ułożone odwrotnie aniżeli w książce "przepisy siostry Anastazji 100 nowych ciast"a to z powodu, że od nawału pieczenia i gotowania pokręciło mi się w głowie:) Ale co tam, ciasto i tak było pyszne i i tak pięknie się prezentowało na wielkanocnym stole:) Upiec dwa cienkie biszkopty: jeden jasny, drugi ciemny. Składniki na wkładkę serową: 60 dkg zmielonego sera białego(...)Dokładnie wymieszać, zagotować i przestudzić. Przełożenie ciasta: biszkopt ciemny - połowa masy budyniowej - wkładka serowa - druga połowa masy budyniowej - tężejąca masa owocowa - biszkopt jasny - polewa. Moje uwagi: 1. Masę owocową do ciasta przygotowałam z mrożonych malin: Maliny zmiksowałam z cukrem, zagotowałam. Do gorących malin dodałam galaretki malinowe i dobrze wymieszałam, żeby galaretka się rozpuściła. Drugi raz malin nie zagotowywałam. 2. Zwróć
In my kitchenOwocowe ciasto, petarda. Proponuję piec od razu dwie blaszki,jest pyszne. Z dużą ilością owoców w budyniowej piance, na kruchym cieście.Znika błyskawicznie, zapraszam po przepis. Składniki 400 g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 250 g schłodzonego masła 5 żółtek Pianka 5 białek … Czytaj dalej Malinowy
gotuj ze mnąCiasto i przepis na nie powstały pod wpływem chwili - coś trzeba było zrobić z białymi porzeczkami, które w tym roku ładnie obrodziły i nie udawało nam
Weekendy w domu i ogrodzieCiasto pyszne, wiśniowe, z bitą śmietaną i chrupiącą lekko bezą... Poezja:) Warto skorzystać z tego przepisu:) Przepis już od jakiegoś czasu krąży po internecie i występuje
In my kitchensmakoszy ciast owocowych mamy bardzo smaczne i lekkie ciasto z truskawkami i rabarbarem Składniki: - 6 jajek - 300 g cukru - 330 g mąki tortowej - 2 łyżeczki esencji waniliowej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 100 g oleju - 150 g rabarbaru - 500 g truskawek Dodatkowo cukier puder do dekoracji. Najpierw oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy stopniowo
Kuchenne WariacjeCiasto jest przepyszne!!! Przepis znalazłam tutaj . Dokonałam troszkę zmian:) Składniki na biszkopt: 160 g obranych migdałów; 100 g cukru pudru; 30 g mąki pszennej; 6 białek
In my kitchenCiasto proste, szybkie i łatwe w wykonaniu i pyszne:) Przepis znalazłam na blogu Eveny, skusiłam się i ciasto upiekłam. I nie żałuję. Zapewniam Was, że do
In my kitchenCiasto, które idealnie pasuje na jakąś imprezę rodzinną albo na imieniny do pracy... Ciasto, które ma wszystkie podstawowe polskie smaki w sobie: mak, orzech, ser i
In my kitchenCiasto upieczone przeze mnie jeszcze w sezonie letnim. Paliło wówczas słońce, a drzewa i krzewy uginały się pod ciężarem owoców. U mnie ciasto było pieczone z
In my kitchenCiasto pyszne, znikające ze stołu w błyskawicznym tempie:) Przepis z bloga Doroty :) Do ciasta można wykorzystać też inne owoce, jak np. jeżyny, borówkę amerykańską czy porzeczkę
In my kitchenpieczenia lub folią aluminiową i wysypać na nie groch lub fasolę. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Ciasto po upieczeniu odłożyć do wystudzenia. Składniki na owocowy wierzch ciasta: 500g owoców (truskawek, malin, borówek, poziomek itp.) 3-4 łyżki dżemu (o smaku owoców których używamy) 100g galaretki o smaku owoców których używamy Wykonanie owocowego wierzchu ciasta: Zrobić galaretkę
Mania WypiekaniaProsty przepis na szybkie ciasto z olejem i owocową niespodzianką, wydrukuj koniecznie i dodaj do swojej księgi z najlepszymi przepisami. Puszyste ciasto, idealne do porannej kawki, czy szklanki mleka, zastępuje mi śniadanie. Przepis jest banalnie prosty. Wystarczy 15-20 min przygotowań i ciasto ląduje w piecu. Po 35 min możemy delektować się słodkim wypiekiem. Dlaczego tej pozycji(...)nadałam tytuł: ” szybkie ciasto z olejem i owocową niespodzianką” ? Bo za każdym razem kiedy piekę placek z owocami w nieco mniejszej formie niż zalecana, ciężkie owoce, w tym przypadku morele zostają na dole, a rosnące ciasto oblewa je, tworząc owocową niespodziankę w środku. Tym razem jest to celowy zabieg. Jeżeli użyjecie większej formy, to też dobrze! Morele
Rusty ForkCiasto :) cóż kiedy pierwszy raz je zobaczyłam, skojarzyło mi się z ciastem drożdżowym z owocami. Muszę powiedzież , że coś z niego ma :). Różni się czasem
Smaki Edytyświęta piekło się ciasto, które nazywano Regina. Składało się z niewielu składników, jak woda, masło, mąka, soda… Na tej podstawie oraz dodając i zmieniając kilka składników zrobiłam proste ciasto owocowe. Wyszło świetne, myślę, że warto spróbować Składniki: 75 dag porzeczki czarnej, czerwonej, jagód (w dowolnych proporcjach) 200 g masła 10 czubatych łyżek mąki 7 łyżek cukru 4 jajka 2 płaskie(...)nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piekę 55 minut. Przestygnięte już ciasto obracam na talerz i ściągam papier. W rondelku podgrzewam marmoladę i smaruję nią owoce. Ciasto pozostawiam do całkowitego wystygnięcia. Smacznego Artykuł Owocowa Góra do książki „Błoto słodsze niż miód” pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentyment