uzyskania jednolitej konsystencji. Przygotować tortownicę o średnicy 30 cm i wyłożyć ją papierem do pieczenia. Wylepić tortownicę ciastem i piec w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut (aż lekko się zarumieni). Nadzienie: -2 słoiczki dżemu malinowego/ truskawkowego - 2 garście malin mrożonych Na przestudzony spód wyłożyć dżem oraz mrożone maliny. Beza: -7 białek
Receptura smakuroku to jak na razie mój faworyt w kategorii ciast z truskawkami Bardzo czekoladowe brownie, sernik z dodatkiem mleka skondensowanego i truskawki. Zmodyfikowana wersja sernika ze strony kwestiasmaku.com . Mus truskawkowy: 300 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 2 łyżki cukru Brownie: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 3 jajka 200 g cukru 120 g mąki pszennej Masa serowa
BullioPianka: 1 opakowanie śnieżki 200 ml zimnego mleka 1 dowolna galaretka owocowa 1 galaretka truskawkowa truskawki bądź inne owoce Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno dodając stopniowo i po kolei pozostałe składniki (mąki można przesiać). Tortownice o średnicy 22 cm natłuszczamy i podsypujemy mąką. Wylewamy ciasto i pieczemy je w temp. 170*C przez 25 - 30 minut Jedną dowolną galaretkę rozpuszczamy
W Moim Magicznym DomuPo raz pierwszy upiekłam tartę w wersji fit. Udała mi się! Tarta jest delikatna, ale za razem bardzo wilgotna, która syci na bardzo długo. :) Składniki: Ciasto
Truskawkowa FiestaSezon truskawkowy w pełni :D Dlatego proponuję słodkie, puszyste drożdżówki z truskawkami i kruszonką. Wyśmienicie smakują ze szklanką mleka. Polecam! Składniki: Ciasto: 2 1/2 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. letniego mleka 3 łyżki cukru 60 g miękkiego masła 10 g świeżych drożdży 1 jajko szczypta soli Kruszonka: 40 g masła zimnego 80 g mąki pszennej 40 g cukru Dodatkowo
Nastoletnie Wypiekaniemnie przy okazji serniczka na zimno powstał deser z galaretką, truskawkami i bananami. SKŁADNIKI 1 galaretka truskawkowa kilka truskawek 1 banan 1/2 szklanki śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru dowolna posypka ( u mnie kolorowa posypka do ciast) WYKONANIE Galaretkę rozpuszczamy w podanej na opakowaniu ilości wody. Truskawki kroimy w ćwiartki, banan w talarki. Wsypujemy do pucharków, zalewamy
W kuchennym oknie Ewygruszkami i żurawiną Marcepanowo orzechowe z śliwkami Marchwiowe z lukrem królewskim Ciasto makowo gruszkowe Czekoladowe ciasto z malinami Ciasto odwracane z mirabelkami Kruche z pianką i borówkami Clafoutis z czereśniami i borówką Kruche z pianką i owocami Rolada truskawkowa Kefirowe z rabarbarem i kruszonką z otrębów owsianych Jogurtowiec z rabarbarem i kruszonką migdałową Szach-mat wg siostry Anastazji Ucierane
Ala piecze i gotujewszelkie diety i cieszyć się smakiem owoców na wszelkie możliwe - nawet tuczące - sposoby :) Niedługo również pojawią się kolejne odsłony truskawkowego szaleństwa - także na słono. SKŁADNIKI - minimum 500g truskawek - opakowanie bitej śmietany (śmietanę zrobić tak, jak na opakowaniu) SKŁADNIKI NA CIASTO BISZKOPTOWE: - 4 jaja - 1/4 szklanki mąki pszennej - 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej - 1/2 szklanki cukru - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Zofianadrugim nasze wycięte wcześniej krzyżyki. Pomagając sobie wykałaczką (przebijając wszystkie do samego dna) i wylewamy całą masę truskawkową do pojemnika. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Kiedy jest ścięte rozcinamy opakowanie po soku i wyjmujemy nasze ciasto. Dekorujemy według naszego gustu. Życzę smacznej Szwajcarii
