ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:34/245)

Ciasto brzoskwiniowe 364

śmietanę ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Pod sam koniec dodać śmietan-fix i jeszcze przez chwilę miksować. Ciasto: Na upieczony i ostudzony biszkopt wyłożyć i rozsmarować krem brzoskwiniowy. Na krem wylać tężejącą galaretkę i ułożyć gęsto brzoskwinie pokrojone na małe kawałki. Wstawić(...)lodówki żeby galaretka stężała z owocami. W tym czasie można zająć się krojeniem brzoskwiń na małe kawałki. Część ubitej śmietany przełożyć do osobnej miseczki i wymieszać z pokrojonymi brzoskwiniami. Wyłożyć na cieście. Pozostałą śmietaną udekorować ciasto i ozdobić brzoskwiniami. Ja dałam jeden śmietan-fix, ale lepiej jest dać dwa, bo wtedy w trakcie krojenia ciasta nie będą wypadać nam owoce

Passions hobbies life
Sernik z brzoskwiniami 348

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepis na tradycyjny sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie. Smakuje bardzo pysznie. Niezastąpiony na świątecznym stole. Polecam Post

Marta Gotuje
Ciasto z budyniem i brzoskwiniami. 174

Dziś zapraszam na kruche ciasto z budyniem i brzoskwiniami. Kiedyś robiłam to ciasto z jabłkami, ale nieco inaczej. Było ciasto na to jabłka, budyń i na wierzch utarte ciasto. Tym razem wykorzystałam również białka. Ubiłam je z nie wielką ilością cukru pudru i wyłożyłam na owoce, a dopiero na białka utarłam ciasto. Zmieniłam też kolejność. Budyń wyłożyłam na ciasto(...)budynie, cukier i dobrze wymieszać. Resztę mleka zagotować. Do gotującego mleka wlać budyń z cukrem, gotować na małym ogniu do zgęstnienia, cały czas mieszając. Na wystudzone ciasto wyłożyć ciepły budyń. Na budyń wyłożyć brzoskwinie i lekko docisnąć. Pianę z białek ubić na sztywno dodając cukier puder. Wyłożyć na owoce i delikatnie rozsmarować. Na pianę utrzeć mniejszą część ciasta na tarce

Agusiowe smakołyki
Malinowe ciasto z Ptasim Mleczkiem i galaretką (sernik na zimno) 38

przygotowania. Jeśli chcesz, aby ciasto dłużej postało na stole w gorące dni, dodaj więcej galaretek lub zmniejsz ilość wody, w której rozpuszczasz galaretki do ciasta. Jakie ciasta i desery można zrobić z Ptasim Mleczkiem? Z Ptasim Mleczkiem możesz zrobić mnóstwo ciast i deserów! Na blogu znajdziesz przepis na ciasto biszkoptowe z Ptasim Mleczkiem, kremem budyniowym, brzoskwiniami i galaretką . Oprócz tego(...)ciasto dłużej postało na stole w gorące dni, dodaj więcej galaretek lub zmniejsz ilość wody, w której rozpuszczasz galaretki do ciasta. " } } , { "@type": "Question", "name": "Jakie ciasta i desery można zrobić z Ptasim Mleczkiem?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": " Z Ptasim Mleczkiem możesz zrobić mnóstwo ciast i deserów! Na blogu znajdziesz przepis na ciasto biszkoptowe z Ptasim Mleczkiem, kremem budyniowym, brzoskwiniami

Via Gusto
Sernik śmietanowy z brzoskwiniami i polewą czekoladową 549

Delikatnie kremowy idealnie sprawdzi się jako alternatywa dla tradycyjnego sernika zarówno na co dzień jak i od święta. Puszysta masa w połączeniu z kruchym ciastem, słodkością brzoskwiń i polewy sprawi że blacha zniknie w mgnieniu oka :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto kruche : 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki schłodzonej margaryny(...)białka na sztywną pianę, następnie miksując dodajemy cukier, do ubitych białek z cukrem dodajemy śmietany i budynie cały czas miksując, gotową masę przelewamy do blachy z ciastem, na wierzch układamy pokrojone w kostkę brzoskwinie i wkładamy do piekarnika na godzinę, pieczemy w 180 stopniach, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie polewy: do rondelka dodajemy margarynę,wodę, kakao i cukier, całość gotujemy mieszając

