ciasto truskawkowe - 5919 przepisów (strona:28/395)

Tort malinowo - borówkowo - czekoladowy 241

słodkich owoców. Jak dla mnie takie połączenie smaków jest idealne :) Moje ukochane borówki muszę 'przetransportować' do różnych opcji kulinarnych :) więc tort znalazł się centralnie na tej drodze.  SKŁADNIKI: CIASTO: 4 duże jajka 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanka gorzkiego kakao 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu szczypta soli KREM(...)łyżki cukru pudru i resztę żelatyny. Przygotowujemy poncz: łączymy wszystkie składniki ze sobą. Na dno tortownicy układamy jedną część ciasta, nasączamy ją ponczem, następnie smarujemy tą część ciasta dżemem truskawkowym (około 0,5 cm), później przekładamy na ciasto 1/4 kremu czekoladowego. Następnie układamy kolejną część ciasta i również ja nasączamy ponczem i przekładamy cały krem borówkowy na ciasto. Dajemy kolejne

Serce zamknięte w formie pyszności
Ciasto z rabarbarem i galaretką na biszkopcie 268

Zapraszam na moją nową wariację na temat rabarbaru. Kakaowe ciasto biszkoptowe z masą rabarbarową zagęszczoną budyniem i truskawkową galaretką. Ciasto lekko kwaskowate, nie za słodkie, z pianką z bitej śmietany. Całość lekko waniliowa. Dla mnie ciacho przepyszne i bardzo polecam, a na samym końcu dodałam jeszcze zdjęcie mojego okazałego, pięknego rabarbaru:).   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji(...)rabarbaru (po obraniu i pokrojeniu na kawałeczki powinien być 1kg) 160g cukru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g 2 budynie śmietankowe lub waniliowe w proszku, bez cukru 1 galaretka truskawkowa Wierzch: 500g śmietanki kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka w proszku (może być dowolny smak, ja użyłam jagodowej) Dodatkowo: różowy cukier do ozdoby     Biszkopt: 1. Mąkę

Mała Cukierenka
BABKA CYTRYNOWA 187

lukier był za rzadki, dosypujemy cukru pudru, a gdyby był za gęsty, dolewamy soku z cytryny. 3.) Ostudzoną babkę polewamy lukrem. Zapraszam Was do zobaczenia przepisu na pyszne ciasto szpinakowo truskawkowe , a po inne fajne przepisy na ciasta i desery zapraszam do zakładki słodkości . babka cytrynowa cytrynowa babka POZDRAWIAM SERDECZNIE  I ŻYCZĘ UDANYCH WYPIEKÓW. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

RITA food channel
CIASTO CYTRYNOWE Z NUTELLĄ 441

Dziś mam dla Was kolejny przepis na niesamowicie smaczne ciasto.Jest troszkę bardziej pracochłonne , ale gwarantuję , że na efekt końcowy warto czekać!  Delikatne kruche ciasto pokryte truskawkową marmoladą i dwoma rodzajami kremu – cytrynowym i czekoladowym z nutellą , przełożone puszystym biszkoptem tworzy niezwykłą całość!Smaki idealnie ze sobą współgrają sprawiając , że  po każdym kęsie mamy ochotę na więcej.Niebo w gębie(...)czasie rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy i wylepiamy nim blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Odstawiamy z powrotem do lodówki.Nagrzewamy piekarnik na 20C i wkładamy ciasto na ok. 20 minut.Wyciągamy , ostawiamy do ostudzenia.Podpieczone  smarujemy marmoladą truskawkową.KREM CYTRYNOWY :Budyń śmietankowy gotujemy na mleku, studzimy,Z cytryn wyciskamy sok. , mieszamy z budyniem.Dodajemy mascarpone, , słodzimy wg. uznania i miksujemy na gładką masę

