pomarańczyChrust czyli faworkiPączki z pomarańczową konfiturąPączki seroweMarchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonieWalentynkowe magdalenkiZimowa szarlotka z beząOponki seroweCiasto marchewkowe z polewąMałe pączki z cukrem pudremKolorowy sernikTarta RafaelloBabeczki marchewkowe z krememKrówkowe wafleTort marchewkowo-piernikowy z krememCytrusowe ciasto z figami i daktylamiPopękane czekoladowe ciasteczkaKruche ciasteczka z wiórkami kokosowymiKruche piernikowe ciasteczkaSzarlotka na kruchym cieścieDrożdżowy kwiat z gruszkami i pomarańczą
Kulinarne przygody GatityMoje najlepsze marchewkowe ciasto, nie wysokie, wilgotne i dobrze nadziane :) Będę często wracać do tego przepisu i go modyfikować :) Składniki na tortownicę 20-21 cm Ciasto: 2 jajka kl L 1/2 szkl cukru trzcinowego 1 szkl mąki 1 szkl marchwi startej na średnich oczkach 100 ml oleju 3/4 płaskiej łyżeczki sody parę kropel esencji pomarańczowej i waniliowej Krem Kubuś
Gotowanie...to proste !Marchewkowe ciasto z dodatkiem kakao i przyprawy piernikowej to idealny zamiennik długo leżakującego piernika - jeśli nie nastawiliście jeszcze ciasta na piernik, to nic straconego! Ciasto smakuje wybornie, pachnie wspaniale a przełożone konfiturą lub posmarowane czekoladą idealnie wpasuje się w świąteczny klimat. Swój piernik przygotowałam w dwóch małych foremkach od PapilArt , dzięki temu jeden piernik (razem z jednorazową foremką) już powędrował
Gotowanie i blogowanieMarchewkowe ciasto nasączone alkoholem z pyszną masą truflową. SKŁADNIKI Ciasto: forma o wym 24x34 cm 3 jajka, ½ szkl. cukru, 1 i 1/3 szkl. mąki, 1/2 szkl. oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ½ łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżka kakao, 1 płaska łyżka cynamonu, 1 szkl. startej na grubych oczkach marchewki, garść suszonej żurawiny, ½ szkl. posiekanych orzechów Masa truflowa
słodki bratektemacie świątecznych wypieków. W tym roku postanowiłam nieco poeksperymentować i oprócz tradycyjnych pierniczków, (na które przepis znajdziecie TUTAJ ) upiec również takie z dodatkiem marchewki Oczywiście, nie jest to typowe ciasto marchewkowe, a zmodyfikowana receptura na tradycyjne pierniczki. Dzięki marchewce, pierniczki są miększe od tych tradycyjnych, więc nie muszą długo leżeć, żeby zmięknąć Z podanych proporcji, wyszło mi prawie 3 pełne(...)podoba taki pomysł na świąteczne pierniczki? Smacznego! Polecam również inne moje przepisy na świąteczne wypieki: Szybkie i proste pierniczki bezglutenowe Maślane kruche rogaliki w dwóch odsłonach Bezglutenowe ciasto serowo-jabłkowe Artykuł Pierniczki marchewkowe – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlonditemacie świątecznych wypieków. W tym roku postanowiłam nieco poeksperymentować i oprócz tradycyjnych pierniczków, (na które przepis znajdziecie TUTAJ ) upiec również takie z dodatkiem marchewki Oczywiście, nie jest to typowe ciasto marchewkowe, a zmodyfikowana receptura na tradycyjne pierniczki. Dzięki marchewce, pierniczki są miększe od tych tradycyjnych, więc nie muszą długo leżeć, żeby zmięknąć Z podanych proporcji, wyszło mi prawie 3 pełne(...)podoba taki pomysł na świąteczne pierniczki? Smacznego! Polecam również inne moje przepisy na świąteczne wypieki: Szybkie i proste pierniczki bezglutenowe Maślane kruche rogaliki w dwóch odsłonach Bezglutenowe ciasto serowo-jabłkowe Artykuł Pierniczki marchewkowe – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondiNiedawno odkryłam pasternak. Co prawda nie było to słodkie, tylko wytrawne, ale bardzo mi smakowało w połączeniu z dynią. Jako miłośniczka ciast marchewkowych pomyślałam, że wypiek z pasternakiem mógłby wyjść nieźle. Okazało się, że to faktycznie był świetny pomysł, bo wszystkim ciasto zasmakowało, a nawet było... Lepsze niż marchewkowe :) Bardzo delikatne, mimo pełnoziarnistej mąki orkiszowej jako bazy. Bez dodatku pszenicy
