ciasto kokosowe - 14467 przepisów (strona:390/965)

SERNIK ANANAS 244

Sernik ananas ,  jest to bardzo łatwe w wykonaniu ciasto , w kształcie torcika. Wykonany na spodzie ciasteczkowym, z masą serowo kokosową i galaretką, daje nam bardzo łagodny i delikatny smak.  Jak wykonać sernik ananas pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowości.  SERNIK ANANAS  SKŁADNIKI: Spód: ciastka owsiane

RITA food channel
Pijane żelki 223

się rozlazłe               Polecam Wam również inne słodkości… – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Domowe pralinki OREO – Ciasteczka serowe z jabłkiem – Ciasto Zebra

Kulinarny S.O.S.
Pijane żelki 223

się rozlazłe               Polecam Wam również inne słodkości… – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Domowe pralinki OREO – Ciasteczka serowe z jabłkiem – Ciasto Zebra

Kulinarne S.O.S.
Wegańskie magdalenki z mąki gryczanej czekoladowe 154

soli 1/2 szklanki mleka migdałowego lub kokosowego 1 łyżki oleju rzepakowego aromat waniliowy lub  pomarańczowy Suche składniki przesiewamy do miski następnie wlewamy mleko kokosowe lub migdałowe, olej i mieszamy składniki na jednolitą masę. Jeśli ciasto będzie za gęste dodaj jeszcze ok dwóch łyżek mleka migdałowego. Wysmaruj tłuszczem foremki i przelej ciasto łyżką do foremek. Pieczemy w 180 stopniach

AZgotuj!
Kokosowe ciasto z figami i galaretką bez pieczenia 156

mascarpone, które stało zapomniane i galaretką, którą lubi mąż. Całość wyszła obłędnie przepyszna, że zniknęła w ciągu... jednego dnia! Wiedziałam, że musi być powtórka! Ciasto naprawdę rozpływa się w ustach i świetnie łączy delikatną masę kokosową, słodkie figi oraz rześką galaretkę. Koniecznie sami spróbujcie. Polecam! (Tortownica o średnicy 18 cm) Masa: 250g serka mascarpone 200 ml śmietanki

Di gotuje
Pełnoziarniste ciasteczka z czekoladą 176

pieczenia kilka kostek gorzkiej czekolady Wykonanie: Czekoladę pokroić na małe kawałeczki. Do miski wsypać mąki, proszek do pieczenia, dodać jajko miód oraz olej kokosowy. Wszystko wymieszać, najlepiej wyrabiać za pomocą dłoni, w razie gdyby ciasto było zbyt suche dolać troszkę mleka lub wody. Ciasto ma wyjść wilgotne i zbite. Uformować dużą kulę, odrywać po kawałku ciasta tworząc w dłoniach kulki

Healthy food explorer
Bezglutenowe ciasteczka z pestek dyni i słonecznika 205

proszek w blenderze kielichowym lub młynku do kawy.  2. Przełożyć do miski i dorzucić pozostałe składniki suche i wymieszać. Dodać roztopiony olej kokosowy i znowu delikatnie wymieszać.  3. Powoli dodawać mleko roślinne, ugniatając ciasto (mleka dodajemy tyle, żeby ciasto dało się lepić). 4. Lepimy kulki i spłaszczamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, ozdabiamy pestkami słonecznika

kruche babeczki
Sernik na zimno z truskawkami, mleczkiem kokosowym i białą czekoladą 237

nowy przepis do wypróbowania. Na wieszaku nowa, turkusowa, letnia sukienka. Mama przynosi mi białe tulipany, ja kupuję jej białe piwonie. Kroję majowe, pyszne ciasto. Z truskawkami. Częstujcie się!     Składniki: 600g twarogu półtłustego 400ml mleczka kokosowego 2/3 szkl cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej skórka i sok z 1 pomarańczy skórka i sok z 1 limonki 6 łyżeczek żelatyny

Raj dla Podniebienia
Pełnoziarniste muffinki z rabarbarem 204

Sposób przygotowania: Umyty rabarbar kroimy na małe kawałki. Do miski wsypujemy obydwie mąki, cukier, proszek do pieczenia, otręby owsiane, dodajemy jaka, masło orzechowe, olej kokosowy oraz jogurt. Wszystko dokładnie miksujemy, dodajemy pokrojony rabarbar, lekko mieszamy. Ciasto przekładamy do papilotek ułożonych na blasze, mniej więcej do 3/4 wysokości, wierzch posypujemy cynamonem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 25 minut w temperaturze

