ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:20/245)

Słoneczne ciasto kawowe 1340

kawą. 2. Żółtka, jajka i cukier roztrzepać na jednolitą masę. Dodać olej i mąkę, wymieszać. Na koniec połączyć z proszkiem zakwaszonym octem. Ciasto żółte wylać na białe, wyrównać łyżką. Piec ok. pół godziny. 3. Sok z brzoskwiń dopełnić wodą(...)było pół litra płynu, na nim ugotować budyń. Do gorącego budyniu wsypać galaretkę, wymieszać i wystudzić. Masło ukręcić, dodając po łyżce zimny budyń. Na końcu dodać brzoskwinie pokrojone w drobną kostkę. Ciasto przekroić na pół i przełożyć masą. Wierzch posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik z brzoskwiniami 387

stylu, zawsze stosuję się do tych rad. Wychodzą wspaniale. Moja dzisiejsza wersja sernika z brzoskwiniami pachnie intensywnie wanilią i cytryną. Dodatkowo smaku nadają wiórki. Kruchy spód, sernik, brzoskwinie, beza, wiórki – idealne ciasto. Zajadali się nim nawet Ci, którzy nie lubią brzoskiń. Nie zapomnijcie tylko wyjąć na 3-4 godziny przed pieczeniem składników na masę serową z lodówki – muszą(...)szklanka mleka 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z wyparzonej wrzątkiem cytryny ziarenka z 1 laski wanilii Beza: 1 puszka brzoskwiń w syropie 6 białek pozostałych po cieście i masie serowej 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki wiórków kokosowych listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='250 g mąki (2 szklanki) 150 g masła

Poezja smaku
Ucieraniec z brzoskwiniami na oleju 161

Kolejne szybkie, bo "ukręcone" w 5 minut ciasto. Tym razem to ciasto na oleju rzepakowym, do którego dodałam świeże brzoskwinie oraz odrobinę aromatycznego cynamonu, który nadał ciastu fajny smak;)) Składniki: 4 jajka,  2 szklanki mąki pszennej,  czubata szklanka cukru,  3/4 szklanki oleju rzepakowego,  łyżeczka proszku do pieczenia,  łyżeczka sody oczyszczonej,  łyżeczka cynamonu(...)pieczenia i sodą oczyszczoną. Wsypać cynamon, wymieszać. Brzoskwinie umyć, obrać ze skórki i usunąć pestki. Ciasto wylać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę o wym. 24x27cm. Na cieście rozłożyć połówki brzoskwiń. Piec około 50 minut w temp. 180st. Jeszcze ciepłe ciasto oprószyć cukrem pudrem

Z miłości do słodkości
Jogurtowe ciasto z brzoskwiniami 129

sezonie owocowym nie może zabraknąć ciast z ich dodatkiem.  Drzewko brzoskwiniowe pięknie obrodziło w tym roku, ciasto z dodatkiem owoców brzoskwini jest bardzo smaczne! Upiekłam więc ciasto z brzoskwiniami. Składniki: * 2 szklanki mąki * 1 szklanka cukru * 4 jajka rozm. L * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia * 1/2 szklanki jogurtu naturalnego * 3/4 szklanki oleju * kilka brzoskwiń * cukier puder Całe jajka(...)Wylałam ciasto do tortownicy 24 cm średnicy, jeśli ktoś ma blaszkę prostokątną, to taka ilość ciasta pasuje na blaszkę 21x24 cm. Na wierzch wyłożyłam połówki brzoskwiń ze skórką, brzuszkami do dołu. Piekłam moje ciasto w 160 stopniach przez 1 godzinę. Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką 211

Zapraszam dziś na pyszne ciasto drożdżowe z sezonowymi owocami. Użyłam brzoskwiń i jabłek. Ciasto drożdżowe jest w sam raz na taką pogodę jak dziś... Składniki: 1/2 kg mąki 40 g świeżych drożdży 1 szklanka letniego mleka niecałe 2/3 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1/2 kostki masła roztopionego 1 jajko szczypta soli 2 jabłka 2 brzoskwinie Kruszonka: 2 duże łyżki mąki

