ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:458/932)

Makaron z chorizo, dynią i pomidorami 58

Dzisiaj pomysł na prosty i pyszny obiad dla całej rodziny. Makaron z chorizo, dynią i pomidorami to szybkie i aromatyczne danie, które zachwyca smakiem. Polecam! Składniki

Oryginalny smak
Puszyste Kokosowe FIT Pancakes 94

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fit pancakes to smaczna i zdrowa forma przysmaku, idealnego na śniadanie, kolację a także posiłek do pracy. Z pewnością posmakują każdemu z Was

Przepiski.pl
Lody truskawkowo – kokosowe na patyku 99

Lody truskawkowo – kokosowe na patyku to jedne z najprostszych lodów do przygotowania. Wystarczy wszystko zmiksować, przelać do pojemniczków i zamrozić. Idealne na upalne dni Składniki

Oryginalny smak
Lody kokosowe z nutellą 126

Domowe lody kokosowe z nutellą to smaczne lody, które przygotujecie bez jajek i bez użycia maszyny do lodów. Dzięki prażonym wiórkom kokosowym lody uzyskują głębie smaku

Oryginalny smak
Tajska zupa rybna 261

Nieskomplikowana, rozgrzewająca tajska zupa z białą rybą i makaronem Chow Mein. Do przygotowania zupy użyłam dorsza, ale równie dobrze można użyć innej białej ryby np. mintaja

Oryginalny smak
Ciastka twarogowo-kokosowe z dżemem 141

mielonego; użyłam z kostki) 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 5 łyżek wiórek kokosowych Dodatkowo: dżem/konfitura (użyłam konfitury z truskawek od Premium Rosa ) Masło posiekać z mąką. Dodać ser (uprzednio go podusiłam) i resztę składników. Całość zagnieść na miękkie i elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm i powycinać z niego kwadraty. Na środku każdego

Di gotuje
Fit desery – Przepisy na zdrowe słodycze z grupy Fit Przepisy 80

łyżki oleju kokosowego. Przygotowaną kaszę blendujemy na gładką masę i wylewamy do formy. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Czekolada + mleczko kokosowe (mieszamy).Następnie gotową polewą wylewamy na spód i schładzamy wszystko w lodówce.   2. Kulki mocy z owocami liofilizowanymi i kaszką jaglaną SKŁADNIKI – 70 g daktyli – 30 g wiórek kokosowych – 20 g mielonych migdałów(...)pełnoziarnista z budyniem i truskawkami SKŁADNIKI na ciasto: – 250g mąki pelnoziarnistej – żółtko – 1 łyżka kwaśnej śmietany – szczypta soli – 50g słodzidła – 125g twardego masła. Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto .Wstawić do lodówki na pół godziny.Po tym czasie wyłożyć ciastem formę do tarty .U mnie starczyło ciasta jeszcze na 2 tartaletki. Nakluc widelcem i piec

Czynniki pierwsze
Wegański tofurnik z persymoną i nerkowcami! 128

wegańskim jajkiem" i solą. Dodać mąkę kokosową, ekstrakt i syrop. Ponownie zmiksować. Na koniec dodać wiórki kokosa i wymieszać. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Naczynie natłuścić, ułożyć pokrojone w plastry 2/3 persymony. Następnie przełożyć doń masę, a na wierzchu ułożyć dwa pozostałe plastry owocu. Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). Po tym czasie wyjąć

Poranek na słodko
Czekoladowo-waniliowy sernik z nerkowców 186

trochę  czasu na moczenie orzechów czy tężenie ciasta w zamrażarce. Jednak warto czekać, bo smak jest genialny! Namoczone, a następnie zmiksowane nerkowce tworzą niezwykle kremową masę, która wraz z daktylowym spodem tworzy przepyszny duet. Krem "serowy": 200 g nerkowców ( Dukatki.pl ) 1 łyżka soku z cytryny  50 g musu kokosowego 50 g erytrytolu ( Dukatki.pl ) 150 ml napoju roślinnego(...)Teraz zmiksuj/zblenduj odcedzone z wody nerkowce wraz z pozostałymi składnikami, czyli sokiem z cytryny, musem kokosowym, erytrytolem, wanilią i napojem roślinnym.  Powstały krem podziel na dwie części. Jedną wylej od razu na spód, a drugą wymieszaj z kakao i wylej na wierzch.  Ciasto wstaw do zamrażalnika na około 2-3 godziny, aby stężało i nie sprawiało problemów podczas