Ostra na Słodko
Rolada śmietanowo-truskawkowa 298

Rolada śmietanowo-truskawkowa... Truskawkowo-śmietanowy mus otulony płaszczykiem z biszkoptowego ciasta. Słodki wyznacznik sezonu truskawkowego. Pyszna, szybka i prosta. Serdecznie zapraszam! Składniki: 3 jaja; 2 łyżki białego cukru; 3 łyżki mąki pszennej; 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia; Opakowanie cukru wanilinowego (16 g) do opsypania ściereczki; Cukier puder do posypania po wierzchu. Krem śmietanowo-truskawkowy(...)cukier i dalej ubijać. Następnie, stale miksując, dodawać kolejno żółtka. Na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wylać ciasto i równomiernie je rozprowadzić. Ciasto piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku (grzałka górna i dolna, trzecia półka), przez około 8 minut. Po tym czasie, na lnianą ściereczkę kuchenną wysypać

Gospodyni Miejska
Truskawkowe lody na patyku (bez maszynki) 156

wartości. W kuchni robimy z nich lody, musy, kisiele i galaretki. Dodajemy do ciast, drożdżówek i serników. Ja często przygotowuję lemoniady. Ale ponieważ sezon na nie jest bardzo krótki robimy z nich różnego rodzaju przetwory: dżemy, konfitury, kompoty soki czy chutneye. Przepisy na blogu: Torcik truskawkowy z biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy(...)biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Koktajl truskawkowo-jogurtowy Koktajl truskawka

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto Fuks 174

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Domowe ciasta
Sernik z musem truskawkowym i bezami 145

Ponieważ sezon truskawkowy trwa właśnie w najlepsze, postanowiłam zrobić jakieś pyszne ciasto z wykorzystaniem tych właśnie owoców. Przeglądając różne przepisy natrafiłam na blog panitereska.pl , a w nim na wyśmienity przepis na sernik z musem truskawkowym i bezami. Ale oczywiście musiałam nanieść kilka swoich poprawek :) Przede wszystkim zmieniłam ciasto na spód, ponieważ próbując wykonać je na podstawie oryginału, kruche(...)cukier ubić na średnich obrotach, do otrzymania gładkiej i lśniącej konsystencji. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy z tylką w kształcie gwiazdki. Na warstwie truskawkowej wyciskać małe bezy  (fot.4) . Ciasto włożyć do piekarnika i piekłam przez około 40 minut. Upieczone ciasto pozostawić do wystygnięcia w piekarniku. Na koniec ciasto można udekorować płatkami migdałowymi.   drukuj przepis

Świat Ciasta
Ciasto z TRUSKAWKAMI i pianką cappuccino 930

Ciasto z TRUSKAWKAMI i pianką cappuccino – Kolejne, pyszne ciasto z truskawkami w Małej Cukierence. Jest bardzo smaczne, wilgotne, delikatnie kawowo – waniliowe, wszystkie smaki wspaniale się ze sobą łączą. Ciasto wygląda apetycznie i elegancko. Do jego przygotowania użyłam dwóch blaszek, ale jedna spokojnie nam wystarczy. Najpierw możemy upiec biszkopt, wyjąć go z blaszki i przygotować żelkę truskawkową. Ciacho ogromnie mi smakuje(...)całkowitego ostudzenia. Żelka truskawkowa: 6. Truskawki zmiksować na mus, przelać do garnka i zagotować. Zdjąć z ognia, dodać 3 galaretki i mieszać, aż galaretka się rozpuści. 7. Blaszkę o wymiarach 25cm x 35cm wyłożyć folią spożywczą i wlać do niej mus truskawkowy. Odstawić do ostudzenia i wstawić do lodówki, aż galaretka dobrze stężeje. Składanie ciasta i pianka: 8. Biszkopt wyjąć

Mała Cukierenka
Ciasto drożdżowe z truskawkami bez wyrabiania 162

koniec sezonu truskawkowego polecam ciasto, boskie ciasto z blogu "Z cukrem pudrem" Składniki; 100 gramów świeżych drożdży  1 szklanka mleka w temperaturze pokojowej 4 jaja 3/4 szklanki cukru 2 kopiaste łyżki cukru z wanilią 1 szklanka oleju  4,5 szklanki mąki pszennej kruszonka: 100 gramów masła 1 pełna po brzegi szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki cukru

