Kolejna wersja ciasta jogurtowego. Podobny przepis możecie znaleźć tutaj . Ta wersja jest bez dodatku masła, za to z większą ilością jogurtu greckiego. Ciasto jest wilgotne (wilgotniejsze niż poprzednia wersja) i delikatne. 450 g mąki pszennej + ok. 1 łyżka do obtoczenia owoców 400 g jogurtu greckiego 150 g cukru 2 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) 3 łyżeczki proszku
Bulliomisce zmiksować żółtka z maślanką, olejem i wanilią, po czym dodać mąkę i dokładnie zmieszać. W osobnej misce ubić białka na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w ciasto. Smażyć na patelni teflonowej, bez dodatku tłuszczu do zrumienienia placuszków z obu stron. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkopieczenia) naczynia włożyłam: - masę owsianą - orzeszki - troszeczkę owoców - masę jaglaną - resztę owoców 6) Do piekarnika na 35 minut Po wyciągnięciu z piekarnika poczekaj ok 10 minut, żeby ciasto odpoczęło i zajadaj! SMACZNEGO! BEZ SOKU, SAME CIACHO: 412kcal
fitolarun.blogspot.commnie były z nadzieniem : gęsty grecki jogurt, truskawki , łyżka syropu klonowego, listki melisy Przygotowanie: 1. Zmiksuj składniki na ciasto i piecz cienkie placki bez tłuszczu jeśli to możliwe. 2. Ze składników podanych na nadzienie zrób krem. 3. Dowolnie podawaj naleśniki. Ja ponieważ sezon truskawkowy sie już skończył, podałam duże
AZgotuj!nadal miksujemy ( powinien po jakimś czasie powstać krem ). Przesiewamy mąkę z proszkiem i sodą i dodajemy na masy nadal miksując. Na końcu dodajemy przyprawy korzenne . Przekładamy ciasto do rękawa cukierniczego ale bez końcówki , ma być otwór okrągły . Wyciskamy 2 cm ciasteczka prosto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka powinny mieć większe odstępy bo nam urosną . Pieczemy koło
Różowa kuchniaCiasto toffi z prażonym słonecznikiem 3. Waniliowy krem do dekoracji babeczek 4. Dżem z dyni z galaretką pomarańczową 5. Ciasto czeskie 6. Ciasto "Poezja" 7. Banoffee - ciasto z bananami i toffi bez pieczenia 8. Szybka babka 9. Pieguski z czekoladą 10. Tort Marysieńka To był pracowity rok. A co przyniesie kolejny? To był pracowity rok. A co przyniesie kolejny
Mania WypiekaniaMadzia czasami ma dziwne fazy na coś słodkiego. Niezbyt często robi ciasta, ale właśnie czasami, zupełnie nagle, bez wcześniejszego uprzedzenia i ostrzeżenia, wstaje, rozgląda się na boki, zamyśla, znowu rozgląda i rusza do kuchni. Wyjmuje z lodówki i szafek parę rzeczy i tak od niechcenia, znienacka zupełnie, ciasto robić zaczyna. Tak też było i tym razem. Ja już nawet
Marder&Marder Manufacturezrobić w domu. Nie chciałam jednak korzystać z żadnego z dostępnych przepisów. Jak to ja - postanowiłam je zrobić po swojemu. Wykorzystałam dwa sprawdzone przepisy na Ciasto czekoladowe Patrycji i na bezy . Środek babeczek napełniłam powidłami śliwkowymi - chciałam uzyskać smak zbliżony do moich ulubionych śliwek w czekoladzie. Składniki: Na babeczki: 4 jajka 1 masło (prawdziwe) 2 gorzkie
Kulinarne Inspiracjełyżki rozpuszczonego masła - 0,5 łyżeczki soli Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Masę naleśnikową umieścić w lodówce na min.30 minut. Patelnię dobrze rozgrzać. Wylewać odmierzoną porcję ciasta i smażyć cienkie naleśniki, bez dodatkowego tłuszczu. Podawać z ulubionym nadzieniem. Smacznego! ___________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu
CookYourselfrozpuszczonego masła - 0,5 łyżeczki soli Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Masę naleśnikową umieścić w lodówce na min.30 minut. Patelnię dobrze rozgrzać. Wylewać odmierzoną porcję ciasta i smażyć cienkie naleśniki, bez dodatkowego tłuszczu. Podawać z ulubionym nadzieniem. Smacznego
CookYourselfłyżki oleju - 1,5 łyżki miodu Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Masę naleśnikową umieścić w lodówce na min.30 minut. Patelnię dobrze rozgrzać. Wylewać odmierzoną porcję ciasta i smażyć cienkie naleśniki, bez dodatkowego tłuszczu. Podawać z ulubionym nadzieniem. Smacznego
CookYourselfBabka na Wielkanoc musi być. Może skusicie się na moją bezglutenową babkę bez mleka, laktozy i jajek. Ciasto jest niesamowicie smaczne i puszyste. potrzebujemy: - 250 ml mleka roślinnego - 50 g oleju roślinnego - 100g mąki gryczanej - 200g mąki z migdałów - proszek do pieczenia - 1 banan - sok z cytryny - 50 g cukru - 1 łyżeczka cynamonu - 2 łyżki mąki z ciecierzycy Opcjonalnie
Szybko Tanio Smaczniedostawiamy na 2 godzimy. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, wlewamy mleko, wbijamy jajka i dolewamy wodę, dodajemy szczyptę soli i olej. Całość miksujemy, aż otrzymamy gładkie ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu smażymy naleśniki z obu stron. Cebulę drobno siekamy, a następnie rumienimy na maśle od czasu do czasu mieszając, po czym odstawiamy z ognia. Do garnka przekładamy
Smakowite Daniaciasto naleśnikowe Do wysokiej miski wsypujemy przesianą mąkę, wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz wodę mineralną, dodajemy olej i szczyptę soli. Wszystko miksujemy aż otrzymamy gładkie ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu smażymy naleśniki z obu stron. farsz Obraną cebulę i umyte
Smakowite Daniawyrobienia ciasta. Będzie potrzebne naczynie, najlepiej misa. Wybijamy jajka i dodajemy kolejno pozostałe składniki a całość dobrze ubijamy, najlepiej mikserem ale trzepaczka również będzie dobra. Gdy ciasto będzie równej konsystencji i bez grudek rozlewamy je na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu, tutaj świetnie sprawdza się patelnia teflonowa. Naleśniki smażymy po obu stronach na złoto. Podajemy polane miodem, ale uwaga, należy
Naleśniki