Czekoladowe ciasto z orzechami Drożdżowe bułeczki cynamonowe Drożdżowe makowe ślimaczki Expresowy piernik Makowa gwiazda z ciasta francuskiego Makowiec z powidłami Miękkie pierniczki pełnoziarniste Najlepszy sernik Niemieckie ciasteczka maślane Orzechowiec Pierniczki Pierniczki kakaowe serca Piernikowa szarlotka Sernik królewski Sernik z czekoladą Świąteczne rafaello
Moje Kuchenne Rewelacjekokosowych (kōłkōsraszpli), pedzieć, żeby sie niy nerwowali, bo w tym daniu ich niy znojdōm. Te ciasto, we wtorym je tōnkanoł ryba, zrobiōłech ze mlyka kokosowego, a to je całkym inkszo inkszość 1 . A wiym, co gołdōm, bo moja Baba niy lubi kōłkōsraszpli i inkszych rafaelo-podobnych rzeczy, ale za to dania ze mlykym kokosowym jy ze smakym, a nawet(...)łościōm- to pokrejcie jōm na mańsze kōnski (np.: 5 cm na 2 cm). Do jaki miski wbijcie jajco, dejcie mlyko kokosowe, mōnka kukurydzianoł (napisołech 3 łeżki, ale jakby te ciasto bōło za rzołdke 9 , to dociepcie 10 ji trocha wiyncyj), prziprawy i wymiksujcie. Jak zrobić sie garam masala, znojdziecie sam: . Rozgrzyjcie sie w jakim gorku łolyj- chyba, że mołcie frytkownica
Chop w kuchniPrzepis na babkę znalazłam u Kasi ..u mnie wyszła 1 babka i 5 mini babeczek..Małe babeczki idealne były do koszyczka. 5 jajek 200 ml oleju
Moje domowe kucharzeniewiększość przepisów bazuje na białej czekoladzie, ja jednak postanowiłam przygotować kulki rafaello z masy chudego twarożku i mleczka kokosowego. I to był strzał w dziesiątkę! Twarożek nadaje konsystencji, zaś mleczko kokosowe i wiórki – smaku (w ogóle nie czuć twarożku!). Naprawdę polecam. Zobaczcie również: Fit ciasto marchewkowe z kremem kokosowym Owsiane ciastka z dyni z żurawiną i miodem Fit pancakes(...)mieszaj. Następnie na delikatnych obrotach zblenduj/zmiksuj wszystkie składniki. Jeżeli masa wyjdzie za rzadko - nic się nie stało, wstaw na godzinę do lodówki, aby stężała. 3 Ręcznie uformuj kulki rafaello i obtocz je w wiórkach kokosowych. W razie potrzeby nadziewaj orzechami laskowymi bądź obranymi migdałami. 4 Gotowe praliny wstaw na pół godziny do lodówki. 5 Domowe rafaello trzymaj w lodówce. Składniki
A to pestkazłożyć zewnętrzne ciastka, by w przekroju ciasta otrzymać trójkąt. Rozsmarować resztę masy na zewnątrz. Udekorować orzechami. Ciastem można się częstować od razu, bo wilgotna ricotta szybko wiąże masę z herbatnikami. Można oczywiście schłodzić w lodówce przed podaniem. ----- Podobne: Bananowce bez pieczenia Serniczek ricottowy Rafaello bez pieczenia "Lato leśnych ludzi" to zupełnie inna lektura od reszty książek Marii Rodziewiczówny. I może
Weekendy w domu i ogrodzieDziś zapraszam Was na pyszne, białe, śmietankowo-kokosowe kuleczki, a mianowicie domowe Rafaello. Mam kilka sprawdzonych przepisów, ale dziś publikuję mój pierwszy, który
Rozpustne gotowanieskładniki: 90 g cukru pudru 125 g masła 100 g mleka w proszku (nie granulowanego) 50 g herbatników ok. 33 szt. migdałów ok. 25 g wiórek
Domowy Smak Jedzeniachoineczki 21. Ciasto Czarna Owca 22. Sernik obłędnie kokosowy 23. Szarlotka królewska 24. Seromakowiec 25. Ciasto Prince Polo 26. Aniołek 27. Sernik na zimno w szklance 28. Makowy ślimaczek 29. Deser Kubuś 30. Piernik marchewkowy 31. Szybkie pierniczki 32. Pralinki jaglane a'la Rafaello 33. Żurawinowy wieniec drożdżowy 34. Dietetyczny sernik na jogurtach 35. Lekki sernik dyniowy na otrębowym spodzie
Czerwona Porzeczkapralinek kokosowych 8 łyżeczek żelatyny 150g cukru pudru PONADTO 10 truskawek 10 kulek kokosowych lu Rafaello SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt kakaowy Białka oddzielić od żółtek i ubić, stopniowo dodawać cukier, potem żółtka i na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wlać na tortownice wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach i piec w temp. 180 stopni około
