ciasto z borowkami - 2970 przepisów (strona:125/198)

Gofry bez proszku do pieczenia - rodzinne gotowanie 155

partiach, za każdym razem mieszając ciasto łyżką. Nakładać porcję ciasta na rozgrzaną taflę gofrownicy i smażyć gofry przez około 2,5 - 3 minuty w zależności od mocy gofrownicy. Przed smażeniem kolejnego gofra sprawdzić czy gofrownica jest znów mocno nagrzana i gotowa Dodatki do gofrów: Cukier puder nutella maliny jagody borówki porzeczki jeżyny A efekt pracy wyszedł taki

ClauditteMissCooking
Ciasto lodowiec 287

przepis na ciasto lodowiec. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 i 1/2 kostki masła 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mleka 6 jajek 2 czubate łyżki budyniu śmietankowego 2 czubate łyżki kakao 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej kilka kropli soku z cytryny ew troszkę kwasku cytrynowego 1 opakowanie biszkoptów okrągłych 1 galaretka o dowolnym smaku dowolne owoce (np borówka amerykańska, ananas, morele(...)galaretki (dodajemy trochę mniej wody niż podaje instrukcja tak aby galaretki szybciej zgęstniały). Na wierzch tortownicy układamy owoce według własnego uznania, a następnie zalewamy gęstniejącą galaretką. Tak przygotowane ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki aż do momentu gdy masy zgęstnieją. Gotowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czas przygotowania: 30-40 min (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Pleśniak 446

połączenia bardzo kruchego ciasta z kwaskowymi owocami pleśniak wyszedł idealny. Jedyne co mogę zmienić w tym przepisie następnym razem to użyć trochę mniejszej blachy… Poza tym ciasto wyszło pyszne, delikatnie kruche, z dodatkiem kwaskowych owoców i pianką … Zapraszam PleśniakSkładniki:1,5 szklanki mąki pszennej1,5 szklanki mąki krupczatki250 g masła2 cukry waniliowe5 jajek (żółtka i białka oddzielnie(...)borówki, które szybko się rozmrażają i rozpadają a chciałam, żeby choć część zachowała kształt) to dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w kilku łyżkach zimnej wody i zagotowujemy delikatnie mieszając. Odstawiamy do przestudzenia. 2. Do miski wsypujemy oba rodzaje mąki, żółtka, cukier waniliowy, proszek i zimne masło i kwaśną śmietanę. Siekamy wszystko aż zrobią się okruchy i szybko zagniatamy ciasto

UgotujmyTo.pl
Sernik na zimno z jeżynami, malinami i borówkami 333

Pyszne i orzeźwiające, lekko cytrynowe ciasto, które nie wymaga pieczenia. Takie serniczki są moim ulubionym letnim deserem. Kiedy żar leje się z nieba stanie w kuchni przy gorącym piekarniku to żadna przyjemność ;)  Za każdym razem do sernika można dodać inne sezonowe owoce, różne smaki galaretek i zawsze będzie cudownie smakować :)   Spód: 250g herbatników zbożowych 120g masła Sernik(...)sera z wiaderka 4 galaretki przezroczyste (u mnie o smaku cytrynowym) 4 łyżki cukru pudru łyżeczka ekstraktu waniliowego ok 300 g jeżyn, malin i borówek Spód: herbatniki bardzo drobno pokruszyć. Masło roztopić i wymieszać z ciasteczkami. Mamy otrzymać konsystencję mokrego piasku. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz. Wsypać ciasteczka, wyrównać i uklepać. Spód schłodzić w lodówce. Sernik

Smakołyki Asi
Deser z bitą śmietaną i malinami 212

malinami i borówkami, część zjadamy na beżąco, a część wkładam do zamrażarki, aby mieć owoce na zaś… jak przyjdzie na nie ochota! Kupujemy tam też to czego na co dzień, nie spotka się w sklepie, czy w warzywniaku. Polecam też kilka innych przepisów z malinami: Maliny w syropie Rolada biszkoptowa z lodami i malinami Ciasto kokosowe z pianką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Deser na serkach homogenizowanych z ananase 293

Składniki: 2 niebieskie galaretki ( u mnie była jedna o smaku frugo, a druga wieloowocowa), 450g gęstego serka homogenizowanego o smaku waniliowym, 6 większych borówek, 6 plastrów

W kuchni u Moniki
Sernik z owocami na spodzie brownie 178

łyżki - tak jak lubię, bo nie mam w domu wagi kuchennej :) Zależało mi na dużej, podzielnej blaszce, ale nie za słodkiej, dlatego nie stosowałam się do podanych proporcji szczegółowo - ciasto brownie przygotowałam bez zwiększania ilości składników, ale już masę serową przygotowałam z 2 kg sera. Dlatego też warstwy nie są prawie równej wielkości jak u Dorotki. W przepisie podaję proporcje(...)zastosowałam (oryginalny przepis w linku powyżej), a wykonanie cytuję za autorką ze zmienioną wielkością blaszki. Nie miałam tylu truskawek, a na pole daleko :P więc prawie połowa była z borówkami, a jeszcze paseczek z jeżynami - ze wszystkimi owocami doskonały, choć najlepszy z truskawkami, uwielbiam truskawki :) Składniki: Brownie: 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki kakao 1 czubata łyżeczka