Zdrowie na języku :P
Bezglutenowe ciasto migdałowo bananowe 171

Pyszne, wilgotne, zdrowe ciasto bezglutenowe! Idealnie z lekko schłodzonym jogurtem naturalnym lub domowymi lodami.  Tak się składa że nie tylko idealne dania wychodzą ze "sprzątania lodówki", ale również ze sprzątania półki z ziarnami i bakaliami ;) Składniki: 1 szklanka zmielonych migdałów 0,5 szklanki mąki kokosowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko 4 dojrzałe banany 50 g roztopionego masła(...)dodać jajko, masło, ksylitol, aromat waniliowy, dobrze wymieszać trzepaczką. Dodać wymieszane składniki suche: migdały, mąka kokosowa, soda, delikatnie wmieszać, na koniec dodając bakalie.  Formę 23 x 23 cm posmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę. Piec 175 stopni , termoobieg, 30 minut. Ciasto podawać z lekko słodzonym jogurtem naturalnym. Smacznego

coolinarny
Chruściki "pierogowe" 147

soli  1 szkl. gorącej wody  2 łyżki oleju kokosowego   2 łyżki skrobi kukurydzianej  lub ziemniaczanej olej do smażenia  cukier puder do posypania Mąkę przesiać, dodać sól, miękkie masło i posiekać nożem. Dodać żółtka i całe jajko.Wymieszać i wlać gorącą wodę zarabiając ciasto początkowo nożem, następnie wyrobić ręką. Zawinąć ciasto w ściereczkę i odstawić

Moje domowe kucharzenie
Jagodowe naked cake (nagie ciasto). 107

żółtka. Na najmniejszych obrotach miksera stopniowo dodawać mąki i proszek do pieczenia. Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, i piec 30-35 minut w temperaturze 170 stopni (ciasto musi się lekko zarumienić i odejść od brzegów, najlepiej sprawdzić patyczkiem). Krem: 750 ml śmietany kremówki 1 szklanka  leśnych jagód (do masy dodałam leśne jagody bo oddają piękny kolor(...)Kremówkę ubić na sztywną masę, stale miksując dodać stopniowo cukier i cukier waniliowy, następnie wkręcić jagody i wiórki kokosowe (wiórki zmiękną w kremie). Na koniec także stopniowo dodać tężejącą żelatynę. Poncz: 100 ml przegotowanej wody posłodzonej łyżką cukru Każdy blat ciasta nasączyć ponczem. Biszkopt przełożyć kremem. Najlepiej zostawić ciasto na kilka godzin w formie, dopiero wtedy  wyjąć i nałożyć

Poezja Smaków - blog kulinarny
Muffinki fasolowe do Aromatu 177

muffinki lub papierowych ale takie muszą być umieszczone w specjalnej formie, ponieważ ciasto jest dość rzadkie.  Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut lub do suchego patyczka bez termoobiegu, ustawiając piekarnik góra i dół. Studzimy. Muffinki polewamy czekoladową polewą przygotowaną z oleju kokosowego rozpuszczonego  i zmieszanego z wodą, miodem i kakao

Życie zaczyna się w kuchni
Śliwkowiec. 210

KRUSZONKĘ : 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 70 g masła  3 łyżki wiórek kokosowych  blaszka o wymiarach  37/31 cm   WYKONANIE : Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem , następnie dodajemy cukier, cukier waniliowy, jajka, śmietanę i miękkie masło, szybko zagniatamy ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę. Śliwki myjemy, osuszamy, przecinamy na pół

Sama słodycz i szczypta chili