ciasto kakaowe - 5049 przepisów (strona:100/337)

Ciasto gruszkowe z wafelkową bezą 182

wszystkiego zrealizować w terminie. Za, to jeśli przygotujecie, to ciasto jego smak wynagrodzi Wam czas oczekiwania. Bardzo smaczne, aromatyczne z warstwą bezy, do której przygotowania użyłam kakaowych wafelków CHRUPS! od Cukry Nyskie . Ciasto świetnie sprawdzi się także na świątecznym stole. Biszkopt -   składniki : 5 jajek ¾ szklanki mąki pszennej tortowej 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka ciemnego kakao(...)koniec wmieszać kakao oraz kawę. Blachę 25x38 wyłożyć dno papierem do pieczenia, wylać przygotowane ciasto. Piec około 20minut w 170stopniach. Po upieczeniu usunąć papier i wystudzić biszkopt. Przed złożeniem ciasta biszkopt nasączyć mocnym naparem herbaty z cukrem Warstwa owocowa: Użyłam przesmażonego musu z gruszek, który zaprawiam/pasteryzuję w słoikach na zimę. Około 1kg gruszek obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić

W garach u Gosi
Serniko-brownie z dynią, pomarańczą i figami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 100

się co chwilę ale nam apetyt zatrzymał się na korzennych i jesiennych smakach. Dlatego serniko-brownie z dynią i nutą pomarańczy idealnie wpasowało się w nasze zachcianki. Ciasto pod spodem jest słodkie, kakaowe, daktylowe i wilgotne a masa zastępująca sernik jest delikatna, nieco cytrusowa a mąka kokosowa sprawia wrażenie „grudek” sera . Całość wieńczą pięknie wyglądające figi. Koniecznie spróbujcie

Candy Pandas
WEGAŃSKIE CIASTO URODZINOWE BEZ PIECZENIA 587

ceramicznej). Umieszczamy w lodówce. Masa jaglana: Kaszę gotujemy, a następnie studzimy. Umieszczamy z pozostałymi składnikami w kielichu blendera i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Wykładamy na spód ciasta. Umieszczamy w lodówce. Krem kakaowy: Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy do uzyskania gładkiego kremu, który wykładamy na jaglaną warstwę.  Banany kroimy na plasterki i wraz z nerkowcami wykładamy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Ciasto czekoladowo - bananowe 121

nastrój upiekłam  coś czekoladowego. Wybór padł na ciasto czekoladowo bananowe, gdyż wcześniej nigdy nie jadłam połączenia tych dwóch smaków. Nawet nie przypuszczałam że to ciasto będzie strasznie wciągające..  Wilgotne i mocno kakaowe a jednocześnie połączenie bananów i  kakao dało nowy wspaniały posmak ciasta. Przepis wzięłam z  TEJ   strony z pewnymi modyfikacjami schemat wykonania podobny

Na słodko lub wytrawnie
SZARLOTKA JAPOŃSKA 90

Znana szarlotka japońska w kakaowej polewie z jabłkowymi dekoracjami. Pasuje nawet na świąteczny stół.    Ciasto : 4 jajka jabłka 300 g mak mielony 150 g cukier puder 200 g margaryna 125 g grysik, semolina 5 łyżek 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia orzechy włoskie 25-30 g jagody goji 20 g Lustrzana polewa : margaryna 125 g cukier 110 g kakao

Smaczne moje
Sernik biało-czekoladowy z truskawkami i bitą śmietaną 226

tworzy biała masa serowa. Wszystko przykryte warstwą konfitury, bitą śmietaną i świeżymi truskawkami. Składniki na tortownicę o średnicy 21cm: z przepisu ze strony Kwestia Smaku Spód: 200 g ciasteczek kakaowych z dziurką 1 łyżka kakao 50 g masła 50 g gorzkiej czekolady Ciasteczka pokruszyć, wymieszać z kakao. Masło roztopić z czekoladą. Wlać do ciasteczek, dokładnie wymieszać. Spód tortownicy wyłożyć papierem(...)stopni. Ser wymieszać z cukrem i białkiem. Odłożyć 1/4 masy i wymieszać ją z rozpuszczoną czekoladą. Masę czekoladową wyłożyć na ciasteczka. Na nią nałożyć warstwę białą, wyrównać powierzchnię. Ciasto włożyć do piekarnika, od razu zmniejszyć temperaturę do 120 stopni. Piec przez 45 minut. Ostudzić, włożyć do lodówki na 1 h, aż masa zgęstnieje. Wierzch: około 200 g truskawek