Blog kulinarny S9.PL
Błyskawiczne ciasto z brzoskwiniami 228

poświęcony czas ograniczone są do minimum. A efekt? Otrzymujemy pyszne, pachnące, wilgotne ciasto idealne do filiżanki kawki czy kubka ciepłego mleka :) Składniki - 4 jajka - 1 szklanka cukru - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - ¾ szklanki oleju - ¾ szklanki mleka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 szklanki mąki - łyżka kakao - puszka brzoskwiń w syropie Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne(...)pieczenia. Blaszkę o wymiarach 30x40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 2/3 ciasta przełożyć na blaszkę, rozprowadzić równomiernie. Do reszty ciasta dodać kakao i wymieszać. Ciemne ciasto nakładać łyżką według dowolnie wybranego wzoru. Brzoskwinie odsączyć, pokroić w średnią kostkę, ułożyć równomiernie na cieście. Ciasto piec ok.40 minut w 175 stopniach. Uwaga - sprawdzona rada 1)        Ciasto

Świat Smaku
cynamonowy sernik z brzoskwiniami 150

serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 5 żółtek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 7 białek 125 g masła 2 łyżeczki cynamonu puszka brzoskwiń Składniki ciasta zagnieść, podzielić ciasto na dwie nierówne części i wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie większą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach na dno blaszki wyłożonej(...)cynamon. Zmiksować. Białka ubić na sztywno. Delikatnie za pomocą dużej łyżki wmieszać do masy serowej. Wyłożyć ją na podpieczony spód, na masę serową położyć pokrojone brzoskwinie. Na wierzch zetrzeć pozostały kawałek ciasta. Piec w 170*C przez około 45 minut. Studzić w uchylonymi piekarniku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Brzoskwiniowy herbatnikowiec 153

Przepis dodaję również do akcji  Ciasto na niedzielę  gzie tym razem królują ciasta bez pieczenia lub czekolada. Składniki: 500 ml mleka 2 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 10 dag margaryny 5 łyżek cukru 54 herbatniki 1 słoik lub puszka brzoskwiń 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej aromat np. cytrynowy Połowę mleka wlać do garnka, dodać cukier(...)spożywczą. Ułożyć 18 sztuk herbatników, na to 1/3 kremy budyniowego - rozsmarować. Potem kolejną warstwę herbatników i kremu i jeszcze raz zrobić tak samo. Na wierzchu ułożyć plasterki brzoskwiń. Zalać tężejącą galaretką. Ciasto chłodzić kilka godzin w lodówce. RAZEM ZE MNĄ WYPIEKAŁY: Marcepanowy kącik -  Czekolada Szóste niebo -  Torcik bez pieczenia z truskawkami Grunt to przepis -  Ciasteczkowa pizza

Ewusiowe Smaki
Ciasto styropian (sernik bez sera) 41

cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 1 litr gęstego jogurtu naturalnego 200 g cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 5 białek Dodatkowo: 1 duża puszka brzoskwiń Przygotowanie Składniki na ciasto kruche zagnieść i podzielić na dwie części. Jedną część wstawić na 30 minut do zamrażarki, a drugą rozwałkować, przełożyć na blaszkę (33×22 cm) wyścieloną papierem do pieczenia(...)stopni na 15 minut, grzanie góra /dół. W tym czasie brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki, a jogurt wymieszać z cukrem i budyniami w proszku. Osobno ubić białka i wmieszać delikatnie z masą jogurtową. Masę wyłożyć na podpieczony spód, na górę ułożyć brzoskwinie. Wyciągnąc ciasto z zamrażarki i zetrzeć na grubych oczkach. Piec w piekarniku rozgrzanym

Wasze Przepisy
Sernik z brzoskwiniami II 156

szklanki oleju 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 cukier waniliowy Sposób wykonania: 1. Ciasto na spód zagnieść i wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Brzoskwinie odsączyć, pokroić w kostkę lub plastry i wyłożyć na ciasto. 2. Ser zmiksować(...)cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkami. dodać budyń ( proszek) i stopniowo wlewać mleko oraz olej. Ciasto będzie rzadkie i takie powinno być. 3. Masę serową ostrożnie wylać na ciasto kruche i brzoskwinie, Piec w 180 st. C przez 60 minut. Po upieczeniu sernik pozostawić w zamkniętym piekarniku jeszcze przez 15 minut. Smacznego!!! Źródło: Smaker

