. Blachę natłuszczamy. Na blachę wylewamy ciasto, układamy truskawki i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny (do suchego patyczka). Zachęcam również do wypróbowania innych przepisów z wykorzystaniem truskawek: Ciasto z porzeczkami
paapilotkaapaapilotce uważam za otwarty! Degustowaliście już pierwsze truskawki? Zachęcam Was do wypróbowania przepisu na ekspresowe ciasto ucierane z truskawkami. Mniaaaaam! Ciasto ucierane z truskawkami Składniki: 30 dag margaryny, 30 dag cukru, 6 jajek, szczypta soli, 2 łyżki budyniu waniliowego, 45 dag mąki, 4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki mleka, 40 dag truskawek. Wykonanie: Margarynę ucieramy na pianę(...)cukrem. Cały czas ucierając dodajemy jajka, budyń, szczyptę soli, mąkę, proszek do pieczenia, mleko. Truskawki myjemy, osuszamy, obieramy ze szypułek i kroimy na pół wzdłuż. Blachę natłuszczamy. Na blachę wylewamy ciasto, układamy truskawki i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny (do suchego patyczka). Zachęcam również do wypróbowania innych przepisów z wykorzystaniem truskawek: Ciasto z porzeczkami
paapilotkaamiodu 10 dag cukru Wykonanie Wszystkie składniki polewy przesmażyć do zarumienienia. Gotową polewę rozprowadzić na jednej części surowego ciasta. Obydwie części ciasta wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni 15-25 min. Masa: 1 kostka masła 3 budynie śmietankowe lub waniliowe-ja używam pudding z Lidla 15 dag cukru pudru ½ litra mleka Wykonanie Utrzeć masło z cukrem pudrem(...)litra mleka , Po ugotowaniu wstawić rondel do zimnej wody .Do masy masłowej dodawać po łyżce gotowego ostudzonego budyniu i dolewać po trochu zaparzonej kawy. Kawa 2 łyżeczki kawy zaparzyć w ¼ szkl. wody. Przecedzić i powoli zimna kawę dolewać do masy Skład ciasta na spód ciasto kruche bez polewy orzechowej, na to masa budyniowa i następnie ciasto z polewą orzechową,orzechami
w mojej kuchniWYKONANIE : Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, mak Delikatnie wymieszać. Upiec ciasto w blaszce o takich samych wymiarach jak biszkopt(...)KREMU Do połowy mleka wsypać budyń,mąki i żółtka. Wymieszać mikserem.Resztę mleka zagotować,wlać masę z budyniem. Zagotować stale mieszając (lubi się przypalić).Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem,dodawać po łyżce wystudzoną masę. Wystudzony biszkopt posmarować dżemem,następnie położyć ciasto makowe krem. Całość polać polewą czekoladowa i posypać wiórkami kokosowymi
w mojej kuchniłyżeczki przyprawy do sernika 3-4 płaskie łyżki gorzkiego kakao 100 g chałwy Do miski przełożyć ser, wbić jajka, wsypać cukier, cukier z wanilią, budyń (proszek) oraz przyprawę do sernika. Całość ze sobą zmiksować. Następnie ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać pokruszoną chałwę i całość ze sobą zmiksować. Natomiast do drugiej części wsypać kakao. Ponownie wymieszać. Tortownicę wyłożyć
UgotowaćPrzygotowanie biszkoptu: Zaczynamy przygotowywanie ciasta od zrobienia biszkoptu, który będzie bazą do cytrynowca. Przepis na biszkopt można znaleźć pod tym linkiem http://sprawdzoneprzepisykulinarnee.blogspot.com/p/biszkopt-do-ciasta-zarazem-jedno-z.html Przygotowanie masy cytrynowej: Do garnka wlewamy 0,5 litra wody, następnie dosypujemy do niej 2 łyżki cukru. Do szklanki wsypujemy 2x budyń i dolewamy do połowy kubka wody (wod ę odlewy z g arnka, gdzie(...)herbatniki maczamy pojedynczo i natychmiast układamy na b itej śmietanie) . Nasączone herbatniki rozkładamy na bitej śmietanie. Herbatniki polewamy polewą lukrową. Ciasto należy przechowywać w zimnym miejscu. Przygotowujemy biszkopt Do 0,5l wody dodajemy 2 łyżki cukru delikatnie gotujemy Budynie rozrabiamy z wodą Do gotującej się wody wlewamy budyń i mieszamy do zgęstnienia Gęsta masa Do gęstej masy wsypujemy galaretki
