ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:34/245)

Ciasto styropian (sernik bez sera) 66

cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 1 litr gęstego jogurtu naturalnego 200 g cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 5 białek Dodatkowo: 1 duża puszka brzoskwiń Przygotowanie Składniki na ciasto kruche zagnieść i podzielić na dwie części. Jedną część wstawić na 30 minut do zamrażarki, a drugą rozwałkować, przełożyć na blaszkę (33×22 cm) wyścieloną papierem do pieczenia(...)stopni na 15 minut, grzanie góra /dół. W tym czasie brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki, a jogurt wymieszać z cukrem i budyniami w proszku. Osobno ubić białka i wmieszać delikatnie z masą jogurtową. Masę wyłożyć na podpieczony spód, na górę ułożyć brzoskwinie. Wyciągnąc ciasto z zamrażarki i zetrzeć na grubych oczkach. Piec w piekarniku rozgrzanym

Wasze Przepisy
Sernik z brzoskwiniami II 183

szklanki oleju 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 cukier waniliowy Sposób wykonania: 1. Ciasto na spód zagnieść i wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Brzoskwinie odsączyć, pokroić w kostkę lub plastry i wyłożyć na ciasto. 2. Ser zmiksować(...)cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkami. dodać budyń ( proszek) i stopniowo wlewać mleko oraz olej. Ciasto będzie rzadkie i takie powinno być. 3. Masę serową ostrożnie wylać na ciasto kruche i brzoskwinie, Piec w 180 st. C przez 60 minut. Po upieczeniu sernik pozostawić w zamkniętym piekarniku jeszcze przez 15 minut. Smacznego!!! Źródło: Smaker

Kuchnia domowa Ani
Tradycyjny sernik z brzoskwiniami 225

pieczenia Sernik: 1 kg twarogu dwukrotnie mielonego (użyłam gotowego mielonego Pilos) opakowanie budyniu waniliowego 3 jajka szklanka cukru pół kostki masła Dodatkowo: 4 białka pół szklanki cukru puszka brzoskwiń Do dzieła!!! Ciasto: Składniki na ciasto zagniatamy na gładkie ciasto dzielimy na 2 części. Jedną część owijamy folią i wkładamy do zamrażarki na minimum 2 godziny. Drugą część rozwałkowujemy(...)gładka dodajemy roztopione i przestudzone masło i dokładnie mieszamy. Brzoskwinie kroimy w kostkę lub na ósemki. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Na schłodzone ciasto wylewamy masę sernikową i układamy na niej brzoskwinie. Wykładamy pianę z białek. Na pianę ścieramy na tarce zamrożone kruche ciasto. Sernik pieczemy ok godziny w 180 stopniach - ważne jest aby ciasto ładnie się zarumieniło

sierotka maRysia w kuchni
KRUCHE Z BUDYNIEM I BRZOSKWINIAMI 107

Wielokrotnie mówiłam, że uwielbiam wszelkiego rodzaju brzoskwinie, nektarynki i morele. Dziś właśnie z tymi owocami przygotowałam dla Was ciacho! Kruchy, delikatny spód połączony z kremową śmietankową masą budyniową i soczystymi brzoskwiniami i morelami tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze! Spróbujcie i Wy! Gorąco polecam! SKŁADNIKI: (24×28 ) KRUCHE CIASTO: * masło – 250 g * jajko(...)mieszając gotujemy, aż zgęstnieje. Ciepły wykładamy na kruchy spód. CAŁOŚĆ: Na masie budyniowej układamy okrojone owoce, ścieramy zmrożoną resztę ciasta. Pieczemy ok. 45 minut w 160C ( góra-dół ). Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy! Smacznego! A jeśli szukacie innych ciast z brzoskwiniami, morelami i nektarynkami, to koniecznie zajrzyjcie na bloga! The post KRUCHE Z BUDYNIEM I BRZOSKWINIAMI first appeared on Ostra

Ostra na Słodko
Kakaowe muffiny z brzoskwiniami (Muffin al cacao e pesche) 157

pesche sono dolcetti molto soffici e gustosi, ideali per la colazione del weekend. Il cacao amaro si sposa a pennello con la dolcezza delle pesche. Buon appetito! SKŁADNIKI 4 brzoskwinie 125 g m ą ki pszennej 125 g masła 125 g cukru pudru 8 g proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 2 jaja **** INGREDIENTI 4 pesche 125 g di farina(...)Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem i szczyptą soli, dodajemy jaja. S topniowo dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto mieszamy. Brzoskwinie kroimy w cienkie plasterki. Ciasto przekładamy łyżeczką do papierowych foremek. Na wierzch każdej muffinki układamy plasterki brzoskwiń. Muffiny pieczemy 15-20 min. w piekarniku nagrzanym

La grande e la piccola cuoca
Waniliowy sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretką 191

Sernik na zimno z brzoskwiniami, czy innymi owocami jest dobrym pomysłem na ciasto, zwłaszcza, gdy robimy jakąś imprezę. Owoce zawsze dobrze smakują i myślę, że ciasto zadowoli nawet najbardziej wybrednych osobników :) Biszkopt: 5 jajek kl.0 1 ¼ szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do nich cukier, jeszcze chwilę miksujemy, po czym(...)burty. Najlepiej zrobić dwie warstwy, jedna na drugiej, by zmieściło się więcej galaretki. Ciasto odstawiamy w zimne miejsce, by masa dobrze stwardniała (30 minut do godziny). Na wystudzone ciasto kroimy plasterki brzoskwiń, a następnie powoli zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto odstawiamy w zimne miejsce, by galaretka stwardniała. Dobrze wystudzone ciasto kroimy na kawałki wzdłuż linii, które wcześniej zaznaczyliśmy na cieście

Smakowy Raj
Sernik na zimno (brzoskwiniowiec) 183

rewelacyjne ciasto na zimno. Brzoskwiniowiec to sernik na zimno, który przygotujecie w niecałe 30 minut. Poniższe ciasto nie wymaga użycia piekarnika ani miksera. Na pewno zasmakuje fanom brzoskwiń jak i ciast z galaretkami.  Składniki: 1 kg zmielonego twarogu 2 galaretki brzoskwiniowe 1 duża puszka brzoskwiń cukier puder do smaku 1 opakowanie okrągłych biszkoptów (120 g) Galaretki rozpuścić we wrzącej

Ugotować
Sernik z brzoskwiniami 102

puszkę brzoskwiń 1 szklanka cukru Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą i zagniatamy.¾ części ciasta rozwałkowujemy na blaszce a pozostałą częśc wkładamy do lodówki.   Jajo,budyń,cukier i margarynę ucieramy na gładką masę.Dodajemy przeciśnięty przez praskę ser i mieszamy.Masę serową wykładamy na ciasto. Na ser układamy brzoskwinie odsączone z zalewy i pokrojone w ćwiartki. Białka (zostaną(...)potrzebujemy same żółtka do ciasta ) ubijamy z cukrem .Pianę wykładamy na brzoskwinie a na nią ścieramy resztę ciasta schłodzonego w lodówce.Pieczemy   w 160°C ok.45-50 minut.  S macznego

Przepisy mojej mamy
Rustykalna tarta z brzoskwiniami. 126

zawsze znajdziecie kulkę kruchego ciasta. Niepozorna, a okazuje się jak znalazł, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, ale też nieoceniona, podczas odwiedzin niespodziewanych gości. Rustykalna tarta z brzoskwiniami, inaczej galette to ciasto z dużą ilością słodkich, soczystych owoców ułożonych na cienkim, rozpływającym się w ustach cieście. Deser jest nieduży. W sam raz, żeby zaraz po upieczeniu, w gronie(...)się ochotę zwolnić i usiąść na dłużej. Koniecznie spróbujcie! Napiszcie w komentarzach jak minęły Wam wakacje. Miłego dnia! Print Rustykalna tarta z brzoskwiniami Rustykalna tarta z brzoskwiniami, inaczej galette, to ciasto z dużą ilością słodkich, soczystych owoców ułożonych na cienkim, rozpływającym się w ustach cieście z oryginalnym ziołowym akcentem. Course FIT deser Keyword brzoskwienie, cukeir kokosowy, fit deser, mąka orkiszowa

Fitsweet.me
czekoladowa niedziela #4 - jaglane brownie w wersji light 217

rzepakowego ~1/2 szklanki jogurtu naturalnego (w oryginale śmietana kremówka) ~1/2 szklanki fruktozy (lub szklanka cukru/ksylitolu) ~1/2 szklanki kakao ~łyżeczka proszku do pieczenia (jeśli ciasto ma być bezglutenowe musicie użyć bezglutenowego proszku do pieczenia!) ~200-250g brzoskwiń Zagotować wodę, dodać sól i kaszę, gotować do momentu aż kasza nie wchłonie całej wody (ok. 15-20 minut). Ostudzić. Zmiksować blenderem/mikserem(...)jogurt, wymieszać z kaszą i dopiero wtedy zmiksować). Dodać wszystkie pozostałe składniki (oprócz brzoskwiń) i wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej masę. Brzoskwinie pokroić w ćwiartki i ułożyć na cieście skórkami do dołu. Piec w temp. 180*C przez 50-60 minut (jeśli wierzch będzie się zbytnio przypiekał można przykryć go folią aluminiową). Po wyłączeniu piekarnika