FitKotTort niebanalny,tort na zyczenie.Takie smaki wybral maz do swojego tortu urodzinowego.Trzy warstwy najlepszego biszkoptu marchewkowego upieczonego z mielonych migdalow i przelozone pyszna kremowa masa o smaku pomaranczowym.W sklad kremu wchodzi sok z pomaranczy,smietana kremowka i budyn.Calosc wienczy aromatyczny,swiezy Tortenguss na bazie swiezo wycisnietego soku z pomaranczy.Tort nie wymaga ponczowania.To zasluga warzywnwgo dodatku-marchewki jako skladnika biszkoptu.Jest przepyszny(...)mielonych migdalow.Mielone ze skorka,ciemniejsze i tych uzylam do upieczenia tortu.Jakiego koloru jest biszkopt widac na zdjeciu.Drugi rodzaj to mielone migdaly bez skorki,bielusienkie.Tych bialych uzylam do mojego pierwszego marchewkowego ciasta biszkoptowego,link na poczatku wpisu.Biszkopt z bialymi migdalami jest w cudnym marchewkowym kolorze,po prostu bajeczny.Wybor nalezy do Was.Oba ciasta sa przepyszne
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kolejne ciasto warzywne i kolejne marchewkowe. Pamiętacie Warzywne ciasto kakaowo-kokosowe? Była tam warstwa kokosowej marchewki. Tym razem zrobiłam jedną warstwę, a do ciasta wykorzystałam całą marchewkę, startą na tarce o małych oczkach. Nie użyłam jajek, więc dodając mleko roślinne z powodzeniem mogą je zajadać weganie. Ciasto jest bezglutenowe, ale (aaaaa!) zawiera cukier (aaaaa!). Oczywiście możecie go zamienić na dowolne(...)słodziwo, ja jednak lubię cukier kokosowy w kokosankach :) Marchewkowa kokosanka Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 12 Składniki 1/2 szklanka mąka kukurydziana 1/2 szklanka mąka ryżowa 80 g wiórki kokosowe 60 g cukier kokosowy 1 łyżeczka soda oczyszczona 1 łyżeczka sok z cytrny 5 łyżek olej rzepakowy 1 szklanka marchewka starta na tarce o małych oczkach
KucharzycaDzisiaj mam dla Was propozycję na pyszny tort marchewkowy z kremem jogurtowym. Uwielbiam ciasta marchewkowe , są smaczne i szybko się je przygotowuje :) Zapraszam(...)mieszając mąkę ze sodą . Na końcu dodać startą skórkę z pomarańczy i jeszcze raz wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm wysmarować margaryną i wysypać bułka tartą. Przełożyć ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni około 40/ 45 minut do suchego patyczka . Krem jogurtowy ubić z jogurtem i mlekiem . Krem czekoladowy ubić z mlekiem. Ciasto przeciąć na 3 części
Sama słodycz i szczypta chiliRobiłam kilka razy ciasto marchewkowe i jest pyszne, ale ciasta z buraczkami nie robiłam i nie jadłam nigdy. Postanowiłam w końcu upiec i powiem Wam, że jest naprawdę dobre. Robi się je szybko, jest bardzo puszyste i wilgotne. Spróbujcie sami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto z buraczkami Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 1 godz Składniki 2 szklanki mąki ½ szklanki
To co lubię - gotuję i polecamChlebek bananowy lub ciasto bananowe, zwał jak zwał, uwielbiam. Jestem chyba największym testerem różnych przepisów na chlebki bananowe i ciasta marchewkowe. To dwa moje ulubione ciasta. Są proste do zrobienia, nie dodaje się do nich cukru, lub bardzo symbolicznie, są sprężyste, bardzo aromatyczne, nie zsychają się i są zdecydowanie zdrowszą alternatywą dla wszelakich ciast z kremami. Ja nie lubię
SMYKWKUCHNIWalencji, znajduje się zaledwie 2 minuty od naszego mieszkania! W dzień można się tam udać na pyszne śniadanie, kawę, deser czy obiad. Do mocnej czarnej kawy polecamy w szczególności ciasto marchewkowe, barrita frutos rojos (kruche ciasto z owocami) i sernik z jagodami. Wieczorem ulica zaczyna tętnić życiem i można spróbować pysznych tapas w Tanto Monta – małej knajpce z przemiłą
Gotuj po hiszpańskuByło już ciasto marchewkowe, to teraz czas na ciasto buraczkowe z dużą ilością kakao. W życiu nie jadłam tak pysznego ciasta czekoladowego...potwierdza to też Mój Fotograf -mąż;) Uwierzcie zaskoczy Was smakiem... Składniki; 370 g ugotowanych buraków ćwikłowych, 300 ml oleju, 5 jajek, 270 g mąki, 370 g cukru, 100 g kakao, 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego, 3 płaskie łyżeczki
Anioły w kuchniCiasto marchewkowe, to jedno z tych ciast, które długo utrzymują świeżość. Konsystencja ciasta przypomina piernik. A najlepsze jest to, że marchewka stanowi pewnego rodzaju tajny składnik, gdyż praktycznie ciężko ją wyczuć. W każdym razie pycha! Gorąco polecam :) Ciasto: 2 szklanki marchewki, startej na drobnych oczkach ¾ kostki margaryny 1 ½ szklanki cukru 1 duży cukier waniliowy 4 jajka 2 łyżeczki proszku
Smakowy Raj