ciasto z beza - 18255 przepisów (strona:372/1217)

ŁOSOŚ TERIYAKI , KREM SEROWO-CEBULOWY + TEST SPRZĘTU MONSIEUR CUISINE PLUS 203

gotuje na parze – ubija – emulguje – gotuje – rozdrabnia – sieka – miesza – ugniata – miksuje – blenduje – waży CO MOŻNA W NIM PRZYGOTOWYWAĆ: ciasta – mięsa -zup -warzywa – koktajle – ryby – konfitury – sosy Całość jest bardzo ciężka, co świadczy o wyjątkowej trwałości, porządnych materiałach. Jest bardzo łatwy w obsłudze i posiada czytelny(...)kosteczkę paprykami oraz posiekanymi, podprażonymi paprykami. Podajemy z gorącym łososiem i świeżym koperkiem. Smacznego! PODSUMOWANIE: Jak widzicie sprzęt poradził sobie rewelacyjnie z obiadem! Waga działa bez zarzutów, a miski miksującej użyłam do przygotowania ciasta na biszkopt z gruszkami. Posiekałam również marchew … … i orzechy do ciasta marchewkowego. W komplecie znajduje się książka z mnóstwem fantastycznych przepisów – takich, które

Ostra na Słodko
Świąteczne ciasteczka z konfiturą w dwóch wydaniach (bez cukru) 181

wszystkich. Upiekłam dwie wersje - migdałową i orzechową, a do przełożenia wykorzystałam domowe przetwory. Całość naprawdę jest bez cukru - nawet przypudrowane są zmielonym ksylitolem :) Orkiszowo - migdałowe ciasteczka z domową konfiturą (bez cukru) 170 g mąki orkiszowej razowej 85 g zmielonych migdałów lub orzechów 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w proszku 50 g masła 50 g oleju kokosowego(...)mleka  domowe powidła (ja użyłam konfitury z pigwowca i malin i konfitury pigwowej) do posypania: zmielony w blenderze ksylitol Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować,wycinać ciasteczka - jedne z dziurką, a drugie bez. Piec w 180 stopniach koło 12 minut. Ciasteczka przestudzić. Przekładać upieczone ciasteczka powidłami, zlepiając część z dziurką i posmakowane "pełne" ciastko. Gotowe można udekorować ksylitolem

FitKot
Pizza z Szynką i Pieczarkami 274

znaczenie, spód był lekko chrupiący, szkoda, że nie mogliście wpaść do mnie na degustację :) Mało tego formy nie musiałam niczym smarować, a po upieczeniu ciasto samo zsuwało się z pochylonej formy! Nie znaczy to, że bez tej formy i bez rozkręcania pizza wyjdzie niesmaczna. Do tej pory smakowała nam i wielu innym naszym gościom bardzo! Jednak apetyt rośnie w miarę(...)jedzenia. Każdy z nas lubi własne umiejętności podnosić na wyższy poziom, ja też ;) Ciasto na pizzę jest banalnie proste, a technikę tworzenia blatu sami udoskonalamy - Kochani trening czyni mistrza - Tak więc zachęcam do trenowania,a i do zakupów w sklepie Garneczki.pl.  Dlaczego tak lubię i polecam ten sklep? Otóż przesyłka w błyskawicznym tempie znajduje się u klienta. Bardzo

Blondynka Gotuje
Kieszonki z ciasta francuskiego z pieczonym kalafiorem ,papryką i tuńczykiem. 207

minut ,potem włożyć do woreczka , następnie zdjąć skórkę i pokroić na mniejsze kawałki pasta z pieczonego kalafiora ,można upiec kalafior równocześnie z papryką. Tuńczyk bez zalewy ,2 puszki małe. 2 jajka ugotowane na miękko Ciasto rozkładamy na papierze i smarujemy pastą z kalafiora , na niej kładziemy tuńczyka ,kawałki papryki i kawałki jajka . Wszystko przykrywamy drugim płatem ciasta ,kroimy na sześć