Moja Galeria Smaku
Przepyszna babeczka łaciata na białkach 156

białek 100 g  ksylitolu 100 g masła  150 g maki pszennej 2 łyżki mąki pszennej ( to do pierwszej miseczki będzie ) 2 łyżki  błonnika kakaowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: czekolada biała 150 g śmietanka 30% 3 łyżki  kuleczki czekoladowe do dekoracji  kasza manna do obsypania formy masło do wysmarowania formy  Wykonanie(...)pieczenia i dodajemy do masy jajecznej . Masło rozpuszczamy wcześniej i zostawiamy do ostudzenia i na końcu je dodajemy i mieszamy łopatką. Do jednakowych miseczek przekładamy ciasto i do jednej dodajemy błonnik kakaowy , a do drugiej mąkę Formę sylikonową z kominem ( akurat taką wzięłam ) smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną. Przekładamy ciasto raz jasne raz ciemne. Pieczemy  w 180 stopniach

Różowa kuchnia
Brownie kakaowe z cytrynowym Custardem 71

Brownie kakaowe z cytrynowym Custardem Brownie kakaowe z nutą kawy i dużą ilością gorzkiej czekolady, które przełamałem cytrynowym Custardem. Bez wątpienia trzeba nabrać sił przed kolejną podróżą kulinarną i oczywiście zadbać o siebie i najbliższych. W związku z tym, że postanowiłem zgubić kilka kilogramów, będę się, starł między podróżami pokazać zdrowszą wersję różnych deserów. Chociaż zdaje sobie sprawę, że czasami(...)zawodowcy dzielą się swoimi przepisami, chciałbym Cię tam zaprosić. Załóżmy, że, trafiłeś tutaj, bo spodobał Ci się mój deser, oczywiście to nie jedyne oryginalne ciasto i deser , które znajdziesz w mojej kolekcji.  Artykuł Brownie kakaowe z cytrynowym Custardem pochodzi z serwisu Możesz nie mieć nic... Ale jeśli masz pasje... to tak jak byś miał wszystko

RafalCook
Drożdżowe koperty z budyniem kokosowym 307

Jedne z lepszych drożdżówek na blogu! Kokosowy budyń jest tu szefem, świetnie współgra z puszystym i maślanym ciastem drożdżowym. Na górze każdej drożdżówki jest mała okrągła kakaowa posypka, która nadaje bułeczkom uroku. Kto nie spróbuje, ten gapa ;-). Zachęcam do pieczenia!     Składniki: (na ok. 12 sztuk)   Ciasto: 20 g świeżych drożdży 380 g mąki pszennej 190 g ciepłego(...)łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 żółtka 80 g wiórek kokosowych Kakaowa posypka: 30 g zimnego masła 30 g cukru pudru 50 g mąki pszennej 10 g kakao kilka kropel aromatu waniliowego Dodatkowo: białko do posmarowania drożdżówek cukier puder do oprószenia     Przygotowanie:   Ciasto: Drożdże rozpuścić w 1/2 szkl ciepłego mleka z dodatkiem

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto drożdżowe przekładane kakao wg Babci Mieci 204

wodę, pozostały cukier. Zagniatamy ciasto i długo je wyrabiamy. Pozostawiamy w ciepłym miejscu aż podwoi swoją objętość. I ponownie zagniatamy. Żółtka, cukier i kakao mieszamy dokładnie. Rozwałkowujemy ciasto i smarujemy je masą kakaową. Zawijamy jak roladę, posmarowaną częścią do środka. Odstawiamy do ponownego wyrośnięcia na około 15 min. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C i pieczemy