Bajeczna Kuchnia
Naleśniki ryżowe z masłem migdałowym i bananami 179

mleka roślinnego 25 ml oleju kokosowego 4 łyżki masła migdałowego 4 duże banany * PRZYGOTOWANIE Mąkę ryżową, mąkę ziemniaczaną, jajka, mleko oraz płynny olej kokosowy wymieszaj trzepaczką. Patelnię mocno rozgrzej i wylej nań cienką warstwę ciasta. Smaż przez chwilę i obróć na drugą stronę. Usmaż pozostałe naleśniki. Każdy z nich posmaruj cienką warstwą masła migdałowego, na środek wyłóż obrane banany

Food Square
Najpopularniejsze przepisy w 2016 148

Indyjska zupa z ciecierzycą i kalafiorem 2. Szybkie ciastka owsiane z bananem 3. Placuszki z kaszy jaglanej z jabłkami 4. Gofry gryczane 5. Szybkie ciasto śniadaniowe z płatków owsianych z bananem i dżemem truskawkowym 6. Kokosowy pudding chia z bananem i karmelizowanym ananasem 7. 3 pomysły na sałatki na wynos w słoiku 8. Makaron z kalafiorem w sosie śmietanowym

Cooking for Emily
Batoniki muesli z mango (bezglutenowe) 180

orzechów. Dodajemy resztę składników: płatki owsiane, ekspondowane zboża, nasiona chia, siemię lniane, jagody goji, resztę nasion słonecznika, szczyptę soli i podgrzany, płynny olej kokosowy. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania kleistej, zwartej masy. Blachę do ciasta o wymiarach 20cm x 20cm wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy całą masę. Mokrą łyżką dociskamy masę aby pomiędzy ziarnami i nasionami nie było pustych

Pyry na Gaz
Racuchy z jabłkami 973

cieście zrobić wgłębienie, wlać mleko i dokładnie wymieszać. Odstawić na około 1,5 godziny do wyrośnięcia. Jabłka obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Gdy ciasto wyrośnie, dodać do niego jabłka. Rozgrzać tłuszcz (u mnie olej kokosowy) i smażyć na złoty kolor, najlepiej smakują te chrupiące. Podawać z ulubionym dodatkiem

Ania i Marcin gotują
Piernikowe babeczki z dynią. 198

oliwa z oliwek w sprayu do natłuszczenia foremek pestki dyni do dekoracji owoce do podania Puree zmiksować w blenderze na gładką masę z olejem kokosowym, jajkiem i solą. Dodać składniki suche i ponownie zmiksować. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste (co zależy od dyni użytej do przygotowania puree), dodać mleka. Ciasto powinno być gęste, ale łatwo spływać z łyżki. Piekarnik nagrzać

Poranek na słodko
Jagielnik bez pieczenia 205

trudnego! Składniki: Forma o śr 12 cm Spód: 1/4 szklanki płatków owsianych 1 łyżka karobu lub kakao 4 łyżki wody 1 łyżka oleju Ciasto: 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej + 2 szklanki wody 100g wiórek kokosowych 4 łyżki ksylitolu 1 szklanka wody Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną płuczemy pod zimną wodą. Do gotującej się wody wrzucamy kaszę jaglaną. Jak kasza całkowicie

Truskawkowa Fiesta
Fit ptyś 283

Genialny. Pyszny. Szybki. Idealny. HIT. Po prostu Fit Ptyś. Musicie zrobić!!! Ciasto: 1 jajko 2 łyżki mąki jaglanej i 1 łyżka mąki kokosowej 4 łyżki mleka kokosowego 1 łyżeczka cynamonu - lub kakao (ja nie przepadam) słodzik - u mnie bez kilka kropli aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jajka miksujemy z proszkiem i pozostałymi składnikami :) Wstawiamy do piekarnika w foremce

Tetiisheri
Placuszki bananowo miodowe. Idealne placuszki na śniadanie. 216

podania Przygotowanie Banana kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy na jednolitą, gładką masę. Masa w konsystencji powinna przypominać tradycyjne ciasto naleśnikowe. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni (z odrobiną np. oleju kokosowego lub oliwy z oliwek) z obu stron na złoty kolor. Placuszki powinny być wielkości małego talerzyka deserowego. Podajemy od razu z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Słodkie okruszki
Kruche Ciastka Wielkanocne 174

margaryny 1 całe jajko + 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% Lukier 2-3 łyżeczki soku z cytryny około 10 łyżeczek cukru pudru kurkuma wiórki kokosowe ziarenka maku do zrobienia oczek 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto ( jeśli będzie za bardzo się lepiło to podsypujemy jeszcze pszenną mąką ) i chowamy do lodówki na 30 min. 2. Po tym czasie wałkujemy