Sprawdzone przepisy kulinarnedodać budyń oraz wystudzone masło i całość ponownie zmiksować. Masę serową wymieszać z ubitymi białkami za pomocą łyżki. Nagrzać piekarnik do 200 stopni. Na spód blaszki (forma 20 cm x 30 cm) wyłożyć papier do pieczenia, wyłożyć biszkopty i z pomocą łyżki wyłożyć masę serową. Po włożeniu ciasta(...)Rozpuścić masło 2. Ubić białka z cukrem 3. Zmiksować ser z żółtkami 4. Do sera dodać budyń 5. Wlać wystudzone masło 6. Wymieszać delikatnie masę serową z białkami 7. Ułożyć biszkopty 8. Wyłożyć masę 9. Upiec ciasto Pobierz wersję do druku: Pobierz Sernik na biszkoptach Artykuł Sernik na biszkoptach pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plporcji wychodzi 18 sztuk i zapewniam was że nie poleżą za długo. składniki ciasto: 35 dag mąki tortowej 2 dag drożdży szczypta soli 2 łyżki cukru trzcinowego 4 żółtka 40 g masła 170 ml mleczka kokosowego 2 łyżki spirytusu smalec do smażenia pączków budyń jagodowy: 375 ml mleczka kokosowego/1 i 1/2 szklanki/ 1 i 1/2 opakowania budyniu waniliowego(...)drugą stronę patyczkiem. Już nie przykrywam ich pokrywką. Pączki będą miały ładną obwódkę jak ciasto będzie dobrze wyrobione i wyrośnięte. Pamiętajcie o temp tłuszczu około 170 stopni. Wykładam je za pomocą łyżki cedzakowej na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Jeszcze ciepłe nadziewam ciepłym budyniem za pomocą szprycy. Budyń musi być ciepły bo za bardzo zgęstnieje jak będzie zimny. Jeszce ciepłe też
wesoła kuchniaparzone, nie jest zbyt wymagajace w obróbce. Polecam, a już wkrótce zaproszę Was na pyszną tartę śliwkową. Składniki na ciasto: 100 g masła 1 szklanka maki 1 szklanka wody 4 jajka szczypta soli Krem: 0,7 l mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego 150 g masła 2 żółtka 4 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Wodę z masłem zagotować w rondelku, dodać(...)mąkę i sól. Mieszać drewnianą łyżką, aż ciasto będzie błyszczące i zacznie odchodzić od ścianek. Zdjać z ognia i ostudzić dodać jajka i połączyć w całość za pomocą miksera. Przełożyć do rękawa cukierniczego. Blachę do piczenia wyłożyć papierem i wycisnąć na nią szprycą okrągłe kułka. Piec w temperaturze 200 st. C przez około 25 minut, aż będą złociste
Gosia gotujeduży budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 65g (jeśli mamy dwa mniejsze opakowania budyniu w proszku, proszę odmierzyć na wadze 65g) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 200g wiórków kokosowych 5 białek Dodatkowo: cukier puder do posypania wymieszany z odrobiną cukru wanilinowego Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem i cukrem. Dodać posiekane masło (lub starte na tarce z grubymi(...)jogurtowa: 3. Wymieszać krótko mikserem jogurt, cukier, budyń, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. 4. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać łyżką lub szpatułką z masą jogurtową. 5. Piekarnik nastawać na 180oC na funkcji góra-dół. 6. Masę jogurtową przełożyć na spód w blaszce, wyrównać i wierzch posypać pozostałą kruszonką. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około