Miksturownik
Ciasto Jamajka i "Chata" 245

Przypomniałam sobie o niej przy okazji Świąt, z którymi zbiegły się urodziny jednego z domowników. 10 lat! 🎂 Jak ten czas leci 😊 Warstwowe i kolorowe ciasto z bananami okazało się strzałem w dziesiątkę 😊🎯 Zieleń galaretki, kakaowe spody, żółta konfitura i banany przypominają nieco kolory flagi Jamajki, więc pewnie stąd nazwa ciasta. Jest nieco pracochłonne, ale - wierzcie mi - pyszne! Składniki (na blachę(...)mascarpone ubić z cukrem pudrem. Do białej masy dodać rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać. Połowę masy śmietanowej wyłożyć na galaretkę. Przykryć drugim kakaowym blatem. Polać biszkopt ponczem. Wyłożyć resztę masy śmietanowej. Wygładzić powierzchnię i posypać ją kakao (najlepiej przesiewając przez sitko). Ciasto chłodzić w lodówce min. 4 godziny przed podaniem. Skuszona akcją Dublowanie u ejotka sięgnęłam po "Chatę" Danielle Steel . Ponad

Weekendy w domu i ogrodzie
Murzynek – pysznie kakaowy :) 89

Murzynek to bardzo proste i smaczne ciasto. W sam raz do porannej kawki. Mocno kakaowy , smakuje każdemu. Tym małym i tym dużym. Uwaga! szybko znika Poniższy przepis jest bardzo podobny do przepisu na Brownie . Jednak oryginalne brownie nie zawiera proszku do pieczenia, a wzbogacone jest o zawartość ciemnej rozpuszczonej czekolady . Dzięki temu jest bardziej wilgotne. Przepis dostałam od kochanej szwagierki(...)koniec pieczenia czy murzynek jest już gotowy do wyjęcia. Czas pieczenia może się różnić w różnych piekarnikach i przy różnej grubości ciast. Upieczone ciasto wyjmij z formy. Gdy lekko przestygnie posmaruj pozostałą masą kakaową i odstaw do zastygnięcia. Smacznego Nutrition Kalorie: 232 kcal Artykuł Murzynek – pysznie kakaowy :) pochodzi z serwisu SmartBake

SmartBake.pl
KOKOSOWY BEZSERNIK Z MORELAMI – SERNIK BEZ SERA (wegański, bezglutenowy) 204

Ciasto bez pieczenia na miarę sernika z dużą ilością kokosu na kakaowym spodzie. W środku znajdziesz również morele z syropu, które możesz zamienić na brzoskwinie. Nie przejmuj się, że w składzie jest soczewica i kasza jaglana – kiedy spróbujesz gotowe ciasto nie będziesz wyczuwał ich smaku! Zapraszam do obejrzenia video przepisu // Składniki na spód: 150 g płatków jaglanych

Via Gusto
Ciasto W-Z 72

wolnych obrotach, powoli dodawać cukier. Gdy śmietanka zacznie wyraźnie gęstnieć (mieć pierwsze fale), powoli wlać żelatynę, dalej ubijając na wolnych obrotach, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Ciasto W-Z Składniki na polewę kakaową 125 g margaryny 100 g cukru 20 ml mleka 15 g kakao 6 g żelatyny 40 ml wody Margarynę, cukier, mleko i kakao podgrzać w rondelku cały czas(...)dekorację na górze) i przykryć drugim blatem i dobrze docisnąć.  Na górny blat wylać polewę kakaową (dobrze jest to zrobić na dwa razy po połowie), dobrze schłodzić. Zaznaczyć podział na kawałki i na każdym wykonać rozetkę z bitej śmietany. Artykuł Ciasto W-Z pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Piernik staropolski dojrzewający 94

mleku. Wyrób starannie dość rzadkie konsystencją ciasto, przełóż do żaroodpornego lub szklanego garnka. Okryj 2 warstwami bawełnianej ścierki i wstaw do zimnego miejsca (może być lodówka) na okres 2 – 4 tygodni. W chłodnym miejscu luźne ciasto będzie dojrzewało, jednocześnie w ciągu kilku tygodni zagęści się. 3 – 5 DNI PRZED WIGILIĄ Dojrzałe ciasto piernikowe wyjmij z lodówki(...)PRZED \u015aWI\u0118TAMI","itemListElement":[{"@type":"HowToStep","name":"Ciasto piernikowe przygotuj na 2 - 4 tygodni przed \u015bwi\u0119tami Bo\u017cego Narodzenia. Surowe ciasto na piernik dojrzewaj\u0105cy musi le\u017cakowa\u0107 i dojrze\u0107 przez te kilka tygodni.","text":"Ciasto piernikowe przygotuj na 2 - 4 tygodni przed \u015bwi\u0119tami Bo\u017cego Narodzenia. Surowe ciasto na piernik dojrzewaj\u0105cy musi le\u017cakowa

ProstePesto.pl