Anioły w kuchni
Szarlotka z truskawkami- ekspresowa 112

ciasto, rozwałkować i przenieść do formy natłuszczonej i wysypanej wiórkami kokosowymi. Następnie podpiec w piekarniku około 15 minut. Jabłka obrać, zetrzeć i przysmażyć z sypką galaretką.  Upieczone ciasto posmarować dżemem truskawkowym, nałożyć pokrojone truskawki,  na wierzch usmażone jabłka, następnie ubitą pianę z cukrem.  Placek posypać pokrojonymi orzechami i piec ponownie w temperaturze 180 stopni około 20 minut

Tradycyjna Kuchnia
Tort truskawkowy 151

było całkiem truskawkowego! Zatem do dzieła! Dziś tort truskawkowy. Do przygotowania spodów biszkoptowych wykorzystałam 2 nieduże tortownice o średnicy 18 cm każda. Gotowe ciasto można rozkroić na 8 porcji. Składniki na biszkopt Składniki na krem truskawkowy: 500 g serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 2 łyżki cukuru pudru 1 opakowanie utrwalacza do bitej(...)śmietany 100 ml musu truskawkowego (zmiksowane truskawki) czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) Składniki na polewę truskawkową: 50 g białej czekolady 50 ml musu truskawkowego czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) + mus truskawkowy do nasączenia ciasta, truskawki do dekoracji, gorzka czekolada Jak zrobić tort truskawkowy? Biszkopty pieczemy według przepisu . Można zrobić to dzień wcześniej, żeby miały dużo czasu na ostygnięcie. Moje piekłam

Ciastkozercy
Eklery z kremem śmietanowo truskawkowym 100

/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/eklery-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/eklery-480x270.jpg"],"description":"Ma\u0142e jedno porcjowe eklerki z musem truskawkowo \u015bmietankowym i \u015bwie\u017cymi truskawkami. Przepyszne ciasta z ciasta parzonego.","keywords":["\u015bmietana","truskawki"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2020-07-28T19:59:04+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT20M","totalTime":"PT50M","recipeCategory":["Deser"],"recipeCuisine":[],"recipeYield(...)świeżymi truskawkami. Przepyszne ciasta z ciasta parzonego. Składniki: CIASTO PARZONE 150 g masła 1 pełna szklanka wody 4 jajka z wolnego wybiegu 1 szklanka mąki pszennej KREM ŚMIETANKOWY 400 g śmietanki deserowej 30 % zimnej 400 g truskawek 50 g cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny spożywczej uniwersalnej DODATKOWO cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: CIASTO PARZONE W rondelku umieść masło

ProstePesto.pl
Ciasto czekoladowe 209

Ta wersja ciasta czekoladowego jest bardzo specyficzna bowiem do jego przygotowania nie będziemy używali jajek, mleka oraz masła. Ciasto nie wychodzi zbyt duże, ale na niewielkie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CIasto z jabłkami i masą truskawkową według Siostry Anastazji 738

pieczenie, dlatego najczęściej piekę teraz szybkie łatwe ciasta. Jednak niedawno pokusiłam i przygotowałam takie warstwowe, pyszne ciasto według przepisu Siostry Anastazji. Ciasto wyszło naprawdę baaaardzo pyszne! Kruche ciasto z jabłkami, mus truskawkowy, beza a wszystko to przeplatane masą śmietanową. Mówię Wam pychota!   Ciasto jabłkowe:   300g mąki pszennej,  50g masła,  2 jajka,  1/2 szklanki cukru(...)ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Na upieczone ciasto z jabłkami wyłożyć połowę masy śmietanowej, rozłożyć ciasno delicje, jedna obok drugiej. Wyłożyć cały mus truskawkowy i rozsmarować resztę śmietany i przykryć upieczoną bezą. Ciasto odstawić na całą noc, by nieco zmiękło.   Źródło: Siostra Anastazja

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania