ciasto sernik - 3500 przepisów (strona:189/234)

Sernik z makiem 139

Smak serniczka super, mogę go polecić na 100 %. Te dwa smaki sera i masy makowej super ze sobą się zgrywają. Moje ciasto jest niższe, ponieważ zrobiłam

Kuchnia Pokoleń
Szybki sernik ze śliwkami 162

zapraszam na pyszny, a do tego bardzo prosty i szybki w przygotowaniu sernik ze śliwkami.  Spód: 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao poł łyżeczki proszku do pieczenia 130 g masła, w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki cukru  Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto, przekładamy je do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (średnica

Cynamonowe szczęście
Sernik na zimno z malinami i kolorową pianką 168

To ciasto jest wyjątkowo dobre, delikatne i orzeźwiające. Zniknęło w błyskawicznym tempie, goście byli zachwyceni Upiec mały biszkopt – białka z cukrem ubić na sztywną pianę

Kuchnia Pokoleń
Sernik z jabłkami 391

Sernik ten piekłam już kilka razy i za każdym razem był bardzo smaczny. Połączenie sera z jabłkiem jest wyborne. Serniczek jest lekko wilgotny o winnym smaku. Przepis z bloga Dorotki . Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej; 0,5 szklanki cukru pudru; 125 g margaryny; 2 żółtka; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia

In my kitchen
Krajanka serowo - dyniowa 139

płatków owsianych Sposób wykonania: Orzechy drobno posiekać. Z podanych składników zagnieść ciasto do momentu aż zaczną się tworzyć wilgotne grudki. Z przygotowanych wilgotnych okruszków odłożyć 2  szklanki przygotowanego „ciasta”. Pozostałą ilość okruszków wyłożyć na posmarowanej tłuszczem dużej blasze. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 15 minut w temperaturze  180 stopni C. Odłożone dwie szklanki okruszków podpiec na rumiano oddzielnie(...)minut. Wyjąć z piekarnika i przestudzić. W międzyczasie przygotować masę serowo - dyniową. Składniki na masę serowo - dyniową: 450 g serka kremowego philadelphia (lub twarogu 3-krotnie mielonego na serniki) 1 i  ½  szklanki puree z dyni 1 szklanka cukru 2 jajka 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczka zmielonego imbiru Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę a następnie wylać

Na słodko lub wytrawnie
SERNIK POMARAŃCZOWY 207

wanilinowy skórka otarta z 1 dużej pomarańczy DODATKOWO: 3/4 porcji Orange Curd (Krem Pomarańczowy) z  tego przepisu   lub, jeśli wolisz, przygotuj porcję Orange Curd tylko do tego sernika z podanych proporcji: 2 żółtka 1 jajko 100 g cukru 70 g masła 100 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy skórka otarta z 1 pomarańczy 1 łyżeczka soku z limonki(...)ciasto będzie pieczone w kąpieli wodnej. SPÓD CIASTECZKOWY: Ciastka wraz z kakao umieść w malakserze lub blenderze i zmiel na piasek (lub rozgnieć tłuczkiem). Masło roztop w małym garnuszku i dodaj do ciastek. Zmiksuj całość lub wymieszaj. Masę ciasteczkową przełóż do formy, porządnie i równo wyłóż nią jej dno. Wstaw do lodówki na czas przygotowywania masy serowej. SERNIK: Wszystkie

Słodko-Słony Świat Ilony
Chałka z mlekiem w proszku 166

się niebiański zapach...? Kusi i wodzi za nosy, nie pozwalając się skupić na niczym innym. Chodzę wtedy wokół piekarnika, zaglądam przez szybkę uważając, żeby nie zakłócić przytulnego, cieplutkiego miejsca. Ciasto odwdzięcza się podwojeniem swojej objętości; rośnie delikatne i puszyste. I już tylko minuty dzielą mnie od wyjęcia go z piekarnika i ukrojenia pierwszego, jeszcze ciepłego kawałka. Do tego szklanka mleka(...)kiedyś na blogu Cukrowej Wróżki. Ona użyła jej do sernika, według mnie idealnie nadawała się do mojej chałki. Oj, nie pomyliłam się. Kruszonka sama w sobie smakuje wyśmienicie - słodko-mleczna, inaczej nie da się jej opisać. Jeśli lubicie smak mleka w proszku, zakochacie się w niej. Idealnie skomponowała się z ciastem drożdżowymMówię Wam, niebo w buzi!Mleczna chałka z mleczną