Ladylaura.
Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami 6360

oleju arachidowego robimy polewę. Rozpuszczamy połamaną czekoladę z olejem w mikrofalówce. Co jakiś czas mieszamy polewę, wyjmujemy zanim czekolada się całkowicie rozpuści. Mieszamy, już bez ogrzewania, do całkowitego rozpuszczenia. Płynną, przestudzoną polewą dekorujemy wierzch ciasta. Wstawiamy do lodówki. Nie polecam gotowych kremów, ale czasem, gdy potrzebujemy ciasto „na wczoraj” – są one niezwykle przydatne. Przygotowanie ciasta makowego z kremem ajerkoniakowym

mojewypiekiinietylko
Domowy tort urodzinowy w 5 minut 234

Ciasto wyszło mi za gęste i musiałam ratować je trzecim jajkiem :) do przełożenia dżem (u mnie czarna porzeczka, 100% owoców bez dodatku cukru) bieluch i syrop klonowy lub miód (po 12 miesiącu) można ciasto przełożyć ubitą śmietanką 30% i mascarpone, ja akurat miałam tylko bielucha do dekoracji owoce bakalie amarantus Wykonanie Po usmażeniu placka, kroimy

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Tarta po lotaryńsku (Quiche Lorraine) 171

jōm zjedli Joł robia zawsze ta wersja tarty dlo tych barzi zgniōłych 7 kucharzy i niy czekōm godzinōma, aż mi sie ochōdzi 8 ciasto, ani niy wciepuja na nie jakijś tam fasolkōw, bo by my chyba bez tyn czas z mojōm Babōm sie z godu poprzełwrołcali. We Francji robiōm tarty na słōno i słodko, a jak łona je na słōno(...)wejście wiynkszoł forma na torta abo jako inkszo łokr ō ngłoł 20 ). Ta reszta ciasta, co wyłajzi 21 ze formy, mogecie 22 urwać i wkleić kaj 23 na środku- co sie moł 24 marnować. Tera wrołźcie tyn spodek do pieca na 15 minut. Bez tyn czas 25 pokr ōno wyndzōnka dejcie 26 na patelnia i niech sie fajnie podpiecze. Śmiyt

Chop w kuchni
MAŚLANKOWE CIASTO Z RABARBAREM I BORÓWKAMI 219

ciasta. Maślankę, olej i całe jaja połączyć. Podać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym. Całość wymieszać - ja zrobiłam to bez użycia miksera, co podobno jest rzeczą nie wskazaną przy tego typu ciastach - drewnianą łyżką. Składniki bardzo ładnie się połączą w gładką dość gęstą masę. Wylewamy ją na blachę wysmarowaną masłem i posypaną mąką lub bułką tartą

Walijskie Pichcenie
Sernik na zimno z truskawkami 175

Miałam ostatnio dobry dzień w kuchni. Wypieki, które chciałam zrobić, bez przeszkód mnie się udały. A wiem jak to jest mieć zły dzień i robić coś w kuchni, bo to nawet ciasto na naleśniki nie współpracuje z nami. Jako fanka wszelkich odmian serników, przygotowałam swój pierwszy, nie z torebki, sernik na zimno z truskawkami. Przepis na niego zapożyczyłam

pink envelope
bezglutenowe i wegańskie pierogi z jagodami 251

pierogi  z letnimi owocami...taaak kusicie! ;) Aż ślinka cieknie! Niestety nigdzie nie spotkałam jeszcze przepisu na pierogi bez mąki pszennej... W końcu nie wytrzymałam i postanowiłam zaryzykować i spróbować sama przygotować takie pierogi! Spodziewałam się, że będzie to katastrofa. Że ciasto będzie się kleić, że nie będzie się dało go rozwałkować, że będzie się rwać i wiele innych obaw(...)powinny zbyt długo leżeć, ponieważ szybko wysychają i pękają - trzeba gotować je na bierząco -nie ma co przesadzać z nadzieniem, bo ciasto może łatwo pęknąć jeśli będzie go za dużo. Jak widać nie takie pierogi bez glutenu straszne jak je malują więc zaczynajmy! :) Są na prawdę smaczne - ponoć smakują tak samo jak pszenne :) BEZGLUTENOWE PIEROGI Z JAGODAMI przepis autorski

chili & sugar
Lody waniliowe – bez maszynki, bez mieszania 826

Dziś przepis na najprostsze lody waniliowe. Przepis nie byle jaki, bo pochodzi z lat ’60-’70 i jest to receptura mojej babci – wychowałam