Mała Cukierenkaprosty i lekki sernik z borówkami Ta wersja sernika bez cukru jest zrobiona z twarogu i serka wiejskiego lekkiego, a spód zdecydowałam się zrobić z mąki amarantusowej, więc ciasto jest dodatkowo bezglutenowe Mąka z amarantusa to miła odmiana od bardziej popularnych wersji, jest raczej łagodna w smaku. Jeśli chcecie upiec ten sernik, a nie macie jej w domu – możecie(...)masła 2 łyżki ksylitolu Warstwa serowa: 400 g serka wiejskiego lekkiego 500 g twarogu półtłustego 4 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego (najlepiej bezglutenowego) 1/2 szklanki ksylitolu 250 g borówki amerykańskiej Ze składników na spód zagnieść gładkie ciasto i wylepić równomiernie tortownicę (wyłożyć ją papierem do pieczenia – spód i boki). Serek wiejski i twaróg umieścić w misce, dodać
Fitkotwypróbować. Do przygotowania ciasta użyłam foremki o wymiarach 26×21 centymetrów. Składniki: Masa brownie: 2 tabliczki gorzkiej czekolady – 200gram 1 kostka masła – 200g 200g cukru 3 jajka 140g mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 0,5 kg mielonego twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 110g cukru 1 budyń waniliowy bez cukru(...)jednolita konsystencja *** *** Dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia i mieszamy ponownie, ale tylko do połączenia się składników *** *** Ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (moja blaszka ma wymiary 26×21 centymetry ) *** *** Przygotowujemy masę serową: do miski przekładamy ser, dodajemy budyń (proszek) i jajka. Całość miksujemy do połączenia się składników. Następnie wlewamy śmietankę i miksujemy jeszcze przez około
Blog z Apetytemaromat migdałowy 2 białka Ser: 350 g tłustego twarogu 100 g cukr u 3 jajka 70 g masła budyń waniliowy cukier puder do posypania wierzchu (opcjonalnie ) Lukier: szklanka cukru pudru 4 łyżki ciepłej wody skórka pomarańczowa Seromakowiec na Kruchym Cieście - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło kroimy na niewielkie kawałki, dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy elastyczne ciasto. Gdyby ciasto(...)żółtkami u cieramy na puszy stą masę . Następnie stopniowo dodajemy ser i budyń w proszku cały czas ucierają c. Białka ubijamy na sztywn o, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy . Formę (ok. 21x28 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy tłuszczem. Dno wyścielamy większą ilością ciasta, a następnie wykładamy masę makową - wyrównujemy. Na mak wylewamy masę serową
Słodka Stronacukru, każdą kolejną łyżkę cukru dodając dopiero po całkowitym wmieszaniu i rozpuszczeniu poprzedniej. Do gotowej masy bezowej wsypujemy porcjami budyń w proszku i miksujemy razem z bezą do całkowitego, dokładnego połączenia. Pianę wykładamy łopatką na podpieczony wcześniej spód kruchego ciasta, wyrównujemy jej wierzch. Na pianie rozkładamy pokrojone śliwki skórką do góry, delikatnie je w pianę wciskając. Posypujemy śliwki przyprawą(...)rozmiaru M 3-4 łyżki jogurtu lub kwaśnej śmietany 18% kilka kropli aromatu waniliowego lub migdałowego jeśli ciasto jest za suche- 2 łyżki zimnej wody POZOSTAŁE SKŁADNIKI 5 białek jajek rozmiaru M szczypta soli 1 szklanka + 2 łyżki cukru 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 400g śliwek węgierek 1 łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżki masła do wysmarowania formy cukier
