ciasto na herbatnikach - 4518 przepisów (strona:44/302)

Malinowy adwokatek (bez pieczenia) 1663

idealnie komponuje się z orzeźwiającą masą malinową, śmietanka z startą gorzką czekoladą dopełnia smaku, ciasto jest nieprzesłodzone i bardzo smaczne, to dowód na to, że bez odpalania piekarnika też możemy wyczarować smaczny deser do popołudniowej filiżanki herbaty. Ciasto godne również świątecznego stołu. Składniki: 250 g herbatników maślanych Masa malinowa: 1/2 kg malin mrożonych w sezonie świeżych 4 łyżki cukru(...)malinowy, znów rozłożyć warstwę herbatników. Dobrze schłodzoną kremówkę, prosto z lodówki połączyć z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem ubić na sztywny krem, rozłożyć na herbatnikach posypać tartą gorzką czekoladą, Ciasto włożyć do lodówki na całą noc i wyjąć dopiero przed podaniem. Smacznego

Wanilia i Kardamon
SZYBKA KRÓWKA BEZ PIECZENIA NA HERBATNIKACH 69

Smaczne, szybkie i bardzo proste ciasto bez pieczenia. Tylko kilka składników, chwila pracy, a efekt zadowalający. Krówka na herbatnikach, przełożonych kajmakiem i kremem budyniowym. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia, kiedy to herbatniki zmiękną a masa budyniowa się dobrze schłodzi. Polecam to ciacho na długi weekend :) Składniki na kwadratową blaszkę o boku 22 cm: * ok. 200 g herbatników(...)między czasie dno foremki wyłożyć herbatnikami, wysmarować na wierzch równomiernie połowę kajmaku i wyłożyć kolejną warstwę herbatników. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć na puszystą masę. Stopniowo dodawać po łyżce budyniu. Mieszać mikserem, aby wszystko się dobrze połączyło. Tak przygotowany krem wyłożyć na herbatniki wyrównać wierzch. Na górę położyć ostatnią warstwę herbatników, wysmarować pozostały kajmak. Orzechy włoskie

Zrób to smacznie
Bajaderki 174

mokre - więcej herbatników. Składniki : ok. 600-1000 g ciasta, ciastek, muffinek itp. 50 g masła 1 łyżka kakao 1/2 szkl. mleka 100 g cukru 3 kieliszki alkoholu (rumu, wódki itp.) 1 mały słoik dżemu Wiórka kokosowe do obtoczenia Przygotowanie : Ciasto kruszymy/blendujemy. Jeżeli używamy samych ciast/muffinek dobrze jest dodać kilka herbatników. Mleko podgotowujemy z masłem, kakao i cukrem (jeżeli(...)ciasta są słodkie - cukier pomijamy lub dodajemy go mniej). Dolewamy do pokruszonego ciasta. Dodajemy również alkohol i dżem. Ugniatamy ciasto. Gdy ciasto jest już łatwe do formowania - robimy z niego kuleczki wkładamy do lodówki na 2-3h. Następnie bajaderki obtaczamy w wiórkach kokosowych

Czarnawisienka
Ciasto Czekoladowa krówka 477

Ciasto czekoladowa krówka to przepyszne i łatwe w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Świetne połączenie herbatników, masy budyniowej oraz czekoladowej krówki. Słodkość przełamuje słony smak krakerów. Ciasto idealne dla wielbicieli czekolady :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 budynie czekoladowe ok 150 gram herbatników maślanych 750 ml mleka 1 cukier wanilinowy 3 łyżki cukru 100 gram masła 1 płaska łyżka mąki(...)pieczenia układamy warstwę herbatników, do garnka wlewamy 500 ml mleka, dodajemy masło i gotujemy, w pozostałych 250 ml mleka mieszamy budynie wraz z mąką ziemniaczaną, cukrem i cukrem waniliowym, dokładnie wymieszane budynie dodajemy do gotującego się mleka cały czas mieszając, gdy budyń zgęstnieje i się zagotuje wyłączamy gaz, gorącą masę budyniową wylewamy i rozprowadzamy po herbatnikach, na masie

Blog kulinarny S9.PL
Kajmakowo-czekoladowy przekładaniec 164

wymieszać. 2. Krem śmietanowy : Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier i całość dokładnie wymieszać aż do uzyskania jednolitej i kremowej konsystencji. 3. Składanie ciasta: Blaszkę o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożyć warstwą ciemnych herbatników, wyłożyć dżem porzeczkowy, drugą ciemną warstwę herbatników, krem budyniowo-czekoladowy , wyłożyć trzecią-jasną warstwę herbatników, posmarować masą kajmakową, wyłożyć czwartą-warstwę(...)jasnych herbatników, a na końcu wyłożyć krem śmietanowy i dokładnie wyrównać. Wierzch ciasta posypać startą na tarce o małych oczkach czekoladą. Udekorować według uznania

Szalona Kuchnia Eweliny
Tarta czekoladowa z malinami 544

masła KREM: 150 g czekolady gorzkiej 2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1 szklanka mleka skondensowanego 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki zimnej wody ok 300 g świeżych malin Herbatniki zmielić w rozdrabniaczu lub rozkruszyć za pomocą wałka. Połączyć z kakao i rozpuszczonym masłem. Wymieszać wszystko dokładnie i wyłożyć na dno tarty (Ø 25 cm) wyrównać dociskając do dna. Można również(...)lodówki, aby wszystko stężało. Na zastygniętym kremie ułożyć świeże maliny i udekorować listkami mięty. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Tarty i kruche ciasta Tagged: czekolada , herbatniki , kremówka , maliny , mleko skondensowane

https:KKuchniaMniam
Ciasto 3 bit 177

ważniejsze :) Przez bardzo długi czas M dosłownie jęczał mi, abym przygotowała to ciasto. No i w końcu, jako dobra żona (:P), spełniłam jego zachciankę :P Pewnie każdy zna popularny batonik pod tą samą nazwą. Jeśli lubicie mocno słodkie i kremowe ciacha to jest to propozycja dla Was :) Herbatniki, karmel, krem, śmietana i czekolada. Myślę, że nie jedna osoba się(...)śmietan-fixem na sztywno. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć herbatnikami. Na nich rozsmarować masę kajmakową. Przykryć warstwą herbatników. Na nich rozsmarować gotowy krem i rozłożyć ostatnią część herbatników. Na wierzchu rozsmarować bitą śmietanę i posypać całość czekoladą startą na drobnych oczkach. Ciasto włożyć najlepiej na całą noc do lodówki, aby herbatniki zmiękły

My simple kitchen
Ciasto dyniowe bez pieczenia 161

pieczenia. Pyszna delikatna masa dyniowa przekładana kakaowymi herbatnikami idealnie pasuje do kubka gorącej kawy. Deser ten polecam szczególnie osobom, które nie przepadają za zbyt słodkim ciastami. Składniki (26x20): 2 opakowania kakaowych herbatników (2 razy po 250 g) 2,5 szklanki kremówki 2 szklanki puree z dyni szklanka cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny łyżeczka cynamonu pół łyżeczki mielonych goździków(...)puder. Łączymy z żelatyną. Dodajemy puree z przyprawami. Ubijamy przez chwilę mikserem na najmniejszych obrotach. w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy na przemiennie warstwę herbatników i masę dyniową do wyczerpania składników. Wierzch ciasta ozdabiamy pokruszonymi ciastkami. Ciasto można dodatkowo udekorować polewą czekoladową tworząc tzw. "esy floresy". Przechowujemy w lodówce. źródło: przepis własny Ilość porcji: 12 Czas przygotowania

Pobite gary Barbary
3 bit 216

pyszne ciasto robiłam na święta wielkanocne ..było na prawdę pyszne i szybko zjedzone...Ciasto bez pieczenia ..herbatniki przekładane masą..u mnie zabrakło herbatników i jedna warstwa jest z krakersów...  herbatniki lub krakersy  2 budynie waniliowe   1/2 l mleka  25 dkg masła  2 łyżki cukru pudru 1  puszka masy kajmakowej

Moje domowe kucharzenie
Kora brzoskwiniowa 215

cukru 5 łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 75 ml Advokatu *Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń ( bez tych dwóch wyjętych do ciasta) 1 galaretka brzoskwiniowa lub pomarańczowa  250 ml wrzątku *Dodatkowo: 1 duże opakowanie herbatników (ok. 300 g) 1 galaretka brzoskwiniowa 350 ml wody Wykonanie: Zaczynamy od zrobienia biszkoptu, jajka ubijamy z cukrem, aż staną się puszyste(...)herbatników, następnie wylewamy na nie tężejący mus brzoskwiniowy i wstawiamy ciasto na około godzinę do lodówki. Po tym czasie na musie układamy kolejną warstwę herbatników, a na nie pozostałą część masy budyniowej. Ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki i po tym czasie wylewamy na ciasto tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 350 ml wrzątku. Ciasto wstawiamy do lodówki i chłodzimy

Piekę, bo lubię
Tinginys – litewski blok 211

używajcie tutaj margaryny, gdyż ciasto tak dobrze nie tężeje jak przy użyciu prawdziwego masła. Spotkacie dwie formy tego przysmaku, taką w formie kiełbaski, ta jest zdecydowanie częściej spotykana, lub taką zwykłą, prostokątną. Ciasto występuje też w nieco przeładowanej ciastkami formie, ale ja preferuję tą wersję, gdzie mamy równowagę między smaczną masą a ciasteczkami. Ciasto nie jest bardzo słodkie w smaku(...)bloku, czuć, że to jedna rodzina ciast A jeszcze, żeby was zachęcić, to wolne tłumaczenie litewskiej nazwy tego ciasta, to leniuszek Tak więc zachęcam wszystkie leniuszki i te bardzo pracowite panie domu, do zrobienia sobie tinginys. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2018\/07\/blok2.jpg","recipeIngredient":["200 g herbatnik\u00f3w\r","ok 100 g ulubionych bakalii

Mieszam w Garnku
kajmakowiec ze śliwką 118

opakowanie galaretki truskawkowej 150 suszonych śliwek nasączonych wcześniej w wódce lub rumie 2 łyżki cukru pudru 2-3 kostki mlecznej czekolady Foremkę do ciasta wyłożyć wysoko papierem do pieczenia.  Na dnie rozłożyć warstwę herbatników. Budynie, cukier i mąkę wymieszać ze szklanką mleka. Pozostałe mleko zagotować z masłem. Wlać rozrobiony budyń i ugotować na gęsto. Gorący wyłożyć na herbatniki(...)wyłożyć kolejną warstwę herbatników. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Jedną trzecią odłożyć. Resztę zmiksować z wystudzoną galaretką. Delikatnie wmieszać posiekane śliwki i rozsmarować krem na cieście. Przykryć ostatnią warstwą herbatników i pokryć odłożoną bitą śmietaną. Na wierzch zetrzeć czekoladę. Wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z bezą i kremem cytrynowym 162

Coś ostatnio mało kruchych ciast na blogu… Co by więc nadrobić straty przychodzę z ciastem kruchutkim jak najlepszy maślany herbatnik J Jest to ciasto naprawdę słodkie i wyjątkowe dzięki nadzieniu „lemon curd”, które, jak dla mnie jest rewelacyjne- słodkie, ale jednocześnie orzeźwiające. Krem wymaga trochę czasu, ale uwierzcie- będziecie naprawdę zadowoleni- ja jestem i zapewne wykorzystam go jeszcze

Domowe ciasta

Proponowane wyszukiwania