Gotowanie...to proste !
Tort Chałwowy 176

roślinnej - 1 1/2 przygotowanego budyniu śmietankowego z torebki (najlepiej bez cukru) - 400g chałwy (u mnie Odra) - cukier waniliowy - 1 łyżka żelatyny rozpuszczonej we wrzątku ciasto: - biszkopt do tortów (1 grubszy lub 2 cienkie) posypka: - wiórki kokosowe - orzechy włoskie dodatki: - konfitura malinowa Przygotowanie: Masło musi być miękkie. Ucieram je z cukrem z waniliowym. Budyń przestudzony dodaję do masy. Miksuję aż uzyskam

Kuchnia co dnia
Bajaderki 242

kakao i mleko, i wszystko razem podgrzewam,aż powstanie czekolada.Dodaję rum oraz pokrojone drobniutko bakalie i mieszam. Ciasto kruszę i dodaję do czekolady. Mieszam, studzę i mokrymi rękoma, z zimnej masy, formuję niewielkie kulki, które częściowo obtaczam w wiórkach kokosowych. Można użyć również białej polewy oraz kolorowej posypki cukrowej. Gotowe schładzam w lodówce. Ot i całą filozofia. Ja użyłam

Ciasteczkowy Potwór
Marmurkowe babeczki wielkanocne z mąki jaglanej. Idealne do koszyczka. 267

odstaw na 10 minut . Trzy rodzaje mąk połącz ze sobą, dodaj do nich resztę cukru i szczyptę soli. Wlej drożdżowy zaczyn, dodaj olej kokosowy i otartą skórkę pomarańczową. Wymieszaj drewnianą łyżką, a następnie wyrób ciasto . Powinno dobrze się zagniatać i przypominać tradycyjne ciasto drożdżowe. Ciacho podziel w proporcji 1:2 i do tej mniejszej części dodaj łyżkę kakao. Zagnieć ponownie

Food Square
Ciasteczka makowo-kokosowe 189

pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 70 g cukru 10 g cukru waniliowego 180 g margaryny 40 g maku 20 g wiórków kokosowych 1 jajko Do przełożenia: Pasta pomarańczowa z cynamonem (przepis  tutaj  ) Ciasto na ciasteczka jest kruche więc zagniatamy gładkie jednolite ciasto z wszystkich składników. Przygotowaną kulę wkładamy na jakiś czas do lodówki- u mnie przeleżało

VioletoweKucharzenie
CZERWONO, CIEPŁO, OSTRO 201

przypraw niezmiennie wprowadza mnie w dobry nastrój . Dziś mój pomysł na zupę z czerwonej soczewicy. Robię ją w kilku wersjach, dziś podaję bez mleka kokosowego. Proporcje są bardziej "na oko", bo w przeciwieństwie do pieczenia ciast, gotując zwykle używam wyłącznie takiej "naocznej" miary . SKŁADNIKI 3-4 PORCJE 1 duża cebula 1 szklanka czerwonej soczewicy 1-2 marchewki

KUCHARNIA
Ciasteczka kokosowe 246

Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać połowę mąki przesianej z proszkiem do pieczenia, utrzeć do połączenia, dodać resztę mąki i połowę wiórków kokosowych, utrzeć, na koniec dodać resztę wiórków, utrzeć, a następnie zagnieść ciasto tak aby było elastyczne. Z ciasta odrywać kawałki wielkości orzecha włoskiego, zrobić kulkę, spłaszczyć na medalion, a następnie odcisnąć wzorek widelcem wcześniej zanurzonym

Mix smaku
Ciasteczka żurawinowe z kokosem 167

złotego koloru, następnie wysypujemy je na folię spożywczą.Gotową masę przekładamy na folię spożywczą i zawijamy ją obtaczając ją tym samym w wiórkach kokosowych. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.Po tym czasie ciasto kroimy w talarki około 0,5 cm szerokości. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20  minut w piekarniku rozgrzanym

Słodkie Przyjemności
Ciasteczka ryżowe z kokosem 354

ciasteczka z dzieciństwa, postanowiłam też wrzucić przepis :) Składniki: paczka kleiku ryżowego 1 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3-4 łyżeczki wiórków kokosowych 3 jajka kostka masła cukier waniliowy  Z podanych składników ucieramy ciasto. Po wyrobieniu formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie je zgniatamy, następnie na środku każdego ciasteczka robimy palcem wgłębienie. Układamy na posmarowanej tłuszczem

chwile dla mnie
Wakacyjne przepisy na różne okazje 220

Kochani minęły wakacje, zamknął się jakiś etap. Dzisiaj chciałabym Was zaprosić na krótkie podsumowanie tego okresu. Prezentuję Wam zbiór zdjęć z tego okresu i spis przepisów