Kuchnia domowa Ani
Tradycyjny sernik z brzoskwiniami 188

pieczenia Sernik: 1 kg twarogu dwukrotnie mielonego (użyłam gotowego mielonego Pilos) opakowanie budyniu waniliowego 3 jajka szklanka cukru pół kostki masła Dodatkowo: 4 białka pół szklanki cukru puszka brzoskwiń Do dzieła!!! Ciasto: Składniki na ciasto zagniatamy na gładkie ciasto dzielimy na 2 części. Jedną część owijamy folią i wkładamy do zamrażarki na minimum 2 godziny. Drugą część rozwałkowujemy(...)gładka dodajemy roztopione i przestudzone masło i dokładnie mieszamy. Brzoskwinie kroimy w kostkę lub na ósemki. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Na schłodzone ciasto wylewamy masę sernikową i układamy na niej brzoskwinie. Wykładamy pianę z białek. Na pianę ścieramy na tarce zamrożone kruche ciasto. Sernik pieczemy ok godziny w 180 stopniach - ważne jest aby ciasto ładnie się zarumieniło

sierotka maRysia w kuchni
KRUCHE Z BUDYNIEM I BRZOSKWINIAMI 83

Wielokrotnie mówiłam, że uwielbiam wszelkiego rodzaju brzoskwinie, nektarynki i morele. Dziś właśnie z tymi owocami przygotowałam dla Was ciacho! Kruchy, delikatny spód połączony z kremową śmietankową masą budyniową i soczystymi brzoskwiniami i morelami tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze! Spróbujcie i Wy! Gorąco polecam! SKŁADNIKI: (24×28 ) KRUCHE CIASTO: * masło – 250 g * jajko(...)mieszając gotujemy, aż zgęstnieje. Ciepły wykładamy na kruchy spód. CAŁOŚĆ: Na masie budyniowej układamy okrojone owoce, ścieramy zmrożoną resztę ciasta. Pieczemy ok. 45 minut w 160C ( góra-dół ). Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy! Smacznego! A jeśli szukacie innych ciast z brzoskwiniami, morelami i nektarynkami, to koniecznie zajrzyjcie na bloga! The post KRUCHE Z BUDYNIEM I BRZOSKWINIAMI first appeared on Ostra

Ostra na Słodko
Kakaowe muffiny z brzoskwiniami (Muffin al cacao e pesche) 126

pesche sono dolcetti molto soffici e gustosi, ideali per la colazione del weekend. Il cacao amaro si sposa a pennello con la dolcezza delle pesche. Buon appetito! SKŁADNIKI 4 brzoskwinie 125 g m ą ki pszennej 125 g masła 125 g cukru pudru 8 g proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 2 jaja **** INGREDIENTI 4 pesche 125 g di farina(...)Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem i szczyptą soli, dodajemy jaja. S topniowo dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto mieszamy. Brzoskwinie kroimy w cienkie plasterki. Ciasto przekładamy łyżeczką do papierowych foremek. Na wierzch każdej muffinki układamy plasterki brzoskwiń. Muffiny pieczemy 15-20 min. w piekarniku nagrzanym

La grande e la piccola cuoca
Waniliowy sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretką 162

Sernik na zimno z brzoskwiniami, czy innymi owocami jest dobrym pomysłem na ciasto, zwłaszcza, gdy robimy jakąś imprezę. Owoce zawsze dobrze smakują i myślę, że ciasto zadowoli nawet najbardziej wybrednych osobników :) Biszkopt: 5 jajek kl.0 1 ¼ szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do nich cukier, jeszcze chwilę miksujemy, po czym(...)burty. Najlepiej zrobić dwie warstwy, jedna na drugiej, by zmieściło się więcej galaretki. Ciasto odstawiamy w zimne miejsce, by masa dobrze stwardniała (30 minut do godziny). Na wystudzone ciasto kroimy plasterki brzoskwiń, a następnie powoli zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto odstawiamy w zimne miejsce, by galaretka stwardniała. Dobrze wystudzone ciasto kroimy na kawałki wzdłuż linii, które wcześniej zaznaczyliśmy na cieście

Smakowy Raj
Sernik na zimno (brzoskwiniowiec) 159

rewelacyjne ciasto na zimno. Brzoskwiniowiec to sernik na zimno, który przygotujecie w niecałe 30 minut. Poniższe ciasto nie wymaga użycia piekarnika ani miksera. Na pewno zasmakuje fanom brzoskwiń jak i ciast z galaretkami.  Składniki: 1 kg zmielonego twarogu 2 galaretki brzoskwiniowe 1 duża puszka brzoskwiń cukier puder do smaku 1 opakowanie okrągłych biszkoptów (120 g) Galaretki rozpuścić we wrzącej

Ugotować