Poezja smaku
Mini tarty z botwiną, kozim serem i tymiankiem na cieście francuskim 167

mini tarty na cieście francuskim z botwiną, kozim serem i nutą tymianku ? Są przepyszne i błyskawiczne w wykonaniu. Miłego dnia ! Składniki: Płat ciasta francuskiego 1 – 2 roladki koziego sera 1 pęczek młodej botwiny (bez buraczków) 2 – 3 ząbki czosnku 1 czubata łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek sól, świeżo zmielony pieprz, tymianek garść liści rukoli Wykonanie: Przygotuj(...)masło i oliwę, dodaj czosnek i smaż około 1 minuty. Dodaj łodygi – bez liści – i smaż około 3 – 4 minut aż zmiękną. Następnie dodaj liście smaż kolejne 2 – 4 minuty – aż liście ‚zwiędną’. Całość dopraw solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Ciasto francuskie rozwiń i rozłóż na blaszce (na papierze do pieczenia) i pokrój

Moja pasja smaku
Świąteczny Trójsmak 17144

Składniki wystarczą na formę 26 x 26 cm. Łącznie potrzebne będzie 200 g masła, 6 żółtek i 8 białek. Poniżej znajdziecie składniki rozdzielone na poszczególne warstwy. Składniki na kruche ciasto: 75 g zimnego masła 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 żółtko 1/4 szklanki cukru pudru szczypta soli Masa makowa: 250 g mielonego maku 1 szklanka mleka(...)fot.4) , wierzch przykryć szczelnie folią aluminiową  (fot.5)  i umieścić formę w piekarniku rozgrzanym do 175 ºC. Po około 50 minutach pieczenia ciasta (kiedy po ściągnięciu folii sernik jest ścięty w dotyku) ubić bezę. W razie konieczności przedłużyć trochę czas pieczenia. Cztery białka (dokładnie oddzielone od żółtek) ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. (Nie ubijać dłużej niż

Świat Ciasta
PLACEK DROŻDŻOWY Z TRUSKAWKAMI (przepis II). 224

innymi owocami.Placek drożdżowy kojarzy się z dzieciństwem, o czym Karmel-itka zawsze wspomina przy drożdżowym przepisie.Ten zapach, który unosił się z piekarnika starej angielki w kuchni Babci, ciepłe, puszyste ciasto, wspaniałe chwilena wsi. To wszystko kryje się w jednym kęsie tego placka, w samym jego zapachu, w samym o nim wspomnieniu. Zwykle Karmel-itka robi placek drożdżowy z TEGO przepisu(...)robi, wystarczy tylko wstawić godo lodówki, a potem wyrobić i reszta czyni się sama.Tym razem Karmel-itka zrobiła zwykły placek z przepisu także babcinego, ale bez żadnego wkładania do lodówki,czyli takie zwykłe, podstawowe ciasto drożdżowe, które z dodatkiem sezonowych owoców zmieniasię w najlepszy deser świata. Ze szklanką zimnego mleka - poezja! I wspomnienia odżywają. PLACEK DROŻDŻOWY Z TRUSKAWKAMI (przepis

W kuchni Karmel-itki
Bûche de Noël – rolada biszkoptowa z kremem z mascarpone 144

rolada przy składaniu nam popęka. Krem całkowicie zmieniłam dodając kremówkę i kawę. O polewie pisałam, że jak dla mnie jest do wymiany i spokojnie bez niej można się obejść, zastępując ją kremem. Polecam to ciasto szczególnie w Święta, bo wygląda bardzo oryginalnie na stole. Drukuj Bûche de Noël – Polano Bożonarodzeniowe Czas przygotowania 20 minut/y 12 minut/y 32 minut/y Składniki Ciasto

Mieszam w Garnku