ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:42/444)

Drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami 1546

minut. Wyrośnięte ciasto mocno uderzyć otwartą dłonią w celu jego odpowietrzenia. Ponownie krótko zagnieść, po czym rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy na prostokąt. Ostudzony farsz wyłożyć na 1/3 powierzchni ciasta wzdłuż dłuższego boku zachowując odstęp od brzegu. Następnie zawinąć ciasno w roladę zaczynając od strony z farszem. Roladę pokroić ostrym nożem na dowolnej wielkości paszteciki (ja zdecydowałam się na nieco(...)drzwiczki piekarnika wodą (np. spryskiwaczem do kwiatów). Paszteciki piec około 25 minut. Upieczone wyciągnąć i podawać ciepłe np. z barszczem czerwonym lub ostudzić na kratce i podawać na zimno jako przekąskę. Ciasto rozwałkowane na prostokąt z wyłożonym farszem

Passions hobbies life
Torcik charlotte z kremem owocowym 198

Lato, owoce, słońce.. i pyszny torcik na zimno Charlotte. Charlotte to rodzaj deseru, podawanego na zimno lub ciepło, który składa się z ciasta, chleba lub ciastek w środku z masą kremową, owocową. Deser w pierwotnej formie został wymyślony przez francuskiego szefa kuchni, Marie-Antoine Carême, obecnie przybiera różne formy np taką jaką poniżej ja przygotowałam. Zapraszam bo to pyszne

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Truskawkowo Śmietankowy Sernik na Zimno z Mlekiem Skondensowanym 349

Przepyszny sernik na zimno na bazie mleka skondensowanego z orzeźwiającymi truskawkami. Ciasto reprezentuje typowo letnie smaki, które z pewnością uwiodą niejedno podniebienie. Truskawkowo Śmietankowy Sernik na Zimno z Mlekiem Skondensowanym - Składniki: 300 ml mleka skondensowanego 300 g sera dwukrotnie zmielonego 150 ml śmietanki kremówki 30% 100 ml mleka 2 czubate łyżki żelatyny 150 g truskawek + ok. 150 g na "boki

Słodka Strona
Szarlotka jaglana – detoks party! ("Jaglany detoks") 158

polewę i dekorację mleczną  HELIO   Polecam ją , gdyż bardzo szybko się "robi".Po rozpuszczeniu pastylek polewy HELIO zyskują gładką i kremową konsystencję, która ułatwia równomierne pokrycie całego ciasta. Ja zrobiłam krateczkę. Opakowanie zostało wykonane ze specjalnej folii, odpornej na działanie wysokiej temperatury niezbędnej do sprawnego wykorzystania Polewy HELIO w kuchni, tj. do 75-80 ºC. Polewę(...)przygotować ten mus nieco wcześniej. Ugotowaną, jeszcze ciepłą kaszę jaglaną wymieszaj z mąką kukurydzianą lub kasztanową. Dodaj sezam, mleko roślinne lub wodę, olej kokosowy albo inny tłoczony na zimno. Wyrób zwarte ciasto, wylep nim tortownicę pokrytą pergaminem. Dociskaj na brzegach. Piecz w 180 stopniach około 10 minut, po czym wyjmij spód i wyłóż masę jabłkową na wierzch. Wyrównaj i posyp

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik straciatella z rabarbarem 150

Obłędny sernik na zimno, spód na owsianej masie miasteczkowej, warstwa serowa waniliowo-czekoladowa i galaretka z rabarbaru, słodko-kwaśne połączenie.  Ma niebanalny smak i jest prosty w przygotowaniu.  Najsmacznieszy sernik na ciepłe wiosenno-letnie dni. Korzystajcie póki jest rabarbar, a potem po za sezonem można zrobić również z mrożonego. Składniki: Na tortownicę 22 cm Spód: 21 dag ciasteczek(...)pudru 5 listków żelatyny Wierzch: ½ litra pokrojonego rabarbaru 150 ml wody 4 łyżki cukru 1 galaretka gruszkowa Sposób przygotowania: Spód: Ciasteczka rozdrobnić na piasek w malakserze lub wałkiem do ciasta, wymieszać z roztopionym masłem, masę wyłożyć na wyłożony pergaminem spód tortownicy, docisnąć do dna dobrze łyżką, wsadzić do lodówki na pół godziny. Masa serowa: Twaróg pokruszyć do miski, dodać

Wanilia i Kardamon
Tarta ze szparagami, brie i pieczarkami 349

Tarta z ciasta kruchego, które robi się bardzo szybko i łatwo. Do środka tarty tym razem poszło to co akurat było „na stanie”. Było tak zwane czyszczenie lodówki, ale z głową. Użyłam składników, o których myślałam, że będą do siebie pasować i intuicja mnie nie zawiodła. Rozpuszczony brie, pieczarki ze słodką cebulą, szparagi, pomidorki, feta – wszystkie(...)improwizacja. W przypadku tart naprawdę można zaszaleć i tworzyć za każdym razem inne smaki. Mam już mnóstwo pomysłów na kolejne. Tarta jest pyszna i na ciepło i na zimno. SKŁADNIKI Kruche ciasto: 250 gram mąki 150 gram masła 1 łyżeczka soli 1 jajko Farsz: 200-250 gram śmietany 18% 2 jajka 200 gram fety 125 gram sera brie sól świeżo