Karo in the KitchenDzień dobry:) Mam dzisiaj dla Was pyszne ciasto kretowisko. Znacie kopiec kreta o kształcie kopuły? to ciasto upiekłam w dużej blaszce więc musi nazywać się kretowisko:) Pyszne i proste w wykonaniu. Jeśli raz spróbujecie takiego swojskiego nigdy więcej nie kupicie tego z pudełka. Idealne do kawki i szybko znika z talerzyków. Zapraszam:) Składniki na biszkopt kakaowy: 5 jajek(...)dużych bananów blaszka o wym: 35/35 cm Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem na gęsty biały krem. Następnie przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, budyń i kakao, delikatnie mieszamy łopatką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyciągamy na kratkę i pozostawiamy do przestygnięcia. Z zimnego biszkoptu ściągamy delikatnie
Sama słodycz i szczypta chiliProsty, uniwersalny, pyszny krem budyniowy, niezastąpiony do domowych wypieków. Krem budyniowy jest bardzo puszysty, aksamitny, nie za słodki i bardzo łatwy do przygotowania. Ma wiele zastosowań
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i cukier waniliowy, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Dobrze wymieszać. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Na dolny spód ciasta wyłożyć czereśnie. Następnie na czereśnie wyłożyć 3/4 kremu waniliowego. Na koniec przykryć drugim blatem ciasta i rozsmarować
Ciastka - domowe słodkościzimnej margaryny lub masła 1 szkl cukru 2 jajka 1 łyżka śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 600 g rabarbaru op. budyniu malinowego 6 łyżek cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki mielonych herbatników lub bułki tartej Ciasto: składniki na ciasto posiekać, zagnieść i zwinąć w folię. Włożyć na dwie godziny do lodówki. Pamiętajcie, że ciasto im lepiej schłodzone
Smakołyki Asizagniotłam kruche ciasto. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Gotowym ciastem wykleiłam dokładnie spód tortownicy (wcześniej wyłożonej papierem). Tortownicę z ciastem umieściłam w lodówce na czas przygotowania masy serowej. Masa serowa: - 700g gęstego sera (używam Juliko) - 84g miękkiego masła - 1 budyń śmietankowy bez cukru (lub 40g mąki ziemniaczanej) - 5 jajek ( osobno białka i żółtka ) - 2 białka (które pozostały od kruchego ciasta
Smaczne Zdroweżółtek i ubić je na sztywną pianę Dodać kilka kropel esencji waniliowej i żółtka - nieustannie miksując Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i opakowanie budyniu waniliowego. Całość wymieszać Piecyk nagrzać na 180 st. C Ciasto przełożyć do foremek na babeczki Piec ok. 30 minut Smacznego
Szczęśliwa kuchniaTym razem chciałbym Wam zaproponować delikatny, biszkoptowy torcik z nadzieniem budyniowym. Nie jest skomplikowany w przygotowaniu choć, jak każdy tort, czasochłonny. Ten powstał na urodziny mojej
Ania i Marcin gotująWystarczy tylko chwila i można zajadać się pysznymi ciasteczkami. Moja rada: Nadzienie na tartaletki najlepiej nałożyć przed ich podaniem. Składniki: Przepis na kruche ciasto na tartaletki znajdziesz tutaj. Dodatkowo: * 350 ml mleka * 1 budyń waniliowy * 2 łyżki cukru * maliny do dekoracji Wykonanie: w garnuszku zagotować 300 ml mleka z cukrem, w szklance wymieszać budyń w 50 ml mleka
Zrób to smacznieCałość zagnieść, wyłożyć na okrągłą formę do tart. Włożyć do piekarnika na ok. 30 minut. Piec w temperaturze 180 stopni. Krem budyniowy 2 budynie ugotować w dwóch szklankach mleka Ostudzić. Wyłożyć na wystudzone ciasto Wierzch posypać malinami i borówkami. Można całość polać białą czekoladą. Gotowe ciasto wrzucić na godzinę do lodówki. www.kuchniasmakow.blogspot.com
Kuchnia smakówcukrem i cukrami waniliowymi, dodajmy rozmieszaną mąkę w mleku, gotujemy budyń następnie studzimy. Masło ucieramy dodając po łyżce przestudzonego budyniu ucieramy na jednolitą masę. Galaretki rozpuszczamy w 3/4 litra przegotowanej wody odstawiamy do stężenia. Ciasto kroimy na dwa placki, na pierwszą część ciasta wykładamy połowę masy budyniowej na masę wylewamy stężałą galaretkę na galaretkę układamy biszkopty i drugą
kgwjanczewoPyszny i bardzo rozgrzewający budyń na chłodne zimowe wieczory :) Nie znajdziecie w nim dodatku mąki ziemniaczanej - kremową konsystencję zapewniają zmielone płatki owsiane. Bez obaw - indeks glikemiczny
Chocolate Muffin Blogwino, likiery. Są świetnym dodatkiem do wypieków, Dżem wiśniowy jest nie tylko znakomitym dodatkiem do pieczywa, ale może być również wykorzystany do przekładania ciast lub ciasteczek, smarowania naleśników, nadziewania pączków i rogalików, przybierania budyniów, lodów i galaretek oraz przygotowania rozmaitych, słodkich deserów. Mają pyszny kwaskowo-słodki smak. Są cenione przede wszystkim ze względu na swój dobroczynny wpływ
potrawyregionalnezależne jak słodkie są jabłka ) • 1 łyżka cynamonu • 1 łyżeczka cukru waniliowego piana • 3 białka • 1 serek mascarpone • 1 budyń śmietankowy • 1 szklanka cukru pudru kruszonka • 1,5 szklanki mąki • 125 g masła • 1 szklanka cukru pudru Sposób przygotowania 1. Ciasto • Mąkę posiekać z masłem dodać cukier puder jajka proszek do pieczenia i śmietanę zagnieść dość szybko ciasto.Jakby się(...)Wyłożyć ciastem może się kleić Radzę ręce maczać w mące będzie łatwiej • Na ciasto wyłożyć jabłka • Zrobić kruszonkę miękkie masło zagnieść w misce z mąką i cukrem pudrem 4. • Białka ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę Dodać serek mascarpone i budyń wymieszać wszystko na wolnych obrotach wyłożyć pianę serową na jabłkach Na górę dać
W królestwie smaków Beatyweekend był arbuz i galaretka w roli głównej...u mnie dodatkowo jest masa z landrynkami miętowymi podpatrzona u Magdy . Razem ze mną ciasto robiły Iwonka .... Krem miętowy: 500 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego łyżka cukru 150 g landrynek miętowych 1/2 szkl.wody 200 g masła Mus arbuzowy: 1 kg miąższu z arbuza 2 galaretki truskawkowe Dodatkowo biszkopty Landrynki
Moje domowe kucharzeniepopsuć :) A teraz, lekko po 7 rano, Madzia śpi jeszcze, a ja siedzę i wpisy na blogu uzupełniam. Lemon curd ma wiele zastosowań. Do ciast, deserów, czy nawet do podjadania tak po prostu jak budyń. Idealnie nadaje się także do naleśników. A nawet można robić z nim kanapki: kromka chleba, twaróg i lemon curd. Niebo w gębie! Zresztą ilość wariacji
Marder&Marder Manufacturebudynie i cukier. Pozostałe mleko gotujemy, dolewamy budyń. Studzimy, dosypując galaretkę wiśniową. Masło miksujemy na puch, następnie cały czas miksując dodajemy porcjami budyń wymieszany z galaretką. Masę wykładamy na biszkopty. Tortownicę z ciastem wstawić do lodówki. Gdy masa stężeje układamy na niej pozostałe biszkopty Mleko skondensowane miksujemy chwilę na najwyższych obrotach, następnie dolewamy stopniowo przestudzone galaretki
Luźna Kuchniażółtek i ubić je na sztywną pianę Dodać kilka kropel esencji waniliowej i żółtka - nieustannie miksując Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i opakowanie budyniu waniliowego. Całość wymieszać Piecyk nagrzać na 180 st. C Ciasto przełożyć do foremek na babeczki Piec ok. 30 minut Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com