ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:484/932)

Kawosz z galaretką i wkładką orzechową 96

Wierzch ciasta to kawowo-czekoladowa galaretka, przygotowana samodzielnie.  To mocno kawowe ciasto z chrupiącą warstwą orzechową, która świetnie komponuje się z delikatną i kremową masę budyniową z mascarpone. Nie należy ono do ciast przesłodzonych, gdyż wyczuwalna goryczka kawy zarówno w masie, jak i galaretce przełamuje słodycz bezy orzechowej. Trochę pracy przy nim jest, jak to bywa w ciastach wielowarstwowych(...)szczególnie gdy szukacie niebanalnego ciasta na specjalne okazje. Możne je również przygotować w okrągłej tortownicy w formie tortu. Przepis pochodzi z mojego najnowszego Ebooka "Wyjątkowe Ciasta na Boże Narodzenie" , który zawiera przepisy na pyszne, wielowarstwowe i oryginalne ciasta. Przygotowałam go na Boże Narodzenie, ale większość ciast świetnie sprawdzi się również na Wielkanoc, jak np. Ciasto czeskie z gotowanym sernikiem

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowy tort truskawkowy 312

tortownicy wykładamy papierem do pieczenia wyciętym w dopasowany krążek. Zarówno papier, jak i boki tortownicy smarujemy olejem kokosowym lub innym. Do tak przygotowanej tortownicy wylewamy masę. Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 30 minut aż patyczek wetknięty w ciasto będzie suchy. Do tortu potrzeba dwa biszkopty, każdy według przepisu podanego powyżej. Ja robię jedną porcję, wylewam(...)truskawkowa: Rozmrożone truskawki miksuję w blenderze niezbyt drobno – my lubimy czuć większe kawałki owoców. Następnie, zabieramy się za przygotowywanie budyniowej masy. Do garnka z grubym dnem wlewamy mleko kokosowe, syrop z agawy, wsypujemy galaretkę, agar i skrobię. Całość mieszamy trzepaczką aż proszki dokładnie się rozpuszczą. Zagotowujemy, a następnie gotujemy na wolnym ogniu aż uzyska konsystencję budyniu cały czas mieszając

Lamarida.pl
Ciasto kokosowo migdałowe 115

cukier razem prażymy i ze śmietanką łączymy. Składniki na ciasto tylko miksujemy, część kokosu dodajemy, resztę na wierzch nakładamy i do piekarnika wkładamy. 30 min pieczemy, studzimy i cukrem pudrem posypujemy.  Składniki ta okrągłą formę ok. 24 cm . 100 g migdałów pokrojonych w kostkę (bez skórki), 200 g wiórek kokosowych, 200 ml śmietanki 30%, 3 łyżki cukru trzcinowego, ponadto(...)migdałowy i nadal miksujemy ok. 2 min. Dodajemy połowę masy migdałowo kokosowej i całość miksujemy tylko tyle, żeby pomieszały się składniki. Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Na wierz dodajemy pozostałą masę kokosowo migdałową i za pomocą widelca delikatnie wbijamy ją w cisto. Tak przygotowane ciasto pieczemy 185°C ok. 30 min, do suchego patyczka. Cisto po przestygnięciu

Moniki Smakołyki
Piątkowe Inspiracje - Jabłka w cieście naleśnikowym 162

żółtko olej 1 łyżka cukru waniliowego woda lub domowe  mleko kokosowe cukier puder (do posypania) Jabłka obrać i pokroić na ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę jeszcze na połowę (aby cząstki jabłka były w miarę płaskie). Z mąki, wody (lub mleka), żółtka, oleju i cukru waniliowego zrobić ciasto naleśnikowe. Kawałki jabłka zanurzać w cieście a następnie smażyć na patelni

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Klasyczna Chała (Chałka) - Smaki Izraela 167

wyszła niezwykle cieniutka i miękka, tak jak lubimy, a na drugi i trzeci dzień nadal świeża i miękka. Nawet teraz jak piszę te słowa w misce rośnie kolejna porcja ciasta na następne chałki. Tytuł: Smaki Izraela - Współczesna kuchnia izraelska Autor: Nida Degutiene Wydawnictwo: Buchamann ( Grupa Wydawnicza Foksal ) Klasyczna chała, czyli tradycyjny chleb w formie plecionki, którego nie może zabraknąć(...)szklanka (250 ml) ciepłej wody 4 łyżki plus 1 łyżeczka cukru 1/4 szklanki oleju (ja wlałam rafinowany olej kokosowy ) 3 duże jajka 2 łyżeczki drobnej soli 4-5 szklanek mąki pszennej mak, ziarna sezamu , gruboziarnista sól do posypania Sposób wykonania: Ciasto można wymieszać albo ręcznie albo w robocie planetarnym. Do dużej miski, w której będziemy wyrabiać ciasto wsypujemy lub kruszymy

Blondynka Gotuje
Muffiny orkiszowe z truskawkami i czekoladą 190

wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną - w drugiej misce jajko roztrzepać z cukrem, dodać płynny olej kokosowy, jogurt naturalny oraz ekstrakt z wanilii, składniki wymieszać - do składników mokrych dodać składniki suche, krótko i niezbyt dokładnie wymieszać widelcem - do ciasta dodać czekoladę, ponownie krótko wymieszać - formę na muffiny wyłożyć papilotkami, do każdej nałożyć ciasto do około 2/3 wysokości

Smakołyki Bereniki
Najlepsze ciasta i desery z malinami – 10 sprawdzonych przepisów 78

Zapraszam na nasze zestawienie najlepszych przepisów na ciasta i desery z malinami w roli głównej. Jesteśmy pewni, że każdy znajdzie coś dla siebie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTA I DESERY Z MALINAMI PPROPOZYCJE: 1. Szybkie ciasto z malinami przepis na: Przepiski 2. Ciasto z malinami i galaretką przepis na: Alle Dobre 3. Ciasto na gofrach z malinami przepis na: Kulinarne Cuda(...)Okruszki 6. Malinowa góra lodowa przepis na: Cynamonowe Szczęście 7. Rolada kokosowa z malinami przepis na: Czarrna od Kuchni 8. Maliny pod chmurką przepis na: Strefa Smaku 9. Straciatella z malinami przepis na: Kruche Babeczki 10. Deserki malinowa chmurka przepis na: Smakołyki Asi (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Najlepsze ciasta i desery z malinami – 10 sprawdzonych przepisów pochodzi z serwisu

BabskiePorady.pl - Przepisy
Ciasto marchewkowe z wytłoków 217

który zrobiłam w swojej SANIE ), postanowiłam, że upiekę z nich ciasto i powstało pyszne wilgotne ciasto marchewkowe. Składnik na dużą blachę: - 4 szklanki wytłoków marchewkowych lub marchewkowo – jabłkowych (mogą być też starte na drobnej tarce marchewki) - 3 szklanki mąki pszennej, - 1 szklanka wiórków kokosowych, - 10 łyżek cukru, - 2 łyżki sody, - ¾ szklanki oleju, - 1 łyżeczka cynamonu, - szczypta soli - garść(...)miski wsypać suche składniki, dokładnie wymieszać, dodać wytłoki, olej, rodzynki i po trochu wodę, tak by konsystencja nie była bardzo płynna ale również nie była zbita, ma być gęste ciasto. Blaszkę posmarować olejem, wysypać kaszą manną lub bułką tartą, przelać ciasto. Wierzch można dodatkowo posypać tarta gorzką czekoladą. Ciasto pieczemy przez 40-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Co na wege obiad?
Kruche ciasto z kremowymi brzoskiwniami 117

gotowaniu fasoli zamiast po ciecierzycy- zachowuje się identycznie! Składniki na średniej wielkości blachę lub tortownicę max 26 cm: kruche ciasto: 400 g mąki (użyłam 250 g pszennej i 150 g żytniej) 250 g zimnego masła/margaryny roślinnej-wegańskiej (ideałem byłoby kokosowe) 1 średni banan 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru krem: 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru(...)tarce. Aha, może od razy podzielić je na 2/3 i 1/3, i tak zamrozić. Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, i zetrzyj na tarce lub rozkrusz 2/3 ciasta, po czym podpiecz je w temperaturze około 180 C przez 20 minut. W międzyczasie zabierz się za ubijanie na sztywno wody po fasoli lub ciecierzycy, trochę to czasu zajmuje, dlatego

greenscarf
Muffiny dyniowe 126

szklanki wiórków kokosowych (ok. 50g) Sposób przygotowania 1.  Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, wiórki kokosowe i cukier. 2. Mieszamy jajko, mleko i olej. Dodajemy puree z dyni. 3. Łączymy składniki suche z mokrymi i delikatnie mieszamy. 4.  Foremki silikonowe napełniamy ciastem do ¾ wysokości foremki. 5. Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 25 minut. Muffiny są bogate