OstryKęs
Tarta ze szparagami, brie i pieczarkami 367

Tarta z ciasta kruchego, które robi się bardzo szybko i łatwo. Do środka tarty tym razem poszło to co akurat było „na stanie”. Było tak zwane czyszczenie lodówki, ale z głową. Użyłam składników, o których myślałam, że będą do siebie pasować i intuicja mnie nie zawiodła. Rozpuszczony brie, pieczarki ze słodką cebulą, szparagi, pomidorki, feta – wszystkie(...)improwizacja. W przypadku tart naprawdę można zaszaleć i tworzyć za każdym razem inne smaki. Mam już mnóstwo pomysłów na kolejne. Tarta jest pyszna i na ciepło i na zimno. SKŁADNIKI Kruche ciasto: 250 gram mąki 150 gram masła 1 łyżeczka soli 1 jajko Farsz: 200-250 gram śmietany 18% 2 jajka 200 gram fety 125 gram sera brie sól świeżo

OstryKęs
Babeczki bananowe z kawałkami czekolady 150

Czas przygotowania: 15 minut Czas przyrządzania: 15 minut Ilość porcji: 12 babeczek Drukuj Najlepsze babeczki czekoladowo-bananowe By Piotr 30 maja 2018 Jeśli szukasz przepisu na

Pogotujmy.pl
Najlepsze babeczki czekoladowo-bananowe 160

Czas przygotowania: 15 minut Czas przyrządzania: 15 minut Ilość porcji: 12 babeczek Drukuj Najlepsze babeczki czekoladowo-bananowe By Piotr 30 kwietnia 2018 Jeśli szukasz przepisu na

Pogotujmy.pl
Sernik z delicjami 62

minut i dodać pół łyżeczki masła – wymieszać aż się rozpuści. Masę wstawić do zimnej wody i od czasu do czasu mieszając – wychłodzić – jak będzie zimna wylać na ciasto i schłodzić w lodówce 1 dzień. Autor przepisu: Mariola Przybylska Artykuł Sernik z delicjami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
CIASTO MAXI KING + FILMIK 486

Ciasto maxi king to jedno z pyszniejszych ciast przygotowywanych na zimno, a robione jest na wzór popularnej przekąski. Jest bardzo smaczne, słodkie i kaloryczne :) jednak czasem warto zafundować sobie odrobinę tak pysznej słodyczy. Polecam(...)około 15 minutach rozkładamy resztę masy mlecznej i ponownie do zamrażarki. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w mikrofalówce i szybko mieszamy, następnie studzimy. Orzechy drobno tłuczemy. Na zimne ciasto wylewamy czekoladę i szybko ją rozsmarowujemy, wysypujemy orzechy i ciasto ląduje w lodówce na kilka godzin, najlepiej całą noc. Zimne ciasto kroimy mokrym nożem na kawałki i podajemy. Jest mega smaczne

Kulinarne Fantazje Marioli
Delikatny serowy torcik na zimno 188

delikatny serowy torcik na zimno . Dosłownie rozpływa się w ustach Przygotowałam go w raz z dziećmi z okazji urodzin męża. Mąż nie przepada za tortami z masą, ale za to uwielbia wszelkie serniki. Dziś postawiłyśmy (wraz z córeczką), że torcik dla taty będzie miał smak poziomkowo-truskawkowy i stąd ten delikatny kolor. Polecam Wam to ciasto. Idealne nie tylko

Słodkie okruszki
Kolorowy sernik na zimno z wiśniami 247

dodatku cukru, bez jajek i bez tłuszczu. Słodycz sernika pochodzi jedynie z galaretek. Jak ktoś liczy kalorie to nie musi przygotowywać kruchego ciasta i do tortownicy wylać samą masę serową. A sam sernik na zimno jest pyszny, orzeźwiający i aksamitny, Jak przystało na sernik bez pieczenia, został tradycyjnie przygotowany z serków homogenizowanych (serków homo) ale w wersji bardzo uproszczonej(...)przepisy na serniki bez pieczenia: Sernik z truskawkami czy też sernik na zimno z galaretkami , pomarańczowy sernik na zimno z bezami , czy najlepszy sernik na zimno Kolorowy sernik na zimno z wiśniami na kruchym spodzie jest w wersji mini, na tortownicę 18 cm: Składniki: 350 g serek homogenizowany, (może być waniliowy) 2 op. galaretki o smaku ananasa i granatu Winiary

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto Zmierzch / Twilight Cake 69

Dziś polecam łatwe w przygotowaniu ciasto Zmierzch - na kruchym cieście, z owocowym wnętrzem, galaretką i czekoladą. Do ciasta możecie użyć wszystkich sezonowych owoców, ja użyłam nektarynek

Lekcje w kuchni
Mini pizza z gyrosem – przekąska kibica 119

przyprawie gyros, warzywami i dwoma rodzajami sera zachwycą zresztą nie tylko zagorzałych kibiców. Są idealne również na imprezę czy piknik. Smakują dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno. Do przygotowania ciasta można wykorzystać również świeże drożdże, wtedy najpierw trzeba zrobić zaczyn. Ja po prostu akurat nie posiadałam ich w lodówce, a jedną paczkę suszonych drożdży mam gdzieś schowaną zawsze

e-PrzepisyKulinarne