SMYKWKUCHNI
Naleśniki amarantusowo-kokosowe 231

kakao gorzkie 0,5 łyżeczki jogurt naturalny 200 ml czekolada mleczna 20 g banany 2 szt olej do smażenia  Przygotowanie: Mleko kokosowe, mąkę pszenną,mąkę z amarantusa i jajko zmiksować na jednolite ciasto. Odlać pół szklanki dodać kakao i dokładnie zmiksować.Na patelnię nalać łyżeczkę oleju i podgrzać.Zdjąć patelnię z ognia i za pomocą dekoratora cukierniczego zrobić

Ala piecze i gotuje
Idealne ciasto rabarbarowe z kruszonką 159

ciasto jest po prostu idealne Polecam! Składniki (blaszka o wymiarach 21 cm x 26 cm): Ciasto: 3 szklanki mąki orkiszowej (może też być pszenna) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki twardej części mleka kokosowego z puszki schłodzonego wcześniej w lodówce przez 24 godziny 4 łyżki zimnego oleju kokosowego 2 łyżki zimnej wody(...)zwykle przygotowuję tak rabarbar wieczorem i odstawiam na noc. Przed przystąpieniem do pieczenia ciasta, najpierw nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Następnie, mąkę przesiewamy przez sito, podobnie jak proszek do pieczenia, sodę i cukier puder i dokładnie mieszamy. Dodajemy twardą część schłodzonego mleka kokosowego oraz zimny olej kokosowy i wyrabiamy ręką aż uzyskamy jednolitą masę. Dzielimy ją na dwie

Lamarida.pl
Ciasto budyniowe na herbatnikach (bez pieczenia) 182

“Mamusiu, to ciasto jest na 10!!!” Taką najwyższą ocenę dla ciasta budyniowego na herbatnikach wykrzyknął mój starszy synek po pierwszej degustacji Robiłam je już kilka razy

Lamarida.pl
Wegańska tarta makowa z gruszkami 216

żeby domowników wporwadzić w stan świąt makiem, ale taka tarta to ciekawa odmiana dla makowców. Składniki na formę o średnicy około 30 cm: ciasto: 100 g mąki pszennej 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g masła kokosowego 100 g daktyli 100 ml gorącej wody do namoczenia daktyli i późniejszego zblendowania masa : 200 g maku 150 ml syropu daktylowego/z agawy(...)kukurydzianej lub manny 2-3 gruszki Przygotowanie: Mak zalej gorącą wodą tak aby przykryła mak 2 cm ponad poziom i gotuj aż do odparowanie wody (w tym czasie przygotujesz ciasto) Namoczone daktyle wraz z wodą w których się moczyły (100 ml!) zblenduj razem na gładką masę Zagnieć gładkie ciasto z masy daktylowej, mąki i masła. Teraz możesz

greenscarf
Ciasto pizza idealne na piknik do pracy i na drogę! 352

polubi ciasto każda Mama. :) Naszej rodzince będzie ono towarzyszyć we wszelkich żeglarskich wyprawach! :) Gorąco polecam ten przepis! :) Składniki na ciasto: 250 gramów mąki 4 jajka 100 ml mleka 70 gramów oleju (zwykłego lub kokosowego) 50 ml jogurtu naturalnego 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli masło do wysmarowania formy bułka tarta do obsypania formy Dodatki: 100 gramów szpinaku(...)gramów oleju kokosowego (jeśli go używasz). Odstaw do ostudzenia. Pokrój w drobną kostkę pozostałe składniki.  Oddziel żółtka od białek, ubij białka na sztywno, dodaj kolejno po jednym żółtku, olej, mleko oraz jogurt. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj do masy wraz ze wszystkimi składnikami, przyprawami oraz solą. Wymieszaj całość delikatnie i niedbale (w cieście mogą pozostać grudki). Podłużną

Garniec Magalie
Ciasto śmietanowo-czekoladowe 235

kremówka czekoladowa- 750 ml śmietana - 18% - 400 ml proszek do pieczenia 1 łyżeczka budyń śmietankowy 1 opak białka jaj - 6 szt wiórki kokosowe zalane 2 tygodnie wcześniej spirytusem - 3 łyżki cukier kryształ - 0,5 szkl PRZYGOTOWANIE: CIASTO  Do miski wsypać mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Margarynę pokroić na kawałki, dodać razem z żółtkami i cukrem do mąki, przygotować

Kuchnia Danusi