Tatar; Tortillowe zawijaski; Grzyby marynowane; Kalafior pieczony w panierce; Szaszłyki owocowe; Paszteciki z kapustą i pieczarkami; Tabbouleh; Łódeczki z ciasta francuskiego; Kanapeczki z pastą i warzywami
czarrna od kuchnimiksera miski Krok 1. Przygotowuję ciasto na rurki. Do miski przesiewam 2,5 szklanki mąki pszennej. Wsypuję łyżkę cukru waniliowego, szczyptę soli oraz wrzucam poszatkowane masło (schłodzone). Polecam zetrzeć schłodzone masło na tarce o grubych oczkach. Starte masło rozcieram z mąką za pomocą palców. Następnie wlewam szklankę kwaśnej śmietany 18% i zagniatam ciasto. Gotowe ciasto zawijam w woreczek śniadaniowy(...)minutach schłodzone ciasto przez chwilę zagniatam i rozwałkowuję na grubość około 3 mm. Wycinam paski o szerokości 2 cm i długości od 20 do 30 cm. Ich długość zależy oczywiście od wielkości metalowych foremek do nawinięcia. Foremki metalowe smaruję masłem i nawijam wycięte paski ciasta. UWAGA. Ciasto nawijamy w ten sposób, aby ciasto nachodziło na połowę nawiniętego już paska. Krok
Ania gotujeTarta biało-czerwona Tortille z kurczakiem Łódeczki z ciasta francuskiego Wytrawne ptysie z serkiem Tatar
czarrna od kuchnipieczonych pomidorów i czosnku, który przygotujesz w ekspresowym tempie. Testowałam już z makaronem oraz na spodzie pizzy z ciasta francuskiego. Ale o tym, może innym razem. Na początek podstawa, czyli jak zrobić taki sos. Sos z pieczonych pomidorów i czosnku Składniki 1 kg pomidorów malinowych 1 cebula 4 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy ... Czytaj dalej Artykuł Sos z pieczonych pomidorów
Pink EnvelopeLata jeszcze nie widać niestety, bo pogoda raczej jesienna, ale wielkimi krokami zbliża się to ważne dla wszystkich chyba ( bo w każdym z nas cały czas
Ostra na Słodkoparzymy kiełbasę ok. 15-20 minut. Studzimy, ja wykorzystałam pikantną domową kiełbasę do przygotowania potrawy: Domowa kiełbasa à la gołąbki . Taką pikantną domową kiełbasę można grillować, przygotować w cieście francuskim , czy po prostu zjeść z musztardą. The post Pikantna domowa kiełbasa appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięidealnie sprawdzi się na śniadanie lub lunch ,do pracy lub na piknik . Ja zrobiłam swoją bez mięsa, ale spokojnie można dodać również szyneczkę lub podsmażony boczek . Robię ją na cieście francuskim ,więc jest naprawdę szybka i prosta Polecam
Swojskie jedzonko24-25 kwietnia po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze CZĘŚĆ 2 w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma jakąś
Ostra na Słodko23 kwietnia po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić swoje warsztaty cyklu FIT SŁODKOŚCI w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma jakąś taką niesamowitą
Ostra na SłodkoCiasto z serków Danio Nie ma nic prostszego jak przygotowanie tak pysznego ciasta na bazie serków z dodatkiem śmietany na spodzie z gofrów. Ciasto, bez
Kulinarna Chwila17-18.04 po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze cz.1 w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma jakąś taką niesamowitą energię
Ostra na SłodkoBabka piaskowa Brioszka z bakaliami Słonecznikowice z pianką krówkową Tofinek Sezamowiec Ciasto miodowo-śmietankowe Placek z serkiem waniliowym Orzechowiec Coś na słono – klika przepisów na Wielkanocne pyszności: Sernik wytrawny Jajka faszerowane śledziem Wieprzowa pieczeń rzymska Pasztet drobiowy w boczku Żurek Paszteciki z białą kiełbasą w cieście francuskim Sałatka ryżowa Sałatka Szwajcarska Sałatka kijowska Sałatka jarzynowa Warstwowa z tuńczykiem
PatiGotujeCoś z niczego, co się nawinie czyli recykling lodówki oraz inspiracje rodem z Sycylii. Któregoś dnia wpadło mi w ręce kilka kawałków różnych serów. Ciasto francuskie jest zawsze na wszelki wypadek. Warzywa i słoiczki z różnymi przysmakami też. I tak powstała śródziemnomorska wariacja zapiekanki. Tak naprawdę tutaj można puścić wodze fantazji, zamieniać sery, dodawać ulubione… Czytaj dalej » The post
Na moim stoleIdealnie puchate i cudnie rozpływające się w ustach ciasto. Przyjemność w robieniu a rozkosz podczas jedzenia. Artykuł Rogaliki półfrancuskie ze śliwką kalifornijską pochodzi z serwisu Pieprzyć
Pieprzyć z Fantazją