ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:89/444)

Tarta szarlotka pod bezą 179

tylko dogodzi. TARTA ta to kruche ciasto, marmolada, kokos, jabłka, beza chrupiąca, delikatna,  słodka i zapachem kusząca.  Ciepła jest idealna, a na zimno niebanalna.  Kto słodkości potrzebuje niech ten przepis wypróbuje. Składniki: ciasto na formę o średnicy 30 cm : 2 żółtka, 250 g mąki pszennej, 1 łyżka kakao, opcjonalnie 2 łyżki wody, 120 g masła, masa

Moniki Smakołyki
Bułeczki drożdżowe- cynamonowe 120

ciasto a następnie zrób z niego zgrabną kuleczkę. Ciasto obtocz w cynamonie wymieszanym z cukrem. Piecz ok. 30 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno ze szklanką mleka. Smacznego! Ps. na bazie tego samego ciasta możesz również przygotować wytrawną wersję swoich drożdżowych bułeczek. Przepis znajdziesz tu . Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Tarta z jabłkami pod śmietanowo – bananową kołderką 170

przyszedł w trakcie jej pieczenia. Powiem szczerze, że sama byłam zaskoczona. Zaraz po upieczeniu ukroiłam sobie kawałek i    okazało się, że ciasto było niesamowicie kruche, a masa rozpływała się w ustach.    Zimna również smakowała wyśmienicie. Smakowała! bo wczoraj ją zrobiłam, a dzisiaj już jej nie ma.   Składniki: ciasto na formę

Moniki Smakołyki
Kurczak w cieście francuskim 614

moimi zmianami. Takie danie smakuje i na ciepło i na zimno. Na ciepło zjedliśmy na obiad z surówką z kapusty , a na zimno pokrojone w plasterki podałam jako przekąskę :) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 1 płat ciasta francuskiego 2 plastry sera żółtego 25 dag pieczarek 1 mała cebulka 1 jajko pieprz oregano przyprawa do kurczaka olej Sposób przygotowania(...)blaszce wyłożonej papierem w 200 st. C. Piec 30-50 minut (w zależności od piekarnika - u mnie piekły się 50 minut). Ciasto powinno być złociste i chrupiące. 5. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami lub na zimno pokrojone w plasterki jako przekąska. Smacznego!!! Źródło: W mojej kuchni

Kuchnia domowa Ani
Grillowane białe szparagi w ostrym cieście francuskim 186

podgotowane, w ciasto francuskie pozawijane, na ostro doprawione, zostały na grillu upieczone. Takie szparagi można w piekarniku przygotować i na ciepło jak i zimno jako przekąskę serwować.  Składniki: 10 - 12 białych szparagów, 1 opakowanie ciasta francuskiego, pieprz czarny świeżo mielony, suszona papryczka chili świeżo mielona. Przygotowanie: Szparagi ze względu na lekko zdrewnienie skórki obieramy obieraczką do warzyw, pomijając główki(...)grubości ok. 2 cm. Każdego szparaga owijamy ciastem. Tak przygotowane szparagi układamy na rożnie z pokrywą i grillujemy w 200°C ok. 15 min. w czasie pieczenia odwracamy, żeby równomiernie się zrumieniły. Jeśli nie macie grilla z pokrywą, takie szparagi można śmiało przygotować w piekarniku. Przekąska ta idealnie smakuje zarówno na zimno jak i ciepło.  Smacznego

Moniki Smakołyki
Najprostsza tarta z zielonymi szparagami 198

lodówce miałam ciasto francuskie, więc powstał pomysł na prostą, ekspresowa tartę.W prostocie siła ! Jest doskonała  zarówno na ciepło jak i na zimno. Najprostsza tarta z zielonymi szparagami Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 pęczek zielonych szparagów kilka koktajlowych pomidorków 3 jajka 2 łyżki serka śmietankowego Almette 200 ml śmietany 18% 1/2 łyżeczki

Kulinarne przygody Gatity
Tarta owocowa bez cukru 146

temu będziecie mieli zapas ciasta schowany w zamrażalniku na kolejny deser. Mrożone ciasto można przechowywać do trzech miesięcy, choć jestem przekonana, że nie będzie tyle leżało ;). Tarta owocowa bez cukru [feast_advanced_jump_to] 🍓 Smak lata Wszelkiego rodzaju tarty to nasze ulubione ciasta, szczególnie letnią porą. Tego rodzaju ciasta nie mogą się nie udać. Kruche ciasto jest łatwe i szybkie(...)Instrukcje Przygotowanie ciasta Do miski miksera odmierzyć mąki, dodać erytrol, proszek do pieczenia, pokrojona w kostkę masło oraz jajka. Szybko zagnieść ciasto, w razie potrzeby dodać wodę. Z ciasta uformować kulę, podzielić na dwie części, każdą zawinąć w folię spożywczą. Tak przygotowane ciasto włożyć do zamrażalnika na około 30 minut lub dłużej. Z podanej ilości otrzymamy ciasto na dwie tarty

SprawdzonaKuchnia.pl
Śnieżny puch na biszkopcie 204

Delikatny , puszysty, lekko kwaskowy  i mega pyszny sernik na zimno.  Bardzo łatwy, szybki do zrobienia i co najważniejsze, że ciasto zawsze  się udaje, szczerze  polecam. Składniki:  biszkopt 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru masa serowa 1 kg sera z wiaderka 650 ml śmietany 36 % 4 cytrynowe

magiczna kuchnia Kasi
Tarta waniliowa z żurawiną 188

Delikatna, aromatyczna tarta dla wszystkich miłośników kruchych ciast, ciasteczek. Można podawać na ciepło wtedy konsystencja masy rzadsza lub na zimno zgęstnieje jak krem. Jadłam jedną i drugą wersję obydwie są smakowite:) Składniki Ciasto 25o g mąki pszennej 150 g masła 1 żółtko 3 łyżki cukru tłuszcz do formy Masa 1 laska wanilii 400 ml … Czytaj dalej Tarta waniliowa

gotuj ze mną
Sernik na zimno z melonem (210 kcal) 245

Lekki, wręcz dietetyczny sernik za zimno z melonem. Jeśli użyjemy twarogu i jogurtu o obniżonej zawartości tłuszczu, a ciasto podzielimy na 9 porcji, to jedna będzie miała 210 kcal. Składniki: opakowanie biszkoptów melon 4 łyżki żelatyny 250 g zmielonego twarogu 330 ml jogurtu naturalnego 4 łyżki cukru 250 ml mleka skondensowanego (light) galaretka cytrynowa Przygotowanie Na blaszce (moja ma wymiary

e-PrzepisyKulinarne
Sernik na zimno z truskawkami 128

Składniki : • 1 kg twarogu sernikowego (zmielonego, z wiaderka) • 1 mała paczka (ok. 100 g) biszkoptów • 600 g truskawek • 1 galaretka truskawkowa • 2 łyżki żelatyny • 1/2 szklanki

KUCHNIA POLSKA
Sernik na zimno z truskawkami 147

Składniki : (na foremkę 28x24 cm) • 1 szklanka mleka • 2 łyżki żelatyny • 600 g twarogu z wiaderka • 2/3 szklanki cukru • 2 opakowania cukru waniliowego • 2 żółtka • 125

KUCHNIA POLSKA
Dwukolorowy sernik na zimno 162

Składniki: 1 kg sera twarogowego w wiadereczku 3/4 szkl. cukru pudru 300 ml kremówki 1,5 szkl. jeżyn 2 łyżki żelatyny na spód: 1/2 szkl. płatków

kolorowotorcikowo
Ciasto „Jajko sadzone” 275

ciasto, mające wyglądem przypominać sadzone jajko, gdzie masa serowa to „białko”, a „żółtko” imituje zatopiona w niej morela, widziałam już na wielu blogach. Wielkanoc to dobry czas, by je przygotować, bo przecież żaden inny czas nie kojarzy się(...)jajkami jak właśnie te święta. Przygotowałam je więc na próbę troszkę wcześniej i…. totalnie mnie ono rozczarowało. Serniczki na zimno lubię, ale ten konkretny smakowo mnie nie porwał. Niestety. Nie twierdzę oczywiście, że ciasto jest niedobre, po prostu moje oczekiwania były chyba większe. Jako, że ma ono jednak wielu zwolenników, przepis publikuję i ja. Może kiedyś „mi się

Smaki Na Talerzu
Najlepsze przepisy w lipcu 128

SZYBKIE CIASTO NA ŚMIETANIE Z OWOCAMI  LINK 2. PIECZONA OWSIANKA Z BANANEM I TRUSKAWKAMI  LINK 3. SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI I GALARETKĄ LINK 4. METROWIEC (W JEDNEJ BLASZCE) LINK 5. SERNIK KRÓLEWSKI  LINK 6. CIASTO USTA MURZYNKA LINK 7. KOTLECIKI SIEKANE Z KURCZAKA I SERA LINK 8. SZYBKIE PEŁNOZIARNISTE CIASTO ZE ŚLIWKAMI  LINK 9. PULPECIKI

Zdrowie i pysznie na talerzu