Kuchnia domowa Ani
Makowa Panienka 120

serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżka żelatyny 5 łyżek syropu z brzoskwiń Polewa: 200g białej czekolady 100ml śmietanki kremówki 30-36% Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń w syropie pół szklanki syropu z brzoskwiń opcjonalnie owoce lub orzeszki do ozdoby wierzchu ciasta       *** Białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli *** *** Ciągle miksując dodajemy po łyżce(...)łyżką, nie mikserem! *** *** Dodajemy mak i ponownie mieszamy łyżką *** *** Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ( moja blaszka ma wymiary 32×22 cm ) *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170’C i pieczemy przez 40-45 minut . Studzimy, przekrawamy wzdłuż na dwa blaty i nasączamy syropem z brzoskwiń *** *** Przygotowujemy krem. Brzoskwinię odsączamy na sitku z syropu (syropu

Blog z Apetytem
BEZOWA ROLADA KOKOSOWA Z BITĄ ŚMIETANĄ I BRZOSKWINIAMI! 219

BEZOWA ROLADA KOKOSOWA to jedno z ulubionych naszych ciast, jest delikatna i lekka, jak chmurka. Delikatna i puszysta bita śmietana i słodkie brzoskwinie. Ciasto idealne na Wielkanoc. Rolada kokosowa to ciasto, które znika ze stołu od razu!  PRZEPIS NA BEZOWĄ ROLADĘ KOKOSOWĄ SKŁADNIKI: - 3 jaja kurze rozmiar L - 80 g cukru pudru - 80 g wiórków kokosowych - 1 łyżka skrobi(...)cienkim strumieniem żelatynę i ubijaj dalej, dodaj cukier i wymieszaj masę. Delikatnie rozwiń roladę nałóż masę i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Roladę zroluj i owiń papierem tak jak cukierka. Wstaw na 2 godziny do lodówki. Gotowe!  Pyszne ciasto na Wielkanoc.  Więcej przepisów na WIELKANOC ZNAJDZIESZ TUTAJ

SMYKWKUCHNI
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 137

pieczenia szczypta soli ser 1 kg sera (gotowy mielony) 2 budynie waniliowe 1 szkl cukru otarta skórka z połowy cytryny sok z połowy cytryny 1 margaryna 6 jajek puszka brzoskwiń Ciasto zagnieść z podanych składników. Dno formy posmarować lub wyłożyć papierem. 3/4 ciasta rozłożyć w blaszce, nakłuć widelcem i podpiec ok 10 min w temp 180 st. Margarynę utrzeć(...)dodać ser i żółtka, budyń, skórkę otartą z cytryny i sok. Na koniec ubitą pianę z białek. Na podpieczonym spodzie ułożyć przekrojone na mniejsze cząstki brzoskwinie z puszki, zalać je masą serową. Pozostałe ciasto cieniutko rozwałkować , pokroić radełkiem na paski i ułożyć na serniku. Piec przez godzinę w temp 180 st Sernik wyjąć z formy kiedy wystygnie

Gotowanie jest łatwe
Budyniowiec z brzoskwiniami i kruszonką 94

Czekoladowy budyń połączony ze słodkimi brzoskwiniami w cieście idealnie łączy się smakiem.  Przygotowanie: 40 minut Koszt: Tanie Witajcie. Dziś mam dla Was przygotowany super przepis na super ciasto. Wykonane w dużej formie, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na większe imprezy. Z reguły takie ciasta zapewne robicie z budyniem śmietankowym, lecz ja oczywiście przełamałam stereotypy i dałam czekoladowy (bez dodatku(...)cukru). Kolejnym krokiem, aby ciasto było nieco zdrowsze, dałam świeże brzoskwinie, a nie z puszki. I na koniec zamiast zwykłej pszennej mąki użyłam mąki gryczanej oraz owsianej. Nie wielkie zmiany potrafią wnieść nieco więcej wartości odżywczych nawet w ciasto i zniwelować trochę zawartość cukru. Nawet cukier puder to zmielony słodzik. :) Forma w jakiej wykonałam ciasto 35x25 cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Budyniowiec z brzoskwiniami i kruszonką 143

Czekoladowy budyń połączony ze słodkimi brzoskwiniami w cieście idealnie łączy się smakiem.  Przygotowanie: 40 minut Koszt: Tanie Witajcie. Dziś mam dla Was przygotowany super przepis na super ciasto. Wykonane w dużej formie, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na większe imprezy. Z reguły takie ciasta zapewne robicie z budyniem śmietankowym, lecz ja oczywiście przełamałam stereotypy i dałam czekoladowy (bez dodatku(...)cukru). Kolejnym krokiem, aby ciasto było nieco zdrowsze, dałam świeże brzoskwinie, a nie z puszki. I na koniec zamiast zwykłej pszennej mąki użyłam mąki gryczanej oraz owsianej. Nie wielkie zmiany potrafią wnieść nieco więcej wartości odżywczych nawet w ciasto i zniwelować trochę zawartość cukru. Nawet cukier puder to zmielony słodzik. :) Forma w jakiej wykonałam ciasto 35x25 cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
ciasto jajko sadzone na leśnym mchu 258

pieczenia i miksujemy na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do foremki (ok. 23×33 cm, wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw suchego patyczka, przez ok. 25-30 min. Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia. Gdy ciasto się wystudzi ścinamy wierzchnią skórkę. składniki ma masę z serków homogenizowanych: 600 g serka(...)sztywno i mieszamy z serkiem homogenizowanym. Następnie dodajemy lekko tężejącą galaretkę i mieszamy, gdyby masa była za rzadką wkładamy ją do lodówki i lekko tężejącą wylewamy na ciasto. Układamy połówki brzoskwiń i wstawiamy do lodówki aby masa stężała. składniki na wierzchnią galaretkę: 2 galaretki przeźroczyste 600 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Lekko

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Brzoskwiniowiec 45

Ciasto Brzoskwiniowiec to pyszne ciasto z galaretką z brzoskwiniami, czekoladowym kremem i kakaowym biszkoptem. Ciasto jest przepyszne i warte wypróbowania. Artykuł Ciasto Brzoskwiniowiec pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 148

śmietankowy 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki masła (roztopionego) kilka kropel esencji waniliowej piana 5 białek 1 szkl. cukru pudru 1 budyń śmietankowy ponadto 1 puszka brzoskwiń cukier puder A jak to zrobić: Wszystkie składniki ciasta zagnieść jak kruche, podzielić na dwie części (jedna większą, drugą mniejszą) i włożyć na około godzinę(...)zamrażalnika. Gdy ciasto się schłodzi, większą częścią wyłożyć blachę, wcześniej wyłożona papierem do pieczenia. Składniki na masę serowa zmiksować na gładka masę i wylać na przygotowany spód z ciasta. Brzoskwinie odsączyć i drobno pokroić. Ułożyć na całej powierzchni masy serowej. Białka ubić na sztywno, dodając stopniowo cukier puder i na końcu budyń. Wyłożyć jako kolejną warstwę ciasta. Wierzch posypać pokruszonym

Kuchnia w opałach
Ciasto z brzoskwiniami 201

Połączenie ciasta z owocami to bardzo smaczna propozycja. Ciasto  jest wilgotne i puszyste, a w tym przypadku były to brzoskwinie, które bardzo lubimy :) Macie ochotę na pyszne ciasto brzoskwiniowe, to zapraszam do przepisu :D Składniki: 200 gram masła 200 gram cukru 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 100 ml likieru kokosowego 1 łyżeczka kakao(...)rozprowadzam na spodzie  i posypuję kakao.   Wykładam drugą część ciasta, ponownie posypuję kakao,  na wierzchu rozprowadzam trzecią część ciasta, którą pozostawiam białą. Na cieście układam połówki brzoskwiń  i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C na 50 min-do suchego patyczka. Upieczone wyjmuję i zostawiam by przestygło. Składniki polewy rozpuszczam na patelni i polewam letnie

Ciasteczkowy Potwór

Proponowane wyszukiwania