Sernik na miodowym cieście z pianką z nutelli 1263Delikatny w smaku sernik na kruchym spodzie z dodatkiem miodu, warstwa serowa o smaku mleka w proszku i puszysta pianka ze śmietanki i nutelli tworzy pyszną całość i wyjątkowy sernik na różne okazje w tym świąteczne. Składniki: Ciasto miodowe: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżka miodu 15 dag masła 3 łyżki cukru 1 żółtko Masa serowa(...)miksera, wbijamy jajka, wsypujemy cukry, wlewamy mleko i wsypujemy mleko w proszku oraz budyń śmietankowy. Całość miksujemy około 3-4 minuty. Tak przygotowaną masę wylewamy na podpieczone miodowe ciasto kruche w formie. Sernik wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy 10 minut, po czym temp zmniejszamy do 160*c i pieczemy jeszcze 30 minut. Studzimy przy
Wanilia i Kardamon
Malinowa chmurka 122Malinowa chmurka , czyli lekkie i puszyste połączenie kruchego ciasta z warstwą owoców zatopionych w galaretce oraz słodkim kremem i kruchą bezą
Z Hrabiną w kuchni
Ciasto czekoladowe z masą jogurtowo-jagodową 214całość dodatkowo owijam folią tak aby całość miała prostokątny kształt i nic mi sie nie wylewało. Lubisz ciasta z owocami? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Kruche ciasto śliwkowe z budyniową pianką . The post Ciasto czekoladowe z masą jogurtowo-jagodową appeared first on MeCooks
mecooks
Temperatura i czas pieczenia ciast 323minut Ciasto ucierane 170-180°C 150-160°C 40-60 minut Kruche ciasteczka 180-200°C 160-180°C 8-15 minut Kruche ciasto 200°C 180°C 25-45 minut Piernik 170-180°C 150-160°C 40-50 minut Sernik 160-170°C 140-150°C 60-80 minut Przeczytaj cały przepis - Temperatura i czas pieczenia ciast
AleTorcik
Mazurek daktylowy na orzechowo-owsianym spodzie 273Zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych oraz udanych wypieków! :) Mazurek daktylowy na orzechowo-owsianym spodzie to moja propozycja na ciasto na wielkanocny stół. Nie ma on tradycyjnego ciasta kruchego, więc może być smakową odskocznią od innych tego typu wypieków. Ciasto powstało z połączenia zmielonych płatków owsianych i orzechów włoskich. Jego wierzch zwieńcza warstwa powideł daktylowych, a je z kolei dekoruje gorzka
Smakołyki Bereniki
Wielkanocne przepisy. Ponad 30 propozycji na ciasta i sałatki. 256babka kukurydziana Śmietankowy sernik z gruszką Ciasto marcepanowe Łaciaty sernik na ciasteczkowym spodzie Babka podwójnie pomarańczowa Sernik z bakaliami Ciasto marchewkowo-jabłkowe Rolada z masą makową Mazurek różany na kruchym cieście Szybka jabłkowa babka jogurtowa Waniliowy keks Ciasto pomarańczowe Babka z kokosem Strucla z białym serem i kruszonką Małe mazurki orzechowe Wielkanocne chlebki i zajączki do koszyczka Inne przepisy
Słodkie okruszki
Kruchy jabłecznik z migdałami 184Już za oknem bardziej zima jak jesień, ale nie ma to znaczenia bo ciasto z jabłkami jest dobre o każdej porze roku. Postanowiłam przygotować kruchy jabłecznik z jabłkami i płatkami migdałów. Istne niebo. Polecam! Składniki : * 200g masła * 200g cukru * 450g mąki pszennej tortowej(...)jajka * kg dobrych jabłek * łyżka cukru * łyżka cynamonu * 100g płatków migdałowych * opcjonalnie cukier puder do posypania Przygotowanie : Masło zagnieść z cukrem, mąką i jajkami. Wyrobić kruche ciasto. Owinąć w folię i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Jabłka pokroić w kostkę, przesypać cukrem i cynamonem. Połowę ciasta wyłożyć na blaszkę, wysypać jabłka i migdały. Przykryć drugą