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wypiekarnia – pracownia cukiernicza w Rzeszowie 152

się komuś chce! Wchodząc raz, wiesz już, że wrócisz ponownie!   Sernik niebiański – z karmelem na czekoladowym spodzie. Wypiekarnię odwiedzamy w tygodniu tuż przed Bożym Narodzeniem. Tutaj także czuć świąteczny klimat. W menu są akurat przepięknie wyglądające babeczki z świątecznym w smaku kremem. Każde ciasto jest dopracowane pod kątem smaku oraz składników. O efekcie wizualnym nie wspominając

Raj dla Podniebienia
Placki twarogowe 146

sera twarogowego jak do sernika (trzykrotnie zmielonego lub gotowego twarogu do serników) 100 g mąki pszennej 2 jajka 1 łyżka miodu 1/3 szklanki mleka Jajka utrzeć mikserem z miodem na jasną masę. Dodać mleko, mąkę i twaróg i miksować do połączenia się składników. Jeśli ciasto jest bardzo gęste można dodać trochę więcej mleka. Smażyć z obu stron na średnio rozgrzanej

Bullio
Torcik na zimno 185

Jego przygotowanie jest pracochłonne, ale efekt wart włożonej pracy :) Składniki spód: 200 g herbatników 100 g masła 1 kg sera na sernik ok. 1/2 kg

czarrna od kuchni
Świąteczny sernik na korzennym spodzie z nutą pomarańczy 260

zajmuje zbyt wiele czasu, a efekt jest po prostu... pyszny ;) Świąteczny sernik na korzennym spodzie z nutą pomarańczy Spód: 1 szklanka mąki pełnoziarnistej orkiszowej 3 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka domowego masła orzechowego (lub trochę więcej) 40 g masła (jeśli ciasto będzie zbyt sypkie, można dodać odrobinę więcej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki

FitKot
Keks znakomity 208

Nie wiem jak u Was ale u mnie w domu na święta obowiązkowe są 3 pozycje: piernik, sernik i keks. Dlatego postanowiłam się z Wami

Cynamonowe szczęście
KROKIETY Z SEREM I PIECZARKAMI 188

olej do smażenia Farsz: ****************** 1 kg.pieczarek 2 cebule masło do smażenia 50 dag.żółtego sera 1 jajo sóli pieprz Do panierowania: *** ************************* 2 jajka bułka tarta masło do smażenia ********************************** Przyrządzamy ciasto- Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę solimy i pieprzymy.Smażymy na rozgrzanym oleju cienkie naleśniki.Po usmażeniu naleśniki zostawcie pod przykryciem.Wtedy będą miękkie i dadzą się łatwo rolować!. Pieczarki płuczemy(...)PACHNĄCY KMINKIEM SERNIK CYTRYNOWY Z SOSEM Z PORZECZEK ŁAZANKI NALEŚNIKOWE SŁODKIE CHRUPIĄCA SAŁATKA Z KAPUSTY UDKA W SOSIE CYNAMONOWYM ŚEDZIE Z CZOSNKIEM W OLIWIE BABECZKI MARCEPANOWE SAŁATKA Z POMARAŃCZY RYBA LUB KARP W SOSIE IMBIROWYM RYBA NA OSTRO RYŻOWE KULE ZE ŚLIWKAMI SZYBKA ROSYJSKA SAŁATKA GRZANIEC Z BIAŁEGO WINA KOŁACZ MAKOWY PIERNIK FIGOWY Z MARCEPANEM CIASTO Z MARCEPANEM DOMOWE

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Chleb z rabarbarem. Bo dlaczego by nie...? 127

Rabarbar jadam głównie na słodko, jako dodatek do ciast, deserów czy lodów. Uwielbiam, gdy jego kwaśny smak równoważony jest przez słodkie dodatki. Świetnie komponuje się z mnóstwem innych smaków: oczywiście z truskawkami, ale też na przykład ze słodkimi malinami, z miodem czy z jeszcze kwaśniejszą cytryną. Wyśmienicie smakuje w serniku. A kiedy potrzebna mi odurzająca dawka rabarbaru, zanurzam łodygę(...)łyżkę miodu, i 1/3 wody, odstawić na 15 minut.W tym czasie pokroić rabarbar w plastry i drobno posiekać rozmaryn.Do wyrośniętego zaczynu dodać pozostałą wodę i miód, wlać olej. Wyrobić ciasto. Kiedy będzie odchodzić od miski, dodać rozmaryn i rabarbar, dokładnie wgnieść w ciasto.Odstawić na 45-60 minut do wyrośnięcia.Z wyrośniętego ciasta uformować bochenek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik tiramisu 169

W styczniowych książkowych wariacjach mamy dla Was kolejny przepis z naszej biblioteki :) Tym razem zaglądnęliśmy do książki Doroty Świątkowskiej „Moje Wypieki –

Kuchenne Wariacje