Malinowe PocałunkiLekkie, smaczne ciasto z kremem jogurtowym i musem porzeczkowym. Idealne na upały, orzeźwiające i lekko kwaskowate. Zamiast biszkoptu tortownicę możemy wyłożyć gotowymi, kupnymi biszkoptami. Do kremu użyłam galaretki truskawkowej i wiśniowej, ale możemy zastąpić je inną ulubioną. Bardzo polecam… Składniki: Biszkopt: 2 duże jajka – osobno żółtka i białka 90g mąki pszennej (użyłam tortowej) 90g cukru 1/2 łyżeczki proszku(...)śmietanki kremówki 30% lub 36% 300g naturalnego jogurtu 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki w proszku (użyłam wiśniowej i truskawkowej) Mus: 350g czerwonej porzeczki – umytej i obranej 1 galaretka truskawkowa 1-2 łyżki cukru pudru Biszkopt: 1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC
Mała CukierenkaLekkie, smaczne ciasto z kremem jogurtowym i musem porzeczkowym. Idealne na upały, orzeźwiające i lekko kwaskowate. Zamiast biszkoptu tortownicę możemy wyłożyć gotowymi, kupnymi biszkoptami. Do kremu użyłam galaretki truskawkowej i wiśniowej, ale możemy zastąpić je inną ulubioną. Bardzo polecam… Składniki: Biszkopt: 2 duże jajka – osobno żółtka i białka 100g mąki pszennej (użyłam tortowej) 100g cukru 1/2 łyżeczki proszku(...)śmietanki kremówki 30% lub 36% 300g naturalnego jogurtu 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki w proszku (użyłam wiśniowej i truskawkowej) Mus: 350g czerwonej porzeczki – umytej i obranej 1 galaretka truskawkowa 1-2 łyżki cukru pudru Biszkopt: 1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC
Mała Cukierenkajajka, dodać mleko, olej, cukier, zapach, wymieszać do połączenia. Dodać przesianą mąkę, kakao, sodę i proszek, wymieszać drewnianą łyżką. Tortownicę 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), wylać ciasto, wyrównać. Piec w 170 stopniach przez 70 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Przekroić na 3 blaty. Frużelina malinowa: 500 g malin 3 łyżeczki żelatyny w proszku 3/4 szklanki(...)lekko schłodzić w lodówce, by polewa zgęstniała. Wykonanie Pierwszy blat ciasta ułożyć na paterze. Posmarować 1/3 kremu malinowego. Przykryć drugim blatem, następnie posmarować połową pozostałego kremu. Przykryć ostatnim czekoladowym blatem. Boki tortu posmarować pozostałym kremem, oprószyć czekoladowymi drobinkami. Schłodzić. Po chwili na górę wylać tężejącą polewę truskawkową. Przechowywać w lodówce. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiserka mascarpone 400 g jogurtu greckiego 1 op. cukru z prawdziwą wanilią pół szklanki cukru pudru 2 płaskie łyżki żelatyny w proszku 1/3 szklanki ciepłej wody 3.MASA TRUSKAWKOWA: 400 g truskawek 5 płaskich łyżek cukru pudru 1,5 łyżki żelatyny w proszku 200 g jogurtu naturalnego 1/3 szklanki ciepłej wody 4. MASA ŚMIETANKOWO-JOGURTOWA 200 g śmietanki(...)żelatynę i zmiksuj. Masę wylej delikatnie na stężoną warstwę truskawkową. AD.5. Żelatynę dokładnie rozpuść w wodzie i lekko przestudź. Obrane truskawki zmiksuj blenderem razem z bananem, dodaj jogurt i zmiksuj. Na koniec dodaj żelatynę. Wymieszaj i masę delikatnie przelej na masę śmietankowo-jogurtową. Wstaw na kilka godzin do lodówki. Gotowe ciasto udekoruj truskawkami. Smacznego
Kuchnia bezglutenowaCiasto jest pracochłonne, ale gra warta świeczki:) Kto go upiecze, nie powinien żałować, bo sernik jest przepyszny i amatorom sera i truskawek będzie bardzo smakował:) Polecam. - Upiec biszkopt z 3 jaj. Masa truskawkowa: 2 galaretki truskawkowe; 2 szklanki zmiksowanych truskawek; 2 łyżki cukru kryształu; 20-30 dkg truskawek; Wykonanie: Zmiksowane truskawki mocno podgrzać, dodać cukier i mieszać, aż się
In my kitchenKupne galaretki w cukrze zamieniłam na zwykłe galaretki, które po stężeniu pokroiłam w kostkę.Składniki:Ciasto:1,5 szklanki cukru1 cukier waniliowy9 białek4 żółtka1,5 szklanki mąki pszennej + 2 łyżki2 łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanki oleju1 łyżka kakao3 łyżki suchego maku1 kisiel czerwony (truskawkowy lub wiśniowy)Masa serowa:50 dag waniliowego serka homogenizowanego4 kolorowe galaretki + 1 szklanka wody na każdą
Kuchnia domowa Ani