Kolorowy Przepisownik
Ciasto z truskawkami, rabarbarem i migdałami 197

wykonaniu ciasto z truskawkami, rabarbarem, jabłkiem i migdałami. Klasyka smaku i absolutnie obowiązkowy wiosenny wypiek. Bardzo wilgotne dzięki jabłku i jogurtowi, aromatyczne za sprawą cynamonu, skórki z cytryny i ekstraktu z wanilii. Do jego przygotowania nie potrzeba żadnego skomplikowanego sprzętu. Wystarczy łyżka, którą mieszamy składniki suche z mokrymi i już! Latem truskawki i rabarbar możemy zamienić na borówki i maliny(...)suchych składników i mieszamy drewnianą łyżką. Następnie dodajemy pokrojone jabłko i wszystko jeszcze raz delikatnie mieszamy. Okrągłą formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej przygotowane ciasto. Na wierzchu układamy pokrojony rabarbar, ćwiartki truskawek, następnie posypujemy płatkami migdałów i brązowym cukrem. Wkładamy formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C z termoobiegiem (lub 190 stopni bez termoobiegu

Smakowity Blog Kulinarny
Babka drożdżowa wielkanocna z rodzynkami 147

daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki: Wielkanocne gniazdka serowe na słodko Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Tęczowy sernik Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Jogurtowy sernik na zimno(...)borówką amerykańską Jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Sernik dyniowy z karmelem Sernik pomarańczowy

Kulinarne przygody Gatity
12 sposobów na oszczędzanie, czyli jak to robi dobra gospodyni 160

tańsze Papryka, cukinia, dynia, pietruszka, włoszczyzna, truskawki, maliny, borówki - z powodzeniem można kupować i mrozić, gdy są tańsze, czyli latem, w sezonie. Może takiej mrożonej papryki nie zjemy na surowo, ale do gulaszu lub innej potrawy sprawdzi się znakomicie. Truskawki i inne owoce mrożone super nadają się do musów, ciast i deserów. Jedynym problemem może być pojemność naszej zamrażarki. Natomiast

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Szybkie, owsiane ciasteczka z owocami FIT 143

pokrojonych w kostkę lub innych ulubionych owoców (jagody, borówki, maliny) – szczypta soli Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy roztopiony olej kokosowy i miód lub syrop, mieszamy. Dodajemy płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę truskawki lub inne owoce i delikatnie łączymy z ciastem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i za pomocą łyżki

Be Fit Be Strong
Muffinki z czerwonymi porzeczkami 179

były posklejane. Zimą przyjemnie będzie zjeść kawałek ciasta z takimi letnimi owocami.  Dziś z kolei mam dla Was pomysł na muffinki, a ich przygotowanie też jest proste i naprawdę szybkie. Łączymy tylko składniki mokre, osobno suche, łączymy razem i dodajemy porzeczki. Banał! Dodatkowo porzeczki możecie zamienić na jagody, borówki czy maliny. Nie pozostaje nic innego tylko zrobić :) Normal

Kuchnia w czekoladzie
Omlet idealny 163

jajka sól 1 łyżka mąki serek waniliowy borówki olej roślinny do smażenia Wykonanie: Białka oddziel od żółtek. Biała ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. W drugim naczyniu roztrzep żółtka. Delikatnie wymieszaj białka z żółtkami i mąką. Na dużej patelni rozgrzej 1 – 2 łyżki oleju roślinnego. Wylej ostrożnie ciasto i smaż z obu stron do uzyskania złotego koloru. Podawaj

Moja pasja smaku
Latwe muffiny z porzeczkami czyli Slodki Czwartek odc.79 213

ekstraktu waniliowego 250 g owoców (jagód, porzeczek czarnych lub borówek) cukier trzcinowy do posypania Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Do miski wsypujemy make, proszek i cukier. Mieszamy. Do drugiej miski wlewamy olej, ekstrakt, jajko i mleko, mieszamy. Włączymy zawartość obu misek. Możemy wspomóc się mikserem. Dorzucamy owoce. Mieszamy i nakładamy ciasto do foremki wyłożonej papilotkami. Posypujemy cukrem trzcinowym. Pieczemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Babeczki z borówkami 144

aromat waniliowy lub migdałowy 2 garście owoców - ja dałam borówki W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i cukier. W drugiej wymieszać mleko, jajko i olej. Dodać do tego suche składniki z pierwszej miski i wymieszać tak, aby składniki połączyły się - nie trzeba miksować, wystarczy miska lub trzepaczka. Do ciasta delikatnie wmieszać owoce. Otrzymane ciasto wlać do papilotów

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!