chili & sugar
Łąka z kurczaczkami - Wielkanocne ciasto szpinakowe 97

szpinakowe , to nic innego jak leśny mech  w innej odsłonie. Ciasto przełożone jest kremem śmietankowym wzbogaconym kawałkami owoców - banana i brzoskwiń. Udekorowane żółtymi jajeczkami czekoladowymi, motylkami cukrowymi i połówkami brzoskwiń imitującymi kurczaczki. Jest to bardzo ładne ciasto   idealne na święta wielkanocne , a w  smaku delikatne i niesamowicie smaczne.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ł ą ka z kurczaczkami(...)szklanki) * ewentualnie sok po brzoskwiniach cukier puder (1 łyżeczka) sok z cytryny (4 łyżki) Krem śmietankowy: śmietanka kremówka 36% (600 ml.) serek mascarpone (250 g) cukier puder (4 łyżki kopiaste) żelatyna (4 łyżeczki płaskie) woda gorąca (1/4 szklanki) 1 banan 1 duża puszka z brzoskwiniami (z czego 5 połówek brzoskwiń odkładamy do dekoracji) Dekoracja: brzoskwinie z puszki (5 połówek) oczka

Rita creative
Drożdżówki z kruszonką na oleju rzepakowym 161

Ciasto, w trakcie wyrabiania jest klejące, ale właśnie to gwarantuje, że drożdżówki są leciutkie i delikatne. Do samych drożdżówek nie dodajemy dużo cukru, ale brzoskwinie i truskawki wraz z kruszonką są idealnym uzupełnieniem całości. Drożdżowe ciasto kojarzy mi się z dzieciństwem, uwielbiałam jak Mama je robiła i zawsze próbowałam je jeszcze gorące. Oczywiście i tym razem nie było inaczej, zarówno(...)minut. Po tym czasie dodać przesianą mąkę, sól i cukier wanilinowy i jajko. Zagnieść kulę, odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. Składniki na kruszonkę wymieszać. Truskawki wymieszać z brzoskwiniami. Wyrośnięte ciasto podzielić na 12 części. Każdy kawałek formować w kulę, rozpłaszczyć dłonią. Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ponownie rozpłaszczyć środek dłonią, nakładać porcję owoców i kruszonki Piec

dom-agi.pl
Kostka karmelowa z brzoskwiniami 229

Lekkie, pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto, które nie wymaga pieczenia – czego chcieć więcej? 🙂   Składniki na formę o wymiarach 25x30cm: 500-600g herbatników kakaowych 1 puszka mleczka skondesowanego słodzonego 1 duża puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Masa kajmakowa: 600ml kremówki 500g mascarpone 100ml mleka 3 czekolady karmelowe 3 czubate łyżki żelatyny 100ml wody   Zaczynamy od ugotowania

AleTorcik
Sernik z brzoskwiniami! 178

Kakaowy sernik z brzoskwiniami i bezą- mój ulubiony smak! Uwielbiam ten typ serników, kremowe z soczystymi i mokrymi brzoskwiniami, mięciutką pianką z bezy i kakaowym ciastem. Niewątpliwie mój smak z dzieciństwa! Polecam! SKŁADNIKI: NA CIASTO: - 350 g mąki pszennej - 175 g masła - 3 żółtka - 75 g cukru - łyżka kwaśnej śmietany - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - łyżka kakao Ciasto szybko zagniatamy(...)białka  - 3 łyżki cukru Ucieramy mikserem na wysokich obrotach na sztywną pianę białka, następnie dodajemy cukier. Ubijamy na sztywno. Tortownicę wylep ciastem, zostaw 1/3 część na wierzch ciasta. Ułóż brzoskwinie. Zalej masą serową, wyłóż pianę z białek, posyp startym na tarce ciastem kakaowym! Jest pysznie! Zapraszam na Facebooka SmykWkuchni! Buźka! Pięknego Dnia

SMYKWKUCHNI
Ciasto Cappuccino z Owocami 192

blat biszkoptowy+ nasączenie   ½ kremu z kawą blat biszkoptowy z otworami borówka  i ananas pokrojony w kawałki zalewamy galaretką   ½ kremu bez dodatku kawy biszkopty wycięte z ciasta   owoce brzoskwini i  galaretka brzoskwiniowa Ciasto schładzamy przed podaniem ok. 4 godziny Smacznego

Domowe ciasta