Magiczne Życie Marty
Tarta z owocami morza 312wysmarowania formy - sól, pieprz Mąkę wysypać na stolnicę, wbić jajko, dodać sól i pokrojone na małe kawałki masło. Ciasto wyrabiać rękoma do całkowitego połączenia się składników. Należy pamiętać, że kruche ciasto nie lubi długiego wyrabiania, dlatego trzeba robić to sprawnie i szybko. Ciasto uformowane w kulkę owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. W tym czasie zaczynamy
Cook&Love
Kakaowa tarta z cytrynowym kremem lemon curd 232Tarty to ciasta dość szybkie i proste w przygotowaniu. Wystarczy sprawdzony przepis na kruche ciasto, dobry krem i gotowa pyszna tarta. Najchętniej przygotowuję ją wiosną i latem, z dodatkiem musów owocowych, czasami z bezą. Kakaowa, słodkawa tarta z dodatkiem kwaskowatego cytrynowego kremu to połączenie idealne. Do tego filiżanka dobrej, mocnej herbaty. Kto spróbuje, ten się zauroczy :) Składniki: ciasto: 1 szklanka
Codzienna kuchnia niecodzienna
Kruche korzenne ciasto z gruszkami i masą orzechową! 210Przepyszne korzenne jesienne ciasto! Ciasto bardzo aromatyczne, z dodatkiem mokrych gruszek, masy z orzechów włoskich, kruchego ciasta, rozgrzewających przypraw takich jak cynamon, goździki, kardamon i słodkiego aromatycznego miodu! Mam wrażenie, że udało mi się zamknąć w jednym kawałku ciasta wszystko to co lubię w jesieni. Moc smaków, zapachów, idealną kruchość ciasta. Przygotowałam pyszną masę orzechową, wymyśliłam ją od początku
SMYKWKUCHNI
Jabłecznik z budyniem. 230cieniutkie warstwy ciasta, a pomiędzy nimi całe jabłka napełnione rodzynkami i kremowy budyń. Dawno nie jadłam tak dobrego ciasta! Polecam!!! Składniki na jabłecznik z budyniem: na formę 24x28 cm KRUCHE CIASTO: 325 g przesianej mąki 100 g przesianego cukru pudru szczypta soli 200 g zimnego masła pokrojonego w kostkę (choć w tym przypadku lepiej użyć 100 g masła
Rozpustne gotowanie
Ciasto z rabarbarem 195pokrojonego w plasterki rabarbaru, beza: 9 białek, szklanka cukru pudru. Sposób przyrządzenia: Mąkę (2 i ½ szklanki) mieszamy z 4 łyżkami cukru pudru i kostką masła. Ciasto ugniatamy jak ciasto kruche za pomocą dłoni. Blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wylepiamy powstałym ciastem. Pieczemy w tem. 180 stopni C około 15 minut (aż się lekko zrumieni). W misce mieszamy ½ szklanki mąki, brązowy
Pobite gary Barbary
Placek pełen botwinki i koziego sera 217Przyznam, że nigdy specjalnie za nią nie przepadałam, ot co, młody burak w babcinej zupie. Dzięki temu eksperymentowi odkryłam jej nową twarz, w duecie z kozim serem na pysznym cieście kruchym z dodatkiem drożdży ;)) Placek z botwinką i kozim serem: Składniki: Ciasto: 200g mąki pełnoziarnistej 1 opakowanie drożdży instant (7g) 1 jajko 60 ml wody 2 łyżki oliwy
Spektrum Smaku
Różyczki 262jabłko 1 rolka shortcrust pastry (ciasto kruche) cynamon Jabłko myjemy, wykrajamy środek i kroimy w cieniutkie listki Ciasto rozkładamy, dzielimy na 12 takiej samej grubości wstążki Na każdą wstążkę układamy po kilka listków jabłek posypujemy cynamonem i zwijamy tak aby wyszedł nam kształt przypominający różę Wkładamy do brytwanek na babeczki i pieczemy
Klaudynkowa kuchnia