RAROSSAwsypujemy mąkę, dodajemy wyrośnięty zaczyn, cukier, letnie mleko, żółtka i jajka, sól, cukier waniliowy, spirytus i skórkę z cytryny. Wyrabiamy ciasto, pod koniec dodajemy rozpuszczony tłuszcz i dalej wyrabiamy, odpowiednio długo, by było miękkie i elastyczne. Miskę z wyrobionym ciastem odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, przykryte ściereczką, do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). W międzyczasie przygotowujemy krem(...)czekolada całkowicie rozpuści się w budyniu. Odkładamy do ostudzenia. Po tym czasie z wyrośniętego ciasta odrywamy około 50g kawałki i formujemy kulki. Następnie pączusia odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut do podwojenia swojej objętość. Po wyrośnięciu smażymy pączki w rozgrzanym oleju. Gotowy krem Rafaello umieszczamy w rękawie cukierniczym, w pączkach robimy wąskie dziurki i nadziewamy każdego kremem. Gotowe
Podróż w kulinariaciasto kokosowe na czekoladowym, ciasteczkowym spodzie , pokryte dużą ilością soczystych malin i płatkami kokosa. Ciasto smakuje rewelacyjnie – jest bardzo lekkie, delikatne , idealne nie tylko na upały! Robi się je błyskawicznie, bo nie wymaga pieczenia i jest wyjątkowo łatwe w przygotowaniu. Koniecznie spróbujcie! Takie Rafaello z malinami zachwyci wszystkich łasuchów! Polecam! SKŁADNIKI: ( foremka 12×20 ) * masło
Ostra na Słodkodelikatne oraz puszyste, ale żeby nie było tak miło😉 przełamane jest kwaskowym dżemem malinowym ja użyłam frużeliny malinowej, niektórzy podmieniają, maliny na dżem z czarnej porzeczki, również świetnie smakuje. Ciasto kryje w sobie specyficzny krem na bazie kajzerek, jest on po prostu rewelacyjny. Łabędzi Puch myślę że świetnie sprawdzi się na nadchodzący sezon komunijny,oraz na wszelkie inne uroczystości(...)słoiczek dżemu malinowego (może być inny), Rafaello SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić
RAROSSAwbijamy jajko. Całość dokładnie mieszamy widelcem. Na koniec dodajemy amarantus i mieszamy. Konsystencja ciasta ma być taka, aby łatwo było lepić nam z niego kuleczki. Warto dosypywać amarantus powoli i albo dodać go mniej, albo więcej. Z powstałej masy lepimy rękoma kuleczki wielkości rafaello i je delikatnie spłaszczamy. Można robić to mokrymi rękoma. Układamy ciasteczka na blaszce z papierem
Natka PietruszkiOdrywane bułeczki chodziły za mną od dłuższego czasu. Zapach drożdżowego ciasta jest jednym z moich ulubionych … przywołuje wspomnienia z dzieciństwa … lato .. zabawy … Bułeczki robi się bardzo łatwo , a ich smak wynagradza czas oczekiwania. Delikatne …. puszyste … mięciutkie … na jednej na pewno się nie skończy! Śmiało można zajadać solo odrywając po bułeczce lub też(...)ulubionymi dodatkami : dżemem czy kremem czekoladowym. Albo np. z kremem rafaello ! PYCHA! SKŁADNIKI: - mąka pszenna – 500 g – świeże drożdże – 30 g – cukier – 50 g – letnie mleko – 250 ml – roztopione masło – 40 g – jajka – 2 szt – sól – 1 szczypta KRUSZONKA: – mąka – 3 łyżki – cukier
Ostra na Słodkosłużył właśnie do "tirare su" Składniki na moje ciasto a la' Tiramisu -biszkopt upieczony w formie prostokątnej z tego przepisu z tego przepisu! -6 dużych jaj 120 g cukru + 2 łyżeczki dodatkowo 500 g mascarpone gorzkie kakao do posypania Skworcu mocne espresso do pączowania biszkoptów u mnie Rafaello Skworcu likier typu rum, marsala all'uovo albo likier kawowy(...)wierzch rozsmarować ostatnią warstwę kremu. U mnie krem polałam cienką warstewką roztopionej gorzkiej czekolady. I do lodówki. Przed podaniem posyapałam kako. Podałam z kawą na pięknej PORCELANIE BOGUCICE Smacznego! Ciasto należy przechowywać w lodówce w pojemniku szczelnie zamknięte. Maksymalnie 2 dni,ale to nie jest problem , gdyż znika nawet w jeden dzień! Można zamrozić już w porcjach, ale do miesiąca
Z Kuchni Do Kuchni