łyżka otrębów pszennych Rozgrzać gofrownicę. Białka ubić na sztywno. Dodać żółtka i zmiksować. Łyżką wmieszać mąkę i otręby. Ciasto nałożyć łyżką i piec 5 minut. Podawać z twarożkiem wymieszanym z kakao i cynamonem lub wanilią. Wartości odżywcze: 243 kcal bez twarożku
Chocolate Muffin BlogDziś na sam koniec dnia przedstawiam bardzo słodkie i proste w przygotowaniu ciasto na wzór znanego batonika. Szczerze powiem że ciasto nie zachwyciło mnie specjalnie. Dla
Ewusiowe SmakiWarzywa w słodkich daniach do niedawna nie kojarzyły mi się zbyt dobrze. Fasola w ciastach? Nie brzmi zbyt zachęcająco, chyba że wiemy jakiej należy użyć, aby nie była wyczuwalna. Kalafior w budyniu? Tak, ale gotowany bez soli. Cukinia jako słodki krem czekoladowy? Tego chyba jeszcze nie było, a szkoda - pyszna, słodka i całkowicie niewyczuwalna. Taki deser spodoba się osobom
Chocolate Muffin Blogkokosowe) mogą stanowić świetną dekorację do deserów. Wykorzystać można je również np. do upieczenia kokosowych ciasteczek (kokosanek) czy ciast, tortów, kremów, trufli, budyniu etc. Miąższ kokosa można zamrażać lub smażyć, a wiórki – prażyć. Kokos jest więc produktem absolutnie uniwersalnym.” Bez mrożenia, smażenia, prażenia, czy też pieczenia – kokosowe kulki. Składniki: - 200g miękkiego masła - 200g drobnego cukru do wypieków - 125ml wody
mojewypiekiinietylkoProste, szybkie ciasto z cukinii. Aromatyczne, pełne smaku, wilgotne, delikatnie czekoladowe. Poezja, bardzo prosta i zrozumiała dla każdego ;) Potrzebujemy: 600 g utartej cukinii (bez skóry i pestek) 6 jaj 1.5 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka oleju rzepakowy go 3.5 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody
MamaOskarkaJeszcze możemy korzystać z ciepłych dni więc wykorzystajmy to na maksa. Dzisiaj mam dla Ciebie szaszłyki, bardzo banalne i bez żadnych udziwnień, a dzięki połączeniu smaków
Niezły Młynekminut. Dwie formy keksówki wyłóż papierem do pieczenia. Wyrób lekko ciasto w misie, składając je do środka. Napełnij ciastem foremki, posyp resztą nasion, przykryj formą i odstaw do ponownego wyrośnięcia na 40 minut. Nastaw piekarnik na 200ºC na termoobieg (bez termoobiegu 10 stopni więcej lub wedle piekarnika). Wstaw foremki do nagrzanego piekarnika i piecz chleb przez około 50 minut. Studź
codojedzeniaformy wyłóż otwory paskami papieru do pieczenia. Wypełnij foremki wylepione ciastem farszem (wejdą minimum dwie łyżki) a z reszty ciasta ułóż na wierzchu ozdobne paski, przyklep je łyżką, aby nie odchodziły podczas pieczenia. Piecz w temp. 190 C z termoobiegiem (bez termoobiegu w 200 C) przez około 25 minut. Jak widzisz, babeczki wychodzą z formy bez problemu. Smacznego! Artykuł
greenscarfpatelnię z odrobiną oleju wylewamy porcje białego ciasta, tyle aby uzyskać okrągły naleśnik. Na naleśniku, łyżką wylewamy cienkim strumieniem ciasto kakaowe, tworząc paski. Smażymy z obu stron, odkładamy i studzimy. Twarożek mieszamy z pokrojonym kiwi i smarujemy nim naleśniki, stronę bez pasków, następnie rolujemy tak aby uzyskać ukośne paski. Przecinamy je na pół, układamy na talerzu, dekorujemy bitą
Kulinarne Fantazje MarioliKtóra z nas by takiego nie chciała...? Dzisiaj zostałby uznany za najzwyklejszego w świecie stalkera, a śledzona dziewczyna bez problemu dostałaby sądowy zakaz zbliżania się. Ot, dwudziesty pierwszy wiek. Całkowicie obdarty z romantyzmu. Dzisiaj mam dla Was niby zwykłe ciasto, ale jednak zupełnie wyjątkowe. Ot, sernik z truskawkami. Choć już właściwie to powinno wystarczyć, aby wiele osób dostało niepowstrzymanego
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDomowy budyń to znakomity pomysł dla dzieci, na deser lub podwieczorek bez dodatku konserwantów i o wiele smaczniejszy niż zrobiony z proszku. Przygotowanie takiego deseru zajmuje
Smakowite Dania