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Brownie z fasoli (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 68

mojprzepisna.pl | Brownie z fasoli (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) Ciasto przygotowałam z okazji konkursu cukierniczego organizowanego przez grupę na Facebook „Proste i pyszne ciasta na codzień i od święta”. Rozstrzygnięcie konkursu 3 listopada, więc trzymajcie kciuki. Pomysł na ciasto znalazłam na blogu ervegan. Ciasto, mimo że wegańskie, do złudzenia przypomina zwykłe brownie. Bardzo mi smakuje, dodatek z okazji(...)ciasto od góry przykryć folią, aby się nie przypiekło. Gotowe ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić. Dekoracja – n iewegańska, z cukrem i glutenem: Raffaello – korpus 100 g białej czekolady – prześcieradło 10 g gorzkiej czekolady – oczy Ostudzone ciasto pokroić na kwadraty. Na każdy kwadrat położyć Raffaello. Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i 1/2 łyżeczki oleju kokosowego. Każdą

moj przepis na
Brownie z fasoli (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 68

mojprzepisna.pl | Brownie z fasoli (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) Ciasto przygotowałam z okazji konkursu cukierniczego organizowanego przez grupę na Facebook „Proste i pyszne ciasta na codzień i od święta”. Rozstrzygnięcie konkursu 3 listopada, więc trzymajcie kciuki. Pomysł na ciasto znalazłam na blogu ervegan. Ciasto, mimo że wegańskie, do złudzenia przypomina zwykłe brownie. Bardzo mi smakuje, dodatek z okazji(...)ciasto od góry przykryć folią, aby się nie przypiekło. Gotowe ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić. Dekoracja – n iewegańska, z cukrem i glutenem: Raffaello – korpus 100 g białej czekolady – prześcieradło 10 g gorzkiej czekolady – oczy Ostudzone ciasto pokroić na kwadraty. Na każdy kwadrat położyć Raffaello. Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i 1/2 łyżeczki oleju kokosowego. Każdą

moj przepis na
Kruche ciasteczka z białą czekoladą 133

miski przesiej mąkę, dodaj cukier, sól oraz proszek do pieczenia. Następnie do mąki dodaj masło pokrojone w kostkę lub olej kokosowy, potem wbij 2 jajka. Białą czekoladę drobno posiekaj, dodaj ją do pozostałych składników. Następnie zagniataj gładkie i elastyczne ciasto. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Potem z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i układaj je na blasze, zachowując odstępy

365 dni dookoła kuchni
Brownie z fasoli (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 114

cukrem i glutenem: Raffaello – korpus 100 g białej czekolady – prześcieradło 10 g gorzkiej czekolady – oczy Ostudzone ciasto pokroić na kwadraty. Na każdy kwadrat położyć Raffaello. Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i 1/2 łyżeczki oleju kokosowego. Każdą kulkę polać łyżką białej czekolady. Gorzką czekoladę rozpuścić w mikrofalówce, na małej mocy, 10 sek. Wykałaczką nabierać gorzkiej czekolady

moj przepis na
WEGE BROWNIE Z FASOLI 206

fasolę, kakao, zmielone na mąkę płatki owsiane, cynamon, ksylitol, proszek do pieczenia, sól, syrop z agawy oraz   olej kokosowy   , całość blędujemy, aż uzyskamy gładką masę, którą przekładamy do formy 20x20 lub tortownicy 21cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto powinno mieć 1 cm wysokości brownie pieczemy 18-20 minut w piekarniku nagrzanym do 175ºC gotowe i przestudzone polewamy polewą

Słodkie zapomnienie