Maślany, delikatny i zawsze się udaje. Nie dość że pyszny to jeszcze przygotujemy go w kilka minut. Nic tylko piec. Sernik możemy upiec na spodzie
Życie zaczyna się w kuchniDziś serniczek na zimno. Lekko orzeźwiający dzięki sosowi miętowemu, który raczej przeznaczony jest do dań wytrawnych. Ale w słodkim deserze też sprawdził się świetnie. Taki wiosenny
Ewa w kuchniKolejna odsłona sernika. Tym razem z dodatkiem serka waniliowego bez laktozy. Smaczny, wilgotny i puszysty. Czyli taki jak powinien być. Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniPowoli zaklinamy przyjście wiosny w jej pełnej krasie. Znacie może jakieś sztuczki???. Dni są już dłuższe i słońce coraz śmielej świeci... U mnie powoli robi się
Apetyczna babeczkaWielkanoc bez babki? Kiedyś tak, bo takiej tradycji u nas nie było, ale od kilku już lat obowiązkowo piekę. Uwielbiam babkę
Kolorowy PrzepisownikCytrynowy piegus to ciekawa odmiana klasycznego ciasta piegus – ciasta z dodatkiem maku. Mak który wykorzystujemy w kuchni to mak … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span
My Blueberry CornerDziś zapraszam na kawałek pysznego sernika. Delikatny i puszysty. Wanilia i nuta czekolady to idealne połączenie. Taki sernik śmiało możecie upiec na Święta Wielkanocne, które tuż
Ewa w kuchniDzisiejszy przepis to idealny deser dla wszystkich wielbicieli słodkości i kawy Ciasto znalazłam na blogu Kingi Paruzel i postanowiłam spróbować czegoś nowego. Akurat miałam nadmiar daktyli
FitkotProsty w przygotowaniu i smaczny sernik bez pieczenia. Cukier kokosowy oraz wiórki kokosowe nadają niesamowitego aromatu. Kajmak dodatkowo nadaje słodyczy. Forma 24x24 cm 1 kg twarogu
VioletoweKucharzenieZapraszam na delikatny i bardzo lekki serniczek waniliowy na herbatnikach. Bardzo łatwy i szybki w wykonaniu a przy tym bardzo smaczny. Polecam :) Składniki * na blachę 35x25cm
Kuchnia z widokiem na ogródW wielu domach obowiązuje tradycja, że na Boże Narodzenie musi być świąteczny tort. Myślę, że leśny mech z niespodzianką świetnie
Kolorowy PrzepisownikPrzełom roku to moment wielkich podsumowań, refleksji i planów. Wolę patrzeć naprzód niż oglądać się za siebie, dlatego pierwszego dnia Nowego Roku 2018 życzę Wam i
Smakowity Blog KulinarnyPierniczki z tego przepisu jak czytamy na blogu Doroty z MW nadają się do zjedzenia od zaraz. Przepis jest zbawieniem dla wszystkich spóźnialskich, którzy wygospodarowali trochę
Rusty Fork